SEMINAR ANTARABANGSA AUTISME 2014

SEMINAR ANTARABANGSA AUTISME 2014

Sunday, June 26, 2011

Panasss.! Apa Sudah Jadi..? Kenapa MHI TV3 Sokong BERSIH 2.0..? Media Prima Tolong Kasi Bersih....!

Sudah pasti ramai yang cukup mengenali wajah salah seorang pengacara siaran pagi di TV3, Malaysia Hari Ini [MHI]. Wajah wanita bertudung diatas itu adalah Wardina Safiyyah....

Wardina Safiyyah 32 tahun, mula melonjakkan namanya ketika melakonkan watak dalam siri sitcom telivsyen “Spanar Jaya” bersama Opie Zami anak Allahyarham Zami Ismail.

Ketika itu Wardina belum lagi bertudung..., membawa imej gadis seksi dan memiliki wajah kacukan....

Mutakhir ini, kemunculan Wardina hanya boleh kita tatapi setiap pagi menerusi slot MHI di saluran TV3 yang dikuasai pengurusannya oleh Media Prima.

Baru baru ini Wardina pernah menggemparkan pentas politik media maya menerusi perang Facebook, Tweeter dan Blog apabila tercetusnya cerita Wardina secara sinis mahu aktif politik tetapi bukan bersama komponen kerajaan BN....

Semalam semakin terserlah apabila tersebar beberapa gambar gambar Wardina menyertai program PKR yang “berselindung” disebalik nama program pemimpin kerajaan negeri bersama rakyat, tetapi... hakikat sebenarnya program untuk mempromosikan BERSIH...

Gambar hadirin yang datang dengan mengenakan warna kuning, lihat dengan teliti beberapa krew penganjur pentas yang memakai T Shirt BERSIH....

Gambar dibawah ini pula..., Wardina sedang berucap dalam majlis tersebut...!!


Manakala gambar dibawah ini pula, Wardina bersantai untuk duduk minum minum dengan pimpinan PKR, Azmin Ali dan Nik Nazmi. Malah yang duduk bertentangan dengan Wardina dengan jelas mengenakan pakaian T Shirt BERSIH...

Seronoknya hidup yang sedang dinikmati oleh Wardina! Beliau dicurahkan dengan bayaran mewah oleh TV3 tetapi secara terbuka sudah berani menunjukkan sokongannya terhadap Pakatan Pembangkang.

Apakah Wardina akan menjejaki tapak tapak kaki Ustaz Bob Lokman tak lama lagi..? Dengan segala bukti ini, adakah pihak Media Prima dan TV3 hanya akan berdiam diri...??


Semoga apa yang berlaku sewaktu siaran Maharajalawak tidak berulang... Masih ingat lagi bagaimana ketika itu Bob Lokman hadir dengan memakai jubah membuat pengumuman secara live yang tidak ada langsung dalam skrip penerbit....

Mana tahu nanti tiba tiba Wardina Safiyyah akan lakukan perkara yang serupa..?

74 comments:

Anonymous said...

orang aceh ke malaysia dia nie..cari makan buat cara cari makan lah kt malaysia..

setau aku dia aceh..pi lawan sby lah..

Anonymous said...

Siape Boss terus dia ?
Macam mana tak ade review live ?
Siape kawal siaran ?
Editor tidur ke ?
Jangan jadi serupa dengan bekas presiden BC, selindung belakang BC tapi sunggoh terbuka dengan gerakan anti Melaysu dan Anti Islam .
Buat pendirian segera, jangan lindung dan ambil kesempatan mereka yang beri anda a second chance.
arjuna waspada
changkat lobak .

Anonymous said...

apa tindakan yang akan diambil oleh TV3...

Anonymous said...

Itu maksudnya dia dapat membezakan haq dan batil.

Dia cuba menyampaikan kebenaran (setakat mana yang dia mampu) dengan peluang yang ada.

Pernah baca tak hadis Rasulullah tentang ghulam?

Cubalah baca dulu.

inilah hasilnya tarbiyah islam.

Anonymous said...

Aku pernah melarang anak tengok spanar jaya sebab gedik Dan pakaian minah aceh ni... Sekrg dia makin kurang ajar... Meh antar dia balik aceh... X sedar diri...

Anonymous said...

Apa kena Anwar Ibrahim dengan hak rakyat yang menuntut keadilan.? Kamu ada kes dengan Anwar , itu kamu punya pasal lah..Anwar masuk penjara ke..tak jadi PM ke..itu kamu punya hal...

Anonymous said...

Anon 27 jun, 2011 Kecia...
Kebenaran apa yang ko maksudkan... Kebenaran bahawa ko Dan anu wardZina untuk bangsa ko Dan umat Islam berpecah... Bergaduh sesame sendiri?... Kebenaran utk cina Dan keling bertepuk tangan?.... Sia sia je Ada rakyat macam ko ni... Bodoh mcm n.ajis

Anonymous said...

yang haq: pemimpin pembangkang meliwat dan menyondol

yang batil: cuba meruntuhkan kerajaan secara tidak demokratik

Anonymous said...

Entahlah saya langsung tidak meminatinya dari awal pembabitannya lagi. Lebih-lebih lagi sekarang dengan gelagatnya. Cari makan dengan kerajaan, tapi gigit tangan orang yang memberi makan. Dimana moral seorang wanita ini?

Daripada Kat Siti Ijok

Anonymous said...

merasakan sudah alim tapi tak sedar diri dipergunakan

the next bob lokman

Anonymous said...

Wardina ni nak jadi calun PKR PRU13 nanti.

Anonymous said...

sepatutnya dia ni dah lama patut dibuang kerja n pihak pengurusan kenalah pantau mana2 kakitangannya yg ibarat musang berbulu ayam dan gunting dalam lipatan kerana mereka inilah yg akan merosakkan program misi n visi kerajaan!

Anonymous said...

Dah lama dah aku tengok siwardina ni buat kerja macam tu, tapi sifarid tu buat tak kesah aje sebab dah khayal dengan dunia glamour dan lupa tanggungjawab.
Lebih baiklah siwardina tu pergi kerja dengan anwar, biar dia rasa apa akan jadi kpd dia.
Kepada farid, janganlah asyik khayal saja pantau2lah sikit apa yg sedang berlaku tu. Kalau tak mahu buat kerja elok letak jawatan saja.

Anonymous said...

hahahahahahahaha....takut ke??? ni bkn zaman 70 an la... ni zmn it, org da terkuar dr kotak pmikiran bwh tempurung krjaan tu.. kebenaran terselah.. sbb tu ramai pmimpim, artis rkyat da terbuke minda utk myokng y mn betul..hahahahahha

Anonymous said...

Anonymous said...
"hahahahahahahaha....takut ke??? ni bkn zaman 70 an la... ni zmn it, org da terkuar dr kotak pmikiran bwh tempurung krjaan tu.. kebenaran terselah.. sbb tu ramai pmimpim, artis rkyat da terbuke minda utk myokng y mn betul..hahahahahha"

Sebab tu ramai penyokong PKR dah keluar PARTI sebab dah terserlah siapa sebenarnya ketua UMUM PKR....hahahahahhahahaha

Anonymous said...

dah tentulah artis2 ni la yang menjadi agen tiket neraka... yang itulah yang didambakan oleh golongan 'islamik' di negara ni..

islamik akhir zaman.. jubah, serban, berselindung di sebalik sunnah.. tetapi bersekutu dengan musuh islam..

sial sungguh mereka dalam masyarakat kita

Anonymous said...

'Kebenaran teserlah?'
Sokonglah habis2 kebenaran untuk meliwat dan berzina. Bila dah kantoi suruh orang lain buat demonstrasi atas nama kebenaran dan keadilan dengan tujuan untuk alih perhatian.
Habis dipergunakan orang lain, termasuklah di wardina ni.
Bukalah mata dan minda anda dan fikirkanlah: sanggupkah kita berimamkan seorang yang terang2 telah meliwat dan berzina.Tepuk dada dan tanya iman.W'Allahualam.

Anonymous said...

'Kebenaran teserlah?'
Sokonglah habis2 kebenaran untuk meliwat dan berzina. Bila dah kantoi suruh orang lain buat demonstrasi atas nama kebenaran dan keadilan dengan tujuan untuk alih perhatian.
Habis dipergunakan orang lain, termasuklah di wardina ni.
Bukalah mata dan minda anda dan fikirkanlah: sanggupkah kita berimamkan seorang yang terang2 telah meliwat dan berzina.Tepuk dada dan tanya iman.W'Allahualam.

Anonymous said...

ini orang media yg boleh dibeli maruahnya. Takde prinsip. Masuk je politik, tengok boleh p jauh ke tak. rugi tv3 kutip dia dulu tiba2 jd org yg kufur nikmat..guna pentas tv3 cari glamor kemudian gigit tangan orang yg bagi dia makan. jenis apa ini orang ke apa?

Lela said...

bila pulak tv3 ni kerajaan? atau kerajaan punya? media prima ada stesen swasta. u guys are pathetic. kalau cakap tu fact yang betul takpe juhak. pakai hentam je cakap apa2 asalkan dapat burukkan orang. kasihan.

Inai Merah said...

Wardina, aku tak mau sentuh tentang akidah dan keimanan hang. Itu urusan hang dengan Allah swt.

Tapi bila hang dah mula tunjuk belang sebenar maka hang akan menghadapi tentang dari kami yang cintakan keamanan.

Awat hang ingat dengan menyokong apa yang hang rasa betul boleh melonjak nama hang setinggi langit.

Cukup lah hang dok promosi susu lembu bagi anak-anak hang minum. Itu pun kalau depa minum.

Lagi elok kalau hang promosi susu hang, takla anak-anak membesar macam lembu.

Hang seorang jadi lembu sudahla.
Kena cucuk hidung. Kalau kena cucuk yang lain baru hang ketahuan.

Anonymous said...

meroyan sakan mamat sekor kat atas tu, berebut-rebut komen, konon macam orang lain-lain la..... piiirrahh mabuk!!!!

tak boleh orang nak berbeza pandangan dgn dia, kalut suruh "pihak berkuasa" ambil tindakan. Tak maju lah malaysia kalau orang macam ni ramai sangat.

Anonymous said...

Umpama gunting dalam lipatan. Kenapa masih lagi simpan orang yang macam ini. Patut dia berhenti kerja dan kerja dengan si Pkr saja. Dia nie tak sokong kerajaan macamnana TV3 masih simpan dia. Artis lain pun dia komen macam lah dia baik sangat ...

Anonymous said...

sebab apa org melayu dgn org india senang aje join apa2 jenis perhimpunan.Cuba kita kaji peranan parti politik mengikut kaum masing2.Sebagai contoh,parti politik org cina sgt berjaya untuk bangsa mrk...secara realiti mmg terbukti sbb mrk menggunakan politik yg bijak dan sampai di kalangan mejoriti mrk...mrk kuat berpesatuan dlm apa jua aliran yg memberi kesejahteraan dan kekayaan pd bangsa mrk..mrk tak join perhimpunan seumpama itu..sbb mrk ada saluran yg betul...bagaimana plk dgn bangsa melayu.. memanjang tak puas hati..bab protes asyik jd kaum mojoriti aje..sbb apa jd mcm nie..saya sendiripn tak tahu

Anonymous said...

sebab apa org melayu dgn org india senang aje join apa2 jenis perhimpunan.Cuba kita kaji peranan parti politik mengikut kaum masing2.Sebagai contoh,parti politik org cina sgt berjaya untuk bangsa mrk...secara realiti mmg terbukti sbb mrk menggunakan politik yg bijak dan sampai di kalangan mejoriti mrk...mrk kuat berpesatuan dlm apa jua aliran yg memberi kesejahteraan dan kekayaan pd bangsa mrk..mrk tak join perhimpunan seumpama itu..sbb mrk ada saluran yg betul...bagaimana plk dgn bangsa melayu.. memanjang tak puas hati..bab protes asyik jd kaum mojoriti aje..sbb apa jd mcm nie..saya sendiripn tak tahu

Anonymous said...

sebab apa org melayu dgn org india senang aje join apa2 jenis perhimpunan.Cuba kita kaji peranan parti politik mengikut kaum masing2.Sebagai contoh,parti politik org cina sgt berjaya untuk bangsa mrk...secara realiti mmg terbukti sbb mrk menggunakan politik yg bijak dan sampai di kalangan mejoriti mrk...mrk kuat berpesatuan dlm apa jua aliran yg memberi kesejahteraan dan kekayaan pd bangsa mrk..mrk tak join perhimpunan seumpama itu..sbb mrk ada saluran yg betul...bagaimana plk dgn bangsa melayu.. memanjang tak puas hati..bab protes asyik jd kaum mojoriti aje..sbb apa jd mcm nie..saya sendiripn tak tahu

Anonymous said...

alahai korang niiiiiii bongeng ke aper.. biarlah dia nak berpolitik.. dia yang buat dia yang tanggung the tunggang tebalik tuuu.. macam Nabil selalu cakap... LU PIKIR LAH SENDIRI (untok Wardina)...

Anonymous said...

ITU BUKAN WARDINA, WARDINA TAK BUNCIT TAU. DAN YANG DEPAN WARDINA TU HALIMEY ABU BAKAR. XCO MPBJ YANG KAIN RENTANG SENTIASA MELEBIHI YB.
FASL TV3 NI SUSAH NAK CAKAP/ SEMUA YANG DI ATAS TU NAK GAJI JE. TELUR TAKDAK. CAKAP KAT KEDAI KOPI BERGEGAR-GEGAR TAPI HAMPEHHH! KITA BAKOR JE YOB!

Anonymous said...

Biar je la dia dgn life diluar, Kite x perlu nilaikan soal akidah org lain, hanya Allah je yg tahu, ni yg jd masalah kat melayu slalu kecoh2 hal org, x pyh la kecoh2 dia kan ada hak utk brpolitik... Jgn krjn sekat rezeki dia semata2 dia berpolitik,.. Setakat ni, dia gunakn siaran tv utk berpolitik, kalu ade, korang balun je la yop!

Anonymous said...

Anon mane ntah yg komen
"Umpama gunting dalam lipatan. Kenapa masih lagi simpan orang yang macam ini. Patut dia berhenti kerja dan kerja dengan si Pkr saja. Dia nie tak sokong kerajaan macamnana TV3 masih simpandia. Artis lain pun dia komen macam lah dia baik sangat ..."

Biarkn je la dgn life luar dia.. Cermin r muka dlu yer nak mnilai buruk org, media prima bkn bwh gov or GLC, WTH!yg suruh dia brenti keje ape sal? Ko nak jd hos tv ke?, penyakit ni la bt melayu ni dah jd pecah belah, baik ko kutuk Azwan Ali dr kutuk minah ni.

Anonymous said...

Kepada annon2 skalian, Dia ni bkn kakitangn just pengacara berkontrak la ,.. Dato farid pun tgelak bile bace komen2 korg.. Slagi dia x brpolitik dlm tv, xpyh la nk nasihatkn dato farid ye,

Anonymous said...

Aku hairan dengan TV3 masih simpan betina seperti ni. Dari dulu orang mempertikaikan kewibawaannya sebagai wanwancara TV. Bukan sedap sangat beliau menjadi juruacara. Patut pecat dan suruh dia balik Aceh sahaja. Buat menyemak sahaja.

Anonymous said...

TV3 might loose it's viewers

Anonymous said...

TV3 might loose it's viewers....

Anonymous said...

Lama dah aku tak tengok MHI semenjak Wardina berkontrabesi dalam TV3.
TV3 dah hilang satu viewer...

Anonymous said...

BN yang takut dengan bayang2 sendiri..Kerajaan Malaysia bukan hak milik mutlak Barisan Nasional!

Anonymous said...

TV3 ATAU MEDIA PRIMA BELUM TAHU LAGI NIE...WARDINA X SEHARUSNYA MENYOKONG PARTI PEMBANGKANG KERANA SEBAGAI SELEBRITI TINDAK TANDUK BELIAU AKAN MENJADI IKUTAN..MENYOKONG BERSIH SAMALAH SEPERTI MENYOKONG PENENTANGAN TERHADAP KERAJAAN...BERHENTILAH DARI TV3 TUE DAN IKUT JEJAK BOB LOKMAN MASUK PARTI AJARAN SESAT....

Anonymous said...

Kapada Anon 28 June 2011.
Memang kerajaaan bukan milik mutlak BN..
tapi kalau semua melayu/bumi di Melaysia silap membuat *tafsiran*..pakai nampak Malaysia bakal mengikut jejak Singapura.
Di perintah oleh si mata sepet.
Tengok saja...DAPigs suroh azan di perlahankan di Selangor...( baru permulaan)
Kapada orang2 melayu/bumi..*pisang boleh berbuah dua kali*...dan sejarah juga boleh berulang lagi.
Lihat saja contoh yang terdekat..apa dah jadi pada orang2 melayu/islam di Penang....you all tak fikir ke??? They have the economy..but once they control the politic....while the malay/bumi ...HAVE NOTHING. By that time...I wish all of you....GOOD LUCK.

Anonymous said...

KEBENARAN ADALAH KEBENARAN, DARI VERSI ORANG ORANG CINA DAN INDIA, KEBENARAN ADALAH BILA KEHENDAK MEREKA DIPENUHI DAN BERJAYA MEMPERBODOHKAN ORANG MELAYU, AMBIGA KETAWA JE DARI RUMAH, ORANG MELAYU ISLAM KONON BERHEMPAS PULAS DIJALANAN.

Tobat Lahum Aku Takmau umno said...

hahaha tengok hangpa umno punya otak memang aku sokong.... lagi ramai yang berpikiran macam hangpa lagi baguih...

PRU 13 boleh kasi talqin untuk umno..

Wardina lahir di Petaling Jaya. Petaling Jaya tu kat mana? Aceh??

Bapa dia orang Australia masuk Islam mak dia yang orang keturunan Aeh tapi lahir di Australia.

Mahathir tu mamak tongkang tapi pasai apa hangpa tak mau hantaq dia balik ke Malabari India?

TV3, Berita Harian, Utusan sebahagian dari Media Dayus Perdana

Anonymous said...

sokong tobat lahum aku x mau umno.
dah teruk sgt mentality org umno ni. pathetic and very low . mengucap banyak2 n tolong tegakkan agama allah.

Anonymous said...

mampus..org duk ingat tv3 tv kerajaan..hahahaprak gilaa..

biaq pi la wardina ngan life dia.. kepada yg buat post ni ang tak rasa berdosa ka tayang aurat wanita yg da bertudung.. hormat la sikit kat dia..

makan duit haram peghangai pun macam haram..

Anonymous said...

ramai lagi orang macam wardina kat tv3. kebenaran terserlah. Yang tak tahan ramai berhenti tv3 demi kebaikan.

Anonymous said...

haha, bersedia la ko untuk di saman wardina, sesedap hati je nak malukan orang, ko ingat rezeki dia dapat jadi pengacara tv3 tu ko @ kerajaan bagi? kalu ko ade agama, kalu ko ade iman ko tak ragu2 rezeki tu datang dari ALLAH. Jangan rasa besar diri la wahai manusia... hidup dunia tak lama, 60-70tahun je, nuuu sana dalam kubur, akhirat selama2 ko nak duk sana, bekal ape nak bawak ko dah pikir? Sibuk nak jaga tepi kain orang.

Anonymous said...

hahaha.. goyang korang rupenye bile Wardina wat cmni.. mengulupur.. haaaaa.. semputt

Anonymous said...

wardina nak saman ko tau x,kalau ko x delete post ni,hahahahahaha

Anonymous said...

pemikiran cetek korang ni..pegi la belajar mengaji dulu ye..belajar agama btl2..belajar tentang iman, taqwa dan yakin kpd Allah S.W.T..kita ni menumpang dibumi yang fana..jgn sombong dn bongkak diatas bumi Allah, berbumbungkn langit Allah..Yakinlah kita ni hanya hamba dimuka bumi ni..bila yakin kita ni hamba maka turuti la perintah Allah..jauhi dari apa yg dilarang..Jika kita mengejar akhirat, dunia akn datang kpd kita dlm keadaan yg cukup hina..maka cari la redha Allah

Anonymous said...

mampos la ko lpas nie wardina nak saman ko...sebelum nie ko ngutuk org je keje..kutuk PAS xbrape nak Islam..yg blog ko mengutuk2 org nie Islam la sangat kan? tu dia kat atas tue ko pi ltak video seks..sape yg tgok, ko pun same la tanggung dosa weyh..

taubat la weyh..ko pi tgok cite Tanah Kubur kat Astro tue la..insaf la..ko nak tegakkan kebenaran tapi ko sdri xbetul lagi..

pasni kene saman, slahkan org yg menyaman la..diri tu xpnh la salah kan..

semalam mak ko masak bubur, woi mangkuk pi la kubur!!!

Anonymous said...

yg komen kat sini semua komen ikut nafsu.....ikut sedap mulut korang je ek....hoiii pasal korang2 lah habis busuk nama umno....

Anonymous said...

dia pegi bg ceramah pasal keibubapaan ja tu pn xlama...korang ja yg meroyan lebih..tak taw pa terus hantam....blah la..kalo camni org umno jangan harap aku nk sokong...keje korang dok perburukkn org ja...sekurang2nya wardina ada gak inisiatif nak berubah dr xpakai kepada pakai yg tuan pnya blogger letak gmbr zaman jahil ni apa motif?ampa ingtla wei ampa pon kena hisab gak.....

Anonymous said...

kutuk sana kutuk sini...yg rugi bangsa sendiri MELAYU....bangsa lain gelak n tepuk tgn sbb melayu nie mudah lupa...ingatlah sikit sejarah...13 MEI...jgnlah disebabkan keduniaan smata-mata MELAYU n ISLAM...HANCUR!!!....tgk apa dh jd dgn umat islam di seluruh dunia skg...bermusuhan, berperang, pembunuhan...yg untung KAPIR LAKNAT!!!...jd tk perlu salahkan siapa yg penting keamanaan perlu diutamakan utk meneruskan syiar ISLAM...!!!!

Anonymous said...

sedarlah wahai bangsaku MELAYU,,,bhwa bangsa kita semakin hari smkin hancur disebabkan anasir2 jahat yg tlh mempengaruhi minda kita semua....MARILAH KITA BERSATU DLM MENEGAKAN ISLAM TERCINTA...bangunlah dlm menentang apa jua rintangan yang datang...sedarlh bhwa kita msh bertuah krn dilahirkan dibumi MALAYSIA....tgklah disekeliling kita ISLAM hya ditindas dengan ekonomi yg ditakluki oleh mereka...sedarlah bhwa kita hya menjadi balaci kpd mereka yg mana orang MELAYU akan dibezakan byran gaji dgn bangsa lain....SEDARLAH!!!!!WAHAI BANGSAKU!!!!

aku tak bodoh said...

penulis yang bodoh dan berotak sempit juga pengkomen yang buta jadah tak pernah study kat negara maju. suka hatilah wardina nak sokong siapa. Kalau Tuhan mahu musnah TV3 sekelip mata je boleh buat. Takkan puji Nik Aziz pun xboleh, bukannya dia bagi ceramah politik depan TV pun.

politik sempit orang yang hanya berulit dalam hiburan dan berita TV yang dikawal.

Anonymous said...

masuk la ko ke neraka wahai penulis article ni...

ko memang bangsat

tak payah la ko publish comment aku ni

Anonymous said...

Salam. Saya rasa Wardina tak bodoh. Tak kan dia tidak dapat membezakan antara majlis parti pembangkang atau sebaliknya. Tapi dia lebih mengutamakan wang. Kalau dia bercakap satu hari pon dan menjadi hos tetap TV Selangor sapa tak akan bising. Tapi dia kerja kat TV3 medium kerajaan. Kenalah dia beb...Lepas ini bolehlah declair terus sertai Pakatan Pembangkang.

ajiroh said...

mcm mana kebenaran nak terserlah. kalau baru jer nak serlahkan siapa kita. lepas tu kita dikena kan tindakan pulak? hahahah pelik la malaysia. maknanya semua orang kalau nak hidup senang. kena mengaku dia orang BN la ye?

Anonymous said...

ajiroh bodoh.......

wardina cantik tp otak bingai...

ambiga kencing tak basuh...

anwar kaki pungkok anjing jantan...

azmin ali pondan...

Anonymous said...

ajiroh bodoh.......

wardina cantik tp otak bingai...

ambiga kencing tak basuh...

anwar kaki pungkok anjing jantan...

azmin ali pondan...

--- minda gile...

Anonymous said...

ajiroh bodoh...

Anonymous said...

ajiroh bodoh.......

wardina cantik tp otak bingai...

ambiga kencing tak basuh...

anwar kaki pungkok anjing jantan...

azmin ali pondan...

... minda gile...

Reymura_Daisuke said...

awat bangang sngt hampa semua ni..nk kata pndai bodo..nk kata bodo masing ada ilmu..
lantak p la kat wardina..n yang parti bersih tu bukannya apa pn..depa p buat perarakan ja..yg bengap polis sebelah bn tu p tembah bom n pancut air buat pa??depa bukan bawak snapang tembak hmpa pn...BN yang takut ngn byang2 sndiri!!
mnyak makin naik!!ingt murah ka minyak tuk kereta honda aku ha!!!

Anonymous said...

TV3....GAM aje dia.....!

Anonymous said...

follower blog ni memang ANJING!!
SILA LA BELA TUAN ANDA!
DON'T BITE HANDS THAT FEED YOU!!
KOMEN ANJING BN AMAT LA MEMALUKAN
BODO SAME ANJING BN!!
ANJING!!!!
ANJING!!!

zaminc said...

bila baca komen2 dalam blog ni, barulah wa tau kenapa Bn terus menang.. sebab banyak rakyat yg masih kekurangan maklumat dan ada yg tak pandai cerna maklumat.

Anonymous said...

Sebenarnye.. apa pun. kita kena bersyukur pd allah atas apa yg kita dah ada. kalau takder sifat kesyukuran tu yg dok bangkang tak habis². org² yg tak bersyukur mcm ni ke allah nak tolong? itulah sifat pembangkang. ingat lg waktu belajar di kolej dulu, kami buat satu majlis motivasi. tong sampah ada depan mata. yang kata itu tong sampah sila ke kiri. yg kata itu bukan tong sampah sila ke kanan(kira nak bangkang la kata itu bukan tong sampah). tau tak apa jadi. yang kata itu bukan tong sampah itu lebih ramai jumlahnya. adus. lepas tu apa lg.. pakat keluar hujah masing². 10 tahun berlalu. contact balik member². tup tup.. kebanyakkan member yg dok sebelah kanan tu dpt tau skrg ni ramai tgh aktif dgn PAS dan PKR. adus. sedihnye. apa nak jadi.. nampaknye ramai yg tak mahu bersyukur... ZZzzzzz

R'ain said...

As a university student who got scholarship and had been active in many programs as a student representative councils, I found this long, pointless argument amusing. Tapi aku still nk chirp in gak. I got scholarship. Scholarship tu keluarnya dari duit cukai rakyat Malaysia. I received the scholarship because I got good grades, came from a family that dont even make RM2500 per month, have big families and Malaysia needs more expertise in my field. But of course, ramai jugak yang xlayak still dapat scholarship. You can think why kan? I win PR SRC bertanding sebagai wakil U. Ive seen and witnessed how it works. Which is why, no wonder la ramai yang berjuang dengan PAS sekarang.

Kutuk Wardina with points like 'dia orang aceh', is just plain lame. Have you guys ever heard her point during the ceramah anyway? Really, the way I see it, Malaysia is in need for more well-educated people and Muslim needs more real Muslim idol the like of Nik Aziz, Ahmad Deedat, or Dr Zakir Naik. The way our country is going now, it wont do.

Anonymous said...

BERITA SENSASI BERUNSUR FITNAH.

WARDINA TERBUKTI TIDAK TERLIBAT DENGAN BERSIH.

SILA REMOVE POSTING.

Anonymous said...

heheheh bgoss tv3, sokong lar bersih!!!

Anonymous said...

perhimpunan BERSIH (BERSHIT) adalah perkakas Anu-war dan sekutu2 kafirnya utk mengubah rakyat menjadi sekular sepenuhnya

Beliau akan didokongi oleh generasi2 spt wardina ini, yg tidak belajar agama mengenal Allah bermula dr bab Tauhid- Akidah yg betul dpt selamatkan kita dr tipudaya dajjal dan syaitan sperti yg dilaksanakan Pakatan Haram

Adalah semakin sukar di akhir zaman ini bila fitnah dajjal dtg melalui elemen2 yg sukar utk dibezakan spt meggunakan elemen hak asasi, elemen anti-corruption (kononnya), tetapi sbnrya membawa agenda JAHAT YAHUDI dan DAJJAL Laknatullah!

Semoga kita jgn terikut2 dgn artis2 baru yg ghairah dgn politik sesat spt Bob Lokman.. jgn nilai dr segi pakaian semata2 wpun tudung itu WAJIB tp, ditakuti org bertudung yg JAHIL dipergunakan sbg helah utk merosakkan minda umat Islam di akhir zaman ini..

Wallahualam..

R'Ain said...

Wardina idola muslimah yang cuba berubah menjadi lebih baik. Saaaayang kak Wardina. ^^

Tak sangka thread ni masih wujud. Dah lama kot..

Dan masih ramai orang tak de nama kat Malaysia ni rupanya. Kesian..

Anonymous said...

Kerajaan pas ke umno ke sume wajib bagi kerja pada rakyat.

Btw, bukan Allah ke yg bagi rezeki semua. Jadi wajiblah berbalik pada Nya menyebarkan agamaNya.

Anonymous said...

Anda saksi dia bzina?dgn mata sndiri?jika pcaya pada sstu yg blum pasti, maka fitnah jadinya. Allah lebih mngetahui.

Anonymous said...

Setuju amat. Bila masa lah plak tv3 kerajAn. Hahaha. Puak2 depa ni mmg. Mulut xde insurans. Bahasa merapu. Fitnah situ sini. Ntah pape

Anonymous said...

wardina memang pengikut setia Dr Maza AL WAHABI dan memang wardina sokong pucuk pimpinan WAHABI spt PAS & PKR...