Monday, February 7, 2011

Pesawat Pertama Air Asia Dari Cairo – Jeddah Selamat Mendarat Di KLIA Jam 10.15 Pagi

Syukur alhamdulillah kehadrat Allah swt. Blogger Medan info Kita bersama sahabat sahabat wartawan menaiki pesawat Airbus A340 Air Asia bersama 325 pelajar pelajar yang dibawa keluar dari Mesir.

Perjalanan kami singgah sebentar di Jeddah sebelum berangkat ke Kuala Lumpur jam 2.15 pagi waktu Malaysia. Group Deputy CEO Air Asia, Datuk Kamaruddin Meranum turut sama berada didalam penerbangan ini.

Kami dijangka tiba bersama sama dengan dua lagi pesawat MAS berangkat dari Jeddah yang membawa Ketua Delegasi Misi Khas Ke Mesir, Senator Yb Dato Seri Khir Johari Baharom. Sebuah lagi pesawat Air Asia juga akan tiba dari Jeddah.


Ikuti Rakaman Yang Sempat Dirakam Dalam Pesawat Kami Tadi;

Pelajar pelajar yang pulang bersama anak anak kecil diberikan keutamaan tempat duduk yang lebih selesa...


Exco Pemuda UMNO Malaysia, Tengku Azman yang mewakili Sukarelawan Kelab Putera 1 Malaysia membantu pelajar menjaga sebentar anak kecil sementara ibu bapanya menjamu hidangan yang disediakan pihak Air Asia...

21 comments:

cermin2mirror said...

Best nya dapat naik kapal terbang secara percuma.
Senyum sakan.

MINTA SATU JER...

JANGAN LUPA CAKAP TERIMA KASIH KAT KERAJAAN DAN SEMUA KAKITANGAN KERAJAAN,AIR ASIA YG TELAH BERCEKANG MATA DATANG UNTUK MEMBAWA KAMU SEMUA PULANG KE NEGARA YANG SELAMAT (MALAYSIA).

Anonymous said...

Bagi org yg tak bersyukur tu biar ALLAH je balas. Syukran 1Malaysia.

Anonymous said...

Tak Perlu Ucap Terima Kasih kat Kerajaan sebab kos bawa balik anda semua adalah duit seluruh rakyat Malaysia. Lagi pun aku yang terbangkan pesawat tu, aku orang PAS.

Anonymous said...

Itupun masih ada yg kata kerajaan BN tuh zalim, gitu gini..xtau apa lagi yg dorang tak puas hati dan nak. Gamaknya sampai mkn nak disuapkan kat mulut kut .... Harapkan bulan hijau kosong dgn roket yg xde injin nak sampai ke Mesir, tak payahlah.....sampai kucen bertanduk pun xakan sampai!!!

PMRAMJadah said...

Yg PMRAM tu bersyukur yer!
enta semua bertuah dpt naik 1st flight! tinggalkan rakyat malaysia yg lain! patut enta semua stay smpai abis misi ops piramid! masa di mesir berdegar-degar cabar kerajaan!

pacat said...

Anjing kalau dah naik ke "bulan" pun akan tetap jadi anjing setelah pulang ke bumi tidak pula bertukar jadi angkasawan! silap haribulan geget jari sipemberi makan!

perlambangan sahaja!....

Anonymous said...

Nicky kata tak boleh terima kasih kat kerajaan, dah memang tanggung jawab kerajaan.
Tapi 1st flight tu ada puak PAS ke? Kalau ada, memang tak patut lah sebab diorang ni mesti utamakan nyawa orang lain dulu, mesti naik flight last. Pastu mesti bayar sebab flight guna duit 'REGIM UMNO', tak halal. Hehehe

Cik Kiah said...

kelakar pacik Anonymous yang cakap tak perlu ucap terima kasih konon2 dia yg terbang pesawat.

dia lupa la tu pesawat dengan duit pesawat tu bukan dia yg tanggung. agak2 kalau harap drebar pesawat jer ade ke duit nak terbang atau beli kapal terbang?

takpa. lain kali kami cari drebar org umno.

ucapan terima kasih apa yg tak perlunya? cuba ckp ada tak kerajaan lain yg tak tunaikan tanggungjawab? adakan? maka bersyukur dan berterima kasihlah kerana ada kerajaan yg mengambil berat dan bukan hanya reti cakap je. poyo lebih.

hanizam said...

anon 8 feb...

aku pun boleh cakap aku yang bawak flight tu...ape punya bebal le lu ni...

memang tak dinafikan semua tu duit kita, tak berterima kasihlah sikit pada kerajaan yang dah berusaha bawak balik warga dengan selamat...

pilot pun boleh menangis tengok lu tulis macam ni...ape punya torr...

Anonymous said...

klau iye pon xnak berterima kasih kat krajaan,kurang2nya syukurlah pada tuhan kerana kita semua mempunyai kerajaan yg prihatin terhadap nasib rakyatnya..

Anonymous said...

camana mamat pmram tu bleh ada..hehehehe dia tak takut ke jeddah ditinggalkan kehausan...kakakakakkakaka dah kata dah puak2 peliwat ni memang asyik suka menyusahkan orang

restofmylife said...

funny gak biler dpt view pic2 studnt dr cairo yg d bawa blik ke malaysia ni (free fly tuuuuuuu)..tau pe yg funny nye?ye la..dlm pada ngutuk2 krajaan,melantak makan x ingat dlm flight tu..dlm hati berkata(student2 tu la),''ya PAS,lepas makan nnt ana smbung maki dan kutuk kerajaan lagi.sekarang ana mahu makan,xmampu nak tolak walaupun ini dr kerajaan.lagi pula,perawan penghidang nya,aduh!!sangat HOT.xtahan ana.''wkakakaka....

Anonymous said...

patutnya bukan pakai duit kerajaan, biarlah Airsia dan MAS tanggung semua kos, sebab depa dah banyak untung! Setakat RM50 juta kos semua penerbangan tu, Tony Fernandes sorang pun boleh hulur. Pada semua rakyat Malaysia yang selamat pulang, benarlah kata orang, hujan emas dinegeri orang, hujan ................

Anonymous said...

kenapa tak nak ucap terima kasih pada kerajaan? sebab guna duit rakyat?
betul ke?

Kalau macam tu, anak2 Org PAS dgn PKR tak payah la ucap syukur pada Allah, pasal dah mmg kerje Allah bagi Rezeki pada dia org ni,

dan tak payah la terima kasih pada MAK BAPAK yang besarkan dia orang ni , sebab membesarkan anak2 dah memang kerja MAK BAPAK , Betul Tak wahai anak2 org PAS dgn PKR....

Anonymous said...

gua kalo org pas..gua x kan amik bantuan kerajaan..gua sanggup tunggu kat mesir tu...haram amik bantuan BN...gua tunggu pok ajis amik gua....

Anonymous said...

tak payahla ucap terima kasih sebab guna duit rakyat pun..kalau kerajaan PR yang memerintah negara,sah2 bantuan akan dihantar dari hari 1st berlakunya huru-hara..bukan awal-awal lagi kata tidak ada keperluan untuk bawa balik,setelah 3hari berlaku macam-macam kat mesir baru nak hantar bantuan..lembap tau tak?nasib la takde pelajar yang mati or cedera..

stakat komen aku ni pun ko xbrani nak approve,xpayah citer power la..

Anonymous said...

Saya rasa yang dok belajar kat Mesir ni jenis budak2 bengong kot. Patut bershukur dan ucap tkasih pd kerajaan dan Allah S.W.T. Anggaplah ini sebagai hikmah yang ditunjukkan oleh Allah S.W.T kepada kalian bahawa kita mempunyai kerajaan yg terbaik mengikuti keperimanusian sepertimana yg dituntut oleh islam. Dimana kefahaman islam kalian kalau didalam hati kalian ada unsur busuk seperti taik anjing dan babi. Binatang terpilih pun tahu menghargai tuannya bila diberi makan dan dijagai dgn elok. Ini dituju kpd pelajar Mesir yg tak tahu adab dan kehendak islam.

Anonymous said...

Memmang macam tu puak puak PAS. Mak Pak dah ajar macam tu. Bagi ambik, pangkah Bulan. Nak harap ucap terima kasih tak payah harap kat org2 macam tu. Halakan saja ke depa tu.

Anonymous said...

ya Allah, satukanlah ummat islam hari ini ya allah,,jgn biarkan perkara2 kecil menjadi penyebab kepada perpecahan kami yg akan MEMBAWA agamaMU.

*nabi Muhammad PASTI SEDIH tgk kte ummatnya mcm ni.
mengutuk memfitnah org laen tanpa usul periksa.
:'(

ajim said...

jangan lupa ucapkan terima kasih gak kat pmram yg banyak m'bantu urusan pelajar di mesir...ak x nampak pula bantuan makanan dan ubatan smpai kat setiap rumah negeri waktu darurat ari tu...sape yg bantu kami waktu kami di mesir??? xde.......jpmk sibuk dgn pelajar umno dan armanya shj...ade dihulurkan bantuan kat kami,anak2 negeri di setiap rumah negeri....tadak...semua pimpinan bawah naungan pmramlah yg b'tungkus lumus slama beberapa hari tu,utk m'uruskan pemakanan dan ubatan pelajar...dan info juga kpd yg x tau,pimpinan anak2 negeri bwh pmram jugalah yg m'atur nama2 plajar utk pulang...mana jpmk...lapas tangan...hanya m'bantu di airport........di kawasan2 yg berbahaya,mana korang pergi???kecut perut???takut???tau2,dah masuk tv.kata,korang pula,yg b'susah pyh utk kami....tak!!!kami yg usaha sndiri swaktu susah...korg hanya m'bantu m'angkut plajar dari airport mesir ke airport malaysia...iti aje...itupon dgn duit rakyat....itupon dgn desakan mak ayah pelajar2....dan itupon setelah didesak atas dasar politik...takut semua mak ayah plajar2,x sokong korg...x malu ke,korg plajar2 agama,fitnah sahabat2 seangkatan agama korg camtu....jgn jadi ABDULLAH BIN UBAI KEDUA.......macam kami x tau,bnyk p'yelewengan yg korg buat utk m'bawa ahli2 kami pulang ke malaysia sewaktu kami xde kat jeddah...ade ketidakadilan yg b'laku....yg spatutnya terakhir,di dahulukan...mcm kami x tau...

gwkolonel said...

tak payah lar jadi bahalol Ajim

yang student puak pas pergi belajar kat mesir tak daftar tu salah siapa?
tu pasal kakitangan dan pihak embassy payah nak track kat mana korang ada.. bu.th hang la... jenis anjing tersepit tak reti bersyukur.. dah kalu rasa kerajaan lembap bagi respond jangan balik pergi mampus duk kat mesir tu