Friday, June 25, 2010

Sebenarnya Azmin Ali KECEWA Gagal Dapat Projek PKNS…?


Terhangat di pasaran..!

Kisah perang saudara diantara Khalid Lembu Gagap vs Azmin Ali mewarnai portal dan beberapa laman web mutakhir ini.

Gempar juga apabila ada laporan mengatakan ujud sebuah team penyokong Azmin dikalangan wakil rakyat PKR yang sebenarnya tidak senang dengan Khalid Lembu Gagap, mereka mahukan jawatan MB Selangor itu diberikan kepada orang lain….

Tetapi…, tahukah anda bahawa sebab musabab disebalik semua kekecohan ini bermula dari rasa kecewa Azmin Ali setelah gagal untuk “mengkayakan kroni kroninya” dalam sebuah projek PKNS yang dijalankan dikawasan parlimen Gombak..??

Projek pembangunan semula DATUM JELATEK bernilai RM1.2 bilion [Utusan Msia pernah melaporkan, klik sini] menjadi idaman Azmin Ali sebagai “investment” untuk beliau “cukup simpanan” menghadapi pemilihan parti PKR merebut jawatan Timbalan Presiden dan juga “perbelanjaan” untuk mempertahankan kerusi Parlimen Gombak pada PRU ke 13 nanti…

Azmin Ali berusaha mahu memberikan projek tersebut kepada beberapa syarikat “pilihannya” kerana komisyennya sahaja boleh mencecah RM6 juta, amaun yang cukup untuk “berkempen” jawatan Timbalan Presiden PKR dan Parlimen Gombak pada PRU ke 13!

Si Bangsat Anwar lebih memihak kepada Khalid Lembu Gagap kerana beliau yakin MB Selangor ini mampu membawa kejayaan kepada PKNS kerana sebelum ini Khalid pernah membuktikan kejayaan cemerlangnya bersama Guthrie. Tambah meyakinkan Si Bangsat Anwar ini apabila Khalid Lembu Gagap menjanjikan keuntungan besar projek DATUM JELATEK adalah untuk “kantung parti” berbanding dengan rancangan Azmin yang mahukan untuk “kantung peribadi”.

Ini membuatkan Azmin Ali fed up kerana sebagai Pengarah PKNS dan Naib Presiden PKR beliau gagal untuk mencapai hasratnya untuk “persiapan” menghadapi pemilihan parti PKR dan PRU ke 13.

Walaupun ADUN Bukit Antarabangsa ini sentiasa mendapat first hand information mengenai peluang projek mega PKNS memandangkan Acting General Manager dan beberapa management staff di PKNS Engeineering adalah “budak budak Azmin”, namun kuasa mutlak seorang MB yang dimiliki oleh Khalid Lembu Gagap tak mampu digugat oleh Azmin….

Sekian ulasan yang dibuat daripada penulisan sahabat blogger kita, klik sini.

1 comment:

rinandamku said...

sapa kata pembangkang [ PAS , PKR ] tak kroni ? sapa kata pembangkang tak rasuah , tak bolot semua projek ? tak menipu rakyat ?

inilah buktinya , azmin itu guru dia anwar , azmin pun pelakon paling bijak , munafik timbalan kanan anwar aljuburi ,

mengata kerajaan macam2 , diri sendiri ? huhhh ..macam najisss