Friday, April 22, 2011

Khalid GAGAP Sanggup Basuh Berak Ronnie Liu…!! Bahasa Malaysia DIHAPUSKAN Di Negeri Selangor…, Inikah Dia Maksud JOM Ubah?

The picture speaks for itself…!!

Tengok betul betul gambar diatas. Perhatikan betul betul… Tanya diri kita apa yang kurang pada kain rentang – banner yang dipasang disuatu simpang jalan di Bandar Klang ini?

Majlis apakah ini..? Sudah pasti akan berlangsung sebuah majlis rasmi, namun lihatlah cara pemaklumannya yang menggunakan lambang rasmi kerajaan negeri, tetapi betapa biaDAPnya TIDAK dimaklumkan dengan menggunakan bahasa kebangsaan..??

Majlis apa yang bakal berlangsung membabitkan seorang Ketua kerajaan negeri dan beberapa Exco negeri yang mana lantikan mereka perlu perkenan Duli Yang Maha Mulia Sultan, dan juga wajib mengangkat sumpah didepan Sultan…, tetapi dalam majlis ini, bahasa kebangsaan pula tidak mahu digunakan.

Kenapakah juak juak murahan Pakatan tergamak menjadikan bahasa kebangsaan kita seumpama bahasa kebangsatan...? Langsung tidak ada sedikit pun rasa hormat kepada bahasa kebangsaan kita…!

Hanya pada tarikh program, waktu, tempat dan barisan tetamu sahaja digunakan bahasa kebangsaan dengan tujuan agar penjilat penjilat tegar Pakatan berbangsa melayu akan sertai sama. Tetapi apakah jenis dan bentuk majlis yang akan diadakan..? Sembahyang dan cara pemujaan orang tionghua terhadap roh kematian Teoh Beng Hock..???

Belum pun Pakatan mendapat kuasa mutlak kerajaan pusat dan menawan Putrajaya, namun anda semua saksikanlah tingkah laku mereka yang angkuh dan biaDAP menghumban bahasa kebangsaan kita entah kemana..!

Yang peliknya, kenapa pihak Majlis Perbandaran Klang membiarkan perkara ini berlaku? Takut dan kecuuut telor pada Ronnie Liu?

4 comments:

Anonymous said...

jom ubah..hanya melayu bodoh je tak sedar2 lagi

Anonymous said...

Masa PM Najib buat acara kat Pandamaran lepas, BN pun ada letakkan sepanduk berbahasa Cina dekat kawasan2 strategik untuk menjemput warga Klang untuk beri sambutan!

Jadi perkara ni, tak payah conteng arang kat muka orang sebab muka sendiri pun hitam berbau...

Kalau nak menang pun, kenalah tunjuk kat rakyat Selangor boleh jadi pemimpin berkebolehan, rendah diri & rasional.

~ Anak Selangor pasca 2008

Anonymous said...

mana puak-puak yang perjuangkan bahasa melayu?????

Anonymous said...

siharamjadah hassanali masih diliwat dikedua lubang hidungnya oleh nafsu serakah berpolitik islam anu war.

melayu islam paling munafik di selangor