Tuesday, November 29, 2011

PENIPU...! Bukan Majlis Peguam..., TETAPI Pimpinan PKR Yang Bukan Peguam Sebenarnya Dalang Bantahan....

Ini yang dilaporkan oleh Malaysiakini : Peguam-peguam di seluruh negara yang berada di bawah naungan Majlis Peguam Malaysia sedang berhimpun di Kelab Taman Perdana Diraja, Kuala Lumpur bagi meluahkan bantahan terhadap penggubalan Akta Perhimpunan Aman 2011.

Rang undang-undang yang akan dibahaskan di Dewan Rakyat hari ini untuk bacaan kali kedua dijangka akan diundi pada malam ini.

Sambil menyifatkan rang undang-undang itu akan merampas hak rakyat yang dijamin oleh perlembagaan, presiden Majlis Peguam, Lim Chee Wee berkata peguam di seluruh negara tidak sepatutnya hanya menyaksikan kebebasan rakyat disekat tanpa membuat sebarang tindakan.

Justeru, Majlis Peguam Malaysia telah mengerahkan anggotanya supaya berkumpul di Kelab Taman Perdana Diraja dan akan berjalan kaki menuju ke Parlimen sebagai menunjukkan bantahan mereka meskipun bersetuju membuat beberapa pindaan kecil.

Dibawah ini, disiarkan beberapa aksi menerusi rakaman foto foto membuktikan bahawa “dalang” sebenar disebalik acara bantahan ini adalah pimpinan PKR yang bukannya peguam..!

Anak panah berwarna putih menunjukkan identiti Fariz Musa mantan Timbalan Ketua AMK PKR, seorang bekas guru kini sepenuh masa menjadi pencacai Anwar....

Anak panah berwarna merah menunjukkan identiti Thanggam, ahli PKR dari Negeri Sembilan, beliau adalah pencacai tegar Anwar mengiringi Ketua Umum itu turun naik Mahkamah! Thanggam bertugas sebagai pegawal keselematan disebuah sekolah..

Ini pula adalah identiti Hamsah Ketua AMK Cabang Ampang merangkap Naib Ketua AMK Negeri Selangor. Hamsah bukanlah seorang peguam, beliau bertugas sebagai drebar memandu Sam Ketot kesana kemari....

21 comments:

oRang kAmpong said...

sekira peguam x pon ada ape hal.ge mamposle semua peguam ni.tuk korang tau profesion yg paling kuat menipu org depalah.bukannya cerdik sgt pon.aku klu nak buat agrement aku download jer pastu pe mati stem.jimat lg apa.xada sebab lansong nak bg duit pd penipu2 tegar tu

blogenstarz said...

Semuanya BARUA muka babi !

Nok said...

Aku ingin bertanya kepada yg sudi memberi komen...kenapa sekarang atau masakini pelbagai NGO termasuk majlis peguam Negara dgn lantang berani menentang apa juga cadangan yg di hendak dilaksanakan k'jaan? kenapa zaman Tun Mahathir PM tiada berlaku perkara sedemikian???pandangan saya secara peribadi: adakah kelemahan Najib dari segi mentadbir dan gagal mengawal NGO2 sehingga berani menentang K'jaan walaupun tujuan demi kebaikan rakyat...atau KDN yg diketuai oleh hishamuddin tidak berani mengawal serta menyangah puak2 ni dan hanya berani memberi amaran amaran amaran.......

Anonymous said...

Betul la POlis jangan tahan lama-lam Penjenayah.. jika tak ada bukti bebaskan cepat, Polis da di hina kini dan selamanya..... jgn beri peluang kaum mangkuk ni membela.. belum apa-apa fee da mintak..penjenayah mencuri, meragut, menyamun kenapa? sebab x ada duit bila masa meka leh ambil peguam jika meka tak mampu atau.. lu fikir la sendiri...

Anonymous said...

kamu wajib sedar... dulu yg silapnya pak lah @ samdol dia amat teruja ikut telunjuk kaum puak sialan ni...meka lemahkan POlis dgn pelbagai suruhaanjaya yg buang masa dan duit rakyat dan bila di lemah semangat dan bila jenayah banyak dilapurkan puak sialan ni tiba2 " U turn " kata malaysia tak selamat..paklah kena liwat kerana dia selalu terlelap dia tak terasa kena liwat sebab bila dia bangun tidur bila org puji dia tersenyum kambing ...bebal punya olang..punca masalah kini adalah Pak Lah kenapa Kita mudah lupa...

Anonymous said...

Salam. Sesungguhnya mereka-mereka ini adalah melaun yang suka memburukkan negara pada mata dunia dan tidak suka kepada keamanan. Perbuatan mereka ini mendapat liputan media negara luar. Itu tujuan mereka untuk menampakkan Malaysia tercinta ini sebagai tidak aman dan bergolak. Kita ada parlimen untuk membahaskan perkara ini. Tapi kenapa nak bising-bising diluar? Mereka yang ada platform untuk membahaskan perkara ini pula kenapa bertindak keluar dewan? Penakut dan kurang ajar.

Anonymous said...

mereka ni sebenarnya "a bunch of fucking people" yang memang betul-betul sial, tak sedar diri, keparat, anak haram jadah yang hanya nak tunjuk terror. aku rasa dah sampai masanya ada group yang sanggup hancurkan mereka ini. mereka adalah kudis masyarakat yang akan menjahanamkan negara ni untuk menjadi sebuah negara kucar-kacir. aku respect satu group lagi yang buat demo tu yang sanggup mempertahankan keamanan negara ke titisan darah yg terakhir.

Anonymous said...

Nok tanya - kenapa zaman Tun Mahathir PM tiada berlaku perkara sedemikian???

Sebab ade menteri tu asik-asik beri amaran ... amaran ... amaran ... tindakan sifar.

Jika PM tak singkir barisan menteri seperti ni ... nanti PRU13 ... tengok putrajaya kat TV je lah.

Anonymous said...

Para peguam dgn jaga ,driver dan cek gu kena tendang tu 2X5 je .Biar ke dia lah.P.raya ni nanti,kita lipat semuanya.Bagi Umno /BN menang besar.Meh kerja kuat bersama.

Anonymous said...

Mereka perasan macam orang2 yg tahu undang2 dan demokrasi. padahal mereka hanya tahu berdemonstrasi.

Apa jenis demokrasi yg mereka perjuangkan kalau kalangan minoriti ingin menguasai dan lebih berkuasa daripada majoriti?

Sedarlah wahai Bar Counsel bahawa peguam-peguam bukanlah wakil rakyat. wakil rakyat adalah para MP yang sah dilantik dan diundi oleh rakyat sewaktu pilihanraya. MP lah yang berkuasa untuk menentukan perundangan negara bukan orang-orang diluar daripada Parlimen seperti pencacai-pencacai ini.

mohamed said...

"aku rasa dah sampai masanya ada group yang sanggup hancurkan mereka ini."

anon, Tuesday, 29 November, 2011
----------------------------------

Mereka menjual terlampau lantang, ramai rakyaat ternanti2. InshaALLAH

wak kang said...

3 mangkok tu memang loyer pon...
loyer buruk...
kah..kah..kah..

Anonymous said...

Majlis Peguam ni bukanlah cerdik sangat.Mereka semua pun ngok juge.Macamna org leh percaya ngan peguam yg asik demo saje.Penipu besau.Keje x seberapa caj saje yg lebih.Bile masuk gourt cakappun gagap.Englishnye pun bertabur. Kena gelak ngan hakim je.Pegi mamposle duk demo tepi jln.Same cam MP Pakatan.Berbahas same sendiri dilobi Parlimen...memamnglah ngok punya MP.

Anonymous said...

ini BAR COUNCIL dah tak berguna.apa kerajaan tggu lg kasi bubar ini bar council sbb byk menyusahkan kerajaan.klau negara lain dah kena jail dah mangkok2 yg membangkang kerajaan......tak menguntungkan rakyat pon.....

anti bohmau said...

BERAPA KERAT AHLI BAR COUNCIL YG BOLEH PENGARUHI RAKYAT?

MENGAPA BAWA KE JALANAN JIKA BAR COUNCIL ADA TELOQ, BAWALA KE MAHKAMAH?

TENTU TAK BOLEH KAN?

SBB SEMUANYA SAH & TERMAKTUB DLM PERLEMBAGAAN YG MAJLIS PEGUAM TU SENDIRI TAHU MRK TAK ADA ISU SEBENARNYA!!!...

RH said...

Masih ingatkah kita dengan tragedi Sosilawati?

Melayu jangan mudah lupa...

Anonymous said...

BARua BARua BARua...kahh...muahhhaaahhaaa..

BARRRRRRRuaaaaaaaa.

kesian melayu BARuaaaaaa..

jadi pencacai pengkhianat bangsa...

Anonymous said...

elokla tu...terutama sekali melayu UMNO...hidup parti je yang dia tau...hidup islam?tak dak...

Anonymous said...

You can also buy bundle ԁеals, which mоst radio ѕtatiоns οffeг,
tο decrease the oѵerall ad cοst.

Inteгnal or Extеrnal Sound Miхer
"All windows systems come with a internet sound mixer they all differ so you may need to review your manual or online sources to figure out how to enable or use it. Proffering multifarious benefits to the advertisers, it is a quintessential resort for companies big or small.

my page :: visit the next post

Anonymous said...

The particular electronic cigarette ego basic starter kit is fantastic for new users.
Continually letting a battery drain will make it die much faster then it normally would.
If a LED is used instead of a bulb, the connections will require a bit more attention.



Stop by my web site :: just click the following document - www.sailingbuddys.com

Anonymous said...

- Approximately 80% of Facebook users acknowledge consistently checking a former ex's Facebook page. You can also change how many are displayed in this box. On top to the number of friends, you can get social proof using your wall ' all you need is few people who write on your wall on regular basis.

My blog: http://www.sevengenerationsahead.org/index.php/member/19804/