Friday, September 30, 2011

Datuk Sri Najib SYOk Sendiri...? Ulasan “Sinis’ Pegawai Khas Mukriz Tun Mahathir...

Apakah isu-isu mutakhir ini memberi kelebihan atau sebaliknya kepada BN?

1. Sistem kuota akhirnya akan dihapuskan - dibayangkan oleh PM.
2. Share swap Mas-Air Asia dan "Rangkaian Legasi Tingkat 4" yang semakin mencengkam.
3. E & O/Sime Darby
4. Pemansuhan ISA dan akta alternatif.
5. Pengiktirafan secara tak langsung terhadap Namewee.
6. Sikap generous kerajaan kepada sekolah vernakular.
7. Pendirian MCA dan Chua Soi Lek yang kelihatan tidak berapa BN.
8. Peningkatan bilangan Menteri MIC kepada 2 orang dalam situasi prestasi merudum.

Apakah isu di atas berkait secara langsung dengan kesejahteraan dan keselesaan hidup rakyat? Jika tidak berkait dengan rakyat, isu ini berkait dengan apa?

Atau isu-isu ini mungkin berkait dengan penyelesaian berkaitan dengan;

1. Kaduk naik junjung.
2. Nasib Pak Kaduk, Menang Sorak Kampong Tergadai.

Nota kaki : Anwar Ibrahim telah tersilap membuat keputusan dalam pemilihan pakar DNA dari Australia. Kesilapan ini sangat mendedahkan Anwar kepada kegagalan dalam pembelaan diri.

Pengajarannya: Kesilapan membuat keputusan dan percaturan akan mendedahkan BN(Umno) kepada bahaya-bahaya berikut;

1. Kekecewaan "hardcore" parti di peringkat bawahan secara senyap.
2. Penolakan puak-puak yang diberi muka, juga secara senyap. Maksudnya kena main.

Untuk peringatan sejarah; 2 faktor di atas inilah yang telah menyebabkan pemimpin BN terkejut beruk dengan keputusan PRU12 yang lalu.

Sekian. Wassalam.

Kepal Nasi Kepal Beras

NGAP Sayot..! Datuk Amar Johari Tun Openg @ Abang Jo Mesyuarat SULIT Dengan Anwar Ibrahim...??

Dalam pada Pakatan Rakyat semalam heboh bermesyuarat mengenai Hudud, rupa-rupanya pemikiran Anwar jauh terbuai ke Negeri Sarawak. Hebat pecahan pemikiran Anwar. Hudud isu penting. Isu teras. Isu utama. Tapi dalam pada menguruskan isu Hudud; Anwar mempunyai strategi dan pemikiran baru mengenai PKR Sarawak.

Mesyuarat semalam memang hangat. Tepuk-tepuk meja. Suara diangkat. Mememik dan bertegang urat adalah perkara biasa dalam mesyuarat Pakatan Rakyat. Anwar kena sekali lagi main peranan dalam memastikan keadaan tidak kacau bilau. Sebab itu, arahan Anwar bahawa PAS mesti mengenepikan Nik Aziz sebagai wakil ke mesyuarat tersebut dialu-alukan.

Dengan kecelaruan minda dan nyanyuk Nik Aziz, Anwar khuatir dia akan merosakkan lagi perjalanan mesyuarat. Maka, Anwar sendiri minta Kerajaan Negeri Kelantan diwakili Datuk Takiyuddin. Permintaan awal TG Nik Aziz untuk menampilkan Nik Ammar tidak diterima oleh Anwar.

Dalam PC semalam, Anwar terpaksa akur bahawa PR mengutamakan BUKU JINGGA daripada perkara-perkara lain. Ibaratnya, Buku Jingga adalah BIBLE politik PR dalam menjelang pilihanraya nanti. Jangan ikut ajaran lain. JINGGA ini akan menjamin kesejahteraan rakyat dan perpaduan PR.

Dalam pada kecoh bermesyuarat mengenai HUDUD, pemikiran Anwar (dan berpuluh sms yang diterima) bercerita tentang peluang baru PKR di Sarawak. Anwar memang kenal dengan Abang Jo. Memang agak rapat sewaktu Anwar menjawat jawatan TPM. Malahan, ramai yang tahu Abang Jo adalah ‘budak’ Anwar.

Apa yang berlaku dalam reshuffle kabinet Sarawak adalah peluang yang Anwar tak mungkin nak lepaskan.

Lantas, Anwar sempat mengarahkan Azmin (dalam pada mesyuarat Hudud berlangsung) untuk mengaturkan pertemuan khas dirinya dengan Abang Jo dalam masa terdekat. Abang Jo pastinya kecewa; kerana perlantikan Adenan Satem dan Awang Tengah di jawatan yang lebih kanan dan rapat dengan Taib akan sekaligus menjarakkan Abang Jo daripada jawatan Ketua Menteri.

Anwar tahu citarasa dan kemahuan sebenar Abang Jo. Anwar tahu sangat dan maklum dengan strategi Taib bagi menjahanam politik Abang Jo dalam jangka masa panjang.

Asasnya, politik Abang Jo sudah hampir mencapai ‘peak’. Bayangkan, seorang yang Abang Jo tewaskan dalam pemilihan parti (PBB) diangkat sebagai seorang Menteri yang lebih penting. Nampak sangat strategi Adenan Satem – Awang Tengah akan meletakkan Abang Jo di pinggiran politik. Anwar mahu jumpa dengan Abang Jo, bagi memberikan penerangan mengenai ‘options’ yang ada kepada Abang Jo.

Arahan Anwar ini segera ditunaikan oleh Azmin. Usaha sedang dibuat untuk menarik perhatian Abang Jo dengan option politik baru di Sarawak. Peranan Anwar dalam melakukan ‘cucuk jarum’ kepada PBB akan berlaku dalam masa yang terdekat.

Soalnya, sejauh mana Anwar serius mahu menarik Abang Jo? Anwar juga tahu Abang Jo sangat rapat dengan Najib Razak. Namun, Anwar juga tahu bahawa Abang Jo pastinya kecewa dengan keputusan Taib.

Blog Gelagat Anwar

Thursday, September 29, 2011

Pegawai Khas Memandu Dalam Keadaan Mabuk..?

Budak Namewee Muka Macam Babi Kata “ Nazri Aziz OK Maa.., Tak Ada Kes…” NO ISSUE…!!

Dalam video klip yang paling gampang dibawah ini…, video klip tahap babi tonyok si Namewee Babi yang kununnya naik berang sebab ada sebuah artikel di Utusan Malaysia yang mengkritik filem bengong Nasi lemak 2.0.

Perhatikan dan beri tumpuan pada satu adegan minit ke 1;45 dimana Namewee Babi sebut “Nazri Aziz kata beliau tak ada kes” merujuk kepada kontrovesi budak cina ini menghina lagu Negaraku suatu ketika dahulu…! Seronoknya boleh buat sesuka hati…

Papa GOMO Kekal Hebat..! Blogger Dr Novandri Buat Kejutan...

Syabas dan tahniah diucapkan kepada sahabat Blogger, Papa GOMO yang berjaya mengekalkan prestasi cemerlang beliau menduduki tahta Carta Top 50 Bloggers Pro BN menerusi Alexa Hits ranking.

Blogger dari Pulau Pinang, Dr Novandri berjaya memintas Blogger Gerakan Anti PKR [GAP] untuk berada ditangga kedua carta.., persaingan sihat dikalangan sesama sahabat Bloggers.

Serangan cyber war oleh beberapa rakan Bloggers dari Pulau Pinang terhadap kerajaan ala komunis Guan Eng menyaksikan kedudukan mereka berada dalam senarai Top 20, tahniah kepada MPP – Media Permatang Pauh, Pisau.net, dan Anak Seberang Panggung Opera…

Kesempatan ini juga Blog MIK mengucapkan terima kasih kepada pengunjung pengunjung Blog MIK ini, kerana sokongan anda maka Blog MIK berjaya menduduki tangga ke 15.

Kepada sahabat sahabat Bloggers semua, teruskan perjuangan…!!

Maharaja Lawak... Nik Aziz Setuju Basuh Berak Karpal Singh..!!


Seperti yang diduga.., Majlis Pimpinan Pakatan (MPP) Pembangkang tidak akan melaksanakan hukum hudud seperti yang dicadangkan Pas kerana ia tidak menepati dasar bersama, Perlembagaan Persekutuan dan agenda Buku Jin Gay....

Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim berkata Pakatan Pembangkang menghormati pendirian Pas dalam hal itu tetapi pada masa yang sama menerima perbezaan pendirian DAP yang menentang pelaksanaannya.

“Kita tak boleh nafikan hak mana-mana pihak untuk mengemukakan pendirian tetapi kita terikat dengan dasar bersama dan Perlembagaan Persekutuan,” katanya selepas mempengerusikan mesyuarat "Wayang Kulit" Pakatan Pembangkang selama tiga jam di sini malam tadi.

Turut hadir, Lim Kit Siang, Karpal Singh,dan Presiden PKR, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail. Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang pula hadir untuk mengangguk-anggukan kepala tanda setuju tanpa rela....

Ketika ditanya sama ada isu hudud akan terus diketepikan pada masa akan datang, Anwar yang juga Penasihat PKR berkata, gabungan itu tidak ada masalah untuk membincangkan tentangnya kerana berpegang pada prinsip demokrasi dan kebebasan bersuara. Selesai sudah satu lagi bab untuk Pakatan berSANDIWARA...! HUDUD PAS hanya boleh dilaksanakan sekiranya Karpal Singh kata NO NEED TO GO OVER MY DEAD BODY...

Wednesday, September 28, 2011

Siapa AMK PKR Memiliki Hobi Simpan Gambar SPA Girl…??


Untuk melepaskan penat lelah bekerja…, menghilangkan “stress”…, maka pilihannya untuk beristirehat dengan kaedah mendapat perkhidmatan refleksilogi…!

Kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi..?

Seorang pimpinan kanan AMK PKR dikenal pasti suka mengikut jejak langkah Big Bossnya…, anak muda ini sering memanjat bangunan elit yang menyediakan pusat khdmat rawatan kesihatan, itulah nama yang digunakan untuk berselindung disebalik aktiviti aktiviti tidak sihat..!

Bukan sahaja boleh mendapatkan khidmat urut daripada wanita muda yang seksi, tetapi ada ‘acara seterusnya’ iaitu Special Service yang tidak dipamerkan kepada pelanggan secara umum kerana mereka perlu membuat direct nego dengan ‘SPA Girl’ dalam kamar yang lampunya samar samar….

AMK yang dimaksudkan ini tidak perlu risau dengan berapa kos yang dikenakan sebab beliau akan berkunjung ke destinasi ini bersama kontraktor untuk dijadikan “lembu” menyelesaikan segala bayaran yang perlu dijelaskan…

Itulah sebabnya aktiviti sebegini akhirnya menjadi suatu “hobi” kerana kenikmatannya…, ke-enakkannya…, semua diperolehi secara Free Of Charge! “ bukan duit aku.., ade aku kisah..? “ mungkin itulah kata kata didalam hatinya itu.

Maklumlah.., lantikan beliau sebagai salah seorang Ahli Majlis membolehkannya berurusan dengan beberapa kontraktor yang sanggup berbelanja asalkan perniagaan mereka dijaga baik oleh AMK tersebut…!AMK ini juga gemar merakam gambar gambar SPA Girl yang beliau langgani didalam handphone Blackberrynya untuk ditayangkan kepada rakan rakan…

Itulah kisahnya yang disampaikan petang tadi oleh dua orang sahabat Blogger MIK yang memegang jawatan sebagai pimpinan AMK diperingkat cabang…

Korek Korek..., TERJUMPA Musang Berbulu Ayam Dalam Pejabat Datuk Sri Najib...!!


Apabila saya diberitahu mengenai maklumat ini saya tidak tahu di mana hendak bermula. Apakah benar maklumat yang saya terima ini?

Jika benar apakah wajar saya dedahkan? Jika saya dedahkan apakah implikasinya? Namun saya tetap berdoa agar maklumat ini salah.

Jika salah, mungkin saya boleh tidur lena dan bersyukur keadaan itu tidak berlaku, walaupun saya mungkin dipersalahkan kerana menulis sesuatu yang tidak berlaku.

Tapi sebagai penulis, itulah risiko yang harus dihadapi.

Apa yang saya tulis ini mungkin sedikit memeranjatkan, tapi biarlah pihak-pihak tertentu yang menyiasat mengenai kebenarannya.

Saya menerima satu maklumat mengenai badan (atau mungkin lebih daripada satu badan) yang cukup strategik dalam kerajaan yang telah dan sedang diresapi oleh orang (atau dalam bahasa mulut orang-orang) Anwar Ibrahim.

Maklumat yang saya terima menggambarkan bahawa ia adalah suatu situasi yang real dan nyata.

Jika benar, ia adalah sesuatu yang cukup bahaya. Ia adalah satu perancangan yang halus, licik dan terancang yang boleh menjejaskan kerajaan semasa.

Sama ada ia berlaku secara kebetulan atau satu plot terancang tidak pula saya tahu. Jika benar, ternyatalah sistem imunisasi kerajaan ini lemah sehingga gagal untuk menentang elemen-elemen itu.


Seperti yang saya kata tadi, jika saya salah, maka saya bersyukur kerana ia tidak berlaku. Tetapi jika ia berlaku, maka sesuatu yang drastik harus dilakukan supaya pengkhianat-pengkhianat ini dibersihkan secepat mungkin daripada sistem kerajaan.

Dalam konteks kerajaan Malaysia kini, adalah sesuatu yang lazim dan biasa jika ada penjawatnya yang bersimpati dengan pihak-pihak musuh atau yang bertentangan dengan dasar yang dijunjung oleh organisasi itu. Malah ada juga kakitangan kerajaan yang secara terang-terangan menentang kerajaan atau bersikap anti kerajaan.

Bagi saya, itu masih lagi boleh diterima, tapi macam mana pula jika orang-orang yang berada di dalam sesebuah organisasi itu menjadi operator dan penggerak kepada musuh itu? Jika benar berlaku, maka ia adalah sesuatu yang luar biasa dan amat mendukacitakan.

Dalam peperangan saraf di Malaysia sekarang, tidak mustahil operator itu wujud, lagipun Anwar Ibrahim bukan calang-calang orang untuk menempatkan mereka di situ. Orang-orangnya masih ada dalam sistem, terutamanya di peringkat atasan.

Mungkin juga masih berlaku infiltrasi atau penyusupan masuk orang-orang ini untuk menjadi musuh dalam selimut, musang berbulu ayam, bagai menggunting dalam lipatan?

Ternyata bahasa Melayu cukup agung untuk menggambarkan apa yang cuba disampaikan di sini. Sekali lagi saya mahu nyatakan benarkah wujud elemen-elemen itu? Saya berharap ia tidak berlaku.

Apa akan terjadi sekiranya benar? Apakah langkah yang akan dilakukan oleh pihak berkuasa jika ia benar-benar berlaku?

Apakah kita sedar bahawa ada antara badan strategik itu kini tiba-tiba menjadi tidak bermaya setelah ‘kehadiran’ elemen-elemen itu?

Maklumat itu memberitahu: ‘‘Saya tidak hendak memberikan contoh yang lebih banyak, tetapi saudara perhatikanlah sendiri bagaimanakah ada agensi Kerajaan Persekutuan (dirahsiakan namanya) yang tugas pentingnya mempertahankan dasar-dasar kerajaan, memberi kefahaman kepada rakyat supaya akhirnya mereka memberikan sokongan kepada kepimpinan Perdana Menteri, boleh pula menerapkan, menyerapkan malah menggunakan instrumen pembangkang yang berusaha mematikan Perdana Menteri.”

Kata maklumat itu lagi: ‘‘Inilah kemenangan Anwar Ibrahim yang dibawa oleh orang kuatnya di dalam organisasi itu, dan masih membawa masuk orang-orang Anwar secara perlahan. Permohonan membawa masuk pegawai baru masih di peringkat JPA dan SPA.”

Saya tidak mahu menulis panjang lebar mengenai hal ini. Biarlah pihak berkenaan akhirnya sedar mengenai fenomena ini. Biarlah mereka yang mengambil tindakan, itupun jika mereka mampu melakukannya.

Elemen-elemen yang ada itu, jika benar, harus dihapuskan. Mereka harus dibersihkan daripada sistem kerajaan semasa, dalam sistem strategik negara dan politik.

Menurut maklumat itu lagi: ‘‘Bagi kami yang kerdil ini, tidak sanggup melihat YAB Perdana Menteri menerima nasib seburuk Gaddafi. Sekuat Gaddafi pun akhirnya dijatuhkan dari dalam dengan bantuan musuh-musuh Islam di luar!''

Sebagai contohnya, kata maklumat itu lagi: ‘‘...anda fikirkanlah bagaimanakah kos perbelanjaan lawatan rasmi luar negara YAB PM boleh diperolehi dengan begitu detail, cepat dan pantas oleh pihak pembangkang?

Bagaimanakah juga penerbangan percutian peribadi YAB PM juga boleh diperolehi dengan begitu detail dan cepat oleh pihak pembangkang? Dan banyak lagi contoh-contoh lain. Apakah ia diperolehi dengan mudah jika tidak kerana ada orang dalam yang membocorkan segala maklumat sulit itu?''

Buat sementara ini, biar saya berhenti di sini dulu. [
Zaini Hassan]

Pejabat PM Kena Baca Nie..!! Datuk Seri Farid Ridzuan Buat Hal...


Memang kita akui, kebelakangan ini nampak strategi re-branding PM berlaku secara maksimum. Baik dalam konteks transformasi, mahupun kesungguhan menarik minat generasi muda – melalui konsert SUARAKAMI.

Ramai yang tahu dan maklum bahawa semua ini adalah produk pemikiran Farid Ridzuan; yang boleh dikatakan sebagai supremo komunikasi di dalam Pejabat PM. Hampir semua radio sudah dihadiri oleh PM. Ada ketika, PM siap bergurau senda dengan pemanggil.

Di atas alasan ‘engaging the young people’, PM buat segala macam benda untuk melaksana matlamat itu. Kesan positif? Kita serahlah kepada pembaca dan pengundi nanti.

Soalnya, apakah ‘re-branding’ Farid ini boleh menghasilkan impak politik yang dihasratkan? Itu yang jadi persoalan.

Malahan, ada juga yang menganggap – jika terlalu kerap sangat berada dalam radio; seolah-olahnya jawatan Perdana Menteri ini mempunyai banyak masa terluang! Ini semua soal persepsi.

Blog ini tidaklah berniat nak memberikan komen tentang impak apa yang dilakukan Farid. Tapi, kita minta Farid lebih sensitif dan tidak membuatkan PM kelihatan seperti dipaksa-paksa. Jangan terlampau menekan media untuk memberikan imej positif kepada PM; ianya harus datang secara natural dan tidak dibuat-buat.
Apakah Farid sedar, temuramah khas bersama Ashman Najib, di dalam akhbar Nanyang Siang Pau bertarikh 25 September; menghadirkan rasa menyampah di kalangan pembaca akhbar tersebut?

Apakah Farid boleh memberi jaminan bahawa meletakkan Ashman sebagai fronting kepada imej PM akan menterjemah undi cina dalam pilihanraya? Apakah disebabkan Ashman dapat bercakap mandarin ianya akan menyebabkan pengundi Cina kembali menyokong BN?

Ji Ping
Farid dan seorang lagi pegawai PM bernama Joan Lai beria-ia menekan akhbar Nanyang Siang Pau supaya menggunakan interview Ashman. Siap beri nama Cina lagi kepada Ashman – Ji Ping.

Come on lah Farid..., jangan jual PM dengan murah sampai macam ini. Ashman masih berumur 21 tahun – dan Farid mahu gambarkan dia sebagai ahli politik baru? Ini bukan re-branding! Ini nak membunuh PM sebenarnya.

To be honest, PM masih lagi struggle nak tarik undi Melayu. Ini realiti. Jangan sembunyi. Kalau melampau sangat nak melambung pengundi Cina – takut nanti ianya tidak diterjemah kepada undi.

Ingat pilihanraya Sarawak; pakar bedah kelas dunia – dijanjikan segala macam hospital dan sebagainya – masih lagi kalah di tangan DAP.

Farid jangan ingat interview murahan dengan Ashman akan mengembalikan sokongan pengundi Cina. Jangan harap. Ini semua akan hanya merosakkan lagi imej PM.

Itu belum lagi orang buka cerita bagaimana Ashman ditatang oleh tycoon Cina…jangan sampai nak buka pekung sendiri.

Ini semua kes over-branding. Farid Ridzuan hanya tahu interview radio, program meja bulat dan mengarah itu dan ini kepada media.

Kesan politik? Kalau setakat branding macam ini, Azwan Ali boleh ketawa terbahak-bahak kepada Farid Ridzuan. Anwar Ibrahim senyum kambing.


* Persatuan Cina dah tuntut Menteri Kedua MITI…ini semua hasil branding Farid Ridzuan???


Blogger Gelagat Anwar

Catherine Kieu... Wanita Ini Paling Digeruni Dan Ditakuti Oleh Anwar Ibrahim...!! Kenapa..??

Seorang wanita California, Catherine Kieu tidak mengaku bersalah mengerat kemaluan suaminyadan membuangnya didalam pengisar sampah….

Dia membuat pengakuan itu di Mahkamah Daerah Orange, disini pada Jumaat lalu berhubung dakwaan melakukan penyeksaan dan menambahkan kacau bilau.

Kieu juga didakwa menggunakan pisau dan menyebabkan kecederaan, Jika disabitkan semua kesalahan itu, dia akan dikenakan penjara seumur hidup tanpa dikenakan parol.

Blog MIK ; Apakah agak agaknya kesalahan yang telah dilakukan oleh suami Kieu..? Berlaku curang…? Hubungan seks dengan isteri orang…?? Main dengan China Doll..???

Tuesday, September 27, 2011

Ini SRIKANDI Pakatan Pembangkang Selangor….! Mana Wajah Wajah SRIKANDI UMNO-BN..??

Mari kita kenali mereka…, ada 5 Wanita yang selama ini memudahkan kerja Khalid Gagap sebagai Ketua kerajaan Negeri Selangor. Ulasan Blog Mik akan buat dari kiri gambar diatas

Faekah Husin
Setiausaha Politik kepada Menteri Besar yang paling GAGAP dalam sejarah politik kerajaan negeri Selangor…

Faekah merupakan seorang peguam selepas menamatkan pengajiannya di IPTA. Beliau mendekati perjuangan politik Pembangkang semenjak era Reformasi. Jawatan yang beliau sandang adalah sebagai Setiausaha Politik kepada Dr Wan Azizah Presiden Keadilan yang kemudiannya parti itu bertukar nama kepada Parti Keadilan Rakyat setelah penggabungan dengan Parti Rakyat Malaysia PRM.

Sekitar tahun 2009, beberapa wakil rakyat PKR yang “disyaki” akan lompat parti dan juga mempunyai masalah disiplin akan “dipaksa” melepaskan jawatan agar dapat diadakan Pilihanraya kecil untuk digantikan dengan “orang pilihan” Anwar…

Sebagai contoh di DUN Bukit Selambau Kedah dan satu lagi di DUN Penanti dimana mantan Ketua Menteri Pulau Pinang tidak dapat melawan desakan ini walaupun beliau mengakui adalah seorang Guru Silat…! Fairus Khairuddin dengan lemah longlai menyerahkan kerusinya untuk dilacurkan oleh PKR!

Sebenarnya PKR mempunyai rancangan yang sama keatas kerusi DUN N46 Pelabuhan Klang dimana Yb Badrul Hisham dikenal pasti seorang wakil rakyat yang gagal dan malas untuk menjalankan tugas tugasnya…., rekod kehadiran beliau ke Sidang DUN sangat buruk sekali!

Disinilah bermulanya populariti nama Faekah Husin dibibir ramai pimpinan PKR Selangor. Wanita yang masih bujang ini dikatakan bakal dijadikan calon bertanding mempertahankan kerusi DUN Pelabuhan Klang… Tetapi malang buat PKR! Rupa-rupanya Yb Badrul Hisham lebih cerdik berbanding dengan Fairus yang mengakui ada memiliki dua Ijazah!

Setelah gagal untuk menobatkan nama Faekah sebagai ADUN, PKR Selangor menyusun langkah agar wanita bersuara lantang ini menjadi benteng kepada MB Selangor yang gagap dan tidak petah menjawab soalan. Maka Faekah pun dinobatkan jawatan Setiausaha Politik Menteri Besar Selangor.

Ramai yang tidak tahu bahawa Faekah adalah adik kepada bekas Pengarah Badan Pencegah Rasuah Malaysia, Datuk Ahmad Zaki Husin….

Elizabeth Wong
Seorang lagi pimpinan wanita Pakatan yang masih bujang…, tetapi tiada jaminan samada masih dara atau pun tidak!

Elizabeth Wong merupakan EXCO Kerajaan Negeri Selangor, wakil rakyat DUN Bukit Lanjan. Pada PRU ke 12 tahun 2008, beliau berjaya menewaskan calon BN Datin Paduka Yong Dai Yin dari Gerakan. Pada tahun 2004, Yb Yong Dai Yin menang besar dengan majoriti 8,339 undi.

PRU ke 12 tahun 2008 boleh dikira Elizabeth telah menjadi Giant Killer menewaskan Yong Dai Yin dengan majoriti 5,155 undi.

Berasal dari Ipoh, Eli Wong adalah graduan lulusan luar negara. Beliau pulang ke tanahair pada lewat tahun 1996 dan terus bekerja dengan SUARAM sebuah NGO yang berhaluan kiri, lebih tertumpu mencari kesalahan pentadbiran kerajaan.

Bergiat aktif dengan SUARAM, Elizabeth banyak melibatkan diri dengan pelbagai program Human Rights dan akhirnya berjinak jinak dengan PKR pada tahun 2007. Lebih tepat lagi, beliau diperkenalkan kepada PKR menerusi Tein Chua sebelum Pilihanraya kecil DUN Ijok tahun 2007.

Pada awal musim pemerintahan kerajaan Pakatan di Selangor, Elizabeth Wong telah menggegarkan persada politik tanahair apabila tersebarnya foto foto BOGEL beliau. Kesemua foto tersebut telah dirakam oleh “anak ikan” belaan Elizabeth, seoarang anak muda berbangsa melayu, namanya Hilmi Razak.

Kesan daripada insiden itu, Eli Wong cukup tertekan dan menerima banyak desakan untuk melepaskan jawatannya sebagai Exco dan wakil rakyat. Beliau akhirnya tunduk dengan desakan tersebut untuk meletakkan jawatannya… TETAPI keputusan tersebut TIDAK mendapat persetujuan Khalid Gagap!

Skrip disediakan…, Eli Wong hanya membaca memaklumkan beliau akan BERCUTI sehingga isu ini tidak hangat lagi.

Mengikut pembongkaran yang dibuat oleh Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zaharin Hashim dan juga Ahli Parlimen Kulim Bandar Bharu, Dato Zulkifli Noordin, kedua dua mereka menyatakan Anwar Ibrahim sendiri mengesahkan bahawa Elizabeth Wong mempunyai masalah moral….!

Menurut cerita Datuk Seri Zaharin, Anwar pernah menyatakan ada video seks aksi Eli Wong dan Anwar sudah menonton video tersebut! Cuba beri tumpuan pada minit ke 2;27 video klip dibawah ini;Hanizah Talha
Timbalan Speaker Kerajaan Negeri Selangor ini adalah wakil rakyat DUN Taman Medan. Pada PRU ke 12 tahun 2008, Hanizah berjaya menewaskan calon UMNO, Mona Liza Hamzah.

Sebelum bergelar wakil rakyat, Hanizah adalah Timbalan Ketua Wanita PKR Negeri Selangor. Beliau merupakan pendokong kuat kabilah JIM [Jemaah Islam Malaysia] dalam parti PKR…

Sesiapa yang aktif dalam kepimpinan PKR sudah pasti berpeluang menyaksikan sikap berpuak puak dan berkabilah diantara dua kumpulan iaitu ABIM dan JIM…

Cuma yang menariknya mereka hanya bentes membentes didalam parti kerana tawaduk dengan kabilah masing masing tetapi mereka bersatu hati menentang UMNO dan Barisan Nasional.

Rodziah Ismail
Lebih dikenali dengan panggilan Kak Ogy dikalangan pimpinan dan aktivis PKR…

Kak Ogy juga merupakan salah seorang Giant Killer pada PRU ke 12 tahun 2008 apabila berjaya memenangi kerusi DUN Batu 3 menewaskan ‘orang lama’ UMNO Selangor iaitu Datuk Salamon Selamat. Namun begitu dikalangan penyokong dan ahli ahli UMNO pula, mereka berpendapat Kak Ogy ‘menang nasib’ kerana jentera PKR tidak bekerja pada hari membuang undi… Tambah mereka lagi, ramai calon PKR menang diatas “hukuman rakyat” yang mahu menghukum kerajaan tidur Pak Lah!

Natijahnya Rodziah Ismail kini adalah seorang EXCO Kerajaan Negeri Selangor dan juga wakil rakyat DUN Batu 3 Shah Alam.

Perbalahan PKR Selangor pada tahun 2007 membuka ruang yang luas untuk Rodziah Ismail kembali aktif di negeri Selangor. Pada awal pembabitan Kak Ogy bersama Keadilan sejak tahun 1999, beliau memang bertapak di Shah Alam memandangkan rumahnya terletak di Seksyen 18.

Namun begitu, setelah beliau tewas bertanding jawatan Ketua Wanita Keadilan Bahagian Shah Alam tahun 2001 kepada Mahanom Basri, Kak Ogy telah pergi ‘membawa diri’ dan tidak aktif di Shah Alam…

Tahun 2004, Kak Ogy lebih banyak menghabiskan masa membantu PKR Negeri Pahang. Malah beliau pernah dilantik sebagai Ketua Wanita PKR Pahang.

Seperti yang dinyatakan diatas tadi, perbalahan dan krisis kepimpinan PKR pada tahun 2007 membuka rezeki untuk Kak Ogy… Ezam Mohd Nor yang berbalah dengan Azmin Ali ketika itu telah membuat keputusan meletakkan semua jawatannya dalam PKR pada awal tahun 2007. Ramai kepimpinan akar umbi PKR khususnya di Selangor menyatakan sokongan terhadap Ezam dan mereka bertindak “menyepikan diri” sekaligus memulaukan banyak program PKR..

Menjelang PRU ke 12 tahun 2008, PKR Selangor dilihat ‘ketandusan’ calon calon untuk bertanding. Sesiapa pun tidak pernah menduga bahawa UMNO-BN akan kalah teruk dan hilang beberapa kerajaan negeri…

Sebagai contoh di Selangor, ramai calon calon yang bertanding tidak pernah aktif dalam perjuangan PKR dan tidak dikenali langsung dikalangan pimpinan dan ahli parti mereka sendiri. Contoh terbaik seperti berikut;
Parlimen Kelana Jaya – Loh Gwo-Burne, DUN Bukit Melawati - Muthiah, DUN Seri Setia – Nik Nazmi, DUN Rawang – Gan Pei Nie.

Oleh itu sebagai ‘orang lama’ parti, maka Kak Ogy kembali ke Shah Alam dan tidak mendapat sebarang saingan untuk bertanding kerusi DUN Batu 3. Itulah yang dinamakan rezeki…, ketika ramai penggiat dan aktivis PKR tidak mahu bertanding kerana tidak yakin BN boleh kecundang, sesiapa yang sanggup menjadi calon pula mendapat tuah masing masing…

Dr Halimah Ali
Satu satunya wakil rakyat wanita daripada PAS bertaraf EXCO. Beliau menang bertanding kerusi DUN Selat Kelang menewaskan calon UMNO Norliza Ahmad.

DUN Selat Kelang suatu ketika dahulu merupakan ‘lubuk hantu’ UMNO kerana calon calon BN terdahulu sentiasa menang besar dan calon pembangkang hanya membuang masa dan wang ringgit mereka bertanding..! Allahyarham Dato Zakaria Md Deros pernah menjadi wakil rakyat DUN Selat Kelang tahun 1999 dan 2004.

Tsunami Politik Mac 2008 memberikan kemenangan mengejutkan kepada calon PAS ini kerana 65% undi kaum cina datangnya dari peti di Pulau Ketam, sebuah pulau penempatan masyarakat cina yang terbesar di Selat Klang. Keputusan membuktikan Dr Halimah menang besar di Pulau Ketam…

Ramai berpendapat pengundi kaum cina di Selat Klang masih marah dengan insiden Zakaria Md Deros ‘menampar” muka Yb Teng di sidang DUN tahun 2001 dan juga isu panas Istana Mewah Zakaria di Kampung Idaman.

Namun begitu faktor calon iaitu Dr Halimah itu sendiri sebenarnya mampu menarik undi kaum cina kerana beliau adalah anak cina yang dibesarkan oleh keluarga melayu beragama islam…!
" interesting is the personal life of the Sarawak-born Dr Halimah, who has two families whom she loves and cares for equally.

" I was born to Chinese parents but was given away soon after birth to a Malay family as my biological parents were poor,’’ said Dr Halimah, who is one of the three PAS representatives in the state exco line-up….

ADUN Selat Klang ini merupakan seorang graduan daripada Tasmania University, Australia. Beliau bersama suaminya Dr Ahmad Supian mengendalikan Poliklinik & Surgeri Dr Halimah yang beroperasi di Jalan Sri Sarawak 15, Taman Sri Andalas, Klang.


Demikianlah kisah 5 Srikandi Pakatan di negeri Selangor.. Blog MIK menanti apa pula respon daripada UMNO-BN Selangor. Mampukah diketengahkan sekurang kurangnya 5 Srikandi berwibawa untuk membantu YAB Datuk Sri Najib merampas Selangor kepangkuan UMNO-BN..?

Ketua Wanita UMNO Selangor…, Ketua Puteri UMNO Selangor…, Ketua Wanita MCA Selangor.., Ketua Wanita MIC Selangor… Apakah mereka sudah bersedia untuk bertempur dengan Srikandi Pakatan Selangor..?

Anggaplah penulisan dan kupasan ini sebagai suatu WAKE Up Call daripada Blog MIK!

Video Klip Khalid GEREJA Samad "Layan" Perempuan Hamil Berjoget Depan Dataran Merdeka....DAP Perak Panaass…!! Yb Keshminder Singh ADUN Malim Nawar Dah Sarung Baju BN….


Kehadiran ADUN Malim Nawar, Yb Keshminder Singh ke satu majlis penerangan yang disampaikan oleh mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir di Kuala Selangor baru baru membuktikan kesungguhan Yb tersebut menyokong BN.

Ditambah pula dengan lengkap berpakaian baju BN, ini sudah pasti membuatkan juak juak murahan DAP Ngeh-Nga menjadi kepanasan….


KECOH Lagi..! Nurul Izzah Juga Boycott Open House Azmin Nak “Bagi Peluang” Afifah Beraya Dengan Papa Anwar…

Bukan sahaja Wan Azizah makan hati berulam jantung dengan majlis Open House Azmin Ali [sini], tetapi anak sulungnya Nurul Izzah juga tension apabila “terpaksa” mengizinkan Afifah Binti Anwar Azmin beraya dengan “Papa mereka”.

Raya tahun ini mungkin raya terakhir buat Anwar diluar sebelum disumbatkan kedalam Penjara Sungai Buloh…, agaknya itulah kata kata pujukan Wan Azizah kepada dirinya sendiri dan anak anaknya. Mungkn itulah juga sebabnya mereka sekeluarga “membiarkan” Anwar beraya sakan dengan Shamsidar dan Afifah…

Blog MIK pernah menyiarkan terkini mengenai Afifah yang sudah bertukar imej, sudah bertudung

Monday, September 26, 2011

PANAASS Open House! Wan Azizah BOYCOTT Open House Azmin…, Anwar Sakan Bermesra Dengan Shamsidar…[Berita Bergambar]

Kenakalan terbit dari mata nakal Anwar….! Mungkin tersingkap nostalgia sewaktu berkasih-kasihan dengan Shamsidar dizaman silam mereka…..

Kenapa Anwar muncul di Majlis Open House Azmin Ali tanpa ditemani oleh isterinya Wan Azizah..? Apakah Wan Azizah boycott dan sememangnya tak mahu melihat lakonan drama watak Anwar dan Shamsidar..?

Teringat kisah sewaktu Anwar baru sahaja selesai menjalani pembedahan tulang belakang di Alpha Clinic Munich awal September 1998…

Apabila Ezam Mohd Nor ketika itu memegang tugas sebagai Ketua Pemuda Keadilan tiba di Munich, beliau terserempak dengan Mat Sabu yang baru sahaja menziarah Anwar di wad. Mat Sabu terus berbisik kepada Ezam;

"Awat Kak Wan kata siapa pun boleh mai ziarah Abang Anwar, cuma ada satu orang sahaja tak boleh mai…! "

" Bila aku tanya siapa..?, Mahathir kah…? " cerita Mat Sabu kepada Ezam.

" Kak Wan kata kat aku tadi Shamsidar bini Azmin tak boleh mai…, dia tak akan izinkan! " Mat Sabu mengakhirkan bisiknya kepada Ezam.

Itulah kisahnya yang pernah disampaikan oleh Ezam kepada Blogger MIK dan juga beberapa bloggers yang lain seperti Gap dan Rbf…Foto foto ini jelas membuktikan bahawa Anwar hadir secara solo…, tidak ada kelibat isterinya Wan Azizah. Yang duduk seiringan dengan Anwar adalah IBU kepada perhimpunan haram 7 Julai yang lalu, IBU juga kepada proses MURTAD negara ini, Ambabiga.

Amboi, amboii…, amboooii….! Sakan Shamsidar mengusik Abang Anwarnya itu! Mentang mentanglah Wan Azizah tidak ada….

Cuba anda perhatikan cara Anwar merenung tajam kearah Shamsidar….. Hhmmmm…, lain macam jer! Nampak bergelora nafsu Anwar memandangkan kekasihnya itu…?

Jangan terperangkap dengan foto ini…. Senyuman Shamsidar tak ikhlas! Dalam benak fikirannya memaki hamun wanita wanita yang berdiri sebelah Abang Anwar….

Cuba anda tengok foto dibawah ini pula

Semakin dekat Shamsidar berdiri sebelah Abang Anwarnya itu…? Dua wanita yang bertudung merah jambu sudah beralih ketepi…. Mungkin atas alasan memberi laluan kepada Azmin untuk bergambar sekali, alasan cover line!

Shamsidar mengiringi Anwar pulang…. “ Take care yea sayang….!”

AuuwwWW..! Mari Tonton Aksi Aksi MAUT Azwan Ali Laga Laga Pipi Dengan Anwar.....

Faekah Husin SEMAKIN Laser…! Tugas Blogger Rbf Tolong Kasi Settle….

Sila perhalusi apa yang dbebelkan oleh Setiausaha Politik Khalid Gagap ini…, Iron Lady kerajaan negeri Selangor ini membuat telahan sendiri persis pakar politik mengenai serangan awal BN ke Selangor baru baru ini. KLIK SINI.

Berapa Juta USD Harga Yang Dibayar Azmin Ali Untuk Tukar Sokongan..??

Itu dulu..., dulu dulu lah! Ketika tidak mempercayai Anwar Ibrahim...
Azwan Ali Tinggalkan PERJUANGAN Ummi Hafilda…

Semalam berlangsungnya Majlis Eidul Fitr juak juak PKR…, dirakam juga gambar kenang-kenangan diantara adik Azmin Ali iaitu pengacara hiburan yang “kontrovesi” Azwan Ali.

Azwan yang labelkan sebagai artis mulut longkang walaupun setiap tahun mengerjakan Umrah di tanah suci Mekah nampaknya tidak melepaskan peluang untuk bergambar dengan mahkluk yang telah meliwat Saiful Bukhari Azlan…!

Menariknya, dalam twitter Azwan menyatakan gambar diatas sebagai “pose maut” TETAPI Anwar menjawab menyatakan bukan pose maut…, sebenarnya Pose “MESRA..”

Petikan dari twitter;

“Slm. Isu panas Today?

AA pose maut ngan @anwaribrahim ya? Aminnnn”, twitter Azwan Ali kepada Anwar Ibrahim yang mempamerkan foto mereka digambarkan ber’pose’ maut bersama.

“Lihat foto:pose mesra ha ha”, balas Anwar dalam twitternya kepada Azwan kira-kira satu jam yang selepas itu….

Azwan kata ‘pose maut’, tetapi Anwar kata ‘pose mesra’.

HANGAATT Gilerr..!! Barua2 Anwar Sebar Video Klip Najib & Altantuya....! Jom Saksikan....Sunday, September 25, 2011

WAJIB Tonton Video Klip 0;48 Minit Ini..... CEPAT Jangan Lepaskan Peluang..!!BREAKING NEWS..!! Anwar Ibrahim Hilang Ingatan..., Beliau Dikejarkan Ke Tropicana Medical Centre Sebentar Tadi....

Sambil membidas Umno hipokrit, Anwar Ibrahim mahu semua pihak menghormati hasrat Kelantan mahu melaksanakan hudud meskipun ia tertakluk kepada beberapa perkara, antaranya soalan berkaitan dengan Maqasid Syariah.

Dengan merujuk kepada tulisan dalam bukunya Gelombang Kebangkitan Asia awal 1990-an, Ketua Umum Pakatan Rakyat berkata, adalah baik untuk semua merenung beberapa aspek perundangan syariah yang berjaya dilaksanakan di Kelantan.

“Maka tidak wajar buat saya menempelak atau meremehkan langkah tersebut,” katanya dalam satu kenyataan malam ini.

Sebagai seorang Muslim, kata Anwar, beliau juga menjunjung tinggi perintah Allah yang terkandung dalam al-Quran. “Apabila ditanya, apakah pandangan saya mengenai hudud di Malaysia dan isu berkaitan undang-undang syariah serta pelaksanaannya oleh Mahkamah Syariah di negara ini, jawab saya, dalam konteks masyarakat Malaysia, kita semua tertakluk kepada peruntukan Perlembagaan Persekutuan.

“Oleh kerana itu pelaksanaan hukum Islam sewajarnya mengambil kira keberkesanan pentadbiran Mahkamah Syariah negara ini memastikan keadilan untuk semua,” kata Ketua Pembangkang ini.

Kelmarin, Anwar berkata beliau secara peribadi menyokong hukum hudud tetapi ia belum disentuh oleh Pakatan Rakyat.

Menyentuh persoalan keadilan untuk semua, beliau yang juga Ketua Umum PKR menambah, pelaksanaan undang-undang syariah semestinya menjamin hak bukan Islam tidak dicerobohi dan dizalimi.

“Saya menasihati rakan-rakan untuk meneliti kenyataan saya ini berasaskan muafakat yang tertera dalam Buku Jingga,” katanya.

Buku Jingga yang dilancarkan Disember lalu, antara lain menyebut bahawa Pakatan Rakyat akan mempertahankan Perlembagaan Persekutuan, Islam sebagai agama bagi Persekutuan dan agama-agama lain boleh diamalkan dengan aman dan damai di mana-mana di negara ini serta melindungi kedudukan istimewa orang Melayu dan anak negeri mana-mana antara Sabah dan Sarawak dan kepentingan sah kaum-kaum lain sejajar dengan Perkara 153.

Kata Anwar, beliau juga kesal kerana hipokrisi Umno-BN yang memperalatkan isu hudud sebagai permainan politik. Tegas beliau, pimpinan Umno-BN tidak pernah berhasrat membincangkan isu hudu secara tuntas dan serius.

Katanya, bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menolak bulat-bulat, malah mempersendakan peranan undang-undang syariah.

“Media yang dikuasai pemerintah pula mencanangkan kononnya undang-undang syariah sebagai suatu warisan zaman primitif.

“Harus diingat, pandangan beberapa kerat pimpinan Umno yang mempersenda hukum Islam ini sesungguhnya tidaklah mewakili umat,” kata beliau lagi.

Anwar juga menambah, mutakhir ini beberapa pimpinan Umno memperlihatkan diri sebagai jagoan memperjuangkan Islam manakala seringkali pula mereka menuduh pimpinan Pakatan Rakyat sebagai pengkhianat agama dan bangsa sedangkan yang sering dilaung-laungkan oleh pimpinan Umno-BN sekadar retorika membakar sentimen serta sering tersasar dari kehendak syariah yang mahukan kemaslahatan untuk rakyat.

Kesimpulannya ;

Kunuuuunnya Anwar menjunjung tinggi perintah Allah swt..., tetapi apa jadi dengan kes liwat Saiful Bukhari Azlan..? Kenapa Anwar tidak berani Sumpah Laknat sedangkan menurut penjelasan Yb Zulkifli Nordin, mantan Mufti Besar Selangor Allahyarham Dato Ishak Baharom sewaktu kes liwat Anwar tahun 1998, beliau pernah menyarankan Anwar bersumpah...!

Anwar goreng lagi...! Katanya Hukum Hudud termaktub dalam kandungan Buku Jingga @ Jin Gay yang diluluskan oleh Pakatan Pembangkang.... Apakah sebagai Pengerusi DAP, Karpal Singh tidak sedar perkara ini..? Hari ini bukan main rancak pertikaman lidah diantara Karpal dengan Nik Aziz mengenai isu Hudud...

Anwar salahkan Tun Mahathir kerana menolak mentah mentah Undang Undang Syariah.... Bukankah ketika itu Anwar adalah Timbalan Perdana Menteri..? Apa Anwar buat ketika itu...?? Beliau sebenarnya yang kuat menentang Hudud...

Hari ini Anwar mahu salahkan UMNO...., semuanya salah UMNO...!!!