Thursday, August 2, 2012

AMK PKR - Ali Abd Jalil Mahu Sultan Di Malaysia DIHAPUSKAN....!! Kurang Ajaarrr....

Anak muda kelahiran Pulau Pinang berusia 27 tahun ini menyatakan dalam facebooknya bahawa dia mahu UMNO dan Sultan Sultan di hapuskan dari bumi Malaysia ini...!!

Katanya lagi, negara Malaysia ini bukan untuk UMNO dan Sultan seterusnya dengan penuh biaDAP budak hingusan ini menulis "Sultan rasa KEPALA BAPAK depa punya.., kami berani mati..!"

Ali Abd Jalil juga menulis dengan bangangnya " Kami anak muda bangga dengan DAP, DAP tak rasuah...".

Seterusnya, nad boleh baca pada screen shot facebook budak mentah tak cukup akal mengenai sejarah politik tanahair dibawah ini;

Budak hingusan yang mahu jadi biaDAP ini ternyata terpengaruh dengan dakyah Pakatan Pembangkang. Anda boleh lihat sendiri segala kecamannya pada laman sosial miliknya, di http://www.facebook.com/ali.abdjalil

Pada pandangan peribadi Blog MIK, spesis seperti Ali Abd Jalil wajib diberikan tontonan full version uncensored filem TANDA PUTERA

27 comments:

Anonymous said...

dia belajar pakai duit datang dari mana beb? Gila punya budak, melayu tak sedar diri.

Anonymous said...

Zaman sekarang mesti sudah pandai pilih Jebat atau Tuah. Zaman siber mah!

Anonymous said...

Satu lagi spesis melayu haram jadah...tak tahu diuntung...tanam guli atau peluru kat kepala bangang tu...

Anonymous said...

SEORANG BUDAK MELAYU YANG BIADAP
HARUS DI NYAHKAN DARI NEGARA INI

Anonymous said...

Andaian gua, budak ini mesti anak luar nikah. Otak dia terselah tempat, kat lutut.

Anonymous said...

Budak ni pergi tanya Tunku Aziz yang keluar dari parti biaDAP tu, cube tanye betul ke parti biaDAP tu langsung takde rasuah???? Lepas tu kencing dalam tempurung, cermin muka dalam tempurung tu tau wahai pencacai PGayR.....

hangkedee said...

Kerja di hotel cina terbawa bawa cara kerja cina kenapa tak tukar nama CINA seperti LIM BU TOH ke?Barua Dapig

abdhakim said...

Dap tak rasuah? kah kah.sebenarnya dia la bapak segala rasuah,semua bidang perniagaan yang mereka lakukan terlalu banyak unsur rasuah. cuma mereka tak panggil sebagai rasuah tetapi gerakcara berniaga.

Anonymous said...

haishh rasa nak pijak je mamat ni

Anonymous said...

HABAQ KAT DIA SEBELUM NAK BAGI DAP MEMERINTAH MALAYSIA, MINTA DIA PI DUDUK KAT SINGAPOR DULU BARANG TIGA EMPAT TAHUN SEBAGAI ORANG MELAYU KAT SANA, TRY MINTA KERJA ATAU BUAT BISNES APA-APA, TENGOK APA BOLEH JADI KETELUSAN DAN KEADILAN PEMERINYTAH ALA DAP BEGITU, KALAU BERKENAN TERUS MOHON JADI WARGA NEGARA SINGAPOT LAH, TAK PAYAH MAI BALIK MALAYSIA. SEBABNYA DIA LEBIH LAYAK DOK KAT SANA..

Anonymous said...

Org2 mcm ni elok bunuh senyap2 je...kategori parasit kalau dibiarkan akan berjangkit....

razar said...

Inilah dia conton orang Melayu yang tak sedar diri. Sebab adanya mereka inilah membuatkan orang Cina dan India naik tocang, jadi keparat..langsung tidak hormat pada Raja dan pemerintah Negara. kalau berani cuba hina/kutuk raja Siam tu,... dijamin 4-5 tahun dlm penjara. sb mereka sangat menghormati raja. Kerajaan ambil lah tindak tegas dengan menguatkuasa kan undangx, supaya perkara ini tidak menjadi satu kudis dengan diburukan lagi oleh sikap kurang ajar orang Cina / India.

razar said...

Bangsa anak Melayu yang biadap dan kurang ajar. sb mereka ini orang Cina / India lebih biadap lagi terhadap pemimpin dan Raja Melayu. Sumbat dalam penjara aje.. AKTA HASUTAN...

Anonymous said...

x ada ke yg report polis pasal mamat ni? Eloknya buat laporan polis je ... sakit hati membacanya ...

Anonymous said...

Budak GILA sekor ni! generasi Sekular Anuwar. Punyalah bangang smpai ckp Hudud boleh pujuk sedangkan hudud berkaitan soal Islam, Akidah, dan penerimaan Islam

rasuah adalah jenayah tetapi tidak menuju murtad. Gila budak sekor ni.

Sblm dia hapuskan Sultan dan UMNO nnt Allah Ta'ala koma kan dia atau hapuskan dia dr muka bumi ni. Bongkak! Pergi Thailand ckp mcm tu br tau!

Anonymous said...

Kalau dia ni bijak dah sure masuk IPTA lain dan bukan UITM, Kerana yg masuk UITM disebabkan dia ni Melayu, kalau bukan Melayu tak dapat masuk universitilah.

Anonymous said...

Terlebih main jub*q ka mamat ni? Otak bingai.

sabahan said...

aku malu dgn bukan hingusan.. inilah masalah nya tak belajar sejarah.. bodoh nak mampus.. nasik baik aku grade adv dip itm tahun 1994, kalau tak aku brainwash cukup2..

puteramariam said...

Mak dia baru kawin degn Karpal Singh..tula sebebnya budak tu meroyan tek tentu hala..tambahan..sebelum ni mak dia skandal dgn Lim Kit Siang sewaktu mak dia ngandung..tula sebab dia kurang ajar nak mampus,,macam mak bapak dia juga

Anonymous said...

muka macam dah kena TORON aje budak ni...confirm gay.

Anonymous said...

sO APA YANG KDN BOLEH BUAT? DIAM JER. KAN NANTI LAGI BANYAK PERKARA SEPERTI INI AKAN BERLAKU. JADI BERTINDAKLAH. KALAU KDN TIDAK MAHU BERTINDAH, HARAP PM SELAKU PERDANA MENTERI HENDAKLAH MEMBERI ARAHAN SERIOUS KEPADA KDN UNTUK MENGAMBIL TINDAKAN YANG SEWAJARNYA

ZACKO said...

SKRG AKU NAK HAPUSKAN DIA DARI BUMI MALAYSIA

Anonymous said...

kalau SIAL tu nak merasa biawak DAP perintah sila TINGGAL kat negara SINGASIAL setahun cukup. mampos kau tak akan hidup. lebih kuat kau akan bekerja sebagai penyapu sampah atau jamban.

Anonymous said...

dia belajar pakai duit kerajaan (cukai rakyat) dan bukan duit pemimpin UMNO, BN, DAP, PKR, PAS dan sultan... (sultan dibayar pakai cukai rakyat)... tapi ada yang tak sedar diri, duit gaji rakyat bayar tapi lupa diri dan meminta rakyat memuja yang mereka sebenarnya yang berjasa. Lebih hina bukan?? sekadar pencerahan.

Anonymous said...

Terbaik ulasan dari amenoworld!! :

Nampaknya isu Ahmad hina sultan johor semakin tersebar. Bukan dalam negara jek. Kat luar pun sama. Ada akhbar online petik berita tersebut di portal masing2. Antaranya washington post. Rujuk sini ==> http://www.washingtonpost.com/world/asia_pacific/family-defends-malaysian-man-held-for-insulting-state-royalty-in-facebook-posts/2012/11/05/eba83c72-2707-11e2-ac64-5d52a2c5953e_story.html

Yang buat kes neh jadi pelik ialah Ahmad ditahan tanpa diberitahu apa bukti dia menghina sultan. PDRM just cakap dia hina sultan. Owh oke. Tapi apa yang dia hina? Apa kenyataan itu? Di mana kah bukti dia menghina? HARAM kita seme tahu.

At least nak tahan orang, nak reman ke apa ke apa salahnya ko bagitau dulu sebab2 penahanan tersebut. Ko main tahan2 orang mana boleh. Kalau dia tak buat camne? Nak mengaku salah ke nak minta maaf ke apa ke kena bagitau dulu kenyataan apa, di mana dan bagaimana yang pdrm sifatkan sebagai menghina sehingga membenarkan penahanan tersebut.

Jangan2 takde bukti?

Maaf la. Bukan nak tuduh2 oke. Tapi ikut pengalaman aku biasa nya bukti2 penghinaan tue akan tersebar seiring dengan penahanan individu yang dikatakan menghina sesiapa sekalipun.

Tetapi apa yang berlaku dalam kes ahmad neh ialah sebaliknya. Tahan dulu. Reman dulu. Bukti haram ada. Usah kata aku, dengan keluarga2 si ahmad neh sendiri tatau ayat mana satu yang dikatakan menghina tue. Ini kerja gila.

Lebih gila ialah sejurus ahmad dibebaskan dia ditahan semula di bawah akta komunikasi plak. Tapi itu tak pelik sangat. Dilepaskan dan ditahan semula serta merta tak pelik mana di malaysia.

Alangkah yang merompak bertahun2 pun penjara setahun, yang mencuri batang besi pun kena 6 bulan apa la sangat si ahmad yang dilepaskan oleh hakim mahkamah selepas enggan sambung tahanan reman disebabkan polis langgar peraturan or protokol umum ketika melakukan penahanan ahmad atas pertuduhan menghina sultan. Memang tak pelik mana.

Sama seperti tak pelik langsung bila polis tahan seseorang tanpa mengemukakan bukti kesalahan dia. At least dedahkan la kepada keluarga ahmad apa benda yang dia hina kan tue. At least kepada keluarga jek. Tapi ini sampai family pun tak diberikan bukti. Apa tak logik ke kita nak anggap jangan2 polis takde bukti?

Rileks.

Mohon polis kemukakan dan dedahkan bukti. Kita bukan apa. Kita just nak jadikan garis panduan jek. Owhh rupanya itu di anggap kenyataan menghina. So lenkali kita ahti2 la. Tapi kalau polis tak mahu dedahkan bukti jangan pula salahkan persepsi kita bahawa mungkin ahmad ditahan tanpa melakukan apa2 kesalahan.

Almaklumlah bukti sangat penting untuk kes2 seperti neh. Kita tak ragui polis oke. Kita hormat jek polis nak buat kerja dia. Cuma untuk mempercayai bahawa polis sedang menjalankan kerja dia, kita berharap sangat polis dedahkan bukti or karangan facebook ahmad yang dikatakan menghina sultan johor. Tue aje.

Aku tak fikir dengan mendedahkan bukti itu akan menjejaskan siasatan polis. Boleh encik polis? Boleh kan. Oke bai.

Read more: http://amenoworld.blogspot.com/2012/11/kes-ahmad-hina-sultan-johor-tersebar-di.html#ixzz2BMf1aEeE

aku cuma mengcopy and paste je.. tak puashati komen blog ameno. Kalau nak nampak bodoh laaa

Anonymous said...

Lagi kenyataan yang terbaik dan RASIONAL dari amenoworld! korang tak suka korang punya pasal!!

http://amenoworld.blogspot.com/2012/11/ini-ke-kenyataan-fb-yang-menyebabkan.html

Patera Tech said...

Tanya diri tu islam ka x dulu sblum nk letak pendapat sendiri yg x seberapa....