Monday, August 31, 2009

Anwar Suruh Khalid Ibrahim Jadi Sombong Bodoh!


Limau Perut Tiga Serangkai
Buta Perut Tak da Akai…

Demikianlah antara rangkap pantun yang sering digunakan oleh seorang bekas tahanan ISA, Abdul Gani Haroon setiap kali beliau berceramah.

Maksud pantun ini amat tepat sekali untuk dipadankan dengan MB Selangor, Khalid Ibrahim sehubungan dengan penulisan blog yang bertajuk diatas.

Tatkala rakyat sedang melaungkan MERDEKA…, MERDEKA…., MERDEKAAA…!! Ketika ini juga kita saksikan bagaimana beberapa kerat pemimpin politik pembangkang yang semakin kebelakang pemikiran mereka dalam menangani permasalahan politik negara.

Kecoh juga dibuatnya apabila bantahan penduduk Seksyen 23 Shah Alam diatas kebodohan Yb Rodziah yang mahu membina sebuah kuil di kawasan penduduk yang majoriti melayu beragama islam mencapai kemuncaknya pada hari Jumaat lepas dimana kepala seekor lembu sebagai simbolik kemarahan mereka.

Sekilas pandang ianya boleh dianggap sebagai penghinaan kepada kaum Hindu. Tetapi kita juga perlu meilhat dari sudut “permainan politik” pembangkang, maksudnya disini, kenapakah sewaktu AMK PKR mempersendakan seekor lembu yang diheret ke SPRM beberapa bulan yang lalu, kaum Hindu yang menganuti fahaman Anwarisme tidak melatah..????? Dimanakah Dr Xavier, Charles Santiago, S Manikavasagam ketika itu..?? Bukankah mereka juga turut sama menyokong tindakan BODOH AMK PKR mempersendakan seekor haiwan yang dianggap suci oleh kaum Hindu..???

Inilah dia cara pemikiran yang ditanam dalam benak fikiran pemimpin pembangkang yang sudah diliwat oleh Anwarisme, apa sahaja yang mereka lakukan semuanya halal, semuanya demokrasi…, tetapi apabila sesuatu yang dilakukan oleh kumpulan yang bukan dari golongan mereka, maka dianggap tindakan tidak rasional dan berbagai bagai lagi kecaman yang dilemparkan!

APAKAH KOMEN KHALID DENGAN TINDAKAN BODOH DAN BANGANG AMK INI..?? KENAPAKAH KAUM HINDU YANG MENYOKONG PEMBANGKANG TIDAK MARAH APABILA HAIWAN YANG MEREKA ANGGAP SUCI DIHERET DAN DIPERSENDAKAN…???

Semalam akhbar Sinar Harian muka depan menyiarkan kenyataan BODOH si Khalid Ibrahim yang kunuunnya mengecam tindakan protes penduduk melayu islam dari Seksyen 23 Shah Alam sebagai menghina agama, tetapi kenapakah beliau tidak menegur perbuatan AMK beliau sendiri yang pernah mengheret ke pejabat SPRM mempersendakan haiwan suci kepercayaan kaum Hindu suatu masa dahulu...?

Pada awal pemerintahan kerajaan PKR & DAP di Selangor, Khalid telah mencetuskan kontrovesi dengan pengumuman projek ternakan BABI secara moden yang akan dijalankan secara besar-besaran di negeri Selangor. Inilah habuan sulung kepada pengundi-pengundi bukan melayu sebagai balasan menjadikan Khalid sebagai MB yang baruUntuk mengembalikan ingatan kita semua, pada suatu ketika apabila kecoh cerita bagaimana kepala seekor babi digantung pada kain rentang yang terjadi di Melaka, kenapakah Khalid tidak mahu mengeluarkan sebarang kenyataan..? Bukankah tindakan itu juga menghina agama..? Agama islam…! Seharusnya Khalid sensitif kerana beliau juga beragama islam! Tetapi kenapa beliau diam..? Apakah Khalid khuatir sebarang kenyataannya nanti boleh menyinggung perasaan Elizabeth Wong dan Theresa Kok..?


Petikan laporan berita kepala babi yang dijumpai tergantung ;-

“… Penggantungan kepala babi minggu lepas adalah insiden yang ketiga.Pada 18 Oktober lalu, peniaga dan pengunjung menemui bangkai kepala babi di tepian Pantai Pengkalan Balak, Masjid Tanah.Pada 13 November lalu, kepala babi dilaporkan digantung di atas pintu pagar rumah seorang ahli jawatankuasa Umno bahagian Masjid Tanah, Md Rawi Mahmud….

Baca seterusnya klik pada link ini :-
http://www.malaysiakini.com/news/95315

Khalid Ibrahim seharusnya boleh berdiri diatas kakinya sendiri dan tidak membiarkan dirinya menjadi kuda tunggangan yang dicucuk hidung oleh wakil rakyat bukan melayu..!!

Adalah sebaik baiknya Khalid melihat masalah yang dihadapi oleh penduduk melayu beragama islam di Shah Alam sebagai peluang terbaik untuk beliau menjadi CHAMPION dalam memberikan penyelesaian setelah kesemua wakil rakyat berbangsa melayu di Shah Alam lebih redha “mengaminkan” mentera agama yang lain….

Thursday, August 27, 2009

Untungnya Nasib Kaum Cina Sekarang


Kuasa untuk menentukan kerajaan dimasa mendatang khususnya PRU ke 13 terletak ditangan kaum cina….?

Apakah ianya boleh berlaku? Lihatlah sendiri berlanjutannya “demam kebencian” mereka terhadap UMNO-BN sejak dari bulan Mac 2008 lagi….. Waktu itu hanya mereka yang tergolong dalam fahaman lambang Roket DAP sahaja terlalu ketara sehingga sanggup mengibar bendera PAS sebuah parti Islam yang dahulunya penyokong DAP mungkin jijik dan geli nak pegang kain hijau putih itu. Malah pada peristiwa Tsunami PRU ke 12 juga menyaksikan ramai anak anak muda kaum cina tanpa teragak-agak mengundi barisan pembangkang DAP-PKR-PAS.

Angin kebencian atau dalam bahasa yang lebih sopan, “hilang kepercayaan” kaum cina terhadap UMNO-BN secara menyeluruh tak kira samada menganuti parti DAP, atau tidak berparti, malah dalam MCA dan Gerakan sendiri dirasakan semakin bertambah dan menjadi begitu konsisten bermula di PRK Kuala Terengganu dimana Abdul Wahid Endut begitu enak sekali sekali menghirup undi kaum cina berbanding calon UMNO-BN yang ketika itu seorang Timbalan Menteri tidak langsung dihiraukan oleh pengundi cina disana…..

Seterusnya pula Barua 1st Class DAP di Perak, Nizar Jamaluddin pula meraih kemenangan besar undi cina di Kuala Sepetang sewaktu PRK Bukit Gantang sebelum ini. Ekoran dari keputusan tersebut, TPM Tan Sri Muhyiddin terpaksa menegur sikap pengundi cina yang tidak menghargai sumbangan kerajaan pusat sewaktu kempen disana….
Dengan penyertaan beberapa tokoh tokoh politik yang pernah menjawat jawatan Menteri sewaktu bersama MCA seperti Tan Yee Kew dan Chua Jui Meng, maka bara yang membakar dalam jiwa kaum cina untuk menjadikan pasukan pakatan pembangkang sebagai kerajaan pusat akan diteruskan sehingga mereka melihat sendiri nanti bagaimana sekiranya tercapai hasrat Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri melantik wakil kaum cina sebagai salah seorang Timbalan Perdana Menteri….!! Kini kita menantikan saat pengumuman Dr Chua Soi Lek, apakah beliau juga akan menyertai bahtera Anwar yang melambai lambai agar segera diramaikan lagi “REJECTED LEADERS FROM MCA-BN”

Calon dari UMNO-BN hanya mampu untuk “berlawan” dengan wakil pembangkang sekiranya PRK berlaku di kawasan yang majoriti besar pengundi melayu, kita saksikan sendiri kebangkitan UMNO-BN di Manek Urai.

Oleh itu, Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak yang membawa SATU MALAYSIA hendaklah melihat masalah pengundi cina sebagai masalah BESAR yang harus beliau tangani. Perlu ada satu formula yang mujarab dan berkesan untuk MEMENANGI hati kaum cina, bukanlah satu tugas yang mudah, ianya sangatlah berat namun tetap perlu dilaksanakan juga untuk memastikan kerajaan pusat tidak tumbang pada PRU ke 13 nanti….

Sunday, August 23, 2009

SIALAN…! Raja Petra Fitnah Bloggers Patriot …!!!

Raja Petra Kamaruddin [RPK] sememangnya pakar membawa berita palsu..?

Beliau kini dalam pelarian dan persembunyian setelah tidak mahu hadir untuk perbicaraan kes yang sedang dihadapinya.

RPK pernah membawa "cerita dongeng" kunuunnya isteri PM kita, Datin Seri Rosmah Mansor terlibat dengan pembunuhan Altantuya.

Pagi tadi salah seorang pemimpin kanan PKR menghubungi Blogmaster menyatakan pendapatnya “sekiranya UMNO mahu menawan semula Selangor, adalah penting untuk mendapat sokongan pengundi pengundi kaum cina dan india…., tak boleh hanya menumpukan kepada pengundi melayu…” kata pemimpin PKR tersebut.

Ini membuatkan Blogmaster agak terkejut kerana kurang faham apa dengan yang cuba dimaksudkan . Untuk menjelaskan lagi, pemimpin PKR tersebut turut “menasihati” Blogmaster agar berhati-hati dengan sensitifiviti sesuatu slogan supaya tidak terlalu ekstrim dan menyinggung perasaan kaum serta penganut agama bukan islam…..

“Kenapa Misi Nak Tawan Selangor Hanya Semata mata Nak Selamatkan Islam Sahaja..? Kenapa Tak Nak Bela Agama Lain…?” tanya pemimpin PKR tersebut kepada Blogmaster.

Soalan ini benar benar membuatkan Blogmaster mahu tahu apakah perkara sebenar lalu memohon agar pemimpin PKR itu memaklumkan dari mana beliau mendapat berita yang tidak benar itu.
“ Cuba tengok kat Malaysia-today..” berakhirnya perbualan kami.

Rupa rupanya RPK telah memutarbelitkan fakta… Beliau telah menggunakan gambar sidang media Datuk Noh Omar dimana dibelakangnya dipamerkan “banner” UMNO Shah Alam yang bakal digunakan untuk program penyerahan Memorandum Bantahan kepada Datuk Bandar MBSA. Banner tersebut tertera slogan "Selamat Umat Islam" sebenarnya berkaitan dengan isu arak di Selangor.

RPK kemudiannya memuatkan pula gambar ucapan perasmian Datuk Noh Omar dimana dibelakang pula banner “Misi Tawan Selangor”.

Demikianlah “bijaknya” RPK cuba membohongi pembaca websitenya apabila menggunakan kedua-dua gambar tersebut dan “membakar semangat perkauman” khususnya kepada pembaca bukan melayu..!!! Petikan tulisan RPK - If you have any doubt that the recent MACC action against DAP is all about toppling the un-Islamic [Kafir] Selangor State Government, then have a look at these pictures. These pictures are about the launch of ‘Misi Tawan Selangor’ by the ‘Bloggers Patriot’ to ‘Save The Muslims [Selamatkan Umat Islam]. Selangor must be saved from the infidel pagan-worshipping Chinese. Anda boleh saksikan sendiri bagaimana RPK membuat artikel bertajuk " MISI TAWAN SELANGOR : PROJEK SELAMATKAN ISLAM BY BLOGGERS PATRIOT "
klik sini.

Liputan berita perasmian Misi Tawan Selangor serta Pelancaran Bloggers Patriot ada disiarkan diblog ini beberapa minggu yang lalu,
klik sini.


Lihatnya diatas ini bagaimana RPK berusaha untuk memutarbelitkan fakta….

Inilah kepakaran yang ada dikalangan penulis penulis upahan Anwar Ibrahim. Mereka hanya tahu melaporkan berita yang TIDAK benar, dan cukup handal memainkan bukti bukti yang ada mengikut cerita rekaan mereka sahaja…..

Saturday, August 22, 2009

Ramadhan Al Mubarak

Terlalu cepat masa berlalu…., rasanya seperti masih baru lagi sambutan Aidil Fitri 1429H kini Ramadhan menjelang lagi.

Kepada semua teman teman, pengunjung setia Blog Medan Info Kita, pemantau-pemantau Blog ini dari PKR…, kesempatan ini diucapkan SELAMAT BERPUASA, SELAMAT MENJALANI IBADAH DIBULAN YANG MULAI INI..
Malam tadi, Blogmaster sempat menyertai qariah di masjid berhampiran untuk solat sunat teraweh, pergi bersama kesemua ahli keluarga tersayang…. Bulan yang mulia ini merupakan peluang keemasan kita berada dalam Madrasah Ruhiyah mempertingkatkan amalan kita.

Buat teman teman bloggers PATRIOT - GAP, DET, Rbf, AIDC, Kumbang, GM, Warisan2057, Cucu Tok Selampit, Lawyer Garang, Pisau.net, UNSpinners, X-PKR, Jeffry Damien, Taiping Mali, Keris Putera, Parpukari dan lain lain lagi...., Pejuang Bangsa, Senapang Patah, Abe MIE Terjah, Panglima Perang Cyber & Gang, perjuangan tetap akan diteruskan…., memberikan kupasan senario politik dalam penulisan di blog untuk dikongsi bersama. Tetapi cara persembahan dibulan puasa terpaksalah kita mengikut kaedah berlainan..., serang tetap serang, lawan mesti lawan....
Kepada Team Unit Media Baru Tun Faisal yang sedang berjihad di Permatang Pasir, kami akan sama sama membantu untuk beroleh kemenangan di bulan Ramadhan ini, insya allah.

Disepanjang tempoh ini, sekiranya ada sebarang kekurangan, mohon maaf dipinta, Sesungguhnya Yang Baik Itu Datang Allah swt, Dan Yang Buruk Itu Datangnya Dari Anwar Ibrahim….

Marhaban Ya Ramadhan..

Thursday, August 20, 2009

Marilah Mari.., Mari MENGUNDI

Sehubungan dengan keadaan semasa di Shah Alam, iaitu kemelut BANTAHAN Penduduk Seksyen 23 yang TIDAK mahu kerajaan LEMBU Khalid Ibrahim meneruskan projek pembinaan sebuah Kuil Hindu di kawasan majoriti kaum melayu, Blog ini membuka ruangan untuk para pengunjung membuat undian…

sila ke ruang sebelah kanan Blog ini dan "Undilah dengan bijak”

Wednesday, August 19, 2009

Timbalan PM Berdialog Bersama Bloggers

Tan Sri Muhyiddin sedang menjawab pelbagai soalan daripada Bloggers. TPM diapit oleh dua tokoh Bloggers, Datuk Ruhanie Ahmad dan Datuk Kadir Jasin

Petang semalam bertempat di Carcosa Seri Negara K Lumpur, Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin telah meluangkan masa beliau selama hampir 3 jam untuk suatu sessi KHAS “TAKE THE BULL BY THE HORNS –A SESSION WITH FRIENDLY BLOGGERS WITH YAB DEPUTY PRIME MINISTER”

Program yang julung2 kali diadakan ini, membuka ruang terbaik kepada para Bloggers untuk mengemukakan pelbagai soalan sehubungan dengan keadaan politik semasa tanahair. Ruang bicara dua hala ini banyak tertumpu kepada mengupas kekuatan, kelemahan, serta cabaran yang sedang dan bakal dihadapi oleh kerajaan pimpinan Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak.

Tan Sri Muhyiddin menggunakan peluang sebaik mungkin ini untuk berkongsi idea idea mengenalpasti mekanisme yang terbaik dan mendapat formula apakah peranan para Bloggers dalam mengupas sesuatu isu.

Beliau juga turut merakamkan rasa terima kasih diatas sambutan yang cukup baik dimana kehadiran Bloggers telah memenuhi setiap tempat duduk yang disediakan oleh pihak penganjur.

Ketibaan TPM yang disambut oleh EXCO Pemuda UMNO Malaysia, Tun Faisal Ismail Aziz

Tan Sri Muhyiddin bersalaman dengan para Bloggers yang menunggu ketibaannya

Syabas diucapkan kepada Feriz Omar [kanan sekali] diatas kejayaannya menganjurkan program yang penuh bermakna buat Bloggers….

SILA DOUBLE-CLICK PADA IMEJ UNTUK LEBIH JELAS
Tan Sri Muhyiddin merakamkan kenang-kenangan bergambar bersama dengan Bloggers yang hadir, difahamkan ada yang datang dari Johor dan juga utara tanahair kerana tidak mahu melepaskan peluang keemasan bertemu dan berdialog bersama Timbalan Perdana Menteri
Dimajlis yang sama ini, Blogmaster berpeluang bertemu dengan sahabat yang sudah lama kami tidak bersua muka, dan beliau turut menjadi peserta. Anuar Mohd Nor seorang pengkritik politik yang memiliki lebih 10 tahun penglibatan dan bergiat dialam cyber semenjak zaman Reformasi. Beliau adalah pengendali laman web Umno Reform [klik sini]

Tuesday, August 18, 2009

Azmin Ali Pernah Panggil Gobala “PARIA”

Setelah mempelajari “taktik kotor” yang dikira berhasil untuk “berdrama”, iaitu aksi berani mati oleh Wong Chuan How, Pembantu Khas Exco Selangor Ronnie [sila klik sini], semalam seorang wakil rakyat PKR kategori Yb Protes [menang nasib] dari Parlimen Padang Serai, N Gobalakrishnan mencuba “resepi” serupa apabila menyalahkan pihak polis diatas kecederaan yang dialaminya setelah beliau ditahan….

Gobala atau lebih dikenali dengan panggilan Gobi telah diberitakan cuba bergelut dengan pihak polis sebelum beliau ditahan kerana mengganggu tugas rasmi penjawat awam. Insiden bermula sebaik sahaja Gobi membuat provokasi menggunakan “loud haler” melaungkan slogan yang boleh mencetuskan keadaan tegang di pusat penamaan calon PRK Permatang Pasir.

Gobi ternyata mengingkari arahan polis sebanyak dua kali dan beliau terpaksa dibawa pergi dari kelompok penyokong penyokong pembangkang agar keadaan tidak menjadi lebih buruk. Ketika inilah tiba tiba Gobi meronta-ronta malah dapat disaksikan bagaimana Yb Padang Serai ini telah “menampar” seorang polis..!!! Setelah Gobi merasakan beliau tidak berupaya melawan pihak polis yang sudah berjaya menggarikan kedua-dua belah tangannya, maka disini bermula sebuah lagi “drama” mengulangi lakonan Wong Chuan How beberapa hari lalu di Selangor sewaktu pihak SPRM mahu menahan Pembantu Khas Ronnie Liu itu…..
Apabila ditonton klip video di Malaysiakini, terbukti bahawa Gobi yang sebenarnya “cari pasal” dan beliau memang mahukan keadaan menjadi panas… Sekadar melaungkan slogan “reformasi” itu sudah menjadi biasa halwa telinga sesiapapun, tetapi apabila Gobi melaungkan “undur, undur.., undur Polis..!!” maka ini sudah keterlaluan dan melampau…, tidak salah sekiranya pihak polis segera memberhentikan tindakan bodoh Yb Padang Serai itu! Agak memalukan jika disaksikan tindak tanduk sebegini oleh seorang pemimpin PKR yang bergelar Ahli Parlimen….

Menyaksikan lakonan bangang Gobi di klip video yang sama bagaimana beliau tiba tiba terbaring setelah enggan bekerjasama dengan polis dan meronta ronta tak tentu arah, maka mengingatkan Blogmaster kepada Perhimpunan Agung Parti Keadilan Nasional tahun 2001.

Perhimpunan Agung yang berlangsung di Kemaman ketika itu agak panas apabila tercetus insiden Azmin Ali menggelar Gobi sebagai “PARIA” setelah ada sedikit pertikaman lidah dalam satu mesyuarat. Setelah sekian lama, barulah hari ini terjawab sudah kenapa Azmin pernah memanggil Gobi dengan gelaran sehina “PARIA”. Mungkin Azmin sudah lama menyampah dengan kelakuan sahabatnya itu….

Rakaman Perhimpunan Agung Tahunan Parti Keadilan Nasional 2001 di Dewan Berlian Kemaman Terengganu. Azmin Ali menang bertanding kerusi Naib Presiden bersama Allahyarham Dato Sheikh Azmi dan Tien Chua yang ketika itu dalam tahanan kem Kamunting… - Gobalakrishnan juga mencuba nasib bertanding jawatan Naib Presiden tetapi TEWAS

Saturday, August 15, 2009

Melayu Di Shah Alam Dah BANGKIT..!

Ketua UMNO Bahagian Shah Alam, Dato Hj Ahmad Nawawi memberikan kata kata aluannya sebagai tuan rumah.


Ceramah UMUM anjuran Pentas PEMUDA yang berlangsung di Shah Alam malam tadi menyaksikan keBANGKITan pengundi pengundi MELAYU yang mahukan perubahan di Selangor khususnya Shah Alam.

Sehubungan dengan beberapa insiden yang berlaku di Shah Alam semenjak muthakhir ini seperti kes SPRM mahu siasat Exco dari DUN Batu 3 dan terkini kemelut cerita rampasan minuman keras oleh MBSA, oleh itu pilihan tempat untuk diadakan di Seksyen 6 Shah Alam amatlah tepat sekali.

Agak memeranjatkan dengan kehadiran yang ramai penduduk sekitar Shah Alam dikira berbaloi apabila penceramah penceramah muda dan lantang berjaya mengupaskan isu isu dengan baik sekali.

Lokman Noor Adam, EXCO Pemuda UMNO Malaysia memulakan kehangatan malam dengan penjelasan isu isu panas yang kini berlaku di Selangor.

Sebagai acara kemuncak, Ketua Pemuda UMNO, Yb Khairy Jamaluddin pula berjaya meyakinkan hadirin yang melebihi 1,000 orang agar menolak kerajaan kawin campur pembangkang Selangor dalam PRU ke 13 nanti.

Kehadiran yang semakin ramai ini amatlah memberansangkan jika diambil kira Pembangkang yang berjaya menguasai bersih kawasan Parlimen dan kedua dua DUN di Shah Alam pada PRU ke 12 yang lalu.


Hadirin yang terpaksa memenuhi kawasan lapang dipadang setelah kesemua khemah khemah yang disediakan penuh….

Lokman membakar semangat melayu Shah Alam….

Khairy menutup tirai dengan mengupas isu isu panas

Wednesday, August 12, 2009

BANGSAT ANWAR! Kau Ajar Pemimpin PKR Menipu..

Kisah Sebenar;
Anwar Ibrahim terdesak untuk bertemu dengan PM kita, Datuk Seri Najib. Seterusnya Anwar menggunakan seorang Business Tycoon bernama Lim Kok Wing untuk mengaturkan pertemuan yang TIDAK langsung diketahui oleh mana mana pemimpin Pembangkang samada dari PKR mahu pun dari DAP dan PAS.

Pada pertemuan tersebut, Anwar telah “meminta jasa baik “ Datuk Seri Najib untuk menggugurkan kes liwat Saiful, sebagai “balasannya” Anwar berjanji akan tutup mulut dan tidak akan lagi “berkokok dan menyalak” menipu rakyat dalam kes Altantuya….

Sila klik disini untuk baca cerita penuh kisah yang disebutkan tadi.

Kisah Yang Diputarbelitkan Oleh Anwar;
Setelah GAGAL untuk memenuhi kesemua kehendaknya, Anwar memukul canang bercerita kepada beberapa pemimpin parti pembangkang bahawa beliau telah berjumpa Datuk Seri Najib atas permintaan Perdana Menteri itu kerana mahu meminta pertolongan darinya.
Maka, cerita palsu ini sedang didendangkan oleh beberapa pemimpin PKR kununnya PM yang mahu berjumpa dengan Boss mereka. Dibenak fikiran mereka semakin terpahat seolah-olah Datuk Seri Najib kini gentar dengan Anwar….

Beginilah tingkahlaku seorang makhluk yang bernama Anwar Ibrahim! Cukup licik untuk mengadu dumba suasana politik tanahair. Lakonannya cukup hebat, lidahnya memang bercabang. Aura AWTA yang tiada tolok tandingnya didunia ini…!

Monday, August 10, 2009

Khalid & PKR “TAKUUT” Buat PRK DUN Batu 3…?

Apakah benar maklumat yang disampaikan oleh Informer Blogmaster sewaktu makan tengahari tadi di Shah Alam…? Ini kisahnya berkaitan dengan kes penyelewengan RM375,000 oleh Yb Rodziah, Exco dan ADUN Batu 3 Shah Alam.

“Bro, MB mintak Kak Ogy ‘fight’ kes nie, jangan give up, bertahan… dan yang paling penting harapan MB janganlah sampai “kantoi” dengan SPRM..” tambahnya lagi.

Biar betul..? Mana mungkin PKR yang selama ini handal dan jaguh dalam PRK [Pilihanraya Kecil] dah mula gerun dan tak yakin dengan kemenangan bakal diberikan oleh tangan tangan keramat rakyat jelata..?

“Itu dulu bro, sekarang nie dalam parti pun dah mula rasa kakitangan kat pejabat pejabat daerah dan banyak ofis ofis Majlis Perbandaran mula “fed up” dengan Yb Yb Pakatan…” jelas sahabat Blogmaster.

Ini bermakna semakin ramai pengundi pengundi terutamanya bangsa melayu yang beragama islam sudah mula hilang keyakinan dengan pentadbiran kerajaan Pakatan Pembangkang ni...

Di Selangor sendiri sudah terserlah beberapa insiden menyaksikan betapa rapuhnya gandingan Pakatan Pembangkang. Baru baru ini dengan isu jualan minuman keras membuktikan bagaimana HINAnya martabat pemimpin dari PAS yang seperti melukut ditepi gantang, Ada Serupa Tak Ada, Bila Tak Ada Tak Pula Dirasai Ketiadaannya..!!

Khalid lebih menjilat rakan rakan DAP walaupun isu sekatan jualan arak ini membabitkan perihal agama dan bangsa.. Kesian sungguh nasib Dr Hassan Ali dan rakan rakannya. Terdengar juga cerita bahawa salah seorang Exco bukan melayu PKR yang menyebut kenyataan ini sebelum berlangsungnya mesyuarat Exco minggu lepas “… if PAS wants to go.., so be it, it doesn’t defect our government. But we cant let DAP leave this Pakatan, that will defect our government…” katanya sambil disambut hilai ketawa kecil Exco Exco dari DAP.

Diberitakan rakyat berbangsa melayu dan beragama islam di Selangor juga sudah mual dengan mainan politik pembangkang diterajui oleh PKR, PAS & DAP. Pembohongan mereka semakin dilihat rakyat setelah sebuah laman blog “Truth For Teoh Beng Hock” hari demi hari mendedahkan modus operandi bagaimana wakil rakyat dari DAP selama berbulan bulan ini mencuri wang rakyat Selangor…. Sedangkan sewaktu tersiar berita kematiannya, bukan main rancak lagi “tuduhan” yang dilemparkan oleh pembangkang kununnya ini semua kerja SPRM…! Nah, sekarang terbukti anak muda ini tahu banyak rahsia kecurian dana dari kantong kerajaan negeri Selangor oleh beberapa wakil rakyat DAP, tidak mustahil mendiang dibunuh oleh pihak-pihak yang tidak mahu rahsia mereka terus DIBONGKARkan…!

Dalam situasi sebegini, sudah pastilah PKR menjadi TAKUUUUT untuk mendepani calon UMNO untuk PRK DUN Batu 3 Shah Alam.

Pada pengamatan rakan rakan bloggers pula, sekiranya benar akan berlaku PRK di DUN Batu 3, tidak mustahil kerusi tersebut mampu dirampas oleh UMNO, malah besar kemungkinan dengan kemenangan bergaya, lagi pun pada Pilihanraya ke 12, Yb Rodziah hanya “menang nasib” atas protes rakyat ketika itu…..

Saturday, August 8, 2009

GEMPAR! Ada VCD Anwar Bakal Diedarkan..!!

Hanya menunggu waktu dan ketika yang tepat, waiting for the right time..

Kali ini info diterima dari utara tanahair. Ada rakaman VCD bakal diedarkan tidak lama lagi. VCD ini akan membuktikan betapa bercabangnya lidah makhluk yang bernama Anwar Ibrahim..!!

Rakaman VCD pendek, memakan masa lima minit dua puluh saat [5;20;00]. Ianya berlaku jam 4.35 petang bertempat di Yayasan Aman, Penanti, Bukit Mertajam pada 8 Januari 2008, sewaktu berlangsungnya Mesyuarat Pembahagian Kerusi Barisan Alternatif [waktu itu belum menang besar, Pembangkang belum lagi menggunakan nama Pakatan Rakyat].

Ketika ini dikatakan waktu yang amat sesuai untuk diedarkan VCD tersebut kerana semakin banyak insiden demi insiden yang menunjukkan hubungan dalaman Pakatan Pembangkang sudah semakin rapuh..! Dalam rakaman VCD ini, Anwar Ibrahim telah menghentam, mengutuk pemimpin dan konsep parti PAS dan DAP didepan pemimpin PKR. Begitu emosinya Anwar melabelkan DAP dan PAS sebagai TAMAK,,! BODOH…! SOMBONG…! Tindakan Anwar ini amat memeranjatkan ramai pemimpin PKR ketika itu kerana sebaik sahaja pemimpin DAP dan PAS hadir, Anwar terus berubah nada dan kata katanya semakin lemah lembut, terserlah “mainan wayang” serta lakonan Penasihat PKR itu…

“ Tempat pekan [bahasa utara maksudnya bandar] pun PAS sakan nak kacau..? tempat cantek semua depa nak ambek, tempat bodoh bagi kat kita..? depa saja yang cerdik..! dah dua kali kita bodoh, tak kan nak bodoh lagi kot..? “ [maksudnya dah 2 pilihanraya 1999 & 2004 PAS pilih kawasan yang elok] begitulah kata kata Anwar dalam loghat utara..

“ yang hangpa semua dok takut dengan PAS & DAP pasai apa..? Haa..! yang hangpa dok buat kerja serupa mintak sedekah pasai apa..?? Pi bincang laa..” tinggi suara Anwar ketika memarahi pemimpin PKR .

“ Rakyat tengok kita yang sebenaQnya kuat, bukan depa..!! Isu nasional semua kita, bukannya depa..!! “ tekan Anwar lagi.

“ Penang pun dah kalut kita nak kena bincang, DAP Sarawak pun dok kata depa kuat..” demikianlah diantara kata kata Anwar menempelak rakan rakannya dari DAP dan PAS sambil mengajar pemimpin PKR tidak menghormati mereka.
Terdapat beberapa lagi kata kata dan "body gesture & facial expression Anwar" dalam VCD tersebut membuktikan beliau tidak pernah jujur mahu bekerjasama dengan DAP & PAS, hanya sekadar mahu memperkudakan mereka untuk mencapai cita cita politikya sahaja..

Menurut pemilik VCD ini, kelakuan dan tingkah laku Anwar terus bertukar sebaik sahaja pemimpin pemimpin PAS muncul untuk mesyuarat tersebut. Memang bercabang sungguh lidah si Anwar ni, pandainya dia bermuka-muka!

Selepas VCD ini diedarkan nanti kepada pemimpin pemimpin PAS dan DAP khususnya dinegeri negeri yang mereka berkongsi kuasa seperti Selangor dan Kedah, diharapkan akan timbul kesedaran siapakah Anwar Ibrahim sebenarnya….

Semoga rakyat akan lihat sendiri, siapa yang menjadi kuda, dan siapa pula yang menunggangnya..!

Thursday, August 6, 2009

KONFIM! Yb Rodziah Akan Letak Jawatan, TETAPI...

Ini info yang baru Blogmaster terima!

DUN Batu 3 Shah Alam bakal menyaksikan siaran ulangan DUN Penanti.. Gara gara Ybnya Rodziah yang dilabelkan sebagai “orang Khalid Ibrahim” dan bukan “orang Azmin”. Sewaktu Azmin Ali mencadangkan supaya diadakan rombakan EXCO Selangor, Yb Rodziah mengambil pendirian tidak menyokong usul Azmin dan mempertahankan Bossnya si Khalid Ibrahim.

Oleh itu apabila timbul kisah Yb Rodziah akan mendepani siasatan SPRM dalam kes penyelewengan peruntukan DUN jagaannya, ia secara otomatik menjadi “bola tanggung” dipihak Anwar Ibrahim untuk mengenepikan mana mana wakil rakyat yang tidak menyokongnya [dalam kitab PKR – menentang Azmin Ali bererti menentang Anwar Ibrahim…..] Situasi di DUN Batu 3 kini memiliki persamaan dalam kes bekas TKM Pulau Pinang Yb Penanti beberapa bulan yang lalu.

Ada pihak pula meniupkan cerita dari dalam kain PKR bahawa segala gala yang kini berlaku keatas Yb Rodziah telah didalangi oleh seseorang bekas “staff kepercayaan” Anwar Ibrahim yang kini “diletakkan” didalam pejabat MB Selangor sebagai mata dan telinga kepada Anwar…. sila klik sini.

Menurut info yang diterima sebentar tadi, Yb Rodziah akan didesak oleh Anwar untuk melepaskan jawatannya TETAPI selepas berakhirnya musim perayaan Aidil Fitri. Ini adalah tempoh untuk Anwar mengenal pasti siapakah calon bakal mengisi kerusi DUN Batu 3. Calon yang semestinya “boleh angguk” dan tawaduk kepada arahan Anwar Ibrahim….., maklumlah bakal Exco!

Mengikut perkiraan yang dibuat dari dalam kain PKR, besar kemungkinan calon pilihan Anwar nanti adalah seorang wanita yang tinggal di Seksyen 3 Shah Alam, Ahli MPT PKR. Beliau ialah Hajjah Animah Ferrar orang kuat ABIM, kabilah yang berbeza dengan Rodziah yang menganggotai JIM.

Animah pernah menjadi Ketua Wanita Keadilan Selangor sewaktu Azmin Ali menjadi Pengerusi Perhubungannya dan beliau juga pernah bertanding dikerusi DUN Kota Anggerik pada Pilihanraya ke 11 tahun 2004 tetapi tewas teruk ditangan Dato Ahmad Nawawi ketika itu.

Wednesday, August 5, 2009

SPRM Serbu Pejabat Yb Rodziah Tadi..! Pilihanraya Kecil DUN Batu 3 Tak Lama Lagi..?


Handphone Blogmaster terpaksa off sepanjang hari sebab menghadiri sebuah kursus “Value at Risk : A Measure for Credit, Market And Operational Risk dibawah kelolaan Financial Euromoney Training Fund.

Sebentar tadi sebaik sahaja hp dihidupkan, bertalu-talu sms yang yang masuk. Diantaranya datang dari sahabat sahabat PKR yang memaklumkan bahawa “SPRM dah masuk pejabat Yb Rodziah di Jalan Pelabur Seksyen 23 Shah Alam jam 2 petang tadi..”

Setelah Blogmaster hubungi sahabat sahabat tersebut mereka juga mengesahkan berita yang dihantarnya itu tadi….

Difahamkan Yb Rodziah juga sekarang ini “tidak sihat”, kemungkinan beliau demam terkejut kerana baru sahaja mengenali asam garam dan sepak terajang dunia politik…..

Apakah akan berlaku Pilihanraya kecil DUN Batu 3 selepas Permatang Pasir..?

Monday, August 3, 2009

GEMPAR! Blog AIDC Siar Bukti Penyelewengan Rodziah

Kalau blog Medan-Info-Kita hanya berjaya “mengorek” cerita siapakah gerangan Yb 375,000 yang bakal disiasat, rupa rupanya sahabat blogger iaitu AIDC [Anwar Ibrahim Dot Com] lebih HEBAT apabila menyiarkan sesalinan muka surat dokumen penyelewengan yang berlaku di DUN Sementa… silalah klik disini, seterusnya klik pada imej itu untuk bacaan lebih jelas.

Syabas kepada Blog AIDC, teruskan tekanan…!
Kita Tunggu Reaksi Pemimpin PKR Selangor.
Apakah Akan Berulang Lagi Kronologi Seperti Kes Elizabeth Wong..?
Boleh Kita Ramalkan Bahawa Khalid HANYA Akan Arah Rodziah Bercuti Kemudian Sambung Semula Tugas Sebagai EXCO dan ADUN…?

Rodziah Ismail Yb RM375,000 Bakal Disiasat..?

Jam sudah menunjukkan pukul 3 pagi…..

Blogmaster dan rakan rakan bloggers yang lain baru selesai perjumpaan sulit dengan salah seorang wakil NGO yang menemani Pengerusi GERAK untuk menyerahkan dokumen penyelewengan dana kerajaan negeri oleh seorang wakil rakyat di Selangor di pejabat SPRM tempoh hari.

Memang sah! Sungguh tak disangka…., benarlah kata hikmah berbahasa Inggeris, “ Don’t Judge A Book By Its Cover”.

ADUN Batu 3, Yb Rodziah Ismail yang memiliki “panggilan manja” iaitu Kak Ogy adalah sabjek yang dimaksudkan dalam dokumen pengaduan tersebut..! Patutlah beliau gelabah apabila berita ini mula tersebar sejak kelmarin, blog ini ada beri ulasan, klik sini.

Difahamkan bahawa dokumen tersebut telah disiapkan oleh jawatankuasa dalaman PKR sendiri yang menyenaraikan kepincangan dan salah laku cara penggunaan dana di DUN Sementa yang menjadi DUN Angkat kepada Rodziah Ismail. Kerusi DUN Sementa dimenangi oleh wakil rakyat UMNO, Datuk Hj Abdul Rahman Palil, maka segala peruntukan dana untuk kawasan tersebut perlu dikelolakan oleh seorang “ Yb Angkat”, Rodziah Ismail telah diamanahkan tanggungjawab tersebut.

“Dokumen yang diserahkan telah dihasilkan oleh beberapa pemimpin serta Ajk PKR sendiri, ianya adalah Internal Documentation.., bukannya datang dari musuh PKR ataupun pengundi-pengundi di DUN Sementa!” jelas sahabat kita memaklumkan kepada kami.

Tambah beliau lagi, “ kalau kita perhatikan daripada isi kandungan dokumen tersebut, ianya seakan-akan suatu pengaduan dibuat untuk tindakan sewajarnya oleh pihak atasan PKR keatas Yb Rodziah dan beberapa individu yang terlibat, tetapi ada kemungkinan perkara ini dibiarkan begitu sahaja, maka itulah sebabnya dokumen ini telah diletakkan dipejabat GERAK, barangkali dengan harapan agar pihak GERAK boleh membawanya ke pengetahuan pihak berwajib…”

Mengikut petikan akhbar Berita Harian 31 Julai 2009, Pengerusi GERAK Nazree Yunus memaklumkan bahawa dokumen tersebut diletakkan didepan pejabatnya di Kelana Jaya dan pengirimnya tidak diketahui.

Apakah kerana terlalu banyak dana yang perlu diuruskan maka Rodziah Ismail tidak mampu untuk menjalankan tanggungjawabnya dengan baik..? Ataupun mungkin beliau menjadi “KAGET” lalu berada dialam “culture shock” kerana belum pernah “diberi tugas membelanjakan” dana yang mencecah 6 Angka..? Gambarannya adalah seperti “Dayak Mendapat Senapang”.

Selain daripada menguruskan dana DUN beliau sendiri di Batu 3 Shah Alam dan juga dana DUN Sementa iaitu DUN Angkat, sebagai Exco beliau juga perlu mengendalikan dana dana dibawah portfolionya iaitu Kebajikan & Hal Ehwal Wanita dan juga Sains Teknologi & Inovasi.

Sebagai seorang wanita yang selama ini mempamerkan perwakatakan seperti ’Pemimpin Islamik’ lengkap bertudung, seharusnya Rodziah tidak membenarkan sedikit pun ruang untuk dikaitkan dengan sebarang kes kes penyelewengan..!

Inilah dia dugaan daripada Allah swt, sewaktu belum mendapat kuasa dan pangkat, berbagai bagai janji akan dibuat seolah olah diri mereka itu MAKSUM dan tidak akan terlepas dari sebarang dosa ataupun bakal mendepani ujian ujian mengukur tahap nafsu masing masing.

Sesudah rezeki berlonggok didepan mata, dana untuk DUN sendiri, dana DUN Angkat, dana beberapa portfolio sebagai Exco , maka tidak mustahil iman manusia akan menjadi semakin nipis…., apatah lagi kuasa ada ditangan, dan hanya perlu tandatangan!


Paku Dulang Paku Serpih….
Dulu Mengata Orang…, Sekarang Mereka Pulak Yang Lebih..!!


Walaupun Rodziah telah cuba membela dirinya apabila menjelas kepada akhbar Sinar pada 1 Ogos [klik sini] bahawa “ segala peruntukan yang dibelanjakan mendapat nasihat daripada pejabat daerah maka isu penyelewengan tak timbul..” TETAPI jangan lupa bahawa dokumen pengaduan ini dibuat oleh beberapa pimpinan serta Ajk PKR sendiri, bukannya dari mana mana pihak yang lain..! Begitu juga dipihak pejabat daerah sudah tentu akan membuat bayaran keatas tuntutan dan perbelanjaan sekiranya tertera tandatangan Yb disitu….

Sepatutnya Rodziah perlu buat kenyataan “Saya Sedia Disiasat” dan bukannya menuding jari kearah orang lain untuk menutup kesalahan diri sendiri!

Saturday, August 1, 2009

Kenapa Yb Rodziah Paling GELABAH..??

ADUN Batu 3, Rodziah Ismail mendahului peranan “melatah” dikalangan Yb Yb dari Selangor setelah Pengerusi GERAK menyerahkan senaskah dokumen aduan penyelewengan oleh seorang wakil rakyat membelanjakan RM375,000 dana peruntukan kerajaan negeri di sebuah DUN.

Semalam Yb Yaakop Sapari juga ada memberikan respon kepada wartawan dengan menyatakan persetujuan serta pendirian beliau bahawa tindakan harus diambil sekiranya dapat dibuktikan ada wakil rakyat menyeleweng dana kerajaan negeri.

Lain Lain wakil rakyat seolah olah tidak ambil pusing diatas tindakan Pengerusi GERAK itu. Cuma ADUN Batu 3 hari ini muncul diakhbar Sinar memberikan pandangannya. Beliau menyahut seruan yang dididik dan disemai oleh pemimpin pemimpin Pembangkang iaitu menuding jari kearah orang lain bagi menutup kesalahan sendiri…! Rodziah seperti menggelabah apabila menyebut tindakan Nazree sebagai “membuat tuduhan statement blanket” dan turut menyatakan pendiriannya bahawa siasatan tak boleh dijalankan kerana ada double standard.

Padahal Nazree memaklumkan bahawa beliau mengambil masa hampir tiga minggu untuk meneliti isi kandungan dokumen tersebut dan mendapat pandangan daripada peguamnya sebelum mengambil keputusan bahawa ada asas untuk dijalankan siasatan.

Beginilah ajaran yang didiperolehi oleh mereka yang menganuti fahaman Anwarisme yang berkiblatkan ajaran pemimpin pembangkang…, jika terkena pada batang hidung sendiri maka dilihat sebagai ada pihak berniat jahat…, tidak adil…, double standard…, dan bermacam macam lagi alasan akan diguna pakai asalkan mereka tidak dipersalahkan.

Pelik juga kenapa Rodziah begitu gelabah sedangkan tidak ada nama yang disebutkan oleh Pengerusi GERAK, Nazree Yunus apabila didesak oleh wartawan tempoh hari.