Friday, November 11, 2011

BONGKAAARR..!! Adik Rafizi Pernah KANTOI Kes Khalwat...??

Serangan bertubi tubi yang dilakukan terhadap Yb Senator Datuk Seri Shahrizat dan mengaitkan dengan National Feedlot Corporation [NFC] seolah olah berlaku penyelewengan sebenarnya hanya mahu memberi persepsi buruk terhadap Ketua Wanita UMNO ini.

Sejak dari mula serangan terhadap projek NFC,puaka Pakatan hanya menyerang dan fitnah tanpa henti kononnya berlaku penyelewengan dan salah guna wang rakyat. Sedangkan didalam Laporan Audit langsung tidak menyebut projek NFC adalah gagal.

Laporan Audit tidak pula memberi komen bahawa projek NFC gagal mencapai sasaran. Haprak Pakatan yang diketuai oleh puaka dan jembalang ini hanya menyebut berulang ulang kali kononnya berlaku penyelewengan wang rakyat walhal yang dikatakan wang rakyat itu diberikan dalam bentuk pinjaman dan dikenakan interest. Adakah ini dikatakan wang diseleweng?

Isu ini timbul dan diserang begitu hebat barulah kita tahu National Feedlot Corporation ini ditubuhkan untuk menghasilkan daging tempatan secara besar besaran tanpa perlu diimport. Kiranya promosi percumalah..., BAGUS!

Setelah diselidik,rupanya daging yang dijual di seluruh pasaraya mega di Carefour,Tesco dan Giant dagingnya dibekal oleh NFC. Mana mungkin projek ini gagal memandangkan 3 pasaraya besar ini mempunyai rangkaian cawangan diseluruh negara dan jumlah pembekalan daging oleh NFC mencecah beratus tan untuk memenuhi permintaan yang ditinggi diseluruh negara setiap hari.

Tertubuhnya NFC sebagaimana tertubuhnya Proton ,daripada kita mengimport kenderaan sekarang ini kita mampu membuat kenderaan dan membangunkan industri hiliran.Kesan rantaian daripada Proton telah menghasilkan beratus kilang dan membuka beratus ribu peluang pekerjaan kepada rakyat.

Begitu juga dengan penubuhan NFC,dahulunya kita hanya mengimport daging,sekarang kita mampu mengeluarkan daging yang bermutu tinggi dan dalam masa yang sama membuka peluang kepada 310 peladang dan penternak diseluruh negara,kesan dari penubuhan ini mampu mewujudkan value chain "entrepreneur developtment program" .

Penerangan yang diberikan oleh Datuk Seri Noh Omar dengan fakta yang jelas ternyata membuka mata. Bahawa industri ini dahulunya dikuasai dan dimonopoli oleh pengimport daging sekarang sudah mampu dikuasai oleh anak tempatan.Pokok pangkalnya projek ini BERJAYA!

Saifuddin Nasution dan Rafizi Ramli mengambarkan seolah olah RM250juta dihabis dan diseleweng,awal awal lagi faktanya sudah diputar belit.

Jika haprak Pakatan menuduh ia diberikan hanya kerana kroni dan berkaitan dengan Shahrizat,maka apa bezanya dengan menantu Nik Aziz yang mengaut jutaan ringgit ketika bersama PMBK . Nik Aziz berkata Ariffahmi layak dan beliau berhak dan tidak salah untuk memegang jawatan didalam PMBK. Kononnya berdasarkan merit. BEZANYA KES ARIFFAHMI BERLAKU RASUAH DAN PENYELEWENGAN,KES NFC LANGSUNG TAK WUJUD PENYELEWENGAN

Dalam isu ini, kalangan penyokong kerajaan sendiri terpedaya dengan permainan persepi jahat oleh puaka haprak Pakatan. Pokok pangkalnya didalan laporan Audit 2010 NFC tidak dikategorikan sebagai gagal. Sebaliknya Audit mencadangkan lagi agar menambahkan peruntukan bagi mempercepatkan pelaksanaan projek ini agar sasaran keperluan daging negara sebanyak 40% dapat dicapai.

Kata kuncinya "TIDAK GAGAL" & "BERJAYA" tetapi di fitnah dan putar belit oleh puak haram jadah ni sebagai "penyelewengan dan salah guna wang rakyat".

Anjing anjing suruhan Pakatan, iaitu Rafizi,Saifudin mahupun Mak Lampir Zuraidah Puaka,sila beri bukti bahawa projek NFC gagal. Jangan hanya tau menyalak . Jangan hanya tau berbohong kepada rakyat!

Kita tak perlu pergi jauh merewang dengan pelbagai tuduhan dan dakwaan,sebab dari mula hinggalah kepada dakwaan memilik kondo,kesemuanya sudah diputar belit. Beberapa hari yang lalu diingatkan kepada pembaca taktik pembohongan haprak Pakatan.

Beli kondo? Lantaklah NFC nak beli apa pun,yang penting projek tak gagal! Mahfuz Omar dengan projek udang berjaya atau gagal?

Saham NFC bukan 100% dipegang oleh individu sebaliknya sebahagian saham turut dipegang oleh kerajaan! Jadi apa kejadahnya nak seleweng,setiap keputusan mesti dibuat didalam Kesyuarat Ahli Lembaga Pengarah! Ada tak dalam Laporan Audit 2010 menyatakan berlaku penyelewengan…? Sudah sudahlah kalau nak bohong pun..

Apa ada hal, kalau salah pi buat report SPRM, bak kata seorang Ahli Parlimen Pakatan sebentar tadi "actualy there's no issue, but this bugger will pay the high price playing this game"

Bagus..., dah ada Ahli Parlimen Pakatan sedar projek ni berjaya! Hanya yang berotakkan lembu gagal memahami isu yang sebenar. Makanya silalah menyalak wahai lembu lembu Pakatan....

[
sumber]

5 comments:

Bingai @ Bangang said...

Yo! Betul ke kes adik dia? hehehe.... bongkar jangan tak bongkar. Sebelum membetulkan orang lain, betulkan keluarga sendiri dulu. hikhikhikpr

Anonymous said...

Macam tulah Melayu, tak habis2 pendengki. Kalau orang Cina, bila business ada masalah, dia pump in duit lagi dan jadi partner supaya business tambah besar. Kepada keluarga Sharizat....bersabarlah dan buktikan projek ni berjaya.

otaistillkick said...

kes dadah adik tpm pun ada x nak sebut ker.

Anonymous said...

Betul ke berjaya..abis tu gune duit NFC utk beli kondo tu camne..tlg jelaskan!!!

Anonymous said...

Engkau ni bodoh keh? AG report kata berlaku penyelewengan lah!
Menteri curi duit confirm