Sunday, November 27, 2011

Lim Kit Siang Dalang Sebenar 13 Mei 1969...! Cetak Dan Sebarkan Penulisan Ini....

PENGUNGKAIAN, proklamasi-proklamasi Darurat oleh YAB PM, Datuk Sri Najib di Dewan Rakyat baru-baru ini digunakan sepenuhnya oleh Zulkifli Nordin MP Kulim Bandar Baharu untuk menelanjangi semaunya Lim Kit Siang dan DAP, parti yang didakwa oleh YB itu sebagai pencetus kepada peristiwa berdarah 13 Mei hingga merenggang dan memecahbelahkan orang-orang Melayu dan Cina di Negara ini.

Zulkifli Nordin yang diberikan laluan oleh Ibrahim Ali sewaktu MP Pasir Pas sedang membahaskan usul mengambil peluang secukupnya membelasah Lim Kit Siang dan DAP walaupun perbahasannya cuba disekat oleh Speaker Dewan Rakyat ketika itu dan semua MP DAP termasuklah rakan mereka daripada PAS dan PKR berdiam diri bila Zulkifli Nordin menyerang bertubi-tubi.

Tidak ada seorang pun wakil pembangkang bangun menyanggah hujah-hujah yang dilemparkan oleh MP Kulim itu dan seolah-olah mengakui segala kebenarannya.

Kepada yang buta sejarah, pendedahan dalam Dewan Rakyat yang dilakukan oleh Zulkifli Nordin itu harus membuka mata mereka tentang niat jahat DAP yang mahu menguasai negara ini dengan memperalatkan PAS dan PKR.

Malah orang Melayu terutamanya harus menyedari dengan segera taktik licik dan jahat DAP ini untuk menguasai Malaysia ini berpaksikan slogan mereka Malaysia Malaysian dengan tidak membenarkan mereka terus dijadikan alat untuk dipecahkan kesatuan Melayu yang telah diikat kukuh sekian lama..

Melayu yang lupa sejarah terus sanggup membiarkan diri mereka dijadikan perkakas oleh DAP.Melayu yang hilang jati dirinya sudah mula rela menjadi barua DAP untuk menyerang sesama Melayu.

Melayu yang semakin lupa Allah itu Tuhannya sudah mula bersedia untuk menerima agama-agama baru yang DAP sedang suntik ke dalam masyarakat hari ini.

Andainya pendedahan yang dilakukan oleh Zulkifli Nordin ini gagal diambil sebagai iktibar untuk mengelak penjajahn baru dalam Negara kita maka benarlah seperti yang sedang diperkatakan ini, melayu akan diberi tanggungjawab sebagai Perdana Menteri sedangkan tangan-tangan DAP akan menggerakkannya, melayu hanya patung seperti yang sedang berlaku di Selangor dan pernah berlaku selama 11 bulan di Perak.

Di bawah ini saya perturunkan inti perbahasan Zulkfli Nordin di Dewan Rakyat baru-baru ini…:-

"Mohon mencelah Tuan Yang di-Pertua. Yang Berhormat Pasir Mas sedar atau tidak, apabila kita dengar tadi Yang Berhormat Ipoh Timur bercakap seolah-olah beliau lupa apa yang beliau dan parti beliau lakukan yang menyebabkan Ordinan Darurat 1969, peristiwa 13 Mei berlaku.

Lim Kit Siang Dalang Peristiwa Berdarah!

Saya mahu baca semula Yang Berhormat sebab ada di kalangan kita di sini lupa atau buat-buat lupa setelah bersekongkol sekati ldengan DAP parti racist dan cauvinis ini, dia lupa apa yang berlaku.

Saya mahu baca semula daripada Laporan MAGERAN, laporan rasmi yang dibentangkan menceritakan tentang peristiwa13 Mei membawa kepada perisytiharan darurat tersebut adalah kerana kebebasan bersuara yang sudah di luar kawalan.

Tindakan racist yang melampau dan ini antara tindakan yang didalangi olehYang Berhormat Ipoh Timur dan parti beliau pada masa itu.

Saya mahu baca, biar rakyat dengar semula apa yang mereka kata pada tahun 1969 membawa kepada peristiwa 13 Mei. Slogan yang dibawa pada masa itu ialah ‘Malai si’. ‘Malai si’ini maknanya “Mati Melayu”.

Kemudian kita lihat dalam himpunan-himpunan dan perarakan-perarakanyang mereka buat. Ini antara kenyataan yang mereka keluar pada 11 Mei, “Apa polis boleh buat, kita Raja. Buang sama polis Melayu” .

Pada 11 Mei di Jalan Bukit Bintang, “Mati Melayu, kemudian kita lihat dalam himpunan-himpunan dan perarakanperarakanyang mereka buat. Ini antara kenyataan yang mereka keluar pada 11 Mei, “Apa polis boleh buat, kita Raja. Buang sama polis melayu”

Pada 11 Mei di Jalan Bukit Bintang, “Mati Melayu, sakai pergi masuk hutan”.

Pada 11 Mei Jalan Changkat Dollah, “KL sekarang cina punya”.

Pada 12 Mei Jalan Ipoh, Jalan Tunku Abdul Rahman, “melayu balik kampung, melayu sekarang tiada kuasa. Sekarang kita Cina sudah control.”

Di Jalan Khir Kampung Baru, depan orang Melayu ini kenyataan parti Yang Berhormat [LKS] Ipoh Timur..;
“Melayu keluar...! Apa lagi duduk sini, kita hentam lu.., sekarang kita sudah ada kuasa...”.

Pada 12 Mei depan Balai Polis Jalan Pudu... “... semua Melayu kasi habis, kasi halau semua polis.”

Pada 12 Mei. Okey nanti kejap lagi. Saya hendak habiskan. Biar dia faham. “Apa ini Melayu, kita sudah perintah dia negeri, ini negeri bukan melayu punya, mata-mata lancau....!”

Pada 12 Mei Jalan Canvel, “Butuh Melayu, Malai si, pergi mati Melayu...”

Pada 12 Mei Jalan Bukit Bintang, “Ini negeri bukan Melayu punya, kita mahu kasi halau semua Melayu.”

Saya mohon bertanya Yang Berhormat setuju atau tidak dengan cadangan saya supaya Yang Berhormat Ipoh Timur [LKS] dan parti dia berani melakukan transformasi demokrasi yang matang ini.

Saya cabar Yang Berhormat IpohTimur antara dalang pencetus 13 Mei supaya walk the talk menjadi anak jantan pertama minta maaf kepada rakyat Malaysia atas politik racist dan politik sempit yang dimainkan pada 1969.’ Ini adalah sebahagian yang saya sedut ucapan beliau di Dewan Rakyat.

Sekarang ini terpulang kepada kita...! Adakah kita bersedia untuk menjadi baru-barua Cina-Cina DAP yang sedang mahu menjadikan Malaysia ini seperti Singapura?

Bacalah bahasa yang mereka gunakan kepada orang-orang Melayu satu ketika dulu....! Adakah kita sanggup telan dan lupakan segala apa yang Cina DAP lakukan terhadap kita..? Terpulang kepada kita..

Sanggah Tok Janggut

9 comments:

Tun Teja said...

Aku memang terlalu taksub dengan ucapan Zulkifli Nordin ini. Aku dua ratus peratus setuju dengan idea Zulkifli. Di Singapura pada masa itu kami takut jika rusuhan akan menjangkit ke negeri ku kerana orang Melayu di sini adalah hanya kurang dari lima belas peratus. Ibarat timun di atas durian, di gilis kalah, menggilis pun kalah juga. Dizaman inilah aku sedang dibesarkan. Zaman kampung Geylang Serai masih berkembang sehingga awal tujuh puluhan sebelum kampung ini dirobohkan. Sekaranag aku rindu negara Melayu di tanah Melayu, alangkah bagusnya jika aku dapat tinggal dikampung lagi sebelum habis hayatku.

Anonymous said...

get ready, the same thing will happen sehingga babi anak sial DAPig ini masih ada di malaysia. hancurkan mereka jangan bagi peluang.tujuan mereka hendak menjadi pemerintah dan menindas orang melayu macam di singapura. orang melayu akan merempat dinegara sendiri.

Anonymous said...

Cina mmg nk mati sgt da ni..

Anonymous said...

Ayoh orang melayu bangkit...
Pastikan undi hanya utk org yg membantu menyatukan orang melayu.. Demi agama, bangsa dan negara ayuh kita tolak semua petualang 2 nie...
Pas pis pus, pkr parti kroni, dapig parti keluarga...
Jangan kita tertipu...
Ayuh kita tolak mereka...
Jangan kita dengar semua alasan mereka..
Yang hanya untuk menhancurkan negara tercinta kita...
Soooo fikir2kan dan jgn jadi bodoh seperti puak2 pkr...

Anonymous said...

Tapi Nik Ajis tak kisah sebab dia kata dia bukan Melayu.

Anonymous said...

Sayang sungguh hangpa semua pada Zulkifli Nordin nooooo yang pandai cakap dengan orang halimunan yang duduk di kerusi. Lepaih ni bolehlah jadikan dia calon Parlimen di tempat kamu. Harusnya bahagian-bahagian UMNO berebut-rebut untuk meletakkan Zulkifli Nordin sebagai calon MP sampai bertumbuk dan baling kerusi, malah bunuh diri bila Najib tidak tempatkannya di kawasan kamu.

Apalah UMNO nie... cakap Zulkifli Nordin pun hangpa percaya. Dia ni kalau bercakap je dapat duit, hangpa dapat apa?

Anonymous said...

Sebenarnya org2 sprt Zul n bekas2 ahli dan pyokong PKR yg masuk UMNO ni akan menjadi pcacai nombor satu UMNO...bukan fitnah ini adalah kenyataannya..dan percayalah org2 sprt ini jugalah yg akan merosakkan umno kemudian hari...kesian kpd ahli2 umno yg setia kpd parti!!!!!

Anonymous said...

Sila Like www.facebook.com/TandaPutera. Ini adalah filem mengenai 13 Mei.

Anonymous said...

Zul..... Din is the best of penipu, dialah petualang melayu yg sebenar. Memecahbelahkan kaum melayu..konon dialah hero..dulu dlm pkr cakap lain, dlm UMNOngok ckp lain...manusia bila disuap dgn Wang ringgit, bangsa sendiri pun sanggup digadai...