Saturday, October 31, 2009

Yb Badrul Akan Saman MB Selangor..?

Akhirnya….. ADUN Pelabuhan Klang, Yb Badrul Hisham Abdullah telah membuat pengumuman dalam satu Sidang Media semalam bahawa beliau dengan rasminya keluar dari PKR dan menjadi wakil rakyat BEBAS..!

Upacara yang berlangsung disalah sebuah Hotel di ibukota Kuala Lumpur telah diadakan dalam cara yang cukup ringkas.

Berita ini menjadi satu "percikan" kemuka Khalid Ibrahim kerana beberapa jam sebelum itu beliau membuat kesilapan mahu mendesak pimpinan PKR agar memberikan tekanan kepada Badrul untuk meletak jawatan dengan memberikan alasan ADUN Pelabuhan Klang itu gagal menjawab surat tunjuk sebab. Tetapi pada Sidang Media tersebut Yb Badrul membuktikan bahawa MB Selangor berbohong kerana beliau sudah pun memberikan surat penjelasan yang ada bukti penerimaan chop rasmi pejabat Menteri Besar bertarikh 2 September 2009.

Sila baca kenyataan penuh sidang media Yb Badrul, klik sini.

Terkini, difahamkan Badrul Hisham sedang berbincang secara serius dengan beberapa panel peguam untuk melakukan SAMAN MALU terhadap Khalid Ibrahim kerana membuat kenyataan yang menjatuhkan maruahnya sekeluarga dengan menyarankan agar Yb Pelabuhan Klang mendapat rawatan PSIKATRI kesan daripada kemalangan jalanraya.

Badrul ketika dihubungi sebentar tadi memaklumkan akan membuat keputusan setelah pulang dari luar negara...

Wednesday, October 28, 2009

Ada Yb Sedang “Berunding” Di Peranginan Pantai Timur..?

Maklumat dikirimkan kepada Blogmaster melalui email beserta beberapa gambar berhubung kait dengan tajuk berita.
Lokasinya di pantai timur , tempat peranginan pilihan banyak pelancong “Mat Salleh”.
Tujuannya ialah untuk berbincang seterusnya berunding untuk satu keputusan politik tanahair demi menyelamatkan kuasa melayu…., bangsa melayu dan agama islam!

Siapakah gerangan pihak yang terlibat dalam berita ini..?

Kenapakah destinasinya di pantai timur tempat peranginan…? Apakah beliau sedang dalam berkecamuk fikirannya sehinggakan perlu untuk berada dalam situasi santai ketika “berbincang dan berunding…” ??

Tuesday, October 27, 2009

Kemana Blogmaster Info Corner Menghilang Diri…?

Harap maaf kepada sahabat Bloggers, terutama kepada yang menghantar sms bertanyakan khabar dan sebab kenapa Medan Info Kita [Info Corner] sepi hampir dua minggu..?

Sebenarnya Blogmaster ada terima “special assignment” sepanjang tempoh tersebut dan memang tak disangka-sangka tugas untuk menyiapkannya benar benar membuatkan Blogmaster terlalu sibuk sehinggakan tak ada ruang update Blog. Malah situasi sekarang ini membuatkan Blogmaster tidak berada dalam kawasan…., hanya akan pulang sebentar melepaskan rindu bersama keluarga tercinta jika berpeluang dan diberikan ruang.

Insya allah “special assignment” akan berakhir dalam jangkawaktu yang terdekat dan semoga Info Corner akan kembali menyiarkan berita berita HANGAT dan PANAAS….

Monday, October 12, 2009

PRK N31 – PAS Kalah Tetapi PKR Yang Meroyan..!

Kisah ini berlaku semalam ketika hampir kepada waktu pengumuman keputusan PRK DUN Bagan Pinang……

Ada serombongan sahabat sahabat UMNO seramai tiga orang didalam sebuah kereta singgah di stesen petrol Petronas Port Dickson untuk mengisi minyak sebelum berangkat pulang ke Lembah Klang.

Sebaik sahaja tiba di Petronas salah seorang daripada mereka ini pula terserempak dengan rakan sepejabatnya yang dikenal pasti seorang “penjilat Tegar” PKR yang turut berada di Port Dickson untuk menyokong calon PAS dalam kempen PRK Bagan Pinang.

Mereka pun bersalaman dan bertanya khabar, dimana sahabat ini tadi telah “bergurau dan mengusik” rakannya si penjilat tegar PKR dengan kata kata “…Tahniahlah.., PAS menang lagi, besar pulak majoritinya kali ni....”

Tanpa disangka-sangka, rakan sepejabatnya itu hilang pertimbangan dan terlalu emosi cuba menyerang sahabat ini, mujurlah sempat dileraikan oleh sahabat sahabat yang lain… Tetapi si penjilat tegar PKR itu mahu terus menyerang dan mencabar sahabat tadi untuk “bertumbuk” dengan kata kata “.… Kau nak cari gaduh ker..? Marilah aku tunggu…”

Demikianlah didikan dan tunjuk ajar yang dapat diwarisi oleh penjilat penjilat fahaman Anwarisme, mereka hanya akan menerima hakikat sekiranya sesuatu keputusan itu memihak kepada mereka sahaja...!

Sahabat tadi menceritakan bahawa beliau amat terkejut dan kecewa dengan reaksi rakan sepejabatnya itu kerana sungguhpun berbeza idealisme politik tetapi sepanjang waktu dipejabat beliaulah yang banyak membantu rakannya itu….

Tahniah diucapkan kepada pengundi pengundi DUN Bangan Pinang yang telah secara beramai ramai kembali menyakini UMNO-BN, semoga disinilah bermulanya titik tolak kebangkitan sokongan kepada kerajaan pimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak!

SYABAS RAKAN RAKAN BLOGGERS PRK N31
Timbalan PM merangkap Timbalan Pengerusi BN bagi PRK N31 DUN Bagan Pinang, Tan Sri Muhyiddin Yassin ditemani oleh Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmad Maslan mendapat taklimat oleh rakan rakan Bloggers yang beroperasi di Command Centre DUN Bagan Pinang.

Wednesday, October 7, 2009

Wan Azizah Tahu Anwar Main Bontot...?

Selepas pembebasan Anwar Ibrahim pada 2 September 2004, beliau segera bergegas ke Munich untuk menjalani pembedahan sakit tulang belakangnya.

Seterusnya Anwar sering berada diluar negara sepertimana dalam ceramahnya beliau jelaskan di Malaysia “tak boleh nak cari makan…..”

Bertempat di “negara orang puteh”, bekas banduan Sungai Buloh ini telah ditawarkan beberapa jawatan seperti Visiting Fellow/Senior Associates di St Anthony College Oxford, Senior Visiting Fellow Johns Hopkins School Washington dan Visiting Professor di School Of Foreign Service Georgetown University.

Kesemua tugas yang diterima ini sudah tentulah membuatkan beliau terlalu sibuk dan jarang sekali pulang ke tanahair Malaysia.

Namun begitu, apabila terhidangnya peluang untuk menjejakkan kaki disini, ada pula agenda tersembunyi yang bersarang dikepala mahkluk yang bernama Anwar Ibrahim ini…. Apatah lagi sekiranya berpeluang untuk pulang bersendirian tanpa Wan Azizah dan ahli keluarga yang lain….!

Silakan baca kisah menarik ini yang DIBONGKARKAN oleh salah seorang bekas orang kuat Anwar suatu ketika dahulu,
Klik Sini

Tuesday, October 6, 2009

Umie Aida Akan Sertai Team Anti-Anwar..?

Ini ada satu artikel menarik yang saya baca daripada kalangan rakan rakan bloggers untuk kita kongsi bersama. Sila klik sini.

Friday, October 2, 2009

Syabas! Hassan Ali Mengimamkan Majlis Tahlil UMNO – Tazkirah Pula Mendedahkan Dr Xavier Exco Paling Kuat Menentangnya Dalam Isu Arak Di Sgor

Bertempat di salah sebuah rumah orang kuat UMNO di dalam Parlimen Kota Raja, Pesuruhjaya PAS Negeri Selangor yang juga merupakan EXCO Kerajaan Selangor, Yb Dato Dr Hassan Ali telah sudi MENGIMAMKAN majlis tahlil dan solat isya berjemaah.
Ianya merupakan suatu majlis tertutup oleh sebuah famili UMNO yang hanya mengundang saudara mara terdekat bersama dengan jiran tetangga dan Ajk masjid berhampiran.

Apakah ini akan menjadi bunga bunga tanda awal Dr Hassan Ali bakal meninggalkan Pakatan Rakyat yang semakin panas dengan tindakan ADUN Gombak Setia itu mengkritik kerajaan pimpinan Khalid LEMBU..? Beberapa bulan yang lalu isu Arak dan kini isu SELCAT.

Selesai mengimamkan solat isya, Hassan Ali telah memberikan tazkirahnya yang mengingatkan betapa penting mempraktikkan amalan kehidupan Islam yang sebenarnya dalam sesebuah keluarga.

Ketika menyampaikan tazkirahnya itu, beliau berkesempatan untuk “meluahkan” rasa kecewanya apabila mendapati ada ramai rakan rakan Ahli Mesyuarat Negeri dalam pentadbiran kerajaan negeri Selangor tidak menyokongnya untuk membawa mekanisme pengawalan jualan arak yang menjadi punca masalah sosial dikalangan remaja islam…!

“ Yang paling kuat menentang saya ialah wakil rakyat dari kawasan sinilah…! Yb kawasan saudara semua...” jelas Dr Hassan Ali disambut dengan ketawa sinis hadirin malam tadi.