Wednesday, January 26, 2011

Klentong PAS Di Tenang..!! Din Puduraya Bawa Cerita Bodoh

Setiap pagi Pengarah Jentera PRK PAS untuk DUN N05 Tenang, Salahuddin Ayub @ Din Puduraya dalam taklimat kepada jenteranya akan membawa isu calon BN, Azhar Ibrahim bersalah dalam satu kes Mahkamah isu tanah di Labis.

Hujah bodoh Din Puduraya menyatakan sekiranya Azhar Ibrahim tidak bersalah.., kenapa beliau tidak memfailkan rayuan untuk lawan bersihkan namanya..?

Disini jelaslah Din Puduraya cetek pengetahuan..! Dalam kes tersebut Azhar hanyalah sebagai wakil pihak defendan diatas kapasiti beliau sebagai Assistant District Officer, sudah pastilah keputusan samada untuk terus lawan atau tidak kes tersebut bukan keputusan individu.

Sebagai satu contoh untuk kita buat perbandingan... Jika ada seorang pelanggan sebuah bank yang mahu menyaman bank tersebut, sudah pastilah nama Pengurus Bank turut dinamakan sebagai salah seorang defendan. Apabila diputuskan oleh Mahkamah kes memihak kepada pelanggan, bukanlah keputusan Pengurus Bank untuk memfailkan rayuan dan seterusnya lawan kes tersebut ke peringkat lebih tinggi.

Begitulah juga dalam isu Azhar Ibrahim, beliau tidak boleh memutuskan untuk meneruskan kes tersebut bagi pihak majikannya.

Din Puduraya perlu cari isu isu yang lain sebagai bahan kempen...

2 comments:

Anonymous said...

din pudu ni sekolah ke..tak sekolah.

Anonymous said...

Nak counter puak ANAK ni senang saja. Tanya depa nak ke FELDA ni jadi macam skim Ladang Rakyat di Kelate nuh? Depa dapat RM berapa ja sebulan berbanding FELDA?