MARI SAMA SAMA KITA MEDOAKAN YANG TERBAIK

MARI SAMA SAMA KITA MEDOAKAN YANG TERBAIK

Wednesday, July 4, 2012

Ini Dia.., Adun UMNO Bodoh Main Golf TAPI Gila Sakan Main Golf....!!

Alangkah tidak berdisplinnya seorang YB UMNO yang merokok dalam kawasan "putting green" dimana rules and regulations permainan golf tidak membenarkan pemain merokok...

Kisah kali ini agak menarik! Al kisah seorang wakil rakyat yang terlalu sibuk mahu bermain golf. Hampir 5 kali seminggu kerjanya hanyalah bermain golf sahaja... Malah sampai ke negara jiran

Kalau kita lihat daripada aksi aksi beliau menjadi hamba kepada permainan golf, terbukti bukanlah sehebat mana pun...

Daripada beberapa aksi yang sempat dirakam oleh pengirim berita ini, jelas kelihatan YB UMNO ini langsung tidak mempunyai basic skill dalam permainan golf.

Perhatikan foto dibawah ini,


Cara untuk membuat "tee-off" permulaan permainan golf YB UMNO ini terserlah beliau tidak ada asas langsung...!

Lihat kemana tersasar bola golf yang dipukul oleh YB tersebut..., kalau ikut istilah permainan golf, bola tersebut dikira OB [Out of Bound].

Ini berlaku kerana cara untuk menghayun membuat pukulan "tee-off" tidak mengikut displin permainan yang ditetapkan seperti posisi siku, lengan, lengguk pinggan dan cara posisi untuk berdiri dengan betul.

Bandingkan foto dibawah ini, lihat dimana kedudukan "driver" [kayu golf] sesudah membuat "tee-off"


Demikianlah sebagai mukadimah untuk menceritakan mengenai tabiat buruk seorang wakil rakyat UMNO yang terlalu sibuk menghabiskan waktunya bermain golf.

Sekiranya beliau hebat dalam permainan ini sehingga digeruni, berjaya menjadi pemain terunggul maka tidak sia-sialah segala usahanya itu. Malang sekali, dilihat menerusi foto foto diatas, maka terbukti inilah dia bidalan melayu lama menyebut 'seperti kudung mendapat cincin'.

Tatkala YAB PM, Datuk Seri Najib sibuk kesana kemari mendekati rakyat mahu pastikan kemenangan BN diraih pada PRU ke 13, wakil rakyat UMNO ini terlalu sibuk bermain golf 5 kali seminggu..!

Timbul pula persoalan bilakah pula masa dan waktu yang ada untuk wakil rakyat UMNO ini menjalankan tugas mendekati rakyat sebagai Adun di kawasannya..?

Apakah spesis seperti ini layak untuk Najib kekalkan sebagai calon mewakili UMNO-BN..?

Anda mahu kenal siapa wakil rakyat UMNO ini...? Adun dari negeri mana...??


KLIK SINI

8 comments:

Anonymous said...

DS Najib sepatutnya lebih spesifik ketika memberi arahan supaya ADUN atau MP 'turun padang'. ADUN yang dimaksudkan mungkin kurang cerdik sedikit dan mentafsirkan arahan DS Najib sebagai 'padang golf'. hehe..

mtk

Anonymous said...

Sebab dia jarang main golf le dia swing mcm tu. Kalau dah pro dan kerap sgt bergolfnya, takkan mcm tu gayanya. Ini le yg dipanggil social golfer. Main golf sbg senaman. Nak suruh dia mati kering tak bersenam ke?

BUDAK BENTENG said...

Saya berpendapat setiap teguran kepada pemimpin umno negeri lain perlu di buat secara bijaksana kerana jika tidak saya khuatir ia bakal mengundang musibah kepada umno secara keseluruhan. Saya mohon kita berhubung dan berbincang supaya masalah ini dapat diuruskan dengan cara yang tidak mencacatkan perjuangan kita untuk menguatkan umno. Mohon saudara pertimbangkan dalam menyerang pemimpin umno negeri lain.

Anonymous said...

saya kenal dia ADUn kawasan saya di negeri PErak (selatan)..sy tahu apa jasa dia di kawasan saya..tambah warga felda yg kenal sapa dia..adakah salah YBK main golf?berapa lama masa ambil utk main golf?janya 4 jam..mka main biasa waktu 7pg..abis pukul 11..boleh kan berkhidmat dgn rakyat di kawasan?semak lah sesuatu berita itu sblum pulished..kpd YBK teruskan khidmat di kwasan sungai kurus..rakyat situ tahu apa jasa YBK..

Anonymous said...

Elok la delete artikel ni. Takut nanti ianya dijadikan bahan politik parti lawan. Dan takut nanti ada YB pujaan blogger ini kena serang pula oleh blogger lain.

Anonymous said...

Nanti aku dedahkan YB2 UMNO dari Selangor pulak yang taik golf. Punya la ramai YB UMNO Selangor yg lebih teruk, termasuk berulang alik main golf ke Indonesia siap simpan kedi di Jakarta. Aku nampak YB ini le yang dipuji oleh blogger ni. Piiiraaahhhh!!!

Anonymous said...

Bila adun ni ada masa, dia main golf lah. Itu lagi elok dari habiskan masa lapang bersama dgn bini org atau pelacur cina.. Kan?

Anonymous said...

Salah ke main golf?. Betul ke hole in one dengan bini orang, doll etc?
Delete je lah article ni...buat semak napas jer banyak nyata orang..
Berada Sikit..jangan asik niat nak pejatuh orang.....