Wednesday, November 30, 2011

Kit Siang Ganti Nik Aziz...! BUKAN Haji Hadi Ganti Datuk Seri Najib......

"Ketika umat Islam bangkit bersatu mempertahankan akidah umat daripada diruntuhkan oleh kumpulan yang berniat jahat, DAP dan konco-konconya, bertubi-tubi mempersenda umat Islam.

" DAP bercakap mengenai Islam, PAS mengiyakan sahaja. Pemimpin DAP menyebut dua tiga patah ayat al-Quran walaupun salah.., PAS mempertahankan! Pemimpin DAP menggelar dirinya Khalifah Umar Abdul Aziz.., PAS memberi pengiktirafan.

"Pemimpin DAP berceramah, penyokong PAS bertakbir...! Tetapi apabila PAS menyebut tentang Negara Islam, pemimpin DAP lah yang pertama sekali mengecam PAS...! Dan apabila dikecam, PAS diam seribu bahasa.

Apa maknanya ini..? Maknanya, DAP lah yang memberi definisi kepada Islam yang dianuti oleh PAS," tegas Timbalan Presiden UMNO Tan Sri Muhyiddin Yassin ketika merasmikan serentak Persidangan Perwakilan Pemuda, Wanita dan Puteri 2011 di Pusat Dagangan Dunia Putra di sini malam tadi.

Muhyiddin semalam memberi amaran kepada orang melayu bahawa PAS sama sekali tidak boleh menggantikan UMNO sebaliknya yang berlaku ialah DAP menggantikan PAS...

Malah, Timbalan Presiden UMNO itu mengingatkan orang melayu jangan sampai terpedaya dengan muslihat jahat DAP yang hanya mahukan mereka menjadi kuda tunggangan untuk menjaga kepentingan cauvinis parti tersebut.

Tuu Diaa..., Shahrizat MENGAMUKK Di PWTC..!! Kak Ijat Sengseng Lengan Baju...., Zuraidah Lari Lintang Pukang..!! Video Ini Panas Buat PKR

Terbaeekkk....!! Memang cukup lantang, nada yang cukup garang..., aksi ucapan panas dari Ketua Wanita UMNO Datuk Seri Shahrizat Jalil memang mampu membuatkan tiga ekor lembu PKR yang selama ini cuba menjatuhkan krebiliti Ketua Wanita itu terkedu!

Tahniah Blog MIK ucapkan kepada kelantangan Shahrizat. Beliau berjaya ‘turn the table’ kerana ramai juak juak murahan PKR menjangkakan ucapan Ketua Wanita akan membawa nada sedih, merayu rayu sepertimana Wan Azizah merayu kepada Anwar jangan main lubang duburnya.... Tiba tiba bom meletop di PWTC..!

Ucapan panas berapi yang tersembur keluar dari Shahrizat persis Srikandi sedang mengamuk untuk membakar kampung dalam pertarungan nyawa... Fuhh..! Siapa sangka..?

Yang pastinya tiga ekor lembu belaan PKR – Zuraidah Kamaruddin, Rafizi Gay Boy dan Saifuddin Nasution sudah menjadi liabiliti buat parti hakmilik Anwar...
Iya! Ketiga tiga ekor lembu itu kini dilihat sebagai punca Wan Azizah menerima tekanan untuk melepaskan jawatannya sebagai Presiden PKR!

Bijak sungguh Shahrizat mengambalikan “the burning crystal ball” apabila mencabar Zuraidah mendesak Wan Azizah meletakkan jawatan sebagai Presiden parti mereka kerana Anwar terlalu banyak terpalit dengan masalah moral iaitu isu liwat dan video seks....

You Have Done A Very Good Job Ketua Wanita UMNO..! Job Well Done Madam....!!

I Love U Kak Ijat... Jom kita saksikan video dibawah ini “AMUKAN KETUA WANITA UMNO”

Apa Sebenarnya Berlaku Di Pulai Springs Resort Minggu Lepas...? Perwakilan UMNO Tolong Baca, Cetak Dan Sebaaarkaann....!

Kalau dilihat kepada apa yang digambarkan di dalam media (The Malaysian Insider) dan Malaysiakini; Kongres PKR digambarkan sebagai sangat berjaya dan mampu meletakkan PKR di landasan kemenangan dalam PRU yang akan datang. Ini cerita pada media sahaja...

Tak berasaskan kepada feedback dan maklum balas yang tepat. The Malaysian Insider dan Malaysiakini nampaknya tak bersungguh sangat nak dapatkan maklum balas ahli PKR yang hadir.

Kepada yang tidak tahu, sebenarnya wujud perpecahan yang sangat nyata di dalam PKR pada ketika ini. Umum tidak mengetahui, bahawa wujud perdebatan hebat antara Anwar dan Azmin di dalam mesyuarat tertutup kepimpinan tertinggi PKR. Dua benda yang Anwar tak puas hati .

1. Langkah MENGGESA UMNO/BN Meletakkan Klausa Melayu Sebagai PM.

Anwar menganggap usaha tersebut sebagai tindakan bodoh dan tidak memandang ke depan. Sudahnya, PKR sendiri kena memperbetulkan statement yang dibuat oleh Ketua Pemuda. Anwar marah.., kerana jika UMNO berani menyahut gesaan itu; PKR dan PAS akan kelihatan sebuah parti yang sangat dungu di kalangan orang Melayu. Anwar minta Azmin dan Ketua AMK lihat kembali kepada fakta.

PKR memerlukan undi Melayu pada ketika ini. Jika UMNO membuat keputusan membawa semangat sama – PKR dan PAS akan berdepan dengan suasana politik yang sukar.

Semua sound bytes Ketua AMK sepatutnya dibawa kepada pengetahuan Timbalan Presiden parti. Azmin sepatutnya menjaga apa yang bakal diperkatakan oleh AMK supaya tidak meletakkan parti di dalam keadaan yang sangat bermasalah.

2. Retorik Runtuhkan Pagar Penjara

Anwar sebenarnya sangat marah kepada Azmin dengan ucapan itu. Malahan, dalam mesyuarat tertutup kepimpinan, Anwar bertanyakan soalan kepada Azmin – ‘You dah tak sabar sangat jadi Presiden?’.

Anwar berang kerana tindakan Azmin seolah-olah sudah meletakkan parti dalam keadaan defensif. Azmin sudah seolah-olah mengurus parti tanpa Anwar! Ini yang mendatangkan kemarahan Anwar dalam mesyuarat tertutup tersebut.

Nampaknya PKR berada dalam suasana yang sangat tidak selesa.

Siapa yang paling dapat tumpuan dalam Kongres PKR?

Dalam konteks politik PKR; pemenang terbesar Kongres PKR tempohari adalah Khalid Ibrahim. MB Selangor ini bijak mengurus diri dan pandai mengambil hati perwakilan.

Setpol MB juga memainkan peranan yang sangat besar. Bisikan bahawa ‘Kak Wan sangat selesa dengan Khalid Ibrahim...’ bermain di bibir perwakilan.

Malahan, kebanyakan perwakilan merasakan Khalid lebih mempunyai AURA sebagai Timbalan Presiden berbanding dengan Azmin Ali.

Faekah menyusun jentera ‘bisikan’ yang mantap sewaktu Kongres berlangsung – termasuk membisikkan bagaimana PKR hidup di Selangor kerana kerja kuat MB yang sangat strategik dan tersusun.

Nama Kak Wan sentiasa meniti di bibir Khalid Ibrahim.

Nampaknya fokus Kongres PKR sudah tersasar. Mereka lebih banyak menyusun strategi untuk menumbangkan individu tertentu.

Sampai ke sudah – Kongres PKR tak lebih daripada agenda makan-makan.., ampu-ampu.., dan bodek-membodek...! Anwar sendiri tak seronok.

‘Pulai is a total failure’ bisik Anwar kepada Khalid Ibrahim.

[Blog Gelagat Anwar]

Siapa Sebenarnya Makan Gaji Buta SYABAS Sehingga RM5.3 Juta Setahun..??

Merujuk kepada ucapan Menteri Besar Selangor sewaktu persidangan DUN baru-baru ini, jelas sangat-sangat bahawa SYABAS tidak lebih dari operasi yang mengaut keuntungan atas angin semata-mata.

Bagaimanakah SYABAS yang tidak langsung mempunyai apa-apa asset, infrastuktur ataupun liabiliti masih terus beroperasi dalam kerugian yang amat besar? Sepatutnya SYABAS mampu mencatat keuntungan yang berlipat kali ganda kerana mereka tidak mempunyai apa-apa tanggungan dari segi kos.

Namun, kita lihat prestasi SYABAS amat menyedihkan. Perbelanjaan mereka juga boros. Apa kelayakan Pengerusi SYABAS, Tan Sri Rozali Ismail mendapat gaji RM5.3 juta setahun...?

Dalam keadaan SYABAS memberi khidmat yang amat buruk dan tidak memuaskan hati, sepatutnya Tan Sri Rozali dipecat dari jawatan Pengerusi SYABAS.

Maka, saya sebagai rakyat Selangor meminta supaya SYABAS dibubarkan dan khidmat air di Selangor diserahkan kembali kepada Kerajaan Selangor.

Sudah tiba masanya syarikat-syarikat untung atas angin seperti SYABAS dihapuskan sama sekali dari muka bumi Selangor ini.

-Rakyat Prihatin Selangor-

Dipetik dari Blog ADDIN;
http://addin77.blogspot.com/2011/11/syabas-bakal-di-bubar_29.html#more

Tuesday, November 29, 2011

Anwar & Penjilat2 PKR WAJIB Tonton Video Klip 9;53 Minit Ini.....PENIPU...! Bukan Majlis Peguam..., TETAPI Pimpinan PKR Yang Bukan Peguam Sebenarnya Dalang Bantahan....

Ini yang dilaporkan oleh Malaysiakini : Peguam-peguam di seluruh negara yang berada di bawah naungan Majlis Peguam Malaysia sedang berhimpun di Kelab Taman Perdana Diraja, Kuala Lumpur bagi meluahkan bantahan terhadap penggubalan Akta Perhimpunan Aman 2011.

Rang undang-undang yang akan dibahaskan di Dewan Rakyat hari ini untuk bacaan kali kedua dijangka akan diundi pada malam ini.

Sambil menyifatkan rang undang-undang itu akan merampas hak rakyat yang dijamin oleh perlembagaan, presiden Majlis Peguam, Lim Chee Wee berkata peguam di seluruh negara tidak sepatutnya hanya menyaksikan kebebasan rakyat disekat tanpa membuat sebarang tindakan.

Justeru, Majlis Peguam Malaysia telah mengerahkan anggotanya supaya berkumpul di Kelab Taman Perdana Diraja dan akan berjalan kaki menuju ke Parlimen sebagai menunjukkan bantahan mereka meskipun bersetuju membuat beberapa pindaan kecil.

Dibawah ini, disiarkan beberapa aksi menerusi rakaman foto foto membuktikan bahawa “dalang” sebenar disebalik acara bantahan ini adalah pimpinan PKR yang bukannya peguam..!

Anak panah berwarna putih menunjukkan identiti Fariz Musa mantan Timbalan Ketua AMK PKR, seorang bekas guru kini sepenuh masa menjadi pencacai Anwar....

Anak panah berwarna merah menunjukkan identiti Thanggam, ahli PKR dari Negeri Sembilan, beliau adalah pencacai tegar Anwar mengiringi Ketua Umum itu turun naik Mahkamah! Thanggam bertugas sebagai pegawal keselematan disebuah sekolah..

Ini pula adalah identiti Hamsah Ketua AMK Cabang Ampang merangkap Naib Ketua AMK Negeri Selangor. Hamsah bukanlah seorang peguam, beliau bertugas sebagai drebar memandu Sam Ketot kesana kemari....

Haji Khir Toyo Akan Sertai PAS...?

Baca kisah menarik yang ditulis sendiri oleh Datuk Seri Dr Khir Toyo, cepat klik sini.

Tan Sri Rozali Syabas Bakal Jadi Beban & Liabiliti Buat UMNO Selangor…?

Saudagar bertaraf MAULANA [Millionaire] berbangsa melayu, anak kelahiran negeri Selangor yang menjadi tauke unggul air di Selangor, Tan Sri Rozali Ismail diberitakan mempunyai cita cita menjadi “khalifah” kepada kesemua Winnable Candidate yang bakal disenaraikan mengharungi pertarungan PRU ke 13 untuk cubaan merampas kerajaan negeri Selangor daripada tangan Khalid Gagap PKR dan Pakatan Rakyat…

Andaikata benarlah telahan ini, apakah para pimpinan UMNO Selangor yang akan bersidang dalam Perhimpunan Agung UMNO 2011 beberapa hari lagi akan berdiam diri..? Sudah pasti dikalangan pimpinan UMNO Selangor tidak mudah untuk merestui tauke air ini diangkat sebagai calon MB Selangor sekiranya Pakatan berjaya ditewaskan oleh BN…

Gerak kerja “orang orang Tan Sri Rozali” dalam UMNO Selangor sudah dikatakan beroperasi, cuma uniknya ialah dikalangan pimpinan UMNO tidak menyedari ‘gerakan’ ini…, klik
sini.

Apakah Rozali Ismail ini memiliki ciri ciri yang menepati kelayakan diiktirafkan sebagai “winnable candidate” untuk mewakili UMNO-BN di Selangor..?

Nantikan sambungannya…, ada kisah kisah mengenai kesombongan dan keangkuhan Boss Syabas ini yang membuktikan beliau bukanlah seorang ‘friendly’ dan senang didekati untuk diangkat sebagai ‘khalifah..’ Malah sifatnya yang tamak haloba mahu menguasai banyak projek melalui FELDA bakal dibongkar sedikit masa lagi…! Ini hanyalah sebagai mukadimah sahaja…

p/s; perkataan ‘khalifah’ merujuk kepada keyword ‘orang orang Rozali’ yang sedang menjalankan kerja underground cuba menyelinap dalam UMNO Selangor!

Monday, November 28, 2011

Ada Cerita Menarik Pasal Tan Sri Rozali Syabas..!

Ada sesuatu yang menarik mengenai tauke air negeri Selangor...!

Apa kisahnya..? Kisah panas..? Tungguuu...

Padan Muka Kau Chegu Bard..!! Datuk Kamarul Tidak Senaraikan Nama Chegu Bard Bertanding PRU Ke 13...

Nampaknya segala kerja gila Chegu Bard menjadi tukang basuh berak Anwar Ibrahim hanyalah sia sia..!!

Tahun lepas, Chegu Bard tewas dalam pertandingan merebut jawatan Ketua AMK, beliau dikalahkan oleh Ketua AMK paling hodoh dalam sejarah parti PKR, seorang yang ketot kalau main bola heading pun gerenti tak kena...

Walaupun Chegu Bard cuba meletakkan dirinya sebagai “ahli keluarga” Anwar setelah bernikah dengan anak saudara Anwar iaitu Zareera Hanim Zaki dimana allahyarham Capt Zaki adalah suami kepada kakak kandung Anwar..., namun kekalahan Chegu Bard membuktikan tiada “blessing” dari Ketua Umum PKR itu untuk menempatkan nama Chegu Bard dalam senarai inner circle Anwarisme...

Chegu Bard terus mengganas menyerang dan menyerang isteri YAB Perdana Menteri kita. Pelbagai tohmahan demi tohmahan dilakukan secara konsisten. Isu cincin RM24 juta, fitnah paling dahsyat dilakukan oleh Chegu Bard untuk menonjolkan dirinya, memfofularkan dirinya..., tingkah laku tak ubah seperti mahu mendapat tempat dihati Anwar...

Sayang seribu kali sayang..., ternyata sekali segala kerja gila Chegu Bard sia sia..! TERKINI...! Badan Perhubungan PKR Negeri Sembilan yang diketuai oleh Ahli Parlimen Teluk Kemang, Datuk Kamarul Bahrin Abbas sudah siapkan senarai calon calon yang bakal bertanding pada PRU ke 13 nanti.

Senarai nama yang tidak ada menyenaraikan nama Chegu Bard sebagai salah seorang calon..! Pada PRU ke 12 tahun 2008, Chegu Bard bertanding di Parlimen Rembau dan tewas ditangan Ketua Pemuda UMNO Malaysia, Khairy Jamaluddin.

Agak memeranjatkan apabila Datuk Kamarul dalam perbincangannya dengan PAS dan DAP telah membuat “swap seats” tukar suka sama suka dibeberapa tempat Parlimen dan DUN di Negeri Sembilan. Salah satu kerusi PKR yang “digadaikan” ialah Parlimen Rembau diberikan kepada calon PAS, sebagai galang gantinya PKR mahu bertanding di Parlimen Jempol dimana pada tahun 2008 diwakili oleh calon PAS.

Sekaligus apabila kerusi Parlimen Rembau tidak ditandingi oleh calon PKR, nama Chegu Bard pun tiada dalam senarai Badan Perhubungan PKR Negeri Sembilan...! Sia sialah tugas menjadi pencacai dan tukang basuh berak Anwar yang dijalankan oleh Chegu Bard selama bertahun tahun kebelakangan ini...

Diberitakan bahawa Datuk Kamarul Bahrin tidak senang dengan kelantangan suara Chegu Bard yang banyak mengkritik sistem pentadbiran PKR Negeri Sembilan dan peluang ini digunakan sebaik mungkin untuk “sideline” anak muda yang terlalu menggila memfitnah Rosmah Mansor..., kesian..!!

SEREMBAN: Popular PKR figures M Ravi and Badrul Hisham Shaharin are in danger of being left out of the election candidates’ list as punishment for their outspokenness.

FMT has learnt that Negri Sembilan PKR is ignoring the strength of the two politicians in their power bases as it engages in seat negotiations with PAS and DAP.

Ravi is the state assemblyman for Port Dickson and Badrul Hisham, better known as Chegu Bard, is widely seen as the most winnable candidate for the Rembau parliamentary seat. Both are known to be critical of state PKR chairman Kamarul Baharin Abbas.

A Telok Kemang PKR member said his party’s negotiators seemed keen to let DAP contest in Port Dickson in exchange for the Rahang seat, which Kamarul Baharin is apparently interested in.

“It’s unlikely that Ravi will be given a chance to contest anywhere,” he said. “His relationship with Kamarul Baharin turned sour after the last party elections.”

In the PKR elections last year, Ravi challenged Kamarul Baharin for the Telok Kemang PKR chief’s position and beat him convincingly.

“I learnt that Kamarul Baharin himself will contest the Rahang state seat,” the source said. “So Ravi will not have any place where he can contest.”

As for the Rembau seat, sources said PKR had decided to let PAS contest there in exchange for Jempol.

In the last election, Chegu Bard lost in Rembau to Umno Youth leader Khairy Jamaluddin, but he is still tremendously popular there. Many observers, including politicians from outside PKR, see him as the most winnable opposition candidate there.

Lack of Political Energy

Chegu Bard is known to be the one of the most vocal members of the PKR state leadership council in questioning decisions made by Kamarul Baharin and his allies.

Insiders say he has regularly criticised the party’s state leadership for its lack of political energy.

Sunday, November 27, 2011

Catriona Ross Dah Jadi Ustazah PAS Kota Damansara....

Catriona Ross Baharin berkata, ada rakan-rakan yang berasal dari sekolah dan kampung yang sama hilang dari sisinya ekoran perubahan yang berlaku kepada dirinya.

Menurutnya, mungkin rakan-rakan yang `hilang’ itu merasa segan dengan perubahan dirinya yang tidak sesuai dengan mereka dari segi berpakaian, pemikiran dan percakapan.

“Saya maafkan mereka,” ujarnya pada Forum Dhuha yang diadakan di Surau al-Hidayah, Seksyen 7, Kota Damansara pagi tadi. Turut menjadi panel ialah Ustaz Yusof Embong.

Meskipun begitu, beliau merasakan perubahan yang berlaku kepadanya sekarang disukai ramai manusia.

Justeru, artis kelahiran Kelantan itu merasa lebih selesa dan sangat bahagia dengan suasana yang dilalui kini.

“Saya sangat-sangat bahagia sekarang, tak sesibuk dulu, saya tak sesibuk dulu, saya tak shooting sekarang,” ujarnya lagi.

Katanya, situasi yang dilalui itu dapat memberi peluang kepada orang ramai supaya memahami perubahan yang berlaku kepadanya.

Sehubungan itu, ujarnya ada di kalangan masyarakat yang menggelarnya ustazah dan beliau berdoa agar dapat menjadi pendidik selaras dengan gelaran itu.

Catriona juga merasa lebih selesa dengan memenuhi jemputan menyampaikan ceramah motivasi di institusi pengajian tinggi dan syarikat swasta.

Baginya, perubahan yang berlaku kepadanya itu telah mengembalikan beliau kepada fitrah manusia.

“Saya bersyukur kepada Allah, hidup saya berubah dalam sekelip mata,” katanya.

Beliau menambah, apa yang berlaku itu juga telah mengangkat darjat dirinya dan memberi kekuatan bagi menjalani kehidupan sekarang.

Chua Jui Meng Kata Anwar Ibrahim Biawak Hidup...!!

Setakat ini, DAP dan PAS sudah mula menyatakan taktik PKR untuk ‘menyerang’ Johor dengan mengadakan Kongres di negeri tersebut tidak akan membawa parti tersebut ke mana-mana.

DAP sendiri menyatakan bagaimana PKR sepatutnya lebih menumpukan kepada usaha mencari pemimpin yang lebih kaliber di Johor berbanding mengadakan Kongres. Kongres ini, pada DAP tidak membawa makna sekiranya Chua Jui Meng terus diletakkan sebagai pemimpin tertinggi PKR di Johor.

Sudah wujud pertembungan pemikiran antara Chua dan pemimpin DAP Johor. Walaupun daripada bangsa yang sama, Chua Jui Meng kelihatan terlalu tamak dan masih mahu mengekalkan strategu bahawa PKR mampu menjadi ‘lead’ bagi usaha menjajah Johor dengan politik Pakatan Rakyat.

DAP Johor sudahpun menyatakan pendirian, bahawa DAP akan mempunyai lebih peluang membuat impak di Johor berbanding PKR. Ini pun tidak diterima PKR.

PAS Johor hanya pemerhati senyap. Diam. Kaku. Mereka tahu bahawa PAS tidak akan mampu membuat apa-apa kemaraan politik bermakna di Johor. Masalah PAS adalah sama seperti DAP.

Tidak ada leadership yang sangat berpengaruh. PAS Pahang bernasib baik kerana ada Tuan Ibrahim. Tapi kalau di Johor, PAS ini kelihatan sangat tidak bermaya. Adalah cubaan untuk membawa politik PAS di beberapa kawasan di Johor Bharu.

Inipun dengan kerjasama beberapa tenaga pengajar kolej di Johor. Beberapa kakitangan atasan J-Corp pun dikatakan sangat bersungguh untuk membantu PAS. Kita ucap selamat. Kalau berjaya. Baguslah.

Dalam PRU 12; PKR bertanding di 94 kawasan Parlimen (menang di 31). DAP hanya bertanding di 46 kawasan (menang 28). PAS bertanding di 67 kawasan (menang 23).

Nampaknya, PKR masih lagi mahu menjadi lead party – sedang parti tersebutlah ‘weakest link’ di dalam Pakatan Rakyat. Apa sebabnya...? Anwar...., Itu sahaja!

Jika PRU 13 dilaksanakan tanpa Anwar; apakah DAP dan PAS masih boleh memberi ruang sebanyak 94 kawasan kepada PKR? Belum tentu....

Seramai 2,534 perwakilan PKR akan berkampung di Kulai Spring Resort.

Agenda utama: adalah mengatur jentera pilihanraya di seluruh negara dalam masa yang ada. Khabarnya, ada satu Mesyuarat Khas yang akan diadakan bagi menyusun strategi ‘Free Anwar Campaign’ sebagai persediaan berdepan dengan realiti itu.

PKR masih lagi berangan – walaupun tanpa Anwar untuk membuat impak besar di Johor. Berdasarkan survey yang dibuat oleh DAP; populariti PKR di Johor tidakpun sampai 14%. Ya, serendah itu....

Berbanding DAP yang berada di takat 43% dan PAS 37%. Ini survey yang dibuat DAP. Bayangkan impak apa yang nak dibuat oleh PKR dengan takat populariti setakat itu...

Belum lagi survey yang dibuat tentang tahap kepimpinan Chua Jui Meng di Johor yang berada di takat terendah (4.4%) berbanding ramai pemimpin BN, DAP dan pimpinan NGO di Johor. Kesian....!

Anwar perlu meneliti banyak benda sebelum membuat pelbagai andaian bahawa Johor akan tumbang. Minta maaf.... PKR tidak akan membuat apa-apa kejutan di Johor....

Mungkin belum di PRU13…, tetapi ada kemungkinan di PRU14.

Gelagat Anwar

Salam Maal Hijrah 1433h Dari Blog MIK...!

Buat semua pengunjung dan penyokong penyokong Blog MIK , diucapkan Salam Maal Hijrah 1433h...

Peristiwa hijrah rasulullah junjungan kita, Nabi Muhammad s.a.w sebenarnya harus dijadikan iktibar buat kita sebagai muslimin dan marilah kita sama sama merenung sejenak dengan menghayati tazkirah Maal Hijrah oleh salah seorang sahabat Blogger, klik sini.

Lim Kit Siang Dalang Sebenar 13 Mei 1969...! Cetak Dan Sebarkan Penulisan Ini....

PENGUNGKAIAN, proklamasi-proklamasi Darurat oleh YAB PM, Datuk Sri Najib di Dewan Rakyat baru-baru ini digunakan sepenuhnya oleh Zulkifli Nordin MP Kulim Bandar Baharu untuk menelanjangi semaunya Lim Kit Siang dan DAP, parti yang didakwa oleh YB itu sebagai pencetus kepada peristiwa berdarah 13 Mei hingga merenggang dan memecahbelahkan orang-orang Melayu dan Cina di Negara ini.

Zulkifli Nordin yang diberikan laluan oleh Ibrahim Ali sewaktu MP Pasir Pas sedang membahaskan usul mengambil peluang secukupnya membelasah Lim Kit Siang dan DAP walaupun perbahasannya cuba disekat oleh Speaker Dewan Rakyat ketika itu dan semua MP DAP termasuklah rakan mereka daripada PAS dan PKR berdiam diri bila Zulkifli Nordin menyerang bertubi-tubi.

Tidak ada seorang pun wakil pembangkang bangun menyanggah hujah-hujah yang dilemparkan oleh MP Kulim itu dan seolah-olah mengakui segala kebenarannya.

Kepada yang buta sejarah, pendedahan dalam Dewan Rakyat yang dilakukan oleh Zulkifli Nordin itu harus membuka mata mereka tentang niat jahat DAP yang mahu menguasai negara ini dengan memperalatkan PAS dan PKR.

Malah orang Melayu terutamanya harus menyedari dengan segera taktik licik dan jahat DAP ini untuk menguasai Malaysia ini berpaksikan slogan mereka Malaysia Malaysian dengan tidak membenarkan mereka terus dijadikan alat untuk dipecahkan kesatuan Melayu yang telah diikat kukuh sekian lama..

Melayu yang lupa sejarah terus sanggup membiarkan diri mereka dijadikan perkakas oleh DAP.Melayu yang hilang jati dirinya sudah mula rela menjadi barua DAP untuk menyerang sesama Melayu.

Melayu yang semakin lupa Allah itu Tuhannya sudah mula bersedia untuk menerima agama-agama baru yang DAP sedang suntik ke dalam masyarakat hari ini.

Andainya pendedahan yang dilakukan oleh Zulkifli Nordin ini gagal diambil sebagai iktibar untuk mengelak penjajahn baru dalam Negara kita maka benarlah seperti yang sedang diperkatakan ini, melayu akan diberi tanggungjawab sebagai Perdana Menteri sedangkan tangan-tangan DAP akan menggerakkannya, melayu hanya patung seperti yang sedang berlaku di Selangor dan pernah berlaku selama 11 bulan di Perak.

Di bawah ini saya perturunkan inti perbahasan Zulkfli Nordin di Dewan Rakyat baru-baru ini…:-

"Mohon mencelah Tuan Yang di-Pertua. Yang Berhormat Pasir Mas sedar atau tidak, apabila kita dengar tadi Yang Berhormat Ipoh Timur bercakap seolah-olah beliau lupa apa yang beliau dan parti beliau lakukan yang menyebabkan Ordinan Darurat 1969, peristiwa 13 Mei berlaku.

Lim Kit Siang Dalang Peristiwa Berdarah!

Saya mahu baca semula Yang Berhormat sebab ada di kalangan kita di sini lupa atau buat-buat lupa setelah bersekongkol sekati ldengan DAP parti racist dan cauvinis ini, dia lupa apa yang berlaku.

Saya mahu baca semula daripada Laporan MAGERAN, laporan rasmi yang dibentangkan menceritakan tentang peristiwa13 Mei membawa kepada perisytiharan darurat tersebut adalah kerana kebebasan bersuara yang sudah di luar kawalan.

Tindakan racist yang melampau dan ini antara tindakan yang didalangi olehYang Berhormat Ipoh Timur dan parti beliau pada masa itu.

Saya mahu baca, biar rakyat dengar semula apa yang mereka kata pada tahun 1969 membawa kepada peristiwa 13 Mei. Slogan yang dibawa pada masa itu ialah ‘Malai si’. ‘Malai si’ini maknanya “Mati Melayu”.

Kemudian kita lihat dalam himpunan-himpunan dan perarakan-perarakanyang mereka buat. Ini antara kenyataan yang mereka keluar pada 11 Mei, “Apa polis boleh buat, kita Raja. Buang sama polis Melayu” .

Pada 11 Mei di Jalan Bukit Bintang, “Mati Melayu, kemudian kita lihat dalam himpunan-himpunan dan perarakanperarakanyang mereka buat. Ini antara kenyataan yang mereka keluar pada 11 Mei, “Apa polis boleh buat, kita Raja. Buang sama polis melayu”

Pada 11 Mei di Jalan Bukit Bintang, “Mati Melayu, sakai pergi masuk hutan”.

Pada 11 Mei Jalan Changkat Dollah, “KL sekarang cina punya”.

Pada 12 Mei Jalan Ipoh, Jalan Tunku Abdul Rahman, “melayu balik kampung, melayu sekarang tiada kuasa. Sekarang kita Cina sudah control.”

Di Jalan Khir Kampung Baru, depan orang Melayu ini kenyataan parti Yang Berhormat [LKS] Ipoh Timur..;
“Melayu keluar...! Apa lagi duduk sini, kita hentam lu.., sekarang kita sudah ada kuasa...”.

Pada 12 Mei depan Balai Polis Jalan Pudu... “... semua Melayu kasi habis, kasi halau semua polis.”

Pada 12 Mei. Okey nanti kejap lagi. Saya hendak habiskan. Biar dia faham. “Apa ini Melayu, kita sudah perintah dia negeri, ini negeri bukan melayu punya, mata-mata lancau....!”

Pada 12 Mei Jalan Canvel, “Butuh Melayu, Malai si, pergi mati Melayu...”

Pada 12 Mei Jalan Bukit Bintang, “Ini negeri bukan Melayu punya, kita mahu kasi halau semua Melayu.”

Saya mohon bertanya Yang Berhormat setuju atau tidak dengan cadangan saya supaya Yang Berhormat Ipoh Timur [LKS] dan parti dia berani melakukan transformasi demokrasi yang matang ini.

Saya cabar Yang Berhormat IpohTimur antara dalang pencetus 13 Mei supaya walk the talk menjadi anak jantan pertama minta maaf kepada rakyat Malaysia atas politik racist dan politik sempit yang dimainkan pada 1969.’ Ini adalah sebahagian yang saya sedut ucapan beliau di Dewan Rakyat.

Sekarang ini terpulang kepada kita...! Adakah kita bersedia untuk menjadi baru-barua Cina-Cina DAP yang sedang mahu menjadikan Malaysia ini seperti Singapura?

Bacalah bahasa yang mereka gunakan kepada orang-orang Melayu satu ketika dulu....! Adakah kita sanggup telan dan lupakan segala apa yang Cina DAP lakukan terhadap kita..? Terpulang kepada kita..

Sanggah Tok Janggut

Saturday, November 26, 2011

Panaas..! Pengakuan Ikhlas Rakyat Indonesia Punca Bolasepak Indonesia Tewas Ditangan Harimau Malaya.....

"Sepulang dari kantor kemarin, saya menyaksikan suatu fenomena yang luar biasa, trotoar-trotoar jalan penuh oleh kendaraan bermotor yang diparkir. Si empunya motor asyik nglesot di lesehan pinggir jalan yang dipasang layar tancap.

Cafe-cafe penuh dan jalanan lenggang, Garuda muda akan melawan Harimau Malaya. Pertandingan sarat emosi, dendam kesumat dan kebencian. Teriakan-teriakan Malingsia dan Ganyang Malaysia bergema.

Warna merah mendominasi pandangan mata, di udara sangat terasa hawa keoptimisan bercampur kebencian pada negeri Jiran. Inilah final impian dimana mayoritas masyarakat Indonesia sangat ingin melihat pasukan Garuda Muda menjungkalkan Harimau Malaya.

Pertandingan pun berlangsung, decak kagum bergumam melihat kecepatan para pemain garuda muda khususnya para pemain-pemain dari pulau Papua. Dan gol cepat pun terjadi, suasana menjadi riuh rendah, teriakan gol bergaung, rasa puas merasuk ke jiwa penonton.

Lalu penantian gol kedua pun bergelora, detik demi detik, menit demi menit tapi gol kedua yang ditunggu tak kunjung datang, malah pasukan Harimau Malaysia mampu menyamakan kedudukan.

Serangan dari tuan rumah tak berhenti, umpatan dan cacian silih berganti menemani pertandingan. Wasit, hakim garis, pemain, pelatih lawan tak lepas dari hinaan dan umpatan.

Hingga beberapa gol yang diciptakan tak mendapat pengesahan makin tinggi tensi permainan makin gemes penonton. Pertandingan normal berakhir, perpanjangan waktu, dan akhirnya adu Tos-tos an dilakukan.

Disinilah mental diuji dan Garuda Muda terbukti belum mampu menunjukkan mental juara. Malaysia pulang ke kandang mereka dengan kepala tegak, kalungan medali Sea Games yang dirindukan oleh warga Indonesia selama 20 tahun dibawa ke Kuala Lumpur.

Ada apa sebenarnya? Kenapa Indonesia selalu kalah dengan Malaysia di partai puncak? Banyak yang beranalisis tentang masalah teknis seperti teknik, team work, mental dan lain-lain. Tapi saya mencoba menganalisis dengan cara lain...

Kenapa Indonesia tidak bisa mengalahkan Malaysia di GBK? Jawabannya adalah karena motivasi Indonesia untuk menang adalah motivasi kebencian dan dendam...

Seperti diketahui benci dan dendam adalah dua energi yang sangat NEGATIF. Maka begitu berkumpul di stadion yang penuh dengan aura kebencian dan dendam energi negatif itu terakumulasi besar sekali...!

Dan percaya atau tidak energi negatif itu akan menular ke dalam lapangan. Dan permainan pun kacau sekali, ditambah seluruh stadion yang menyumpah serapah i negara lawan.

Maka doa yang didasari oleh energi negatif tidak akan sampai dan diterima oleh Tuhan. Justru doa penonton Malaysia yang datang ke GBK dikabulkan. Kenapa? Karena mereka termasuk orang-orang yang teraniaya,sebagai tamu mereka bukannya dihormati tetapi malah disumpah-serapah.

Padahal mereka belum tentu salah, maka saat mereka berdoa meminta kemenangan, dengan cepat Tuhan mengabulkan. Doa orang-orang teraniaya lebih makbul.

Oleh karena itu marilah kita luruskan niat, saat pertandingan olahraga tidak perlu membawa kepentingan politik dan membawa kebencian di lapangan. Bertandinglah untuk menghibur, untuk mencapai prestasi karena ingin mengharumkan nama bangsa tanpa menginjak martabat bangsa lain....

Bukankah seorang pemenang sejati itu adalah mereka yang “Menang tanpa kesombongan dan kalah tanpa banyak alasan...”. Kompasiana

Saifuddin Kata Banglo Di Australia Ini Milik Rahim Ghouse...?

Gegak gempita bersahut-sahutan tersiar di banyak laman blog membawa kisah rumah banglo mewah bernilai RM73 milik Setiausaha Agung PKR, Yb Saifuddin Nasution Ahli Parlimen Machang. Klik sini.

Ketika Saifuddin agak sibuk dengan jadualnya memainkan peranan sebagai salah seekor daripada tiga ekor lembu PKR bagi membawa kisah lembu lembu NFC, tiba tiba terpacul gambar sebuah rumah kediaman mewah terletak di negara Australia dikatakan menjadi hak milik wakil rakyat Machang itu!

Sehingga ke hari ini, Saifuddin masih belum menjawab persoalan dan dakwaan ini... Apakah berdiam itu maknanya setuju..?

Bila sebut tentang negara Australia, sudah pasti kita akan membayangkan wajah bekas Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang tahun 1998, Abdul Rahim Ghouse. Anak muda berjambang yang berjaya dijadikan “Maulana Besar” atau Jutawan zaman Anwar menjadi Menter Kewangan...

Rahim Ghouse yang mengumpul kekayaan melalui Abrar Group Inc semenjak awal tahun 90an telah melarikan diri keluar negara setelah Anwar Ibrahim ditahan pada 20 September 1998. Beliau ke Jakarta untuk mendapatkan sokongan luar negara, ketika itu Rahim bersama sama dengan Saifuddin dan Ezam Mohd Nor. Tetapi apabila Ezam pulang ke tanahair bersama Saifuddin untuk menyertai gerakan reformasi menuntut pembebsan Anwar, bekas Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang ini pergi menetap di Melbourne, Australia.

Sekitar tahun 2001 sewaktu satu satunya anak lelaki Anwar iaitu Mohd Ihsan menghadapi masalah displin di sekolah kerana tekanan dengan kes papanya..., Rahim Ghouse telah membawa Ihsan menetap dan bersekolah di Australia...!

Kini Abdul Rahim Ghouse dikenali sebagai Dr Abdul Rahim Ghouse, Chief Executive Officer – CEO Kuwait Finance House Australia. Hubungan akrab Rahim dan Saifuddin memang ujud sejak dari dulu lagi... Saifuddin pernah menjadi Setiausaha Pemuda UMNO Malaysia dan Rahim Ghouse Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang negeri kelahiran Anwar Ibrahim!

Pada bulan November 2006 dalam satu Majlis PKR di Hotel Istana Kuala Lumpur, Saifuddin telah menggunakan Rahim Ghouse untuk mendekati semula Anwar kerana ketika itu Saifuddin sudah tersisih dari senarai inner circle Anwar kerana menyertai PAS sebelum pembebasan Anwar dari penjara Sungai Buloh.

Siapakah pemilik sebenar banglo mewah tersergam indah dinegara Australia itu..?

Kaitan kisah cerita keakraban Saifuddin-Rahim Ghouse..., rumah banglo mewah di Australia. Tidak mustahil Saifuddin berjaya memiliki rumah banglo tersebut melalui “pertolongan” Rahim Ghouse seorang Maulana Besar di Australia....

PERRGGH...!! Teks Ucapan Azmin Ali Disediakan Oleh Shamsidar Tahrim....... Pheeewwiitt....!!

Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali menyatakan ikrar untuk terus mempertahankan Anwar Ibrahim yang kini berdepan dengan hukuman penjara berhubung tuduhan liwat yang dihadapi ketua umum parti itu.

Azmin juga memberi peringatan keras kepada UMNO bahawa PKR akan terus mara walau apa pun konspirasi dijalankan untuk memenjarakan Anwar.

"Kami anak muda dan wanita berikrar akan bangkit meruntuhkan tembok kezaliman penjara untuk membebaskan Anwar Ibrahim.

"Pakatan Rakyat telah sepakat bahawa Anwar Ibrahim adalah Perdana Menteri Malaysia yang ke 7" katanya disambut tepukan kira-kira 1,500 orang perwakilan ketika menyampaikan dalam ucapan dasarnya di kongres PKR ke 8 di Johor Bahru semalam...

Membuka tirai kongres yang kali pertama diadakan di kubu kuat UMNO itu, Azmin turut menyerang UMNO sebagai parti yang "anti-Melayu" dan hanya berjuang untuk "membela tembolok kerabat dan bukannya rakyat."

Apa hubung kait hukuman penjara keatas Anwar Ibrahim dengan UMNO..? Yang meliwat lubang jubo anak muda bernama Saiful Bukhari Azlan ialah Ketua Umum PKR itu sendiri..., yang memasukkan zakar kedalam lubang jubo Saiful ialah Anwar, kenapa UMNO pula nak disalahkan..??

Saksikan video klip dibawah ini...

Muslimah PAS Menitiskan Airmata Setelah Membaca KISAH BENAR Ini...!!

Apabila isu fidlot menjadi heboh, saya hanya memerhatikan perkembangan tersebut dengan teliti. Ada beberapa perkara yang dapat saya kesan berdasarkan pemerhatian saya sebagai orang awam dan orang Islam.

Bagi saya, NFC yang baru hendak masuk tahun ketiga beroperasi mungkin mempunyai kelemahan di sana sini. Apatah lagi wujud perjanjian yang masih belum dan lambat ditandatangani dengan pihak kerajaan menyaksikan, operasi tersebut tidak dapat dijalankan secara menyeluruh.

Lagipun NFC mengambilalih kerja-kerja yang ditinggalkan oleh sebuah syarikat dari luar negara yang sepatutnya menjadi kontraktor utama, membuatkan seluruh operasi terpaksa dimulakan dari awal.

Namun berdasarkan bukti-bukti serta selarinya dengan laporan Ketua Audit Negara yang menyatakan sasaran 8,000 lembu bagi tahun 2010 telah dapat dicapai, saya melihat syarikat tersebut sedang berada di atas landasan yang kukuh dan tepat.

Saya tidak bermaksud hendak membela NFC kerana saya hanyalah seorang pembaca laporan yang disediakan oleh Ketua Audit Negara dan lawatan yang dibuat ke ladang tersebut baru-baru ini, hanyalah lawatan singkat.

Beribu-ribu lembu yang saya lihat di ladang itu, mungkin baru sahaja dimasukkan ke kandang fidlot untuk mengelabui mata saya.

Jangan kata tidak mustahil, memandangkan Malaysiakini sebelum itu, melaporkan hanya seekor lembu yang kelihatan. Manakala Rafizi Ramli dan Saifuddin Nasution pula menyatakan, ladang tersebut memiliki kurang dari 100 ekor lembu walaupun penyembelihan yang dijalankan adalah 30 seekor sehari dengan menggunakan rumah penyembelihan kecil.

Saya melihat perkembangan masakini menyaksikan umat Islam yang sudah sekian lama ditindas dari segi ekonomi, mulai bangkit. Kalaupun tidak di seluruh dunia, saya melihat perkembangan itu di Malaysia.

Bantuan dan kesungguhan daripada kerajaan yang berteraskan Melayu UMNO berjaya menghasilkan sejumlah ahli-ahli perniagaan Melayu-Bumiputera dan Pribumi yang berjaya.

Pasaran daging negara selama ini dikuasai oleh kartel-kartel yang dimiliki oleh bukan Islam. Walaupun halalan-toyyiban menjadi ungkapan yang menyegarkan telinga, sebenarnya penghasilan daging lembu untuk dimakan oleh umat Islam di negara ini amat meragukan.

Hanya kerana umat Islam di negara ini mempunyai sikap 'tidak apa', maka umat Islam terus ditindas dan dizalimi. Sebarang usaha untuk memastikan sektor perniagaan, turut dikuasai oleh firma-firma Islam dan Bumiputera akan dicantas habis-habisan. Paling tidak pun, akan dipalitkan dengan label KRONISME dan RASUAH bagi menjatuhkan moral dan menyebabkan putus asa.

Sekitar tahun 1985 dahulu, apabila Malaysia berjaya menghasilkan Proton Saga, kaum yang sama menyatakan bahawa Proton Saga bukanlah sebuah kereta sebaliknya, TIN MILO YANG BERGERAK.

Permintaan tinggi kerana harganya yang jauh lebih rendah berbanding kereta-kereta biasa, malangnya ia tidak boleh dipasarkan kerana pemasar-pemasar sedia ada mempunyai 'mutual understanding' dengan pihak-pihak taikun besar pemasar kereta.

Entiti baru diwujudkan untuk pemasaran. Proton Saga terus dikondem dan diboikot. Namun usaha tersebut gagal. Permintaan tetap besar dan akhirnya mereka mengalihkan taktik. Tidak lagi mengondem Proton Saga, sebaliknya mahukan hak untuk sama-sama menjual kereta tersebut.

Mereka berjaya memperolehinya dan mereka pun tutup mulut.

Perkara yang sama juga berlaku kepada FELDA, Kedai Rakyat 1Malaysia, Kedai Runcit TUKAR, Bazar MARA dan sebagainya. Pemboikotan dan usaha mencantas dijalankan dengan sebarang cara, termasuklah dengan menggunakan orang politik dari golongan Melayu-Islam.

Golongan yang sebenarnya lebih layak digelarkan sebagai BARUA ini, merupakan parasit yang bergergaji dua mata. Mereka mengambil upah yang kecil, tetapi pada masa yang sama, akan memastikan tuan-tuan mereka tidak terjejas dek penguasaan umat Islam dalam bidang perniagaan di negara ini.

Dari mulut BARUA-BARUA inilah ungkapan RASUAH, KRONI, PENYELEWENGAN dan sebagainya dapat didengar dengan mudah.

Manakala taukeh-taukeh di belakang mereka, sekadar menyucuk dan menjanjikan pulangan besar kepada mereka sekiranya rancangan yang diatur berjaya.

Perhatikan sahaja bagaimana Amerika Syarikat menguasai pasaran minyak dunia, bahkan menentukan harga komoditi tersebut. Sedangkan hakikatnya pengeluar utama komoditi itu adalah dari negara-negara Islam.

Taktik yang sama turut digunakan di negara ini, terutama dalam pemasaran barangan makanan dan barangan lain. Umat Islam hanya mengeluarkan, tetapi yang menjual serta mengaut keuntungan besar dairpada hasil yang mereka keluarkan adalah orang lain.

Seharusnya dalam hal ini, umat Islam yang berbangga dengan al Quran dan al Hadis, mampu membuka mata dan berfikiran secara matang. Jangan disebabkan mudah termakan hasutan, umat Islam kehilangan peluang yang Allah Ta'ala anugerahkan kepada kita.

Kalau Nabi Muhammad s.a.w sendiri memberi jaminan bahawa 9/10 punca rezeki adalah daripada perniagaan, mengapa pula kita mencari-cari ruang untuk mematikan perniagaan saudara seagama kita dan membiarkan sekutu bukan Islam kita yang menjadi taukeh besarnya?

Cuba anda fikirkan dan renung-renungkan...

-Rbf Online-

Friday, November 25, 2011

Shahrizat Menjadi “Artis Fofular” Dalam Kongres Wanita PKR 2011....

Persidangan Wanita PKR 2011 yang sedang berlangsung di Johor ketika ini lebih berminat untuk menjadikan pentas perbahasan sebagai platform memfitnah Ketua Wanita UMNO Malaysia, Datuk Seri Shahrizat Jalil...

Dalam menyampaikan ucapan dasar oleh Ketua Wanita PKR yang memiliki wajah lebih hodoh dari seekor lembu betina, Zuraidah seolah-olah phobia dan trauma dengan kelibat Shahrizat! Terlalu banyak mahu menceritakan mengenai omongan kosong mengenai ladang NFC di Gemas sedangkan sudah terbukti bahawa rangakaian 3 ekor lembu belaan PKR – Zuraidah, Rafizi dan Saifuddin tidak memberikan gambaran yang tepat berkaitan keadaan sebenar di ladang NFC Gemas, buktinya klik sini.

Salah seorang perwakilan Wanita PKR dari Kelantan pula diupah untuk menebalkan kulit muka yang berkedut untuk menyanyikan sebuah lagu “mempersendakan” isu ternakan lembu NFC..., kesian wanita itu!

Diberitakan ada dikalangan wartawan agak jelek dan muak dengan senario dalam dewan persidangan Wanita PKR kerana tidak menjadikan acara perbahasan untuk berhujah mengenai persiapan jentera mendepani PRU ke 13.

Aneh..! Kongres Tahunan Wanita PKR lebih gemar memfitnah Ketua Wanita UMNO... Yang berniaga dan menjadi pengusaha penternak lembu untuk menjana bekalan daging lembu adalah ahli keluarga Shahrizat, bukannya Ketua Wanita UMNO itu sendiri.

Lupakah wanita wanita PKR bahawa salah seorang saudara kandung kepada Menteri Besar Selangor merupakan Boss Besar syarikat tunggal menguruskan perniagaan pasir di Selangor..?? Sehingga berlobang lobang tanah di negeri itu akibat kerakusan rompakan pasir untuk memenuhkan kantong mereka...!!

Apa bezanya senario kecurian pasir Selangor berbanding dengan Shahrizat dan NFC...?? Memang jauh bezanya sebab tiada kecurian belaku di ladang NFC Gemas...!

Satu Lagi Kejayaan Rafizi..! Skandal Seks CEO National Feedlot Corp DIBONGKAAARR....!!

Satu pendedahan yang sangat EKSKLUSIF hari ini...!! Klik sini

Telor Hishamuddin Separuh Masak...?

Perhimpunan Agung UMNO 2011, hampir pasti bakal menjadi PAU PRU. Sebagaimana Budget 2011 yang dikatakan Budget Pilihanraya, begitulah juga dengan PAU 2011.

Di samping kelaziman yang berlaku setiap tahun, PAU 2011 sudah pasti akan menjadi platform penting UMNO ke arah persiapan menghadapi Pilihanraya.

Ramai kalangan pemimpin parti yang sedang memperkatakan mengenai transformasi politik. Hishamuddin Hussein Onn (H2O) juga ditanya mengenai PTP dan sejauh mana ia boleh merubah budaya dalam UMNO.

Cuma jawaban dari H2O yang tidak pernah jelas. Saya cuba membaca dua tiga kali wawancara beliau dalam Utusan hari ini, tapi masih belum jumpa apa sebenarnya yang cuba diperkatakannya. Saya masih lagi membaca dan cuba memahaminya. Insyaallah mungkin saya akan faham agaknya nanti.

Pendek kata, jawaban yang diberikan tidak konklusif langsung, ibarat air tak masak. Baru nak mendidih, api dah padam. Atau ibarat kereta yang berpusing-pusing di round about, tak tau nak pergi ke mana.

Saya tak dapat nak bagi penjelasan lanjut apa yang diperkatakan oleh H2O. Siapa yang nak tau, bacalah sendiri.

Tak hairanlah Tun M kata pemimpin UMNO sudah tak tahu nak berhujah dan tak pandai nak mempertahankan parti dari serangan pengkritik.

Berbeza sekali antara penjelasan Tun M dengan H2O. Tun M baru nak masuk round about, kita dah boleh tahu dan agak Tun M nak menyusur keluar ke mana.

Pemimpin UMNO sudah tidak faham isu. Pemimpin UMNO sudah tidak faham perjuangan sebenar. Pemimpin UMNO sudah takut untuk mempertahankan kebenaran terhadap apa yang diperjuangkannya selama ini.

Pemimpin UMNO sudah tak tahu membezakan antara perjuangan UMNO dengan perjuangan pembangkang. Pemimpin UMNO sudah tidak yakin bahawa apa yang diperjuangkan selama ini, sebenarnya baik untuk agama, bangsa dan negara.

Pemimpin UMNO terbawa-bawa dengan perjuangan dan isu yang dibawa oleh pembangkang.

Ada ke patut? Isteri melahirkan anak yang cantik, bijak dan sempurna hasil perkongsian hidup, si ayah pulak tidak yakin bahawa anak cantik dan sempurna itu sebenarnya anak dia.

Inilah penyakit jiwa paling kronik yang telah banyak ditunjukkan oleh ramai pemimpin UMNO.

Telah terbukti dengan nyata segala dasar, idealisma dan perjuangan yang di bawa oleh UMNO sejak lebih 60 tahun telah memberi terlalu banyak kesan baik terutama terhadap kestabilan dan perpaduan rakyatnya yang majmuk.

Dasar dalam beragama, dasar dalam memakmurkan ekonomi, dasar pembahagian kekayaan negara, dasar menang-menang dan toleransi kaum, perlindungan terhadap hak setiap warga, dasar keselamatan negara dan pelbagai lagi dasar yang terbukti telah memberi kejayaan kepada negara dan rakyat.

Tapi sayang, disebabkan masalah dan sikap pemimpin UMNO seperti yang dinyatakan oleh Tun M telah menyebabkan ramai yang memperlekehkan segala perjuangan dan pengorbanan yang telah dilakukan UMNO.

Bila ada kalangan yang mempertikaikan hak istimewa melayu, pemimpin UMNO jadi takut. Bila ada yang pertikai dan perlekehkan kesucian agama Islam, tiada pemimpin yang berani ke hadapan untuk mempertahankannya.

Bila ada pihak yang mempertikaikan DEB dan memalitkannya dengan kronisma dan rasuah, pemimpin UMNO terkial-kial tak tahu macam mana nak jawab.

Akhirnya, semua dasar yang telah terbukti baik dan berkesan ini dirombak, diliberal dan diubahsuai mengikut selera pihak yang memberi tekanan.

Usaha menyelamat hak melayu sudah tidak berani lagi dibuat secara transparen dan tegas. Usaha menyelamat beralih kepada cara sembunyi-sembunyi, sama seperti usaha menyelamat maruah dan harta benda bangsa waktu zaman penjajahan Jepun. Sorokkan padi dalam tanah, sorokkan radio atas loteng, sembunyikan anak dara dalam rumah tok penghulu.

Inilah tahap keberanian yang ada dalam diri rata-rata pemimpin UMNO. Kebaculan disembunyikan dengan alasan dunia sudah berubah, kehendak zaman sudah tidak seperti dulu, semua ini dilakukan untuk menjaga sensitiviti semua pihak dan semua keadaan. Pelbagai alasan digunakan untuk melapik dan menyembunyikan ketakutan dan kebaculan yang wujud dalam diri.

Sekarang kita ingin lihat sejauh mana pemimpin berpegang kepada kata-kata. Dikatakan parti tidak pernah menghalang kritikan terhadap pemimpin parti, dikatakan parti mengamalkan demokrasi dan memberi kebebasan kepada setiap perwakilan untuk meluahkan setiap kebimbangan dan kemusykilan. Dikatakan tiada berlaku apa-apa sekatan atau halangan untuk menyatakan fakta dan perbahasan tanpa pemantauan awal.

Semua ini kita mahu lihat. Jika ia tidak berlaku, sudah pasti ia hanya bahasa retorik yang sangat dibenci oleh H2O.

[Kepal Nasi Kepal Beras]

Panaass..!! Video Klip Anwar Ibrahim Memburuk2kan Nama Malaysia Ketika Berucap Di Jakarta....
Thursday, November 24, 2011

Terbaeekk..!! Paling Terbaik Video Klip Parpukari. Wajib Tonton & Sebaaarrkaann.....Memang Bangsat...! Macam Komunis....!!Tahniah & Syabas Papa Gomo..!! Keep Up Your Good Work Bro....

Anwar nampaknya memang sedang bersiap mengatur parti sekiranya dia dimasukkan ke dalam penjara kerana MELIWAT. Jentera parti, khususnya jentera pilihanraya, sudah dipersiapkan, dengan mempunyai beberapa senario.

Senario 1: Pilihanraya PRU 13 Bersama Anwar.

Berdasarkan statistik terkini yang digunapakai oleh Jawatankuasa Strategik Pilihanraya; PKR masih tidak mampu memenangi semua kawasan Parlimen yang mereka menangi pada tahun 2008.

Banyak kerusi yang dikenalpasti akan berada di dalam keadaan ‘black seats’ (terutamanya di kawasan-kawasan yang ditandingi oleh ‘independent candidate’). Malahan, dalam survey yang mereka buat, kesemua kerusi konsensus bebas akan tewas dalam jumlah yang sangat besar. Wangsa Maju, Kulim dan beberapa lagi kawasan akan tewas dengan teruk.

Dapatan kajian Jawatankuasa tersebut, penggunaan maksima isu video seks akan merosakkan banyak kredibiliti dan kewibawaan Anwar. Malahan, DAP sendiri mengakui bahawa video Anwar akan mempunyai traction kepada undi mereka.

Final tabulation: PKR akan hanya menang 16 kerusi Parlimen.

Senario 2: Pilihanraya PRU 13 Tanpa Anwar

Anwar yakin bahawa akan berlaku apa yang dikatakan sebagai ‘tsunami undi simpati’ kepada PKR jika ini berlaku. Taruhan Anwar adalah penambahan kerusi Parlimen di Sarawak. Mungkin 1 atau 2.

Dengan penyusunan semula kawasan, Izzah bertanding di Permatang Pauh; Azmin pindah ke Lembah Pantai; Nurul Nuha bertanding di Setiawangsa – Anwar yakin akan berlaku penambahan kerusi.

Final tabulation: PKR akan menang 20 kerusi Parlimen.

Anwar tahu dan sedar dengan kewujudan laporan ini. Sudahpun dibentangkan kepadanya oleh Jawatankuasa terbabit.

Di mana dengan tabulation kemenangan yang rendah seperti itu menjadi Catch 22 kepada kerajaan? Tak ada. Malahan senario penahanan dan tanpa penahanan pun tak menunjukkan perbezaan yang terlalu besar.

Setakat penambahan 4 kerusi tidak akan mampu meletakkan PKR di tempat yang baik dalam pakatan pembangkang.

Anwar pada hakikatnya sedar bahawa momentum tidak sangat lagi bersama dengannya dan PKR.

Yang bakal mendapat untung, samada Anwar dalam atau luar penjara – adalah DAP.

[Gelagat Anwar]

Askar Askar Gurkha Azmin Ali Dah Mula SABOTAJ Khalid Gagap Di Ijok...!!

Perang dalam kelambu PKR sudah bermula...

Khalid Gagap dijadikan sasaran utama untuk pastikan Menteri Besar paling gagap ini tidak menjadi pilihan utama sebagai Ketua Kerajaan Negeri Selangor selepas PRU ke 13 seandainya BN masih gagal merampas negeri terkaya di negara ini...

Askar askar gurkha upahan Azmin Ali sudah mula bergerak dan "buat kerja" untuk pastikan kerusi empuk MB negeri akan diduduki oleh Timbalan Presiden PKR yang sekarang ini Pengerusi Perhubungan PKR Selangor..!

Angkara siapakah tiba tiba terlondeh dan terkangkang kepincangan wakil rakyat DUN Ijok seperti yang disiarkan dibawah ini...?

PENGUMUMAN PENTING...!!

Kehilangan seorang rakyat Malaysia yang dikatakan pergi ke Jakarta untuk menonton perlawanan bolasepak skuad bawah 23 tahun.

Mengikut laporan terkini kedutaan, seorang rakyat Malaysia bernama Ahmad Firdaus bin Arham (IC No. 850512055293.) telah hilang 2 hari dan tidak pulang ke Malaysia selepas perlawanan akhir bola sepak Sukan SEA edisi ke 26 di Stadium Gelora Bung Karno.

Berita kehilangan Firdaus diketahui oleh Pegawai Konselor dan Imigrasi Kedutaan Malaysia, Zuraya Yusuf dan memberitahu seseorang telah menhantar dompet dan beg milik Firdaus ke kedutaan Malaysia.

Firdaus datang ke Indonesia untuk menyaksikan perlawanan bola sepak seperti dimaklumkan oleh keluarga. Malangnya dia tidak memberi keterangan dengan siapa dia datang ke Indonesia.”Kami sudah berusaha berkali-kali menghubungi keluarganya, tapi nombor telefonnya juga tidak aktif,” kata Zuraya.

Zuraya menambahkan dalam dompet milik Firdaus yang diserahkan warga ke keduataan Malaysia terdatap Identiti Card (IC) milik Firdaus, Kad Kredit CIMB, Maybank, SIM dan wang kertas sebanyak enam Ringgit Malaysia.

Zuraya berharap bagi warga Jakarta yang menemukan Firdaus agar segera menghubunginya di nombor telepon 08170841920 atau menghubungi Pengurus Majlis Sukan Negara Malaysia (MSN) yang masih ada di Jakarta, Shukri Harun (082178037932 atau +60123549305) dan Azrul Moh Nur (082178037931).

Wednesday, November 23, 2011

Mari Belajar Maksud "Winnable Prime Minister"

Timbalan Pengerusi Perhubungan UMNO Sabah, Datuk Seri Md Salleh Md Said berkata pilihanraya umum akan datang rakyat bukan sekadar mengundi parti yang layak untuk menjadi pemerintah tetapi turut penting rakyat akan memilih siapa yang sepatutnya layak menjadi Perdana Menteri.

Jadi pada saya sekarang ini kita bukan hanya ada “winnable party” tetapi kita perlu ada “Winnable Prime Minister”. Pada saya kalau kita tanya ahli-ahli masyarakat di serata tempat umumnya mereka mengatakan Datuk Seri Najib adalah Perdana Menteri yang terbaik dan beliau adalah “Winnable Prime Minister”.

“Oleh yang demikian pada kita, kita mesti terjemahkan dasar beliau itu dalam bentuk pelaksanaan dan tanggungjawab pemimpin parti adalah menerangkan kepada masayarakat kerana kalau kita tidak terangkan kadangkala pihak pesaing kita iaitu pihak pembangkang akan memutarbelitkan niat baik kita kerana pada mereka politik itu hanya untuk kuasa semata-mata”, katanya.

Jelasnya lagi parti pembangkang akan mencari jalan untuk mencipta apa jua isu untuk menarik masyarakat kepada mereka kerana mereka adalah parti pembangkang.

Jesteru terang beliau tugas parti pembangkang adalah untuk mengurangkan keyakinan rakyat kepada kepimpinan negara.

“Kita tak harapkan sokongan 100 peratus kerana dalam sistem demokrasi yang penting terbanyak itu bersama kita”, ujarnya.

Mengenai kekuatan Barisan Nasional (BN) di Sabah, beliau yang juga Speaker Dewan Undangan Negeri Sabah berkata kunci kekuatan BN di negeri itu adalah berkisar kepada pengalaman berada di bawah pemerintahan parti pembangkang

“Kita kena lihat latar belakang politik di negeri ini, kita satu ketika dulu diperintah oleh parti pembangkang dan rakyat dapat melihat di bawah pemerintahan pembangkang hasilnya tidak kita perolehi.

“….dan sudah pasti bila kita dapat kesempatan untuk jadi parti pemerintah sudah pasti penekanan kita adalah kerjasama antara kita kerana ini kunci segala-galanya kerana semua pemimpin mesti korbankan kepentingan peribadi untuk keutamaan parti”, katanya.

Bagi menjelaskan lagi perkara tersebut beliau berkata apabila seseorang itu menyertai parti maka individu itu tidak boleh letak sebelah kaki saja.

“Kita kena sertai parti dengan kedua-dua belah kaki kita..ertinya kita kena ikhlas… seperti tak jadi calon parti, tak dapat tempat, jawatan itu bukan satu perkara pokok kerana yang paling utama adalah parti itu mendapat tempat kerana partilah yang akan menjamin masa depan kita.

“Kalau ini pemahamannya maka kita boleh tentukan kerjasama antara kita dapat diwujudkan kerana kita tidak lagi berbincang soal-soal peribadi sebab kita lihat pada keutamaan parti kita”, ujarnya.

Jesteru tegas beliau penekanan tersebut mesti diamalkan di kesemua peringkat.

“Apabila ini berlaku kita akan mempunyai satu budaya yang sihat.. mungkin persaingan berlaku peringkat cawangan, bahagian, pertandingan berlaku untuk jawatan itu perkara biasa dalam sistem demokrasi tapi persaingan itu bukan dianggap pukul mati.. ia satu persaingan yang sihat untuk memberi ruang kepada ahli melihat siapa yang layak untuk mendapatkan tempat”, katanya.

Tetapi bagi beliau tidak semestinya yang kalah itu tidak berpengaruh justeru yang kalah pun mesti dipastikan dilibatkan dalam parti.

“Yang kalah jangan disisihkan kerana mereka mempunyai peranan dan beri kepentingan kepada parti.. inilah formulanya di Sabah dan umumnnya kita lihat bahagian di Sabah stabil sekali.

“Apabila stabil maka UMNO itu kuat dan bila UMNO kuat maka kita dihormati pihak lawan begitu juga dengan parti-parti komponen.. maka kerjasama itu akan dapat kita jalinkan”, ujar beliau.

Mengenai cita-cita parti pembangkang untuk menembusi Sabah yang dikatakan negeri “fixed deposit” bagi BN, beliau yang juga Ketua UMNO Bahagian Kota Belud berkata parti pembangkang bersungguh-sungguh untuk menembusi Sabah tetapi mereka tidak akan mampu memenangi hati pengundi di negeri itu.

“Ini kerana kita (rakyat) faham niat dan tujuan mereka iaitu hanya untuk mendapat kuasa semata-mata, mereka tidak ada program untuk membangunkan kita di Sabah ini”, katanya dengan penuh keyakinan.

Berhubung isu-isu yang cuba dimainkan parti pembangkang di negeri itu pula beliau berkata terdapat dua isu iaitu satu isu untuk menarik minat semata-mata dan satu lagi adalah isu besar yang boleh menggugat BN.

“Saya lihat di Sabah ini tidak ada isu-isu yang besar yang boleh menggugat kedudukan Barisan Nasional .. apa yang ada adalah isu-isu biasa seperti isu pembangunan dan pelaksanaannya, isu anak-anak Sabah untuk menduduki jawatan-jawatan penting dan ada juga dipersoalkan tentang royalti minyak dan sebagainya.

“Tetapi alhamdullilah kerajaan pusat memahami keadaan ini dan kalau kita tengok sekarang ini sebahagian besar jawatan ketua-ketua jabatan di Sabah ini adalah terdiri daripada orang-orang Sabah, kedua Petronas sekarang ini sudah melabur banyak di negeri ini untuk menentukan bukan saja kita temui banyak minyak di Sabah tetapi industri hiliran itu juga diberi keutamaan.

“Jadi pada saya kepimpinan kerajaan sekarang memahami kehendak orang Sabah dan jika ini dipenuhi pada saya tidak ada masalah yang besar”, ujarnya.

Bagi isu yang besar pula beliau berpendapat ketika ini parti pembangkang cuba memainkan isu pendatang haram.

“Tapi bagi saya ini adalah isu poltik.. secara prinsipnya kita tak setuju dengan pendatang tanpa izin tetapi mereka sengaja melihat satu dua kes yang berlaku tentang penipuan dan kad pengenalan palsu.

“Mereka cuba menjadikan isu tapi umumnya itu bukan masalah besar kerana kerajaan pusat telah banyak membentuk jawatankuasa-jawatankuasanya untuk menangani isu ini. Kita faham isu-isu yang dibangkitkan tetapi kita lihat isu-isu ini tidak menggugatkan kedudukan kita”, katanya. - MediaUMNO

Tontoni Video Klip 7;56 Minit Ini...! Anwar Ibrahim Sudah Bersedia Ke Penjara Sungai Buloh....Disco DUT Di Kelantan...!! Saksikan Video Klip Terbaru Pendedahan Kickdefella....