Wednesday, October 7, 2009

Wan Azizah Tahu Anwar Main Bontot...?

Selepas pembebasan Anwar Ibrahim pada 2 September 2004, beliau segera bergegas ke Munich untuk menjalani pembedahan sakit tulang belakangnya.

Seterusnya Anwar sering berada diluar negara sepertimana dalam ceramahnya beliau jelaskan di Malaysia “tak boleh nak cari makan…..”

Bertempat di “negara orang puteh”, bekas banduan Sungai Buloh ini telah ditawarkan beberapa jawatan seperti Visiting Fellow/Senior Associates di St Anthony College Oxford, Senior Visiting Fellow Johns Hopkins School Washington dan Visiting Professor di School Of Foreign Service Georgetown University.

Kesemua tugas yang diterima ini sudah tentulah membuatkan beliau terlalu sibuk dan jarang sekali pulang ke tanahair Malaysia.

Namun begitu, apabila terhidangnya peluang untuk menjejakkan kaki disini, ada pula agenda tersembunyi yang bersarang dikepala mahkluk yang bernama Anwar Ibrahim ini…. Apatah lagi sekiranya berpeluang untuk pulang bersendirian tanpa Wan Azizah dan ahli keluarga yang lain….!

Silakan baca kisah menarik ini yang DIBONGKARKAN oleh salah seorang bekas orang kuat Anwar suatu ketika dahulu,
Klik Sini

6 comments:

matrin said...

jangan dok jadi dajal suka memfitnah org.

mudz said...

Kenapa UMNO pilih Isa??

Aku kecewa apabila UMNO memilih Isa, sebahagian keluarga aku menaruh harapan yang tinggi terhadap UMNO, hancur berkecai.

UMNO tidak pernah belajar dari kesilapan memilih calon yang imej tercemar bermula di Permatang Pasir melarat ke Bagan Pinang.UMNO tidak memperdulikan lagi imej calon asal kemenangan memihak kepadanya.

Walau pun Tun Mahathir dan Tengku Razaleigh tidak mahu UMNO memilih Isa sebagai calon. Tapi nasihat veteran UMNO ini ditolak mentah dengan alasan kehendak rakyat memilih Isa.

Ujud juga budaya kuno mengugut dari ahli-ahli UMNO sendiri untuk memboikot PRK jika Isa tidak dipilih. Budaya Melayu yang menjejekkan. Begini corak pemikiran Melayu yang dihasilkan oleh UMNO setelah lebih 52 tahun memerintah, setia membabi buta.

Kekalahan demi kekalahan menjadikan UMNO terdesak untuk menang.

Pemilihan Isa sebagai calon BN menunjukkan UMNO secara tidak langsung mengiktirafkan politik wang. Walaupun kehendak rakyat menolak politik wang, UMNO lebih mementingkan kemenangan. Jika Isa benar-benar mementingkan masa depan UMNO, dia sepatutnya menolak pencalonan tersebut. Isa lebih mementingkan diri sendiri.


Pemilihan Isa sebagai calon BN menunjukkkan sikap kepimpinan DS Najib dan TS Muhyiddin yang lemah dan tidak berani membawa perubahan kepada UMNO. Mereka lebih takut kepada desakan dan kekalahan BN dari masa depan UMNO. Beginikah kepimpinan yang diperlukan untuk memimpin Malaysia?


Demi masa depan UMNO , saya tidak dapat menerima Isa Samad sebagai calon BN di Bagan Pinang.

Dan saya berharap UMNO dapat dikalahkan lagi di Bagan Pinang supaya UMNO benar-benar dapat menghayati makna perjuangan parti.

Rafie said...

Nuar yg asyik lari2 je dari dibicarakan bermoral sangat ke. isa tu takat melobi utk dpt sokongan je tak sampai mahkamah pun senang cita dia akur dgn keputusan lembaga displin yg kewibawaannya tak terserlah, tak sibuk bawa penyokong lawan parti,buat demostrasi kemudian sendiri syok tibai buntut org pastu lari ke kedutaan turki cakap ada org nak bunuh pastu tak buat laporan polis pun hal tu dan kehulu kehilir sampai la ni tak sibuk dah pasal org nak bunuh dia.kiranya nuar ni lebih bermoral la dari isa ye

MC_Shaharul said...

eh ape citer lak eh yg si najib tue main ngan ziana zian kt pd dlu eh?smpai kene cekup ngn pencegah maksiat..kuikuikui..pastue si rosmah tue plak main ngn mamak bangla karpet..peh elokla laki bini prangai cam sial..mmg xde moral lgsungla pemimpin umno nie..dok kata kt org.ptuih..

DozzVader said...

ahaks, kelakar la baca komen abang-abang Jumud pembangang yang tengah berusaha bersungguh-sungguh berdakyah dan kempen citer basi yang umum dah tahu.. si Mudz tu pulak tetiba nak citer isu Isa..kuikuikui.. sharulz lagi laa.. kehkehkeh.. mesti baca segmen hiburan terbitan Harakah.. ni mesti dah pekat taik racun harakah dah sapu kat otak tu.. ahaks!

err.. dapat duit ker korang sebar citer puak pembangang ni? ahaks..

We ROCK! u SUCKS..al-Jub!

Tuan Tanah said...

Ade lagi cerita best..bukan setakat anuawar,,pak iman dio orang pun dengar khabar ada yang masuk dang dut..kes ini dalam siasatan para pejuang blogger umno