Sunday, November 13, 2011

Tony Puaka Berjaya Tunggang Nurul Izzah Untuk Hancurkan Melayu....?

KR1M - Kedai Rakyat 1Malaysia inilah tempat orang-orang Melayu dapat merasai harga yang cukup murah kalau mahu dibandingkan dengan pasaraya-pasaraya besar. Disinilah tempat orang melayu beli kicap, sardin, susu dan berbagai lagi dengan harga terendah yang ditawarkan. Jadi, mengapa melayu-melayu ini menghinai kedai ini? Berapa ramai orang mati kerana beli barangan di kedai ini?

Kalaulah isu ini diperjuangkan oleh DAP, kita tidak pelik kerana sebagai sebuah parti yang berorintasikan kecinaan, tindakan mereka itu adalah untuk menyelamatkan perniagaan rakan-rakan mereka namun bila ada melayu-melayu bangsat seperti Nurul zzah, Saifuddin dan Rafizi ini terlibat, membuktikan bahawa mereka melayu yang sedia membunuh melayu demi kepentingan politik mereka.

Mereka sanggup menipu resit pembelian,membuat perbandingan harga yang tidak logik dan terbaru mereka sanggup menuduh bahawa ada barangan yang dijual dalam KRIM Kedai Rakyat 1Malaysia itu tidak baik dan selamat untuk kesihatan sehingga mereka sanggup bawa ke makmal untuk ujian.

Kita pun terkejut bila masa pula Nurul Izzah percaya dengan hasil kajian makmal sedangkan jelas airmani bapanya yang disahkan oleh makmal yang dikaji serta diputuskan oelah pakar-pakar telah ditolaknya tetapi tiba-tiba dia menerima pula kajian yang dibuat oleh makmal yang mereka rahsiakan. Nampak sangat betapa jahatnya niat mereka ini...!

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Ismail Sabri menafikan dakwaan Tony Pua yang mendakwa harga produk 1Malaysia di KR1M lebih mahal berbanding harga di pasar raya tempatan.

Ismail Sabri berkata dakwaan Pembangkang itu merupakan sesuatu yang tidak berasas kerana Pembangkang tidak membandingkan harga produk KR1M dengan harga barangan produk berjenama sedia ada.

"Sebaliknya pihak Pembangkang membandingkan harga produk KR1M dengan jenama persendirian dari pasar raya Carrefour Big Savers yang sememangnya berbeza sama sekali.

"Sebarang perbandingan harga mestilah dibuat mengikut kaedah 'apple to apple' atau pun barangan yang benar-benar sama sahaja baik dari segi berat, pembungkusan, dan yang paling utama adalah kualilti," katanya.

Namun jawapan daripada Menteri terus mereka ini putarbelitkan dan mereka tetap tidak mahu rakyat mengetahui perkara sebenar. Bagi mereka, alang-alang menipu biar terus menipu dan inilah slogan barua-barua cina DAP ini untuk mereka terus hidup dalam gelanggang poltik masa kini.

Melayu-melayu keparat ini sebenarnya mahu membunuh kemudahan harg-harga murah yang kerajaan mahu berikan kepada rakyat dan tindakan mereka mempersoalkan dan membuat perbandingan serta tuduhan palsu itu secara tidak langsung menjelaskan kepada kita sikap sebenarnya atau betapa prejudisnya mereka ini kepada bangsa sendiri...

Mesikupun Tony Pua hanya sekali bercakap tetapi barua-barua DAP seperti Nurul Izzah dan Saifuddin ini menyerang KR1M - Kedai Rakyat 1Malaysia tanpa segan silu. Kita tidak pelik dengan sikap Nurul Izzah kerana beliau telah membuktikan untuk beliau dan bapanya bernyawa dalam politik, dia sanggup apa sahaja termasuklah mencuci najis cina-cina DAP ini tapi bila mengenang Saifuddin sejak tidur sebantal dengan pembangkang, beliau semakin lupa asal usulnya. Darah yang mengalir dalam dirinya bukan lagi darah Melayu..!

Dan kita kena bersetuju bahawa melayu akan terbunuh bukan ditangan bangsa asing tetapi di tangan bangsa sendiri.... Sebab itulah bersungguh-sungguh Saifuddin, Nurul Izzah dan Rafizi menggerakkan agenda untuk membubuh racun dalam kehidupan orang melayu supaya melayu lagi cepat dibunuh dan biarlah bangsa bukan melayu menguasai segalanya di negara ini. [sumber]

4 comments:

Anonymous said...

bro betul ke dengar cerita Tony Pua kata nak buang dan kurang kan penjawat awam dari polis dan juga tentera kika berkuasa nanti

lebih2 pembuangan dari kakitangan tentera sebab dari mulut kawan cina yang tak sahih , bidang ketenteraan ni tak menguntungkan ekonomi malaysia

ada sapa2 yang boleh confirm kan berita ni

Anonymous said...

Sebenarnya sudah ramai rakyat Malaysia daripada semua kaum khasnya orang melayu yang sudah dapat menikmati kebaikkannya. Idea keratif daripada kerajaan ini lebih membantu mengurangkan beban kos hidup rakyat dan juga sebagai respon segera kpd masalah rakyat.

isu-isu yg dibangkitkan oleh puak pembangkang ini lebih kepada rasa cemburu, dengki dan iri hati kerana selama ini mereka asyik menyalak saja tanpa ada usaha bagaimana untuk membuktikan idea mereka ini lebih baik bagi membantu rakyat.

Buat kerajaan khasnya kepada kementerian yg terlibat diharapkan akan lebih fokus kepada menambahbaik kelemahan yg ada daripada melayan dan membuang masa kepada puak pembangkang ini kerana sebenarnya mereka cuba untuk mengalih fokus dan tumpuan kita.

Sebagai rakyat kita melihat siapa yang buat kerja dan siapa asyik cakap saja kerja tak jalan, nanti PRU13 siaplah kau.....

KR 1M .......Kedai pilihan rakyat!

Anonymous said...

Dap dah tunjukkan halatuju nya....Pas masih Celaru keliru. ..EX PAS

Anonymous said...

Tokkhatib susah nak buat bila duk ramai cina DAP bau dia masak pun tak lalu dah kita. Wahai org melayu yg cerdik pada pandai renong2 dn ingat sejarah 13mei