Wednesday, February 9, 2011

Panglima Tentera Laut Dah Jelaskan.... Ahli Parlimen PJU Layak Di Gelar STUPID Tony..!

Terbukti bahawa tahap pemikiran dan IQ level Ahli Parlimen DAP Yb Tony Pua, wakil rakyat Petaling Jaya Utara berada ditahap bangang makam yang paling gaban…!!

Kelmarin Tony meneruskan kesinambungan modus operandi corak serangan pimpinan Pakatan Pembangkang dengan menyerang satu lagi institusi kerajaan, kali ini Tentera Laut Diraja Malaysia – TLDM pula dijadikan sasaran.

Dalam satu kenyataan paling bangang Tony yang disiarkan oleh portal tunggangan Pakatan iaitu Malaysiakini, wakil rakyat DAP itu cuba membuat satu bedilan terhadap TLDM tetapi disebabkan Yb itu keturunan mata sepet, tidak hairanlah bedilan itu jauh dari sasaran…, tak kena langsung!!

Sekilas pandang kelihatan seperti satu pembongkaran…, tetapi sekiranya kita perhalusi dengan membuat semakan fakta, ternyatalah Tony lebih layak mengambil berat mengenai masalah penduduk di Petaling Jaya daripada mahu bercerita mengenai kapal peronda perang, kapal perang, kapal selam dan pelbagai lagi jenis kenderaan laut yang dibawah sistem pertahanan negara kita….

Stupid Tony nyatakan bahawa TLDM membayar lebih 870% dengan pembelian 6 buah Offshore Patrol Vessel [OPV] berbanding dengan apa yang dibelanjakan oleh pihak tentera laut negara New Zealand. Memang Stupid Tony seorang yang benar benar bodoh..! Analisa yang salah sebab tidak membuat perbandingan yang tepat…, not comparing an apple for an apple…!

Hakikatnya, pembelian pihak TLDM bukanlah 6 buah jenis OPV, tetapi jenis LCS iaitu Littoral Combat Ship, dimana spefikasinya ternyata jauh berbeza sekali…! Kapal perang jenis LCS mempunyai fungsi 3 dimensi ~ udara, laut, dan bawah permukaan laut…!! LCS turut dilengkapi dengan kecanggihan sistem pengesan anti missile samada yang dikesan dari udara, laut dan bawah pemukaan laut oleh radar yang dibekalkan. [gambar diatas menunjukkan sebuah LCS yang mempunyai fungsi 3 dimensi]

Stupid Tony dinasihatkan kurangkan memakan Bah Kut Teh setiap pagi supaya boleh bijak membuat perbandingan yang tepat….! LCS tidak sama langsung dengan kapal jenis OPV.

Seterusnya, Stupid Tony cuba “membedil” kunuuuunnya tiada ketelusan dalam pemberian pembidaan melantik Boustead Naval Shipyard. Sekali lagi bedilan si sepet ini tidak menepati sararan….. Sebenarnya memang ada rekod menunjukkan setiap Ship Builders telah diminta menghantar sebut harga untuk projek ini dan hanya sepuluh telah disenerai pendekkan.

Boustead Naval Shipyard [BN Shipyard] adalah syarikat yang dimiliki oleh Boustead Holdings Bhd salah satu sayap pelaburan kepada Lembaga Tabung Angkatan Tentera [LTAT]. Secara logik akal, apabila BN Shipyard dipilih dan dilantik untuk projek ini, sekaligus ianya sabagai satu proses untuk membantu peningkatan ekonomi negara kita dalam siri RMK 10 dan RMK 11.

Menurut Panglima Tentera Laut TLDM, Laksamana Tan Sri Abdul Aziz Haji Jaafar, dijangkakan 3 buah LCS akan kita perolehi dalam RMK 10 manakala 3 buah lagi menjelang RMK 11 dan keseluruhan tempohnya ialah 10 tahun…

Disini jelaslah perancangan pihak TLDM melibatkan pemasangan tempatan bukan sahaja dapat menyuburkan ekonomi negara dengan peluang pekerjaan kepada rakyat tempatan tetapi mampu juga meningkatan tahap profesionalisme rakyat negara ini. Disini terbukti bahawa semangat nasionalisme turut dimainkan dalam konteks Rakyat Didahulukan.., Pencapaian Diutamakan..!!

Dalam pertemuan dengan sahabat sahabat Bloggers petang semalam, apa yang menarik perhatian kami apabila Tan Sri Aziz memberikan “amanat” beliau berbunyi “… setiap kenikmatan ekonomi oleh rakyat negara ini harus sejajar dengan kemakmuran berterusan dan keselamatan berpanjangan…”

Kepada Stupid Tony…., go and do your home work…!

4 comments:

Anonymous said...

not go home, ask him to go singapork, he try to fishing information..

santauangin said...

Sapa sapa dlm PAS, PKR atau DAP, hangpa pi bagitau kat Tony Puki Mak Dia tu katakan kat dia tak payah lah dia nak menyibok pasal segala bentuk senjata yg ada dlm ATM kita. Suruh dia p jaga mak bapak dia serta pengundi pengundi dia dah lah. Bak alatana yg ada kat pertahana negara biak ATM yg uruskan.

Satu lagi yg dia dok menyibok nak tahu kedudukan alatan pertahanan negara ini apa sal. Ada ke nak bagi info ni kat mana mana regim. Kalau dah perangai china laknat ni macam ni, macamana kita nak tarik depa masuk dlm ATM. Kalau ada org macam ni dlm ATM sah segala gala aset ATM akan dapat di ketahui oleh musuh negara.

Buat Menteri Pertahanan tengok tengok lah dan berwaspadalah selalu.

Ryzal72 said...

Bro,
Im agreed with anon 09 Feb. Hes trying to create unhappiness rakyat to TLDM n GOVERMENT and at the same time to fishing PANGLIMA TLDM to give many more info about the ship to the public n of coz lastly but not least SINGAPORK !Harapnya SINGAPORK akan berikan dia pingat di atas usaha dan jasanya!
BE CAREFULL DUDE!

Ku Adzam said...

Pinjaman buat semua Anggota Tentera
Berminat, hubungi kami