Wednesday, February 23, 2011

MESTI Baca Komen Bodoh Din Puduraya! PAS Tak Ada Modal Berkempen Di PRK DUN Kerdau..!! Syed Ibrahim Lulusan Al-Azhar!

Syabas dan tahniah kepada Presiden dan Timbalan Presiden UMNO…!!

Sebaik sahaja Tan Sri Muhyiddin mengumumkan nama Syed Ibrahim Syed Ahmad sebagai calon yang mewakili lambang Barisan Nasional untuk Pilihanraya kecil DUN Kerdau, sudah pasti ramai pimpinan PAS menepuk dahi…!!

Siapa bilang UMNO tidak mempunyai calon yang memiliki latar belakang para ustaz.., dan pendidikan agama…? Kalau mahu cari para ustaz, bukan hanya ada bersama PAS..!! Kini UMNO benar benar meletakkan cabaran yang sukar untuk dihadapi oleh juak juak murahan PAS.

Syed Ibrahim sewaktu zaman persekolahnnya menuntut di Sekolah Agama Al Kahiriah Temerloh. Manakala, anak tempatan Pahang ini juga adalah graduan Universiti Al - Azhar, Mesir…
Mempunyai pengalaman luas sebagai Pegawai Yayasan Pahang Kaherah Mesir selama 3 tahun, dan pernah menjadi guru agama mengajar di Sekolah Agama Darul Naim Kuala Krau, Temerloh.

Jawatan terakhir dan terkini Syed Ibrahim adalah sebagai Pegawai Khas merangkap Penasihat Agama kepada Menteri Besar Pahang Datuk Seri Adnan Yaakub dan diwaktu yang sama Syed Ibrahim turut sama diamanahkan berada dalam Unit Dakwah kerajaan negeri Pahang.

Lihatlah latar belakang calon UMNO-BN… Jauh lebih baik dari biodata salah seorang Naib Presiden PAS! Sebagai contoh, difahamkan Mahfuz Omar yang bebal itu hanyalah lulusan SRP…!!

Tambah menarik lagi, isteri kepada calon UMNO ini, iaitu Syarifah Farunai Syed Ahmad juga merupakan seorang ustazah, mengajar di Sekolah Agama Darul Naim.
Syarifah Farunai memiliki Ijazah Sarjana Muda Usulluddin.

Oleh yang demikian, pengundi pengundi di DUN Kerdau sangatlah bertuah... Calon yang ditawarkan oleh UMNO-BN ini dilihat boleh diterima sepenuhnya oleh pengundi pengundi melayu DUN Kerdau yang didaftarkan sebanyak 89% daripada jumlah keseluruhan 8,451 pengundi....

Kerusi DUN Kerdau kosong berikutan kematian penyandangnya Datuk Zaharuddin Abu Kassim, 63 tahun, dari BN pada 12 Februari lalu.

Pada pilihan raya umum 2008, Zaharuddin menewaskan calon PAS, Hassanuddin Salim, dengan majoriti 1,615 undi.

Semoga dengan mempertaruhkan seorang calon yang berlatar belakang pendidikan agama seperti Syed Ibrahim ini, majoriti undi akan berpeluang untuk bertambah sekaligus mengambarkan kejayaan besar UMNO-BN…!!

“Saya yakin ini adalah calon terbaik. Memang kita janjikan kepada pengundi bahawa kita akan letak calon terbaik. Calon yang diterima oleh semua….”

“Calon ini kita anggap sebagai ‘most winnable candidate’ (calon paling berpotensi menang),” kata Tan Sri Muhyiddin sewaktu mengumumkan nama Syed Ibrahim semalam.

BIODATA CALON

Nama : Syed Ibrahim bin Syed Ahmad
Tempat Lahir : Kg Kuala Tekal, Temerloh, Pahang.
Tarikh Lahir : 18 Januari 1967
Umur : 44 tahun
Alamat : Kg Bukit Seding Dato Sharif, Temerloh, Pahang.
Status : Berkahwin
Nama Isteri : Sharifah Farunai Syed Ahmad
Bil Anak : 3 Orang
Satu Lelaki dan Dua Perempuan

Pendidikan
(i) Sek Ren Keb Kuala Krau, Temerloh
(ii) Sek Men Agama Al_Kahiriah, Temeloh
(iii) Kuliah Sultan abu Bakar, Pekan Pahang
(iv) Universiti Al azhar

Pengalaman Kerjaya
(i) Pembantu Pegawai Yayasan Pahang, Kaherah, Mesir (1993-1996)
(ii) Guru Bahasa Arab dan Agama Sek Men Agama Darul Naim, Kuala Krau, Temerloh, Pahang.
(1997 – 2000)
(iii) Pegawai Penyelaras Masjid Daerah, Jerantut.
(Nov – Dis 2000)
(iv) Pegawai Khas kepada YAB Menteri Besar Pahang
(2001 - 2011)

Pengalaman Politik
(i) Naib Ketua UMNO Bahagian Kuala Krau.
(ii) AJK Dakwah Kerajaan Negeri Pahang
(iii) AJK Persatuan Pelajar Timur Tengah, Pahang
(iv) Ajk Biro Latihan UMNO Pahang.
(v) Ketua UMNO Cawangan Kuala Tekal, Temerloh

2 comments:

Anonymous said...

Din Puduraya lulusan STPM. Itupun cukup makan. Lepasitu lupa diri. Emak & AYah suruh belajar tetapi main kayu 3 dengan hal politik

Anonymous said...

JAGALAH KESUCIAN SEMUA RUMAH-RUMAH ALLAH DISEPANJANG PRK

• Kepada semua pihak yang berkuasa tempatan kawasan yang berlangsungnya PRK dan kawasan sekitarnya (seperti JKKK, RELA, J/K Masjid & Surau, Ketua-ketua Kampung, Peghulu, Majlis Daerah, POLIS, Persatuan Belia dan sebagainya.

• Saya, selaku pemerhati bebas setiap PRK menyeru semua pihak bergembeling tenaga untuk mengawal segala Masjid, Surau atau Madrashah dari dijadikan puast penempatan gelandangan sempanjang berlangsungnya PRK.

• Dalam beberapa PRK yang lepas, saya mendapati ramai golongan gelandangan bermehrajalela mendiami RUMAH-RUMAH ALLAH sebagai pusat gelandangan mereka. Kesucian RUMAH-RUMAH ALLAH dicemari dengan kelakuan-kelakuan buruk mereka sepanjang mereka bergelandangan di RUMAH-RUMAH ALLAH.
• Mereka sesuka hati merokok, menjamu selera, berbual kosong dengan kuat, berpakaian kurang sopan (memakai tuala mandi keluar masuk RUMAH-RUMAH ALLAH, mengganggu ahli kariah untuk beribadat, mengotori bilik air dan dewan wuduk (sehingga ada yang menjadikan dewan wuduk tempat mandi), menganggu jema'ah wanita dan sebagainyan.

• Mereka sesuka hati menjadikan RUMAH-RUMAH ALLAH sebagai HOTEL PERCUMA mereka dengan alasan mereka adalah musafir fi'sabillillah. Mereka ini sebenarnya bukan musafir fi'sabillillah tetapi gelandangan dari parti-parti politik yang berjuang untuk kelangsungan parti politik mereka.

• Mereka juga tidak segan - silu menghalau J/K RUMAH-RUMAH ALLAH yang mengingatkan mereka supaya menjaga kesucian RUMAH-RUMAH ALLAH.

• Sekian sahaja harapan saya semoga semua musafir yang menumpang munaikan kewajipan bersolat di RUMAH-RUMAH ALLAH dapat beribatat dengan khyusu’.