Thursday, February 10, 2011

Malam Tadi Umi Dedahkan…!! Azmin Dayus Pernah Kata…..

Malam tadi Blogmaster Medan Info Kita sampai agak lewat ke tempat ceramah Umi Hafilda dan Rahimi Osman di Jalan Kebun. Sebaik sahaja selesai “meeting” dengan sahabat sahabat Bloggers Rbf, Gap, DET, House PK, Papa GOMO dan Gelombang Rakyat, segeralah bergegas ke lokasi ceramah.

Dalam perjalanan, seorang sahabat dari GAPS memaklumkan Umi dan Rahimi benar benar “performed” dengan baik… Anwar bukan sahaja mereka telanjangkan tetapi telah ditelanjang dan diarak keliling kota…, begitulah gambaran yang diberikan. Dalam erti kata lain, pendedahan Umi dan Rahimi keatas “siapa sebenarnya” Anwar Ibrahim boleh membuatkan kita urut dada….

Apabila sampai dilokasi, tiba giliran Ketua Pembangkang DUN Selangor iaitu Yb Datuk Satim Diman berceramah yang menerangkan keadaan sebenar dimana letak duduknya kes perlantikan Datuk Khusrin yang cuba diperlekehkan oleh Khalid Gagap dan sekutu mereka…

Selesai program, diadakan satu sidang media khas oleh ramai wartawan yang hadir. Kelihatan dari RTM, Bernama, Malaysiakini, Malaysian Insider, Utusan Malaysia, Berita Harian, Sinar Harian dan beberapa lagi agensi berita.

Umi Hafilda menjadi sasaran soalan wartawan….

Yang paling memeranjatkan mereka yang berada dalam sesi sidang media itu apabila Umi menceritakan Azmin Ali pernah berkata didepan arwah bapa mereka Allahyarham Haji Ali, bahawa memang dalam perancangan Anwar dan Azmin untuk menghapuskan kuasa kuasa raja melayu…!! Iya…! Sekiranya cita cita mereka berjaya menawan kerajaan Malaysia, Azmin dan Anwar mahu jadikan Malaysia sebagai negara Republic….! Na’uzubillaah…!!

Tambah Umi lagi, Azmin menyatakan bahawa institusi raja kita banyak menghabiskan wang dan perlu diusir dari sistem pemerintahan negara kita.

Kini semakin jelas…, sudah terang lagi bersuluh! Apa kita mahu hairankan sekiranya juak juak murahan pimpinan Pakatan ini bersikap derhaka kepada institusi diraja..? Lawan Sultan…??

4 comments:

Anonymous said...

padan sultan selangor tak akan terima azmin sebagai menteri besar

Jeffry said...

ANUWAR DURI DLM DAGING DGN MELEMAHKAN KETUANAN MELAYU. CITA2 UTAMA NAK TUKAR PERLEMBAGAAN DAN INSTITUSI RAJA BAKAL JADI BONEKA KETUANAN KOMUNIS PLAK..MMG BANGSAT! HARKK PTUIHH!

Wak Jengkol said...

Salam ziarah Tuan blog..

Tidak berkesempatn kita berjumpa malam tadi. Selesai 2 ceramah oleh rahimi dan umi wak terus cabut...macam biasa lah klu bawa anak dan bini bersma ssh nak singgah di satu tempat lama2..

apa2 pun malam tadi memang tak hingat punya hentam dari umi..sape yang terasa boleh panas telinga bila mendegarnya..

Anonymous said...

aduh sesat jalan sampai ke banting.. bila nak turun gombak?