Friday, April 30, 2010

Dey SAMY..! Undi Kaum India H Sgor Bukan Kerja Kuat MIC….

Pertarungan merebut kerusi Parlimen P094 Hulu Selangor sudah pun melabuhkan tirainya Ahad yang lalu, dimana keputusan rasmi adalah kemenangan berpihak kepada calon BN yang menampilkan anak muda dari MIC, P Kamalanathan. Zaid Ibrahim pula kini sedang menjalani sesi gila talak apabila menfailkan petisyen dan protes diatas keputusan rakyat serta pengundi Hulu Selangor menolak calon parti yang dipimpin oleh seekor mahkluk durjana lagi bangsat bernama Anwar Ibrahim…..

Blog Medan Info Kita kali ini bukan mahu melibas dan membelasah si bangsat Anwar dan semua barua barua murahannya, tetapi ingin mengulas mengenai penerimaan sebenar rakyat marhaen yang berbangsa India terhadap parti MIC.

Sepanjang tempoh seminggu bergelumang dengan keringat dan penat lelah turun berkempen, agak unik juga apabila dapat berpeluang mendekati pengundi kaum India di Hulu Selangor. Walaupun calon yang dipertaruhkan oleh BN merupakan seorang anak India, namun dilihat ada sedikit bebanan kepada petugas-petugas BN yang masuk ke ladang ladang estet, perkampungan kaum India sewaktu berkempen.

Pilihanraya Umum 2008, secara nyata dan jelas kaum India benar benar menunjukkan Makkal Sakti iaiti kuasa rakyat apabila hampir kesemua pimpinan utama MIC tersungkur, tergolek, tertonggeng dan tertiarap dibelasah oleh undi kaum mereka sendiri….

PRK Hulu Selangor juga masih boleh dirasai bagaimana kaum India masih “membenci” MIC tetapi yang manisnya mereka masih “sayangkan” BN…. Itulah faktor penyelamat. Oleh itu apa saja peluang yang ada sudah tentu petugas petugas BN yang didominasi oleh UMNO terpaksa akur dan tunduk dengan pelbagai “luahan rasa marah” kaum India tak habis habis memaki hamun pemimpin MIC. Setelah membiarkan pengundi pengundi kaum India ini melepaskan marah mereka, seterusnya kita akan sedaya upaya “memujuk” agar lupakan kisah lama dan pandanglah kepada wajah PM Dato Seri Najib sebagai wadah baru 1 Malaysia diberikan peluang untuk kembalikan keyakinan kaum India kepada BN.

Secara keseluruhannya, jentera BN memang dikuasai oleh ahli ahli UMNO. Setiap ceruk kampung dan tempat mengundi memperlihatkan seolah-olah calon UMNO yang bertanding. Sedikit pun tak boleh dirasai “kehadiran” pimpinan mahupun petugas MIC…..

Pengundi pengundi dikawasan estet yang majoriti kaum India diberitakan TAK MAHU pimpinan MIC datang berkempen…

Ini terbukti dibeberapa estet perlukan pemimpin yang bukan MIC untuk turun padang dan mendekati memujuk pengundi agar menerima semula BN…!

Agak unik dalam satu majlis di Ladang Sungai Jernih, penduduk disana seramai hampir 300 orang India umum keluar PKR tetapi tak mahu sertai MIC. Wakil mereka hanya mahu nyatakan sokongan kepada calon BN…. Begitulah nasib Samy Vellu dan kuncu kuncunya dibenci oleh kaum India. Malah pada hari yang sama, ada juga rombongan MIC yang mahu sertai kempen dari rumah kerumah tetapi diberikan layanan dingin oleh penduduk disana.

PENGUNDI KAUM INDIA MAHUKAN YANG BUKAN MIC
Kehadiran Dato Nallakaruppan sebagai Presiden Malaysian Indian United Party [MIUP] dilihat lebih diterima oleh kaum India sepanjang tempoh kempen PRK P094 Hulu Selangor.

Dato Nalla yang bergandingan dengan Datuk Hamzah Zainuddin meranjau masuk kawasan estet dan perladangan diterima baik pengundi disana. Jawatan Datuk Hamzah sebagai Timbalan Menteri Perusahaan Perladangan & Komoditi benar benar sinonim dengan tugas mendekati golongan pekerja estet yang majoritinya kaum India.

Segala gerak kerja Datuk Hamzah dan Dato Nalla telah memberikan kesan yang positif dan akhirnya BN berjaya kuasai semula undi dan sokongan kaum India yang ramai datangnya dari kawasan ladang dan estet, lihatlah sendiri keputusannya dimana BN berjaya mendapat 65% undi berbanding PKR hanya 35%.

Berikut adalah petikan keputusan PRK Hulu Selangor bagi kaum majoriti India ;


1. Ladang 15 - Sekolah Tamil - BN 263 PKR 145
2. Changkat Asa – Sekolah Tamil - BN 207 PKR 171
3. Ladang Kerling – Sekolah Tamil - BN 270 PKR 311
4. Ladang Nigel Gardner – Sek Tamil - BN 368 PKR 303

[Keputusan penuh PRK P094 Hulu Selangor, sila klik sini]

Inilah hasilnya yang diperolehi oleh BN. Sungguhpun kaum India masih enggan menerima MIC, namun mereka sejuk hati apabila yang rakan rakan BN datang menghampiri mereka…..

Oleh itu MIC janganlah mahu “claim credit” diatas kejayaan BN mendapat semula kemenangan dari undi kaum India….

RAKAMAN KEMPEN DATO NALLA & DATUK HAMZAH ZAINUDDIN

Wednesday, April 28, 2010

BANGSAT Anwar ..! Nah! Ini Dia Bukti Dokumen Anwar Barua Yahudi.., SEBARKAN…!!

Pada tahun 2001, isteri Paul Wolfowitz, Clare Selgin mendedahkan suaminya mengadakan hubungan seks dengan seorang wanita islam yang bernama Shaha Ali Riza yang ketika itu bertugas di NED [National Endowment for Democracy]
[http://www.worldbankpresident.org/archives/000742.php]

Shaha Riza juga diberikan habuan kewangan oleh Wolfowitz melalui pemberian kontrak untuk mendapatkan maklumat risikan di Iraq.

Ketika skandal Paul Wolfowitz – Shaha Riza mula meletus didada akhbar Amerika, nama Anwar Ibrahim turut serta. Anwar sebagai Pengerusi Foundation for The Future, pada 1 Oktober 2006 telah menghantar surat kepada Ms Robin Cleveland untuk memohon perpindahan Shaha Riza dari Bank Dunia ke Foundation for The Future.

Pembabitan Anwar makin diketahui umum terutamanya media Amerika selepas pihak keselamatan negara itu menyiasat Shaha Riza berkenaan cukai pendapatannya, status keselamatan G4, dan stautus yayasan hantu bernama Foundation for The Future.

Semua butiran siasatan ini dilampirkan dalam laporan siasatan penyelewengan Paul Wolfowitz yang dikenali dikenali sebagai “Ethic Committee Case No 2 and President Papers”. Surat yang ditandatangani oleh Anwar Ibrahim juga termasuk salah satu bukti yang termasuk dalam dokumen laporan tersebut
[http://bicusa.org/proxy/Document/100.80.aspx]

Jika Shaha Riza dipertikaikan berkenaan cukai pendapatan dan status G-4, kerana beliau bukan warganegara Amerika Syarikat, bagaimana pula dengan Anwar Ibrahim yang juga bukan warganegara Amerika Syarikat tetapi menjadi Pengerusi Yayasan yang disiasat Jawatankuasa Penyelewengan Paul Wolfowitz itu..?

Ini adalah terjemahan dari dokumen yang dilampirkan ~ sila double click pada kedua-dua imej diatas untuk bacaan lebih jelas.

Demikianlah kasih dan sayangnya Anwar terhadap seekor makhluk yang bernama Paul Wolfowitz dimana Wolfowitz inilah yang menjadi “arkitek” kepada tentera Amerika dalam pembunuhan ramai umat islam dibumi Iraq dan Afghanistan….

Dalam surat yang ditandatangani oleh Anwar seperti yang disiarkan diatas tadi, jelaslah bahawa seekor haiwan yang diberikan nama Anwar Ibrahim ini sanggup ‘membantu’ Shaha Riza seolah olah menjadikan penyelamat kepada hubungan sulit diantara seorang wanita islam dan seorang lelaki yahudi yang bertanggung jawab diatas kematian ratusan ribuan muslimin dibeberapa negara islam.

Lihatlah sendiri pendedahan dokumen diatas, Shah Riza memainkan peranan sebagai pembekal maklumat risikan di Iraq….!

Iblis dan syaitan seperti Anwar tidak perdulikan semua ini….

Dinegara sendiri, haiwan yang bernama Anwar ini cuba mengelirukan rakyat dengan mengaitkan pimpinan kerajaan Datuk Seri Najib dengan Israel. Tetapi hakikat sebenarnya Anwar inilah makhluk durjana yang menjadi barua, pencacai dan perkakas kepada seorang yahudi…!

Agak kesal juga dilihat apabila ramai pemimpin islam yang TOLOL dan BANGANG dari PAS dan PKR menjadi burung kakak tua menggalas tanggungjawab sebagai BARUA murahan persis pelacur politik kepada Anwar Ibrahim kini sedaya upaya melabelkan UMNO-APCO.

Yang nyata dan jelas, Anwar adalah barua yahudi…, Kau Memang SIAL Anwar Ibrahim!

Sunday, April 25, 2010

Alhamdulillah! BN Menang Majoriti 1,725 Di Hulu Sgor

Akhirnya pengundi pengundi di Hulu Selangor membuktikan bahawa semua penipuan Anwar dan barua baruanya sudah TAK diterima oleh rakyat lagi..! Saksikanlah kegembiraan jentera BN di Comman Centre Bukit Beruntung setelah menerima keputusan rasmi pengiraan undi dari semua Pusat Daerah Mengundi sebentar tadi...

BN berjaya merampas kerusi Parlimen Hulu Selangor, tahniah dan syabas kepada semua jentera BN yang bertungkus lumus. Keadaan didalam Bilik Operasi Bloggers di Command Centre sangat hingar bingar penuh kegembiraan... ALL HARD WORK PAID OFF..!!

Friday, April 23, 2010

Gandingan Ezam & Nalla BOGELkan Anwar Di Bukit Beruntung


Diakhir ceramah Ezam, beliau telah menyerahkan dokumen dokumen membuktikan Anwar Ibrahim menjadi BARUA dan BONEKA kepada Israel Yahudi. Dokumen tersebut diserahkan kepada Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia, Khairy Jamaluddin. [ikuti laporan berikutnya…]Pentas PIDATO “Ini Kisah Benar” sempena kempen PRK P094 Hulu Selangor malam tadi berlangsung di Taman Bunga Raya Bukit Beruntung.

Unit Pidato Pemuda UMNO telah membariskan beberapa tokoh sebagai penceramah yang terdiri dari Ketua Pemuda MCA, Yb Dr Wee Kah Siong, Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia Yb Khairy Jamaluddin, dan yang menjadi tumpuan adalah kemunculan Ezam Mohd Nor dan Dato Nallakaruppan.


Ezam menjelaskan kepada ribuan hadirin yang memenuhi setiap ruang ceramah bahawa Anwar adalah hipokrit yang cuba mengaitkan kerajaan BN Datuk Seri Najib dengan Israel tetapi pada hakikat yang sebenarnya Anwar sendiri menjadi “boneka”, “barua”, dan “tali barut” Israel Yahudi!

Bekas Ketua Pemuda Keadilan itu seterusnya mahu pengundi Hulu Selangor sedar bahawa beliau ada bukti bahawa Anwar berusaha keras menutup skandal Wolfowitz, dimana bekas Presiden World Bank ini adalah bangsa Yahudi yang menjadi dalang kepada serangan Amerika keatas Iraq dan Afghanistan yang membunuh ratusan ribu umat islam disana…

Jelas Ezam, sewaktu Anwar duduk sebagai Pengerusi Foundation For The Future sebuah yayasan yang ditaja oleh yahudi, Anwar telah menulis surat kepada Counselor Bank Dunia, Robin Cleveland memohon agar teman wanita Paul Wolfowitz iaitu Shaha Ali Riza dipinjamkan kepada yayasan tersebut dengan elaun dan gaji yang lumayan.

“ inilah dia perkara perkara pelik yang dibuat oleh Anwar…, sanggup menjadi orang tengah kepada seorang yahudi yang juga seorang ‘arkitek’ kepada pembunuhan beramai-ramai umat islam di Iraq. Bertambah pelik bilamana Shaha Ali Riza ini adalah wanita beragama islam ada hubungan dengan lelaki yahudi dan Anwar pula menjadi boneka mereka…” tegas Ezam dalam ceramahnya malam tadi.

Selesai menyampaikan ceramahnya, Ezam telah menyerahkan segala bukti dokumen ini kepada Khairy Jamaluddin.

Dato Nallakaruppan yang diperkenalkan oleh pengerusi majlis sebagai rakan tennis dan bekas sahabat baik Anwar selama lebih 30 tahun turut juga berjaya menggamatkan suasana ceramah malam tadi….

“ Apa yang Dr Mahathir cakap pasal Anwar pada tahun 1998, semua betul, semua benar….” tegas Nalla.

Dato Nalla seterusnya menjelaskan beliau tidak gentar dan tidak akan takut kepada ugutan bunuh yang diterimanya beberapa hari yang lalu setelah berceramah di SKC Ladang 15 Hulu Bernam.

“sampai hari ini saya masih ceramah…., kalau mahu saya jangan berceramah, Anwar Ibrahim pun mesti berhenti dan jangan ceramah lagi! kalau dia masih ceramah, saya pun akan terus ceramah.., saya tak mahu tengok negara ini hancur kerana Anwar…” kata Nalla yang mendapat tepukan gemuruh ribuan hadirin di Taman Bunga Raya Bukit Beruntung.

Dalam ucapan Dato Nalla malam tadi, beliau juga merasa hairan kenapa sehingga ke hari ini Azmin Ali belum masih lagi belum menjawab soalannya “apakah erti dan maksud DAYUS…?”


SEKITAR RAKAMAN MAJLIS PIDATO PEMUDA MALAM TADI
Dato Nallakaruppan dan Ezam Mohd Nor sedang menuju kepentas ceramah
Ketua Pemuda, Yb Khairy Jamaluddin berbual seketika mengenai situasi terkini kempen pilihanraya kecil Hulu Selangor bersama Dato Nalla, Yb Datuk Hamzah Zainuddin dan Ezam
Inilah senarai VIP yang berada diatas pentas;
Dato Nallakaruppan – Presiden Malaysian Indian United Party [MIUP]
Yb Datuk Hamzah Zainuddin – Timbalan Menteri Perusahaan Perladangan Komoditi Msia
Yb Khairy Jamaluddin - Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia
Yb Wee Kah Siong - Ketua Pemuda MCA
Yb Datuk Seri Mustapha Mohamed – Menteri Perdagangan Antarabangsa & Industri Msia
Ezam Mohd Nor – Pengerusi Yayasan Generasi Baru Nusantara [Jakarta]
Yb Datuk Razali Ibrahim - Timbalan Ketua Pemuda UMNO Malaysia

Ada hadirin yang terpaksa berdiri ditepi pentas setelah kawasan khemah sudah penuh sesak dengan kehadiran pengundi pengundi dari Bukit Beruntung.

Yb Datuk Hamzah Zainuddin turut diberikan ruang untuk berceramah. Nada ucapannya agak keras dan begitu lantang mahu pengundi pengundi jangan terpedaya dengan tipu helah Anwar Ibrahim..!

Ketua Pemuda MCA ini berjaya bertutur dengan fasih bahasa melayu dan mahu pengundi kembalikan kerusi Parlimen Hulu Selangor kepada calon MIC demi mencapai matlamat SATU Malaysia Datuk Seri Najib.
Khairy Jamaluddin memberikan jaminan bahawa jentera pemuda kesemua parti komponen BN kini sedang bertungkus lumus mahukan anak muda MIC P Kamalanathan menjadi wakil rakyat Hulu Selangor. Khairy turut mengupas semua kepincangan dan kelemahan persiapan jentera Pakatan yang sebenarnya mempunyai masalah sesama mereka sendiri dengan calon yang dipilih oleh Anwar.

Wednesday, April 21, 2010

WaaAAh…!! Betol Betol HoR LiaOO Oohh…

Ini betul betul punya HoRR LiAOO gerak kerja Yb Yb PKR berbangsa tionghua membanting tulang membantu kempen untuk Zaid Ibrahim…!

Kalau jengok ke website Jinggo’s Photopages, boleh kita saksikan hampir kesemua Yb Yb PKR berbangsa tionghua seperti Tien Chua, Eli Wong, Cikgu Lee [Kajang], Chan Ming Kai [Simpang Pulai], Gan Pei Nei [Rawang], Chan Lih Kang [Teja], Sim Tze Tzin [Pantai Jerjak], dan ramai lagi. Turut juga kelihatan mengiringi Zaid masuk kedalam perkampungan cina ialah bekas pimpinan MCA, Datin Paduka Tan Yee Kew dan juga bekas Pengerusi Gerakan Wilayah Dr Tan Kee Kwong.

Apakah MCA dan Gerakan juga turut “all out” untuk calon MIC..?

Secara umumnya kita semua tahu bahawa porla undi kaum cina sudah semakin tidak menyokong mana mana calon BN dalam banyak PRK sebelum ini.

Disinilah, di bumi Hulu Selangor inilah ujian getir buat MCA dan Gerakan membuktikan mereka mampu bekerja jauh lebih baik dari PKR dan DAP.

Tuesday, April 20, 2010

PRK P094: Benarkah Azmin Jadi Dalang Huru Hara Calon PKR..?

Sehingga ke saat ini, perang psy-war dalam berkempen untuk calon masing masing di PRK Hulu Selangor nampaknya semakin menjadi beban berat kepada PKR dan Pakatan Pembangkang.

Ceramah Pakatan sudah tidak lagi mendapat puluhan ribuan pengunjung sepertimana biasa yang akan dipenuhi oleh “orang orang luar” penyokong tegar mereka.

Malah modal untuk berperang dari PKR juga semakin merapu dan melalut. Pagi semalam beberapa barua barua murahan Anwar Ibrahim telah “menyalak” di Balai Polis Kuala Kubu Bharu. Mereka mahu pihak polis dan SPR segera menurunkan papantanda billboard dan banner BN yang “ditafsikan” sebagai menghina pemimpin mereka.

Inilah tanda tanda awal barua barua murahan Anwar semakin merasakan bahang kekalahan yang bakal mereka terima…! Jika kita singkap sejarah PRK, sebenarnya perang psy-war yang menghina dan memfitnah ini lahirnya dari amalan penyokong penyokong Pakatan Pembangkang sendiri. Merekalah yang begitu TAKSUB dengan kisah dongeng Najib ~ Altantuya sedangkan baru baru ini Ahli Parlimen Kulim Bandar Bharu, Zulkifli Nordin sudah mendedahkan bahawa itu semua fitnah semata-mata!

Dalam usia berkempen di bumi luas Hulu Selangor ini baru masuk dua hari, namun PKR sudah mula sesak nafas apabila disajikan berita pengumuman keluar parti oleh Dr Halili Rahmat dan pimpinan utama AMK Cabang Shah Alam. Tindakan Dr Halili sebenarnya adalah sambungan kepada siri berpisahnya hubungan Anwar dengan beberapa kenalan rapatnya yang berada dalam kapal karam PKR…..

Zaharin Hashim yang pernah menjadi sahabat Anwar selama 30 tahun kini sudah tidak lagi mahu menjadi saf kepada Penipu Nombor Satu Malaysia itu. Begitu juga Zulkifli Nordin yang menjadi “family friends” kepada keluarga Anwar sendiri, beliau pun tidak mahu lagi bersekongkol dengan Orang Gila Mahu Jadi PM ini…!

Kini tiba giliran Dr Halili yang merupakan doktor peribadi Anwar, dimana Halili adalah diantara orang yang terpilih mengiringi Anwar dalam pesawat khas berangkat ke Jerman pada 4 September 2004 sewaktu Anwar pergi menjalani rawatan tulang belakang di Alpha Clinic, Munich milik seorang Spine Specialist bernama Dr Thomas Hoogland.

Kesemua beban berat ini semakin parah dalam kempen PKR apabila calon mereka semakin sedap dilanyak oleh pihak penyokong BN. Kerja kuat berterusan terutamanya datang dari Bloggers BN yang menguasai alam media baru [cyber world] benar benar menambah pening kepala Anwar, Hj Hadi dan Kit Siang…!!

Segala “bad behaviour” dalam life style Zaid Ibrahim kini menjadi lauk enak santapan penyokong BN melalui serangan Bloggers.

Timbul juga persoalan disini, apakah benar yang menjadi dalang kepada semua pembongkaran buruk laku perangai Zaid ini sebenarnya mainan politik kotor Azmin Ali..?

Sewaktu malam pengumuman calon PKR di Serendah, Azmin tidak hadir. Dari dalam kain PKR sendiri sudah mula “berbunyi” bahawa keputusan memilih Zaid tidak mendapat “restu” dari Azmin.

Kini ada pula “suara suara” yang menyatakan bahawa kesemua pendedahan mengenai aktiviti-aktiviti social life ala ala Mat Salleh yang diamalkan oleh Zaid ini “disediakan” sumbernya oleh beberapa 'orang orang Azmin' kepada Bloggers pro BN…!

Malah tindakan Azmin yang mencabar mana mana pihak untuk buktikan Zaid kaki Botol merupakan satu “political trap” untuk Zaid! Niat sebenar Azmin adalah memberikan lebih besar ruang untuk Zaid dilanyak sehingga lumat dalam isu moral ini…

“ cara mana pun Azmin berjaya sebab kalau pihak BN dedah semua bukti, ini boleh Azmin guna bila tiba waktu pemilihan jawatan dalam PKR…. Zaid menang ker atau kalah ker dalam by election di Hulu Selangor itu tak penting..., isu moral ini nanti Azmin akan tetap gunakan halang Zaid lawan dia untuk Timbalan Presiden” kata sahabat Blogger seorang Ketua AMK dalam salah satu cabang di Selangor.

Begitulah hebatnya sandiwara politik PKR! Zaid tak sedar bahawa dia bakal diliwat oleh well planned political game. Diwaktu yang sama pula PAS sudah terpedaya mengizinkan dubur mereka dilrobek oleh Anwar yang berjaya memaksa PAS menjadi barua murahan kepada Zaid yang pernah "memusuhi" wadah perjuangan islam di Kelantan.

Semoga dengan segala kekalutan dalam PKR ini, jentera BN akan lebih gigih berusaha untuk memenangkan calon BN, P Kamalanathan.

Monday, April 19, 2010

Anwar GERUN Pada Nalla Di Kempen PRK Hulu Sgor

Baru dua hari kempen bermula selepas Hari Penamaan Calon PRK P094 Hulu Selangor, Dato Nallakaruppan, bekas sahabat karib Anwar Ibrahim selama berpuluh puluh tahun sekali lagi menjadi mangsa kepada ugutan yang boleh mengancam nyawa dan keselamatan beliau. [sebulan yang lalu, Nalla pernah menerima ugutan bunuh dari seseorang yang tak dikenali setelah sering membuat kenyataan akhbar membongkar tembelang Anwar]

Bertempat di IPD Kuala Kubu Bharu petang tadi, Nalla telah membuat laporan polis terhadap ugutan bunuh yang beliau terima menerusi pesanan suara [voice message] telefon bimbitnya.

Ugutan suara dari seorang lelaki yang tidak dikenali telah berkata dalam bahasa tamil bahawa Nalla diminta jangan lagi bercakap mengenai Anwar dalam kempen beliau, jikalau tidak, pemanggil itu akan bertindak untuk “habiskan” Nalla

Menurut Dato Nalla, sebaik sahaja beliau selesai berceramah di SKC Ladang 15 Hulu Bernam, beberapa panggilan telefon dari nombor yang tidak dikenali telah diterima tetapi enggan menjawabnya. Selepas itu beliau terima pesanan suara sepertimana yang disebutkan diatas tadi…

Difahamkan bahawa dalam ceramah inilah Nalla telah membuka tembelang siapakah Anwar sebenarnya yang selama ini beliau kenali dan di waktu yang sama Nalla telah mencabar Azmin Ali agar menjelaskan apakah maksud “DAYUS..”

Apakah ini yang menjadi punca yang membawa kepada insiden Dato Nalla menerima ugutan..??

Yb Datuk Hamzah Zainuddin, Timbalan Menteri Perusahaan Perladangan & Komoditi turut sama menyampaikan ceramahnya sebagai Bapak Angkat Kepada Bilek Gerakan SKC Ladang 15 Hulu Bernam
Bekas Setiausaha Perhubungan PKR Negeri Selangor diberikan kesempatan untuk menceritakan segala kepincangan dan kelemahan Pakatan Pembangkang Selangor. Beliau menyeru agar pengundi pengundi kembalikan semula sokongan kepada calon BN setelah terbukti bahawa Anwar hanya mempunyai cita cita peribadi mahu menjadi PM dengan menggunakan segala macam pembohongan demi pembohongan...! Seharusnya pengundi lebih mudah menolak Pakatan Pembangkang setelah semakin ramai orang yang pernah rapat dengan Anwar kini meninggalkan perjuangannya.


DATO NALLA BERJAYA BAWA SOKONGAN DARI PARTI MIUP DI HULU SGOR

Berikut ini adalah rakaman sekitar hari Penamaan Calon dimana parti MIUP [Malaysian Indian United Party] telah turut sama mewarnai sokongan padu untuk calon BN.

Dato Nalla sebagai Presiden MIUP telah membawa rombongan pimpinan dan ahli ahli MIUP dari luar Kuala Lumpur bagi memeriahkan lagi acara penamaan calon. Setelah selesai proses penamaan calon, mereka diraikan dengan jamuan sebelum berangkat pulang….Friday, April 16, 2010

PRK P094 - Selamat Bertugas Mulai Esok..!

Esok pagi akan berlangsung Penamaan Calon Pilihanraya Kecil [PRK] P094 Parlimen Hulu Selangor bertempat di Kuala Kubu Bharu.

Ramai pemerhati politik menjangka keadaan akan menjadi panaaaasss..!!!!

Inilah julung julung kalinya PRK dinegeri Selangor yang kini diperintah oleh kerajaan DAP & PKR yang menunggang PAS sebagai pencacai murahan persis barua mereka…..

Terlalu banyak isu isu kontrovesi dinegeri Selangor dan PRK ini bakal menyaksikan sendiri samada BN yang diketuai oleh UMNO akan mampu merampas kerusi Parlimen ini dari tangan Pakatan Pembangkang….

Selamat Bertugas kepada semua jentera BN, samada dari komponen parti mahupun sahabat sahabat Bloggers yang saya kasihi….

Jumpa disanaaAAAAaaaaAAAa….!!!!

Wednesday, April 14, 2010

Ketua AMK PKR Selangor Paling Kecewa! Beliau Sebar SMS Sebelum Zaid Ibrahim Diumumkan…

Adakah kerusi Parlimen P094 Hulu Selangor menjadi idaman Jonah [Khairul Anuar Zainuddin], Ketua AMK PKR Selangor..?

Ataupun barangkali mungkin Jonah hanya bertindak sebagai pencacai dan balaci kepada Shamsul Iskandar Ketua AMK yang pernah diberitakan terkencing dalam seluar suatu ketika dahulu…?

Petang semalam satu usaha terakhir yang dilakukan oleh Jonah ialah menyebarkan sms yang beliau hantar kepada kesemua Ketua AMK Cabang seluruh Selangor dan juga beberapa rakan rakan dalam pimpinan PKR.

Malah agak menarik disini apabila sms Jonah turut menggesa barua baruanya untuk forward sms tersebut terus kepada Anwar dimana nombor hp Anwar dinyatakan sekali, tujuannya semoga berjaya memberikan tekanan kepada Ketua Umum mereka menukar fikiran disaat saat akhir…

Sms itu sebagai halangan agar Anwar Ibrahim tidak akan memilih Zaid Ibrahim yang disifatkan tak ada criteria kesetian kepada parti dan perjuangan, tidak ada kriteria “fighter”….


Berikut adalah sms tersebut;

“ Slm kwn2, harap kita sms DSAI agar kriteria ‘track record’ kesetiaan kpd parti & perjuangan dan criteria seorang ‘fighter’ menjadi asas pertimbangan utama dalam hal calon H.Sgor. Pengalaman lalu wajib jadi tauladan & panduan. Bukan hanya soal calon mampu menang tetapi soal kelangsungan perjuangan ini yg lebih penting kita ada shamsul, syed shahir dan ramai lagi… no DSAI 0172802211 “
sms ini dikirimkan melalui hp Jonah sendiri +6019-2*5**98


Terbukti konflik dalaman kain PKR sememangnya ujud. Rasa tidak puas hati terhadap pemilihan calon untuk bertanding atas tiket PKR kini bergolak dalam diam……

Kalau diamat amati dan diperhalusi, ayat Jonah menyatakan kesetian kepada parti agak sinonim dengan kenyataan Azmin Ali beberapa hari yang lalu…..

“AMK semua tak setuju Zaid jadi calon, dia masih baru lagi bro. Sam yang sepatutnya jadi wakil AMK…” tegas sahabat Blogmaster, seorang Ketua AMK Cabang yang juga seorang Ahli Majlis.

Sebelum keputusan ini dibuat, kita juga ada mendengar desas desus dari dalam kain PKR yang menyatakan Anwar akan tetap menpertaruhkan Zaid seandainya BN meletak calon MIC.

Mengikut sifir mudah, Anwar sudah melihat akan berlaku konflik dalaman BN jika MIC bertanding kerana ada sekelompok kecil UMNO yang “geli” mahu menjadi calon di Hulu Selangor tanpa memikirkan peranan besar kita dalam persefahaman kolisi BN.

Oleh itu Anwar tidak khuatir dengan krisis dalamannya bila Zaid menjadi calon, kerana keadaan ini boleh menjadi seimbang dengan kem BN. Peluang untuk menang kembali 50;50.

Kini dalam kem AMK secara keseluruhannya merasa kecewa setelah Anwar tidak “menghargai” jasa jasa mereka menjadi barua murahan dan kuda tunggangan orang nombor satu PKR itu.

Walaupun daripada perkhabaran ini boleh dilihat Jonah bertindak bagi pihak orang lain tetapi sebenarnya yang paling KECEWA sudah pasti beliau sendiri kerana inilah kali kedua usahanya mahu menjadi Yb terus berkubur setelah usaha pertama Jonah mendesak Yb Badrul Pelabuhan Klang letak jawatan gagal…
Ketika itu harapan anak anak muda PKR mahukan Pilihanraya kecil DUN N46 Pelabuhan Klang tidak kesampaian membuatkan ramai yang berangan-angan menjadi Yb gigit jari!

Semoga kali ini Jonah akan semakin sedar bahawa beliau hanyalah pencacai murahan kepada Anwar, walaupun pada PRU ke 12 anak muda ini menjadi Pak Sanggup untuk bertanding di Parlimen Pekan menentang Datuk Seri Najib. Kesan daripada keputusan BANGANG ini membuatkan Jonah terlepas peluang menjadi wakil rakyat dinegeri sendiri berbanding nasib Amiruddin Shaari, Nik Nazmi, Kesavan, Sim Tze Sin, Amran Ghani, Nurul Izzah dan lain lain AMK…

“ Jonah nie bukan saja katek orangnya tapi pemikiran pun pendek….” demikianlah berakhir perbualan Blogmaster dengan informer yang dimaksudkan tadi.

Ada lagi kisah dalaman kain PKR setelah pengumuman nama Zaid ini mengundang rasa tak puas hati, kita tunggu…

Thursday, April 8, 2010

Calon MIC. Kalau UMNO Tak Protes, Kenapa Bloggers Perlu Melenting..?

Ramai yang tidak mahukan calon MIC menjadi wakil BN untuk PRK P094 Hulu Selangor. Jika ditanya dikalangan masyarakat kaum India sekalipun sudah pasti jawapannya “TIDAK”. Apatah lagi kalau ditanya kepada orang melayu dan kaum tionghua, jawapannya mudah, TIDAK!
Malah jika mahu dibuat nisbah juga boleh melihatkan jawapan 10:1, daripada bilangan ramai ditanya sepuluh orang akan mengatakan tidak dan jikalau bernasib baik hanya satu boleh bersetuju mahukan calon MIC.

Mengikut rekod yang termaktub dalam keputusan PRU 12 tahun 2008 bagi P094, sepatutnya TIDAK ada sebab untuk Timbalan Presiden MIC Datuk G Palanivel tewas ditangan Allahyarham Datuk Dr Zainal Abidin Ahmad.
Kesemua ketiga-tiga DUN dalam Hulu Selangor iaitu Batang Kali, Hulu Bernam, dan Kuala Kubu Bharu berjaya dimenangi oleh BN. Seharusnya G Palanivel menang mudah dengan lebih 5,000 undi majoriti. Malang sekali rakyat yang mengundi di Hulu Selangor benar benar membuktikan “People Power” ataupun “Kuasa Rakyat”, maka berkuburlah gelaran Yang Berhormat setelah selama lebih 3 penggal menjadi milik pemimpin MIC ini.

Natijahnya bukti yang cukup jelas…, mesej yang cukup terang kepada BN, bahawa MIC sudah tidak mahu diterima lagi pada PRU ke 12.

Bukan sahaja G Palanivel yang ditolak oleh rakyat, bahkan hampir kesemua pimpinan utama MIC tewas dikubu kuat masing masing pada PRU ke 12;

Samy Vellu, Presiden tertonggeng di Sungai Siput,
Sothianathan, Setiausaha Agung tertiarap di Teluk Kemang,
Vigneswaran, Ketua Pemuda dimandikan di Kota Raja,
Kamala Devi, Ketua Wanita tersungkur di Kapar.

Diperingkat negeri juga, kesemua wakil wakil MIC menjadi lauk santapan samada kepada wakil PAS, PKR atau DAP. Begitulah HEBATnya kuasa rakyat yang bergema dikalangan kaum hindu melaungkan MAKKAL SAKTI..!

Apakah kita sudah boleh mentafsirkan itu semua sebagai bahan lipatan sejarah..? Sebaik-baiknya eloklah dilihat sebagai suatu Most Expensive Lesson yang telah diajar oleh rakyat kepada kerajaan.

Setelah setahun Datuk Seri Najib menjadi Perdana Menteri, sudah pastilah beliau juga mendapat maklumat yang “exclusive” berkaitan dengan sokongan rakyat terhadap kerajaan BN yang berusaha keras mahu kembalikan keyakinan rakyat.

Konsep 1 Malaysia yang membawa slogan “Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan” sudah semakin sinonim dengan halwa telinga rakyat dinegara ini. Kalau dulu bila sebut sahaja Dr Mahathir Mohamed maka terpandanglah dalam fikiran kita Bersih Cekap Amanah. Pada hari ini bila muncul sahaja kelibat Najib maka terpacul terus logo 1 Malaysia.

Seterusnya kita harus melihat sejauh manakah penerimaan rakyat terutamanya kaum bukan melayu terhadap 1 Malaysia hak milik Najib? Inilah elemen tersangat penting setelah keputusan PRU 12 terbukti yang menjadi mangsa kemarahan rakyat adalah hampir kesemua wakil MIC dan ramai juga wakil MCA.

Secara mudah untuk disebut, kaum india dan cina sudah muak dan jelek dengan BN. Mujurlah UMNO masih utuh dimana tidak semua wakilnya tumbang samada diperingkat negeri mahu pun di Parlimen, dalam erti kata lain lebih ramai wakil UMNO berbanding MCA, Gerakan dan MIC.

Begitulah pasang surutnya cuaca politik tanahair dimana pada tahun 1999 tatkala ramai wakil UMNO berputih mata, BN dikuatkan oleh kemenangan cemerlang wakil MCA, Gerakan dan MIC.

Hari ini sudah tiba waktunya untuk Datuk Seri Najib melalui ujian paling getir! Inilah PRK yang sulung dinegeri Selangor, sebuah negeri yang paling “terkesan” bahana Tsunami 2008 kerana disinilah terdapat ramai pengundi bukan melayu.

Taburan penduduk diklasifikasikan sebagai Masyrakat Majmuk sudah pastinya menjadi kubu kuat kerajaan Pakatan yang dipimpin oleh DAP yang menggunakan PKR sebagai baruanya dan mereka bersama-sama berasmaradana dibelakang PAS….

Pilihanraya kecil di negeri Selangor ini sebenarnya adalah peluang terbaik untuk Najib “menguji” sejauh manakah “kekuatan” rakan komponen bukan melayu iaitu MCA, Gerakan dan MIC.

Sebagai Orang Nombor Satu dalam kerajaan Malaysia, sudah pasti Datuk Seri Najib mahukan kemenangan ini sebagai pembakar semangat setelah dua tahun BN sentiasa diaibkan dalam kebanyakan pilihanraya kecil

Biarpun secara sifir paling mudah bagi menjamin kemenangan ini, BN tidak seharusnya mengulangi keputusan meletakkan calon MIC setelah terbukti rakyat tidak mahu menerima wakil dari parti kaum India ini.

Namun demi menjaga semangat kolisi yang dipupuk selama berpuluh puluh tahun, Najib sebenarnya meletakkan “benchmark” ini kepada semua pihak untuk melahirkan kembali semangat perpaduan yang sudah punah semenjak Mac 2008….. Lu pikirlah sendiri!

Tafsiran disebalik keputusan ini melihatkan sebagai suatu ruang yang baik untuk Najib membuat keputusan yang lebih mudah pada Pilihanraya Umum ke 13 yang akan datang. Sekiranya calon MIC tetap tewas pada 25hb April nanti, maka tidak menjadi sebarang isu langsung untuk kerusi Hulu Selangor diberikan semula kepada UMNO.
Itulah sebenarnya perkiraan mudah untuk kita lihat. Ibarat menarik rambut dari dalam tepung, rambut janganlah putus, tepung jangan pula berselerak….

Semoga sahabat Bloggers yang melenting akan kembali faham maksud tersirat disebalik keputusan PM yang kita hormati ini!

BN TIDAK AKAN TEWAS PADA 25 APRIL DI PRK P094 HULU SELANGOR

Sebagai mengakhiri penulisan ini ada sesuatu yang harus kita sedar mengenai kedudukan Parlimen Hulu Selangor.

Beban kemenangan sebenarnya adalah dipihak PKR dan Pakatan, bukannya dipihak BN!

Kerusi Parlimen P094 milik PKR, sekiranya pada 25 April rakyat kembalikan sokongan kepada BN, bermakna PKR hilang kerusi dan GAGAL mempertahankannya…..

Sebaliknya jika rakyat masih mahu kepada wakil PKR, maka kekallah kerusi itu di Parlimen.
BN sebenarnya TIDAK kalah…, tetapi belum berjaya merampas kerusi yang dimiliki oleh PKR!

Faham..? BN tidak kalah, tiada istilah kalah dalam hal ini, cuma belum berjaya merampas kerusi PKR….

Bilangan kerusi Pakatan tak akan bertambah dalam sidang Dewan Rakyat sekiranya PKR yang akan dipilih rakyat Hulu Selangor pada 25 April nanti.

Diwaktu yang sama bilangan kerusi BN juga tak akan berkurangan di Parlimen…..

Anwar Ibrahim semestinya TIDAK akan menjadi Perdana Menteri apabila diumumkan PKR berjaya kekalkan kerusi Hulu Selangor.

Diwaktu yang sama Datuk Seri Najib tidak akan menjadi Ketua Pembangkang setelah pengundi Hulu Selangor mahu “mengekalkan” wakil rakyat dari parti pembangkang….

Oleh itu tidak wajarlah Datuk Seri Najib menjadi bahan cacian "mereka" yang tidak bersetuju dengan keputusan beliau....

Sesungguhnya Yang Baik Itu Datangnya Dari Allah swt
Yang Buruk Itu Datangnya Dari Anwar Ibrahim

Wednesday, April 7, 2010

Bangsat Anwar! Potensi Jadi Thaksin, Lari Keluar Negara..?Hari ini akhbar The Star dan Utusan Malaysia menyiarkan kenyataan Dato Nallakaruppan, bekas sahabat baik Anwar Ibrahim lebih 30 tahun. Mereka berdua dikenali sebagai “tennis partner” suatu ketika dahulu.

Apa yang menarik adalah dipenghujung kenyataan tersebut dimana Dato Nalla menyebut;
“saya juga tidak hairan jika Anwar cabut lari pada suatu hari nanti….” [Utusan online klik sini]
“ I will not be surprised if Anwar fled from the country one day…” [The Star online klik sini]

Adakah kata kata itu sebagai suatu ingatan kepada pihak pihak tertentu..? Siapa akan berani menafikan bahawa Dato Nalla adalah individu yang sangat sangat mengenali tingkah laku Anwar setelah mereka membina ikatan persahabatan yang penuh keakraban selama berpuluh tahun…., semua “auta temberang” Anwar ada dalam poket Nalla, sepertimana termaktub dalam peribahasa melayu lama “ hanya jauhari kenal manikam”

Keengganan Anwar untuk dibicarakan dalam kes liwat Saiful Bukhari Azlan sudah diketahui umum apabila pelbagai usaha cuba dibuat dengan menangguhkan kes ini hampir dua tahun.. Malah ada juga usaha mahu digugurkan kes termasuk dengan cara paling BANGSAT memohon campurtangan luar negara!

Anwar cukup TAKUT untuk mendepani Saiful dalam Mahkamah setelah beliau dimalukan pada pusingan pertama dahulu.

Pada perbicaraan awal sewaktu Saiful memberikan keterangan, seluruh dunia melihat sendiri semua pembohongan Anwar satu per satu.

Pelbagai pembongkaran dibuat seperti Anwar “memberikan kepercayaan” kepada Saiful untuk menjaga handphonenya dan ada acces untuk periksa serta update sms, email, aturkan mesyuarat penting dengan “orang-orang besar” dalam dan luar negara, Saiful dibawa menemani Anwar keluar negara seperti Thailand, Hong Kong, Dhubai dan Singapura. Pada hal sewaktu Anwar keluar dari persembunyian Kedutaan Turki beliau telah menafikan mengenali Saiful apabila menjawab soalan wartawan!

Tambah memeranjatkan juga apabila Saiful diberikan keistimewaan untuk keluar masuk kondo mewah tempat Anwar mengadakan mesyuarat khas dimana perlu menggunakan password “Mokhtar” maka disitu juga telah berlaku tragedi bagaimana Anwar meliwat dengan terlebih dahulu memohon izin “can I FUCK you today..?” dan setelah selesai membalun dubur Saiful maka Anwar mahu pastikan semuanya ok lalu bertanya lagi kepada Saiful “ Are you OK..?”
Pada perbicaraan ini juga Anwar terkedu apabila tanpa rasa segan silu dan penuh keyakinan Saiful menceritakan bagaimana cara dan aksi Anwar membaham dubur anak muda itu, disamping timbullah kisah KY Jelly yang digunakan bagi mempastikan segala-galanya berjalan “lancar”.

Sah bahawa Anwar terpaksa menggunakan pelbagai bagai kaedah untuk MENGALIHKAN tumpuan rakyat daripada mengikuti perbicaraan kes liwatnya…

Anwar menyuruh semua barua barua murahannya memutar-belitkan soalan diajukan kepada Tokoh Ulama Tersohor, Yusuf Qardawi dalam menjawab isu liwat Saiful. Soalan yang diputar belitkan mengatakan Anwar dituduh tanpa bukti, saksi dan ada unsur unsur konspirasi. Berpandukan kepada soalan tersebut, pandangan Yusuf Qardawi sudah tentulah menjurus kepada menjelaskan aspek fitnah dan tidak sah lakunya pertuduhan tersebut….. Seterusnya barua barua murahan Anwar sanggup berbelanja jutaan ringgit dengan mencetak vcd bahasa arab ini yang diterjemahkan oleh pemimpin PAS lalu diedarkan keseluruh negara secara percuma!

Anwar kini tampil dengan imej “biar nampak tua” dan tidak mahu lagi berkaca mata. Malah sisir tepi rambutnya juga dibiarkan putih dan tidak lagi beliau perdulikan untuk menyapu hitamkannya menggunakan dye pewarna rambut, suatu amalan yang kini “terpaksa” ditinggalkan….. Tujuannya agar sinonim dengan alasan “seorang yang sudah berusia 62 tahun tak mungkin mampu meliwat anak muda berusia 25 tahun..”

Terkini Anwar cuba “menjual dongeng” kisah APCO dengan kerajaan Malaysia. Desparado Action Move ini adalah senjata terbaik agar rakyat lupa bahawa beberapa bekas wakil rakyat PKR seperti Datuk Seri Zaharin dan Zulkifli Nordin sedang membongkar pembohongan Anwar. Rakyat kini sudah tahu bahawa kerajaan 16 September dan pembabitan Datuk Seri Najib dalam kes pembunuhan kejam Altantuya adalah BOHONG belaka..! Malah yang menjadi dalang kepada semua pembohongan ini adalah Anwar!

Oleh itu setelah Anwar membuat pelbagai calculation membahagi, mendarab, mencampur dan sebagainya….., masih dilihat samar samar untuk beliau mengelak daripada kes liwat Saiful, maka TIDAK mustahil sekiranya Anwar Ibrahim akan mengikuti jejak langkah pemimpin negara jiran kita, Thaksin Shinawatra…

Iya! Anwar berpotensi untuk pergi menghadiri pelbagai acaranya diluar negara seperti Dhubai, Australia, Hong Kong dan akhirnya tidak pulang pulang lagi…..!!

Semoga Tan Sri Musa Hassan dan Hishamuddin Tun Hussein jangan ambil mudah kenyataan yang mirip kepada suatu “pesanan” dari Dato Nalla.