Friday, February 24, 2012

Khalid Gereja Kata Pelancaran JATI Disponsor Oleh SYABAS & Puncak Niaga Sdn Bhd

Khalid Samad mendakwa Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) dan Puncak Niaga Bhd sebagai penaja kepada Datuk Dr Hasan Ali yang juga Presiden kepada pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Jalur Tiga (Jati).

Sambil menyifatkan dakwaan itu hanyalah cakap-cakap di kedai kopi, Khalid mahu sebarang penjelasan dan penafian oleh pihak yang terlibat.

"Saya tidak mahu menuduh mana-mana pihak tapi saya hanya minta penjelasan dan penafian daripada pihak mereka," katanya pada sidang media di sini, Jumaat.

Beliau mendakwa syarikat tersebut mempunyai kepentingan dengan kerajaan negeri terdahulu.

"Timbul persoalan siapa biayai Hasan Ali sedangkan baru-baru ini wujud pelancaran NGO di Pusat Konvensyen SACC. Sewa dewan sahaja RM30,000. Itu belum perbelanjaan, pelancaran, roadshow dan logistik.

"Siapa taja beliau (Hasan Ali) jadi persoalan utama kepada kita," katanya.

Beliau mendakwa kedua-dua syarikat terbabit juga mempunyai kepentingan ketika kerajaan negeri (BN) memerintah dahulu.  [mStar Online]

2 comments:

Anonymous said...

bodoh lah sikhalid ni puncak tu public listed company mana boleh sponsor program babi buta je

Anonymous said...

Bodoh jgk anon1 ni...mmglah diorang tak sponsor secaraterbuka atas nama syarikat, ade cara lain la bro...personel sponsorla bro....takkkan xfhm2...