Friday, December 31, 2010

Wikileaks PAS - Muslimah Joget Lambak...? Nik Aziz Kata OK, Alright..., No Hal...!!

Apa nak jadi dengan PAS..? Layakkah mereka digelar Parti Islam Semalaysia..?? Mahu laksana hudud kalau DAP izinkan..???

Jahanaaaammmm...! Memang hancur berkecai harapan umat islam yang mahu melihat PAS memimpin ummah... Satu per satu onar yang dilakukan oleh PAS. Yang paling nyata ialah segala huru-hara dan caca merba hanya berlaku di Selangor!

Bermula dengan kerajaan Selangor mahu melahirkan industri ternakan BABI secara besar-besaran, isu sekatan penjualan arak secara terbuka, isu penggunaan kalimah Allah, isu mengizinkan wakil rakyat bukan islam bertazkirah diruang solat surau dan yang terkini, membenarkan Yb Serdang mengadakan senamrobik dengan hanya mengenakan pakaian t shirt sendat dan ketat menampakkan bentuk payu daranya tertonggeng tonggeng didepan Pak Aji dan Pak Lebai....!! Syabas PAS Selangor yang menyambut Maal Hijrah dengan mencuci mata...., tengok bentuk payu dara Yb, tengok bentuk pungkok Yb..!!

Namun apakan daya..., Musryidul Am PAS seorang wali selipar sudah melafzkan fatwanya bahawa perbuatan Yb Teo Nie Ching dibenarkan dalam ajaran agama islam mahzab PAS..., sila klik sini.

Malah, terbukti penjilat penjilat PAS sememangnya dangkal dan bebal. Mereka bukannya mahu mengakui kesalahan yang sudah terbukti jelas tetapi sebalik mahu divert issue dan menyalahkan UMNO dan Barisan Nasional.. Pelik..?? Tak percaya..???

Betapa biolnya juak juak murahan ini sehingga sanggup mengheret isteri Perdana Menteri dalam isu panas ini... Bodohnya penjilat penjilat PAS! Bagaimana pula boleh disamakan pakaian sukan yang dipakai oleh Datin Seri Rosmah ketika bermain badminton mahu disamakan dengan Yb Teo yang bersenam robik dikawasan masjid..? Rosmah kena pada tempatnya, digelanggang badminton, tetapi Ahli Parlimen DAP itu tertonggeng tonggeng dalam kawasan masjid..! Sila klik sini

Tahniah diucapkan kepada sahabat sahabat Bloggers seperti GAP dan Rbf yang terlebih dahulu membongkar kisah Yb Serdang ini dimana cerita ini menjadi berita besar dalam akhbar Utusan Malaysia. Klik sini, dan klik sini.

Teruskan dengan kerja kerja murni saudara saudara sekelian, kita jangan beri ruang walau seinci pun kepada Pakatan yang sentiasa mahu mengelirukan pemikiran rakyat, khususnya di Selangor!

Wikileaks ROMBAKAN – Bila PM Kekal Sebagai Pengerusi UMNO Sgor, Fahamilah Maksud “WORK UNUSUAL”


Rombakan pucuk pimpinan UMNO yang dijanjikan oleh Presidennya, Datuk Seri Najib Tun Razak sudahpun diumumkan oleh Setiausaha Agung UMNO Datuk Seri Tengku Adnan baru baru ini.

Fokus posting blog Medan Info Kita untuk memberikan sedikit ulasan tertumpu kepada negeri yang terkaya di semenanjung Malaysia, Selangor Darul Ehsan. Sebuah negeri yang menjadi nadi kepada pembangunan ekonomi negara, tidak ada ertinya Barisan Nasional memegang tampuk kerajaan pusat seandainya negeri Selangor enak dirobek robek oleh juak juak murahan Pakatan Pembangkang.

Sebaik sahaja matahari terbit sesudah waktu subuh pada tanggal 8hb Mac 2008, seluruh rakyat keluar mengundi pada Pilihanraya Umum ke 12. Dari Perlis sehinggalah ke tambak Johor begitu juga negeri kepulauan Borneo iaitu Sabah dan Sarawak. Siapa boleh jangka BN hilang majoriti 2/3 di Parlimen..? Siapa boleh sangka BN hilang kuasa kerajaan di negeri Kedah, Pulau Pinang, Perak dan Selangor..??

Setelah Datuk Seri Najib dinobatkan sebagai Perdana Menteri mengambil alih dari Tun Abdullah Badawi, dua slogan yang diungkapkan oleh Najib adalah “Berubah Sebelum Diubah” dan “Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan”. Kalau dulu Tun Mahathir membawa ‘Bersih, Cekap dan Amanah’, Pak Lah pula dengan ‘Islam Hadhari’, kini, Datuk Seri Najib mahu rakyat sama sama mendukung semangat SATU Malaysia..!

Bertempat di Dewan San Choon Wisma MCA pada 5 Disember 2010, buat julung kalinya diadakan Konvensyen Barisan Nasional. Dalam amanat Presiden BN, Datuk Seri Najib telah menyampaikan beberapa pesanan yang penting sebagai garis panduan untuk pimpinan komponen BN di kesemua peringkat [from the top to the bottom..] untuk bekerja ke arah kemenangan BN pada PRU ke 13 nanti.

Salah satu dari ungkapan Datuk Seri Najib ialah “WORK UNUSUAL”!

Sebaik sahaja Tengku Adnan mengumumkan bahawa Najib kekal sebagai Pengerusi Perhubungan UMNO Selangor, maka ini bermakna tugas tugas untuk BN merampas kerajaan negeri itu pada PRU ke 13 adalah teramat serius..!

Bukan waktunya untuk leka dan melangak lagi...! Bukan juga waktu untuk pimpinan UMNO Selangor mahu berkabilah dan “politicking”sesama sendiri..!! Bukannya masa untuk pimpinan UMNO Selangor meletakkan kepentingan peribadi mengatasi kepentingan parti...!!!

Ayuhhh...!!! Kepada kesemua 22 Ketua Bahagian UMNO Selangor..., kesemua ADUN di negeri Selangor.., dan tidak ketinggalan kesemua Ahli Parlimen di negeri Selangor..., segeralah persiapkan diri masing masing bersama dengan jentera di akar umbi. Dukunglah Pengerusi Perhubungan UMNO Selangor untuk kita bertarung habis-habisan merampas semula negeri Selangor yang tercinta ini.

Bergandinganlah dengan tangan tangan pemimpin MCA, MIC, Gerakan untuk kita kembalikan kuasa kerajaan negeri Selangor kepangkuan BN..! Sudah tiba masanya untuk kita hentikan segala porak peranda yang didalangi oleh juak juak murahan Pakatan..!

“Work Unsual” untuk semua...! Iya! Kalau kita mahu realisasikan impian PM, kalau kita mahu kecapi nikmat kemenangan di Selangor, tidak ada lain kaedah selain daripada memahami kehendak Datuk Seri Najib, hanyalah dengan BEKERJA LUAR BIASA....!!!

Akhir sekali, pesanan untuk Anwar ibrahim, “Jangan lari..!! Datuk Seri Najib sudah memberikan komitmen beliau untuk bertarung di Selangor..., dan beliau sendiri mengambil tanggungjawab dan peranan MENGETUAI pertarungan ini...”

“adat seorang pendekar yang tidak pernah gentar... , Najib turun ke gelanggang lawan untuk bertarung...!”

Thursday, December 30, 2010

Wikileaks GAPS - Faekah Husin WAJIB Baca Ni...!!MB SELANGOR CUBA MENGAMBIL ALIH KUASA SULTAN

Regim Khalid Ibrahim Menteri Besar (MB) Selangor terus cuba mempolitikkan segala-galanya dalam menguruskan pentadbiran di negeri Selangor. Awal bulan ini kita menyaksikan bagaimana air dipolitikkan sehingga MB menyalahgunakan RM 265,000 wang rakyat untuk membiayai DEMONTRASI HARAM BAJU MERAH di masjid negara.

Yang terbaru isu perlantikkan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) pula hendak dipolitikkan oleh politikus pakatan. Apa kuasa MB ? Adakah lantik SUK itu kuasa MB ? Undang-undang mana yang perlu diikut dalam soal perlantikan ini ?

Dalam undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Selangor 1959, dengan jelas disebut antara kuasa Sultan adalah untuk memperkenan melantik MB dan Jemaah Exco. Jemaah Exco itu termasuk lah SUK, Pegawai Kewangan Negeri dan Penasihat Undang-undang negeri. Ketiga-tiga pegawai kanan Pentadbiran negeri ini merupakan ahli Exco (Ex Officio) kepada Jemaah kabinet negeri yang disebut Exco itu.

Secara specifik juga dinyatakan SUK harus dilantik oleh Suruhanjaya Perkhidmatan. Suruhanjaya disini bermaksud Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Walaupun perkataan "awam" tidak ada di sebut, namun ia membawa maksud SPA kerana jawatan SUK itu adalah jawatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik (PTD) kanan. Jawatan pegawai PTD kanan ini lahir melalui sistem SPA. Ia juga amalan lazim yang sudah diterima sebagai konvensyen kaedah perlantikan SUK di Selangor yang mewarisi sistem pentadbiran Negeri-negeri Melayu Bersekutu.

Yang lebih mustahak adalah MB tidak mempunyai kuasa lantikan tersebut. Juga perkenan dan makluman MB tidak perlu diminta. Lantik, perkenan atau maklumkan kepada MB memang tidak disebut dalam undang-undang tubuh Kerajaan Negeri.

Adakah MB boleh tubuhkan Suruhanjaya ? Jawapan nya tidak kerana Suruhanjaya perlu diluluskan oleh Parlimen dengan kelulusan Undang-undang. MB juga tidak ada kuasa di bawah Undang-undang negeri untuk menubuhkan Suruhanjaya. Apatah lagi bila MB "bermain pondok-pondok" dengan mewujudkan "panel" menemuduga bakal SUK. Lawak sungguh. Apa dia fikir nak lantik SUK ini macam nak lantik ketua kampung JKKK ke ?

Yang perlu diminta perkenan adalah Sultan, kerana baginda diberi kuasa demikian untuk melantik MB dan Jemaah Exco seperti mana yang disebutkan awal ini. Oleh yang demikian mempertikai perkenan Sultan merupakan perderhakaan kepada Institusi Beraja yang sekian lama terlaksana dinegeri Selangor ini.

Kisah pertikaian perlantikan SUK ini bukan pertama kali berlaku di negeri Selangor. Di zaman pemerintahan BN dan semasa Sultan Abd Aziz Shah menjadi Sultan, baginda juga pernah tidak memperkenan perlantikan seorang SUK, yang akhirnya calon SUK tersebut digantikan dengan orang lain.

Selangor lahir dengan tamaddun zaman berzaman sejak Bendahara Agung Melaka Tun Perak menjadi Penghulu di Kelang. Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Selangor 1959 merupakan undang-undang yang dinobatkan berpandukan pelbagai dokumen yang mengikat zaman-berzaman. Undang-undang ini akan terus mengikat sesiapa sahaja yang menjadi membesar dan pemerintah di Selangor ini.

Nyatanya Baginda Sultan tidak mencampuri urusan pentadbiran negeri Selangor, seperti yang di gembar-gemburkan oleh juak-juak pakatan. Baginda cuma melaksana kuasa yang diberikan oleh Undang-undang, agar pentadbiran negeri berjalan dengan lancar, baik dan aman untuk kepentingan rakyat jelata.

GAPS menyeru kepada regim Khalid agar segera meletakkan jawatan kerana sentiasa mempolitikkan semua perkara dalam pentadbirannya dalam masa 3 tahun ini. Selangor nampaknya menjadi mundur, miskin dan kacau bilau dalam tempoh ini. Ini terbukti dari pelbagai penyelewengan, salah guna kuasa dan rasuah yang berlaku dalam pentadbiran kerajaan negeri lewat tiga tahun ini.

Selangor Darul Ehsan akan lebih sejahtera, aman dan makmur dengan kepimpinan negeri yang dinamik, terbuka, bertanggung jawab dan kurang “politiking’’.

Hamidzun Khairuddin
Pengerusi
Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS)

30 Dec 2010

Wikileaks SEKSI - Anwar Ibrahim “Geram” Tengok Peha Putih Khairul Fahmi Che Mat….?

Inilah sebenarnya hero Harimau Malaya malam tadi…!

Penjaga gol dari negeri Cik Siti Wan Kembang, Khairul Fahmi Che Mat. Anak muda berusia 21 tahun ini beraksi sangat cemerlang..! Aksinya yang banyak membuat reflexes saves [aksi terbang] telah melonjakkan namanya menjadi Gemilang…!!

Khairul berjaya menyelamatkan sepakan penalti oleh kapten Sang Garuda, Firman Utina pada minit ke 19 perlawanan malam tadi. Ini diikuti dengan beberapa aksi hebat anak muda menjaga gawang pintu golnya dengan baik sekali….

Gol penyamaan Sang Garuda yang disempurnakan diminit ke 71 oleh Mohd Nasuha bukanlah kesilapan Khairul Fahmi, memang jelas penjaga gol ini sudah berjaya menampan rembatan kencang Ahmad Bustomi terlebih dahulu, tetapi apabila bola tersebut muntah semula, tidak ada seorang pun pemain pertahanan Malaysia mengawal Nasuha dalam kotak penalti yang berjaya merembat masuk gol semangat untuk 75,000 penyokong Indonesia yang memenuhi Gelora Bung Karno.

Manakala gol kedua Indonesia pula adalah “hadiah” diberikan oleh pemain pertahanan tengah negara, Mohamed Muslim.

Peluang terakhir Sang Garuda terhidang pada minit ke 85 apabila dihadiahkan satu sepakan percuma betul betul diluar kotak penalti. Namun sepakan lencung deras oleh Bambang Pamungkas yang melepasi benteng pertahanan telah berjaya diselamatkan oleh Khairul Fahmi Che Mat….

Sememangnya anak muda dari pantai timur ini terbukti boleh kita nobatkan beliau sebagai penjaga gol terbaik kejohanan Piala AFF Suzuki 2010.

Dari Bernama Online – Khairul Fahmi Dapat Hits 57,000 Peminat Facebook dan Peminat Ucap Terima Kasih Kerana Khairul Kembalikan KESEKSIAN Bolasepak Malaysia……

KLIK SINI

Anwar Bad Mood..? Maki Wan Azizah...?? Anwar Pening Bila Najib Umum Jumaat PUBLIC Holiday....

Bila Mama pakai celanaa..., Papa garu kepalaa...

Itulah bait bait senikata lagu komedi hiburan Allahyarham Tan Sri P Ramlee yang masih evergreen hingga kini. Lagu yang catchy, senang dinyanyikan bersama setiap kali berkumandang dicorong radio...

Bila PM kita YAB Datuk Sri Najib mengumumkan dan mengisytiharkan hari Jumaat 31 Disember sebagai cuti umum sempena kejayaan skuad bolasepak negara kita berjaya muncul sebagai juara Piala AFF Suzuki malam tadi, sudah pasti Anwar Ibrahim menghantuk-hantukkan kepalanya kedinding..! Frust gilerr..!!

Sebabnya..? Anwar pasti kecewa kerana Datuk Sri Najib "mampu" melaksanakan satu keputusan POPULIST, yang akan mengundang rasa 'kasih dan sayang' rakyat berbilang kaum dan berbeza agama terhadap kerajaan Barisan Nasional.

Kalau kita dengar cerita daripada sahabat handai dan saudara mara, kemenangan skuad bolasepak negara kita diraikan oleh rakyat berbilang kaum yang menonton bersama sama secara live menerusi kaca tv. Ada yang menganjurkan big screen dikawasan perumahan sesama jiran tetangga, begitu juga dibeberapa bandar utama, rakyat berbilang kaum berhimpun dipadang dan dataran...., restoran restoran dan cafe juga menjadi gamat seolah olah berada dalam stadium... Kesemua situasi seperti ini jelas menterjemahkan maksud 1MALAYSIA..!

Kegembiraan rakyat sangat sangat difahami oleh Najib maka dihadiahkan cuti umum sebagai pelengkap kepada sambutan kejayaan membanggakan rakyat secara keseluruhannya.

Minggu lepas, Pakatan Rakyat cuba meniup api kebencian rakyat keatas konsep Satu Malaysia seperti yang berlaku di Selangor apabila tindakan dangkal Exco DAP mengenakan tindakan keatas premis perniagaan yang menggunakan logo SATU Malaysia pada papan tanda mereka.

Manakala Anwar pula cuba memancing sokongan guru guru sekolah dengan janji bohongnya mahu memberikan durian runtuh berbentuk wang ringgit, kunuuuunnya..!

Rakyat sudah bijak menilai.., siapa boleh lupa dengan Pembohongan 16 September..?? Malam tadi terbukti bahawa tindakan Perdana Menteri jelas memenuhi konsep Rakyat Didahulukan, dalam istilah bahasa pasar untuk mudah difahami "bagi terus tak payah nak berjanji janji.."

Itulah bezanya apabila kuasa berada ditangan, buat keputusan untuk kepentingan rakyat dan tak perlu bercakap banyak... Kenapa PKR masih belum tunaikan dan lunaskan banyak janji janji mereka di negeri Selangor seperti yang termaktub dalam Manifesto PRU ke 12..? Banyak yang belum tertunai tetapi sudah mahu berjanji yang lain pula..!

Demikianlah sandiwaranya, berjanji apabila belum mendapat kuasa...

Wednesday, December 29, 2010

Garuda Patah Sayap Di Gelora Bung Karno..!!! Syabas Skuad Harimau Malaya, JUARA Baru Piala AFF Suzuki 2010

Tahniah...!!! Bravo..!!!

Akhirnya skuad bolasepak negara kita membuktikan kebangkitan semula kuasa bolasepak Harimau Malaya dirantau Asia Tenggara setelah berpuluh tahun kegersangaaann...!!

Safee Sali sekali membuktikan kehebatannya yang menjaringkan "killer goal" menerusi sepakan kencang sambil membuat larian, mengingatkan kita kepada jaringan jaringan gol Allahyarham Mokhtar Dahari dan juga Azman Adnan.

Manakala gol kemenangan skuad Garuda pula "dihadiahkan" oleh pemain pertahanan Malaysia Mohamed Muslim yang "tertanduk" masuk ke gawang sendiri....

Kemenangan Indonesia 2 - 1 di Gelora Bung Karno tidak cukup untuk menyekat skuad bimbingan Rajagobal muncul sebagai Juara baru Piala AFF Suzuki 2010, Malaysia menang dengan keputusan aggreget 4 - 2 setelah mendahalui 3 - 0 hasil bekalan dari Stadium Bukit Jalil tempoh hari. Perlu diingat bahawa pihak penganjur juga menetapkan "away goal rules" dimana jaringan Safee Sali secara matematiknya memerlukan Indonesia mencari 6 gol untuk muncul juara....

Doa dari seluruh rakyat 1Malaysia benar benar dijadikan semangat kental skuad anak muda kita dimana mereka berjaya mempamerkan aksi yang membanggakan kita semua...

Tahniah kepada anak anak muda 1Malaysia..!! KITA BOLEH...!!

Wikileaks Bung Karno..! Ha Haa Haaa..., Skuad Harimau Malaya Dah Sedia Hadapi LAZER Malam Ini..!!

Wikileaks GWGF : Pesanan Tan Sri Rozali Ismail


ISA PERLU SEDIA
Pengurusan dinamik, tangani isu Felda: GWGF

Shah Alam - Pengerusi Felda, Tan Sri Isa Samad yang dilantik baru baru ini perlu bersedia dalam menangani setiap perkara berbangkit tentang badan itu kelak.

Pengerusi Gabungan Wawasan Generasi Felda [GWGF], Tan Sri Rozali Ismail berkata, pihaknya berharap dengan perlantikan berkenaan akan membuka lembaran baru dan dinamik terhadap pengurusan Felda secara menyeluruh.

"Ini penting kerana Felda sering dihujani dengan pelbagai isu panas daripada pihak tertentu untuk menjatuhkan badan itu"

"Justeru, Isa perlu bersedia untuk berhadapan isu berbangkit dengan menanganinya penuh efisien dan terbuka supaya peneroka dan generasi baru Felda dapat menarik nafas lega," katanya.

Menurutnya, pengalaman Isa sebagai bekas Menteri Besar Negeri Sembilan selama 22 tahun dan mentadbir 49 tanah rancangan Felda sebelum ini dapat dimanfaatkan dalam pentadbiran Felda.

"Melalui kepimpinan yang baru ini Felda diharap lebih telus dan terperinci dalam perancangan kebajikan, sosial, ekonomi, dan pendidikan warganya.

"Kami juga akan sentiasa membantu kepimpinan negara amnya dan pengurusan Felda dalam memastikan ia seiring dengan matlamat yang ingin dicapai oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, " katanya.

Terdahulu, Isa dilantik sebagai Pengerusi Felda yang baru dengan berkuatkuasa pada 1 Januari 2011.

Wikileaks Ayam Penyet..! Hanya Jaringan GOL Di Gelora Bung Karno Malam Ini Hadiah Terbaik Buat Isteri Tersayang….

Masih belum terlewat untuk kita ucapkan Selamat Pengantin Baru kepada striker skuad Harimau Malaya, anak muda kelahiran Terengganu yang kini bermain untuk pasukan Red Warriors Kelantan, Norshahrul Idlan Talaha…..

Norsharul selamat melangsungkan perkahwinannya minggu lepas dua hari sebelum perlawanan pertama Final Piala AFF Suzuki di Bukit Jalil. Pada perlawanan tersebut skuad Harimau Malaya berjaya membaham Garuda Indonesia dengan jaringan 3 – 0, satu bekalan yang agak selesa untuk dibawa bertandang ke Gelora Bung Karno malam nanti.


Pada perlawanan di Bukit Jalil, walaupun Safee Sali menjadi wira menjaringkan dua gol dan satu lagi oleh Ashaari Samsuddin, namun pujian harus diberikan kepada “high work rate” oleh Norshahrul…. Gol pertama dan gol kedua adalah hasil kerja anak muda ini.

Cara permainan ofensif dimana Norshahrul memiliki kebolehan membuat front forward dribbling skills telah memaksa barisan pertahanan skuad Garuda bekerja lebih waktu mengawal dan membendung asakan dari penyerang penyerang Malaysia pada malam itu.

Daripada cara permainan yang ditunjukkan, memang jelas Norshahrul telah berusaha keras mahu namanya turut tersenarai dalam senarai penjaring gol perlawanan, namun apakan daya rezeki tidak memihak kepada beliau untuk menghadiahkan gol buat isterinya sebagai hadiah perkahwinan yang paling special….

Semoga pada malam ini nanti, Norshahrul akan berjaya mencapai impiannya, tetapi yang lebih penting adalah untuk skuad anak muda bimbingan Rajagobal ini pertahankan kemenangan..., jika kita mampu menang di tempat lawan sudah tentulah ianya menjadi satu bonus yang besar untuk rakyat 1Malaysia melabuhkan tirai kalender tahun 2010 dengan kenangan cukup manis…..

Semoga 1Malaysia "Boleh" di Gelora Bung Karno….! Seluruh rakyat 1Malaysia mengiringi skuad Harimau Malaya dengan doa kemenangan..!!!

Wikileaks Rembau..! Chegu Bard Tukang Basuh Berak Anwar Yang Paling BIOL...!

Chegu Bard kunuunnya mahu menunjukkan kepada kepimpinan PKR bahawa beliau adalah seorang “pejuang” yang mempunyai prinsip apabila enggan menerima perlantikan oleh Anwar melalui Wan Azizah. Chegu Bard telah mengumumkan keputusannya menolak perlantikan sebagai Timbalan Setiausaha Agung PKR.

Jawatan yang dilihat sebagai “gula gula” mahu menutup mulut bau longkang Chegu Bard agar tidak mempersoalkan mengenai kepincangan sistem pemilihan pimpinan PKR yang berakhir bulan lepas. Sebagai calon jawatan Ketua AMK yang tertonggeng tewas, sudah pasti Chegu Bard tidak puas hati dengan kekalahannya kepada Ketua AMK yang paling ketot dalam dunia, Shamsul Iskandar..!

Alasan Chegu Bard menolak perlantikan tersebut setelah beliau dapati lubang jubornya yang berbulu itu telah dirobek oleh Saifuddin Nasution..... Menurutnya, beliau masih menunggu keputusan siasatan ke atas aduan yang sudah dibuat dan keputusan menolak perlantikan tersebut sekaligus menyaksikan “nasihat” Saifuddin kepada Chegu Bard agar bersabar dan tidak mengambil tindakan melulu gagal sama sekali..!

“ .... saya juga ingin ingatkan tentang janjinya bahawa keputusan siasatan [aduan pemilihan] akan diketahui dalam dua minggu.., janji ini dibuat dalam Kongres parti bulan November “ katanya. Untuk bacaan, sila klik sini.

Biar apa pun pandangan penyokong penyokong Chegu Bard kunuunnya tindakan ini merupakan contoh seorang pejuang yang berprinsip, namun pada telahan Blogmaster, selagi beliau masih mahu menjilat dan menjunjung Anwar sebagai pemimpin, selagi itulah mereka hanya menjadi pencacai tukang angkat taik Ketua Umum PKR itu....

Anwar hanya mahu mengkudakan barua baruanya demi untuk mencapai cita citanya dan mimpinya menjadi Perdana Menteri...

Tuesday, December 28, 2010

Wikileaks Shah Alam - Yb Rodziah Muntah Muntah2...? Yaakop Sapari Migrane Terukk....??

Syabas diucapkan kepada Puteri UMNO Bahagian Shah Alam bersama Ketua Bahagiannya Dato Hj Nawawi yang telah melaksanakan suatu tanggungjawab sosial sempena musim pembukaan sekolah tahun 2011.

Satu program "Back To School" yang membantu anak anak dari golongan yang kurang kemampuan telah diadakan di Shah Alam baru baru ini. Walaupun Shah Alam kini diwakili oleh wakil rakyat Pakatan secara keseluruhannya, namun UMNO mengambil tanggungjawab "mendekati" rakyat..., sejajar dengan slogan YAB Perdana Menteri kita Datuk Sri Najib, "Rakyat Didahulukan.."

UMNO Shah Alam perlu terus bekerja dan bekerja tanpa kenal erti penat lelah.., fokus utama adalah untuk memenangi hati rakyat, hati pengundi khususnya warga Shah Alam. Semoga pada Pilihanraya Umum ke 13 nanti, kedua dua DUN Batu 3 dan Kota Anggerik termasuklah Parlimen Shah Alam kembali ke tangan UMNO Barisan Nasional...!!

Berita bergambar...;

Buletin Wikileaks..! Baca Kisah Benar Wanita Jawa Bernama ROBENGAH

Saat ini sehingalah ke malam esok, sudah pasti cerita panas sembang warung warung kopi di Tanah Jawa, negara seberang kita sedang hangat membicarakan perlawanan ulangan kedua timbal balik Final Piala AFF Suzuki, Indonesia menunggu kunjungan skuad Harimau Malaya….

Namun begitu, dalam konteks isu panas politik pula, disana sedang dimainkan cerita yang telah dibocorkan oleh sumber WIKILEAKS…., kisah seorang Menteri di Malaysia yang pernah beberapa melakukan hubunga seks dengan pembantu rumah Indonesia secara paksa, istilahnya ROGOL..!

Menurut dokumen yang sudah tersebar itu, kes ini disenyapkan oleh mantan Perdana Menteri kita Tun Abdullah Badawi, maka Menteri tersebut pun terselamat dan difahamkan beliau masih lagi menjawat jawatan sebagai Menteri sekarang ini….

Mangsa kes ini, seorang wanita dari Banjarnegara, Jawa Tengah. Wanita ini sudah berkahwin dan mempunyai dua orang anak. Namanya Robengah.

Ikuti kisah selanjutnya…., klik sini.

Monday, December 27, 2010

Wikileaks BAKSO..! Rakyat Indonesia Di Haramkan Tonton Video Klip Ini..??


Selamat Menonton [Enjoy Watching..] KLIK SINI

Wikileaks Garuda - Anwar Ibrahim Gagal DIDIK Markus Horison DIVERT Issue…??

Tak menjadi..!!!

Penjaga gawang skuad bolasepak Garuda Indonesia, Markus Horison terbukti GAGAL untuk mengikut jejak langkah Pak Anwar…, taktik “menyalahkan pihak lain..” dan juga “divert issue”. Apatah lagi Anwar Ibrahim sememangnya “terkenal” di Indonesia…

Anwar yang memiliki sikap seorang BANGSAT kelas atasan, sentiasa menuding jari kearah orang lain semata mata mahu tutup kesalahan diri sendiri…

Lihatlah bagaimana beliau lari menyembunyikan diri di Kedutaan Turki sewaktu Saiful sedang menjalani perubatan doctor, Anwar bohong seluruh negara bahawa pihak polis akan tangkap beliau, kunuuunnya ada pihak mahu “membunuh” beliau dan bermacam lagi klentong si Bangsat Anwar lakukan….

Sehinggalah Perdana Menteri ketika itu Tun Abdullah Ahmad Badawi buat kenyataan rasmi dan memberi jaminan bahawa Anwar bebas kemana sahaja dan pihak polis akan bertindak secara professional menangani kes dan aduan Saiful, barulah Anwar muncul….

Jangan lupa kisah 16 September juga mahu menutup mata rakyat jangan tumpukan kepada kes liwat Saiful Bahari…

Dan yang terkini, apabila Anwar gagal membuktikan tuduhannya bahawa UMNO bersekongkol dengan APCO, maka ramai Ahli ahli Parlimen Pakatan menjadi keldai dan lembu membawa watak sebagai barua kelas atasan membuat kecoh mencemar Dewan Rakyat kunuuunnya mahu protes membela Si Bangsat Anwar..!

Malam tadi di Stadium Bukit Jalil, penjaga gol skuad bolasepak Indonesia, Markus Horison mahu "cuba cuba" formula Pak Anwar…! Sebaik sahaja Markus sudah mula merasai bahang kekalahan akan menyambar sang Garuda....

Markus Horison Ririhina atau nama muslimnya, Muhammad Haris Maulana @ Markus Haris Maulana cuba sedaya upaya menyalahkan gangguan pancaran laser oleh segelintir penyokong yang “nakal” sewaktu berlangsungnya perlawanan akhir Piala AFF Suzuki di Stadium Bukit Jalil malam tadi.

Markus gagal untuk “mempengaruhi” para pegawai AFF Suzuki supaya menangguhkan perlawanan malam tadi, hanya berjaya memberhentikan perlawanan selama 5 minit sahaja…

Inilah formula Anwarisme…! Salahkan orang lain…!! Diri sendiri yang bebal, diri sendiri yang bingai masih nak cari kesalahan orang lain….

Perkara ini disahkan sendiri oleh jurulatih skuad bolasepak Garuda Indonesia, Alfred Riedl… Berikut adalah kenyataan Alfred ;

Kekalahan menyakitkan Tim Indonesia di leg pertama final Piala AFF 2010 karena buruknya pertahanan tim. Kesalahan individu salah satu pemain menjadi malapetaka. Demikian ditegaskan pelatih timnas Indonesia, Alfred Riedl, usai pertandingan di Stadion Bukit Jalil, Minggu (26/12).

Riedl juga menegaskan kemenangan Malaysia atas Indonesia bukan karena gangguan laser. "Ini bukan soal laser, tetapi kesalahan individual dari satu pemain. Saya tidak tahu apa yang terjadi dengan pemain setelah gol pertama, tetapi itu titik baliknya. Saya akan mendiskusikan itu dengan pemain besok," tambahnya

Baca seterusnya, boleh klik sini.

Manakala versi “propaganda” si Markus pula telah berjaya membangkitkan kemarahan rakyat Indonesia. Seperti yang disiarkan disatu artikel laman web mereka, respon dari para pembaca mahu “membalas laser” sewaktu skuad Harimau kita berkunjung ke Gelora Bung Karno malam rabu nanti…..

Klik sini