Monday, February 28, 2011

Updates KERDAU 10 – Calon PAS, Hasanuddin Mengaminkan Doa Yang Dibaca Calon UMNO, Ustaz Syed Ibra’

Lihat anak panah, Ustaz Syed Ibra’ mengimamkan majlis di surau Kampung Guling Tajau, Benom malam tadi... Disinilah kampung asal beliau dibesarkan

Adun Kuala Semantan dari PAS, Syed Hamid Syed Mohamad duduk bersebelahan dengan Datuk Ismail Sabri untuk menjamu selera jamuan malam tadi... Lihat anak panah, kenapa botol air mineral lambang BN tergolek..?? Yb PAS marah ker..???

4 comments:

Anonymous said...

JAGALAH KESUCIAN SEMUA RUMAH-RUMAH ALLAH DISEPANJANG PRK

• Kepada semua pihak yang berkuasa tempatan kawasan yang berlangsungnya PRK dan kawasan sekitarnya (seperti JKKK, RELA, J/K Masjid & Surau, Ketua-ketua Kampung, Peghulu, Majlis Daerah, POLIS, Persatuan Belia dan sebagainya.

• Saya, selaku pemerhati bebas setiap PRK menyeru semua pihak bergembeling tenaga untuk mengawal segala Masjid, Surau atau Madrashah dari dijadikan puast penempatan gelandangan sempanjang berlangsungnya PRK.

• Dalam beberapa PRK yang lepas, saya mendapati ramai golongan gelandangan bermehrajalela mendiami RUMAH-RUMAH ALLAH sebagai pusat gelandangan mereka. Kesucian RUMAH-RUMAH ALLAH dicemari dengan kelakuan-kelakuan buruk mereka sepanjang mereka bergelandangan di RUMAH-RUMAH ALLAH.
• Mereka sesuka hati merokok, menjamu selera, berbual kosong dengan kuat, berpakaian kurang sopan (memakai tuala mandi keluar masuk RUMAH-RUMAH ALLAH, mengganggu ahli kariah untuk beribadat, mengotori bilik air dan dewan wuduk (sehingga ada yang menjadikan dewan wuduk tempat mandi), menganggu jema'ah wanita dan sebagainyan.

• Mereka sesuka hati menjadikan RUMAH-RUMAH ALLAH sebagai HOTEL PERCUMA mereka dengan alasan mereka adalah musafir fi'sabillillah. Mereka ini sebenarnya bukan musafir fi'sabillillah tetapi gelandangan dari parti-parti politik yang berjuang untuk kelangsungan parti politik mereka.

• Mereka juga tidak segan - silu menghalau J/K RUMAH-RUMAH ALLAH yang mengingatkan mereka supaya menjaga kesucian RUMAH-RUMAH ALLAH.

• Sekian sahaja harapan saya semoga semua musafir yang menumpang munaikan kewajipan bersolat di RUMAH-RUMAH ALLAH dapat beribatat dengan khyusu’.

Anonymous said...

pas ada 2 mazhab ke sekarang? :-)

me said...

kalau nak amin kan bacaan mana2 org pn boleh x kesah dr umno pas or sesape. kana nak persoalkan? nak bangga ke?

di sini kita dpt tgok sape yg amalakn politik suku..

Anonymous said...

bukan pasal bangga atau apa.
ni mungkin sbb pengikut2 pas asyik duk cakap pas shj yg tahu bab2 agama, org umno x tahu bab2 agama.
org pas shj yg lebih islam kut? :-)