Tuesday, February 1, 2011

Post Mortem Tenang 2 - FUCK You Chua Soi Lek..!! Undi Cina Tenang, BN Masih Gagal...

Walaupun dalam erti kata "menjaga hati" persahabatan, BN tidak akan menyelar kegagalan parti komponen yang mewakili kaum tionghua kerana masih belum meraih kemenangan undi kaum cina pada PRK DUn Tenang, namun begitu, sekiranya kita mahu bersikap jujur.., MCA masih jauh ketinggalan berbanding DAP!

Sebagai contoh, di bandar Labis Tengah, mengikut perangkaan, disana ada 95.7% pengundi kaum cina. Setelah selesai proses pengiraan undi, kemenangan berpihak kepada Cikgu Mala Sophia Loren... PAS memperolehi 70% undi [851], manakala Tok Ai hanya mendapat 30% undi [365]

Nah..! Inilah hasil kerja MCA... Masih gagal untuk membawa keyakinan kaum tionghua untuk memberikan mandat kepada calon BN dan khususnya UMNO, calon orang melayu..

Bagaimana pengundi pengundi kaum cina yang suatu ketika dahulu amat jijik untuk sentuh bendera PAS, kini sudah boleh mengusung kesana kemari bendera parti itu..?? Siapakah yang benar benar berjaya menanam fahaman dan ideologi untuk mereka beri undi kepada orang melayu yang bertopengkan sebuah parti islam..??

Sudah tentu jawapannya ialah, kerja kuat pemimpin kaum cina sendiri samada dari DAP atau pun PKR. Setiap PRK, kita dapat saksikan kelibat mereka seperti Tien Chua, Hee Loy San, Cikgu Lee, Gan Pei Nee, Teo Nie Ching, Tan Yee Kew, Chua Jui Ming, Elizabeth Wong... Apatah lagi sekiranya pemimpin yang sangat sangat mereka sanjungi seperti Guan Eng dan Kit Siang yang turun padang..!!

Apakah MCA dan Gerakan masih ditakuk lama..?

3 comments:

Anonymous said...

memang x boleh diharap chua loi Sex ni... :-(

Anonymous said...

sudaaaaahlah...usah diharap kerjasama dengan kaum cina lagi....apa yang perlu sekarang ialah pertingakatkan usaha untuk menyatupadukan kaum bumi di negara ini.....sekarang mereka sedang bersatu padu untuk menjatuhkan institusi Melayu kita...MCA dan Gerakan tu pada hemat saya...buat buat je setia...bila keadaan memerlukan, mereka akan berpaling tadah...masa tu...UMNO akan terpingga pinga keseorangan.
So...UMNO...watch out.
MARK MY WORDS......

Anonymous said...

jgn marahkan kaum china...kalu aku pun jika tgk nuar tu aku menyampah..bukan pasai aku baik..sejarah ingat boleh tipu ke...kaum china pun geli nak sokong Chia So Lek ni..kerana scandal sex nya...sendiri mau ingat...kikiki