Wednesday, September 5, 2012

KANTOI..! Kalau Khalid Jemput Sultan Selangor..., Tak Dapatlah Anwar Jadi TETAMU Utama

Menteri Besar Selangor Khalid Gagap pada mulanya menyatakan bukan amalan kerajaan negeri menjemput Tuanku Sultan ke acara sambutan kemerdekaan peringkat negeri...

Namun setelah menyedari kesilapannya, beliau dan konco-konconya menyalahkan Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Mohd Khusrin Munawi, yang tidak menjemput Tuanku.

Alasan awal Khalid Gagap ini mendedahkan niat sebenar beliau untuk tidak menjemput Tuanku. Ini kerana kehadiran Tuanku akan menyebabkan Penasihat Ekonomi Negeri, Anwar Ibrahim, tidak akan menjadi tetamu utama malam tersebut.

Saya mendapat maklumat bahawa kerajaan negeri mahukan Anwar Ibrahim sebagai tetamu utama...., baca seterusnya, klik SINI

4 comments:

miong ah lai said...

PETALING JAYA 5 September: Sekumpulan 30 samseng Umno mengadakan demonstrasi dan bertindak ganas dengan menyerang ibu pejabat KEADILAN, dekat sini tengahari tadi.
Setiausaha Wanita KEADILAN, Juwairiya Zulkifli ketika dihubungi memberitahu, kumpulan itu memakai kemeja-T Umno dan Barisan Nasional.

“Mereka memegang kain rentang sambil menjerit antaranya, ‘Jalur Gemilang’ dan mengeluarkan kata-kata kesat terhadap Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim,” jelas beliau.

“Tak cukup dengan itu, kumpulan itu akhirnya bertindak ganas dengan cuba menumbuk mereka yang cuba mengawal keadaan,” katanya.

Demonstrasi pada jam 12.30 tengahari itu tadi dileraikan sepuluh minit kemudian dengan bantuan polis seramai 20 anggota yang terpaksa membuat sekatan di hadapan pejabat.

Anonymous said...

miong ah lai

jgn jadi penyambung lidah Juwairiya.

kau ingat kami tak kenal muka2 yg dalam pertempuran.

mereka adalah bekas2 org pkr, termasuklah ketuanya kalai vanar. Mereka bermasalah dgn anwar jgn pula umno yg dikaitkan.

Antara anak muda yg kuat mengasak ialah anak org kuat pkr yg pernah btanding ketua cabang di selangor.

bodoh punya miong ah lai.

Anonymous said...

Baru padan muka PKR. Ingat! setiap perlakuan anda akan ada tindakbalasnya. Baru kena macam tu dah nak menggelabah.

Anonymous said...

miong ah lai

lu sudah miong maa...tengok videolah...ngok