Friday, March 9, 2012

Anwar Hilang Selera Untuk Bersetubuh Dengan Wan Azizah Apabila SSM Gantikan SBPA….!!

Pengumuman YAB Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, mengenai Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) dibatalkan dan digantikan dengan Sistem Saraan Malaysia (SSM) melegakan dan menggembirakan lebih 1.4 juta penjawat awam di seluruh negara….!

Kenaikan gaji itu adalah adil dan saksama serta memberi kebaikan kepada semua penjawat awam kerana SBPA membentuk jurang antara kumpulan pengurusan dengan kumpulan utama.

Najib membuktikan slogan Rakyat Didahulukan itu bukanlah suatu omongan kosong apabila turut memansuhkan dasar pemisah (exit policy) selari pembatalan dasar SBPA. Dengan pelarasan gaji berkenaan, tidak ada lagi kakitangan awam menerima pendapatan kurang daripada gaji minimum swasta yang diumumkan antara RM800 hingga RM1,000 baru-baru ini.

Apa pula reaksi Bapa Peliwat Negara..?

Adakah Najib akan dituduh menciplak pengumuman yang bakal dibacakan dari Buku Jin Gay Pakatan Rakyat seandainya mereka berjaya menyempurnakan mimpi Anwar mahu menawan Putrajaya..?

2 comments:

Anonymous said...

KSN dan pegawai yg nk jatuh kan PM dgn SBPA bodoh tu letak jawatan malu oo nak sabotaj PM dgn idea bodoh ingat pegawai bawahan bodo nasib ada omar cuepacs yg lantang kalau takk hancusss la najin dlm PRU ni.. skrg semua lega anuar PPKR jgn nak sibuk2..dulu aku PKR tegar sekarang penyokong PM najib.. pas ni langgar perasuah atasan penjawat awam PM dah teruk sangattt..tolongggg

Anonymous said...

ini memngesahkan status flip flop pemimpin berkenaan....