Friday, October 2, 2009

Syabas! Hassan Ali Mengimamkan Majlis Tahlil UMNO – Tazkirah Pula Mendedahkan Dr Xavier Exco Paling Kuat Menentangnya Dalam Isu Arak Di Sgor

Bertempat di salah sebuah rumah orang kuat UMNO di dalam Parlimen Kota Raja, Pesuruhjaya PAS Negeri Selangor yang juga merupakan EXCO Kerajaan Selangor, Yb Dato Dr Hassan Ali telah sudi MENGIMAMKAN majlis tahlil dan solat isya berjemaah.
Ianya merupakan suatu majlis tertutup oleh sebuah famili UMNO yang hanya mengundang saudara mara terdekat bersama dengan jiran tetangga dan Ajk masjid berhampiran.

Apakah ini akan menjadi bunga bunga tanda awal Dr Hassan Ali bakal meninggalkan Pakatan Rakyat yang semakin panas dengan tindakan ADUN Gombak Setia itu mengkritik kerajaan pimpinan Khalid LEMBU..? Beberapa bulan yang lalu isu Arak dan kini isu SELCAT.

Selesai mengimamkan solat isya, Hassan Ali telah memberikan tazkirahnya yang mengingatkan betapa penting mempraktikkan amalan kehidupan Islam yang sebenarnya dalam sesebuah keluarga.

Ketika menyampaikan tazkirahnya itu, beliau berkesempatan untuk “meluahkan” rasa kecewanya apabila mendapati ada ramai rakan rakan Ahli Mesyuarat Negeri dalam pentadbiran kerajaan negeri Selangor tidak menyokongnya untuk membawa mekanisme pengawalan jualan arak yang menjadi punca masalah sosial dikalangan remaja islam…!

“ Yang paling kuat menentang saya ialah wakil rakyat dari kawasan sinilah…! Yb kawasan saudara semua...” jelas Dr Hassan Ali disambut dengan ketawa sinis hadirin malam tadi.

15 comments:

Mazlees Sarong said...

cepat2 msuk umno wahai hassan ali.., boleh jd mb baru!

picantoo said...

bagus laaaa sekurang-kurangnya kita boleh tunjuk kat bangsa lain yg kita boleh bersatu.

picantoo said...

bagus laaa kita boleh tunjuk kat org lain melayu boleh bersatu kalau terjadi apa2 kat malaysia

yusof negeri sembilan said...

Itulah kelebihan orang UMNO berpolitik...yang bawah MEMBODEK...yang ATAS MEMBEDEK TRIGGER PISTOL...yang atas mengampu SULTAN AHMAD NISFU...maka Hasang akan terbuang...PAS tak sampai hujung...UMNO tak sampai puncak...oh kesian...oh..kesian...oh...kesian..BUAT BAIK pada UMNO biar berpada-pada...

Shah said...

Semuga Allah swt membuka jalan sebenar benarnya kepada ahli PAS yang selama ini bertopeng kan Islam demi ingin kuasa politik dan sanggup membiarkan Islam di hina. PAS sanggup menjadi boneka kepada DAP kerana ingin kekuatan pengaruh politik. Apakah PAS membenarkan Islam di sekutukan?

Jeffry said...

SLM BRO..KLU SERU DAH DTG APE BLH BUAT..KEHENDAK ALLAH MANE BLH TAHAN2!..KUN FAYA KUNN..YEZZEKK!!

TakerRules95 said...

boleh saya dgr video?

Wahana cikgu azam said...

Alhamdulillah muga kita dapat bersatu dalam mencegaH KEMUNGKARAN. Perlunya ideologi dikesampingkan dalam kita menangani isu-isu yang berkaitan dengan Melayu/Islam

AbgTuah said...

SALAM SAHABAT..

MUDAH-MUDAHAN DATO HASSAN ALI AKAN KEMBALI KEPANGKUAN UMNO. PASTINYA JIHAD DATO HASSAN ALI LEBIH BERJAYA BERSAMA-SAMA UMNO.

TAK GUNA LANGSUNG DUDUK DALAM PAS TU...BILA DATO HASSAN ALI HENDAK MELAKSANAKAN AMAL MAKRUF NAHI MUNGKAR MEREKA KEPIMPINAN PAS LANGSUNG TIDAK MAHU MENYOKONG BELIAU.

AbgTuah said...

SHABAS SAHABAT..

POSTING YANG AMAT BAIK..PENUH PENDEDAHAN DAN MAKLUMAT

iceman said...

mentanglah ada pr kat n9 .ada pulak yg guna n9 gak.dulu perak sekarang n9 pulak hehehehe

Lesung Opah said...

bagus..bagus...perak the second

Desperate said...

Yusof Negeri Sembilan, jangan kamu jadi batu api penghalang perpaduan sesama Islam dan Melayu!

hanizam said...

tahniahlah kepada YB Hassan...kalau betul ape yang didedahkan, teruskan lagi supaya rakyat dapat menilai kerajaan PR sekarang ini...dah terang-terang DAP yang control Khalid...ape yaang nak buat, kena mintak permission dari DAP...meeting exco hanyalah untuk tunjukan kononnya ada gak aktiviti mingguan PR..

hakikatnya, kata putus dah pun tercapai & dimaktubkan sebelum tu...bila bentangkan, catat minit meeting lebih kurang, pastu next meeting sahkan tanpa ada pindaan...semua exco Lembu angguk je...nak jaga jawatan masing-masing, kenalah ikut je...

Pejuang Bangsa said...

baguih la ..inilah namanya perpaduan dan persaudaraan dalam Islam .

Melayu akan bersatu jika bangsannya dan agamanya diancam ..Dr hassan telah sedari perkara ini ..