Monday, October 15, 2012

Foto Wan Azizah Pernah Bermewah Dengan Hand Bag Chanel Sewaktu Menjadi Isteri Timbalan Perdana Menteri....

Jenama Chanel "mampu" dimiliki oleh isteri seorang Menteri Kewangan tahun 1996..., berapakah harganya ketika itu....? Sekarang pandai pulak menyalak kata pembaziran kerana bermewah....

59 comments:

Anonymous said...

TAK BAIK TUDUH WAN AZIZAH MEMBAZIR...HAND BAG CHANEL DIA TU ORIGINAL KE OR MADE IN THAILAND OR KOREA? kan Dia tak suka membazir bag tu IMMITATION KOT ha...ha...JUST PULLING YOUR LEGS.

Anonymous said...

ya lah xpatut tuduh2...takkan isteri kpd suami anugerah tuhan suka membazir!!!!jam omega pun replika...tu pasal xblh tunjuk takut syarikat omega saman pakai jenama tiruan..lg pun malu lah suaminya yg anugerah tuhan jika rakyat tau pakai jam replika

Anonymous said...

Aku rasa beg tu sewa kot? Tak pun org pinjamkan sekejap.. Hahahaha

Anonymous said...

Tak lah, Abang Non semalam pergi beli kan Jln Hj Taib, terlanjur ka sana, Abang Non selam dan minum air sekali kahh...kahh...kahh..kahh Auuw! Abang Non senantiasa dan tak akan lupa bawa KY Jelly, sebagai persediaan. Abang Non rapi buat kerja2 ini semua no hal lah. Kak Wan Jijik juga akan membantu buat persediaan, dia siapkan karipap buat bekal lagi. Itu Sebab Abang senantiasa sayang kat dia, yg dia gelar si ikan sepat kering.. auuuw!

Azizah Becok said...

Ehhh tak baik tuduh-tuduh! Beg tu wan azizah sewa tapi disewa atas nama sendiri! Wakakaakakakaka!

kak bedah said...

Kak jijah pun nak bergaya jugak... Yelah, laki naik private jet g mana2 takkan bini nak pakai hand bag dari danau kota je... Apa kelas......

MIRA EDORA said...

TLG SIKIT WAN ZIZAH TAK MAINLAH SHOPPING KAT MALAYSIA YE DIA SELALU KE LUAR NEGARA UTK SHOPPING TAU, TU PAKATAN TAK NAMPAK BUTA SEBAB BINI NUAR KAN MANA ADA BERANI KAN TKT KENA LIWAT KAH KAH KAH

kak bedah said...

Fuckatan pukimak nie klu kena batang hidung sendiri akan cuba menafikan sekeras2nya fakta tu... Cuba klu kena kat DS Rosmah... Satu dunia mau kasi heboh....

Kelly engku said...

Tahun 1996 dah pakai beg berjenama??? Pergh ... Dasat gila jijah nie... Tu pun laki belum jadi PM masa tu.... Kalaulah anwar juburi jd PM skang nie.... Agak2 kan kak jijah pakai beg apa plak???

dol.mat said...

takde de zaman dulu punya sampai sekrang wan zizah ni pakai brg branded kot ce tgk laki jam tgn omega beb zizah pulak chanel . tak perlu poyolah yg aku tahu zizah mmg tak pandai gaya.

kak bedah said...

Kat mana beg tu skang eh???? Dengar kata buat dari kulit babi... Betul ke???

Kelly engku said...

Nape lah beg tu x dijadikan beg jenama kak jah... Kan senang.. Semua boleh pakai....

DON MELAYU said...

ambik kau!tang orang ko sdap jer mngata,bila kna atas btang hdung kau sndri padan nga muka kau jijah omega oi!!bajet low profile konon..blah la lu jijah..!!lepas ni kta tgk msti anjing2 pmbgkang meroyan pnyer sbab korang dh ktuk first lady xrasmi diorng..alahai jijah..dh la brlakikan si peliwat,lpas tu bajet baik konon..blah la lu jijah!!

BOB MALAYA said...

Paku dulang paku serpih kata org dia yg lebih..itulah jijah bermata empat..cantik beg jijah ,satu persatu tuduhan dan fitnah yg di lemparkan pada rosmah akhirnya terkena pada dr sendiri..

mawar hitam said...

blh pulak mcm nie ye..!! cuba klu DS Rosmah pny pasal mcm2 si pakatan haram sume nie akn bukak mulut!! tp bila si jijah nie blh pulak ye!! diam pulak mulut2 puaka depa tu!!

Cili Padi said...

Wan Jijah pakai Handbag Chanel tak kecoh pula? Bukan main lagi kata orang habiskan duit rakyat! Tahun 1996 tu! Tinggi nilai duit masa tu! Mana pencacai-pencacai pembangkang yang kata Pakatan tak bazir duit rakyat? Tu dulu, Sekarang? Mesti lagi banyak kan?! Puihhh!

Alas pink said...

ntah2 beg tu di cilop org pny je kot...hahaha..si jijah tu tak layak lgsglh nak pkai bnda2 berjenama mcm tu...

afiq kltown said...

Wahhhh.. Chanel tu.. Kenape puak pakatan taknak high light hand beg ni.. Mahal yu.. Chanel beb.. Mampu gak kak jijah beli chanel.. Pakai duit rakyat kot

Zara Morgana said...

beg chanel jijah sudah terbukti.. mana jam omeganya?? masih nak auta lg ker wahai jijah sewel..kenapa senyap wahai anjing PAKATAN oi..jika hal rosmah buka main laser lg mulut celupar ko fitnah..mcm nie ker isteri anuwar al juburi yang di puja oleh anjing-anjing PAKATAN memang bodoh lah..

afiq kltown said...

Klas ko jijah.. Beg chanel tu.. Skarang ni dia terpaksa simpan di dalam musium rumah dia.. Sbb dia tkut pwnyokong penyokong dia nmoak dan beralih arah.. Keh keh keh.. Nafsu besar kak jijah ni.. Klas ko jijah

anis wana said...

fuyoo..brgaya gila la jijah ms ni,beg chanel ag..sekarang dh trkantoi ler..

Semboyan said...

Phewwwww! Syok sangat kutuk Rosmah, tapi dia pernah guna handbag mahal sewaktu dia jadi isteri timbalan perdana menteri. Retorik sungguh!

Chan Fong said...

This is what i don't like with the opposition fellows. They are the one who does it before then makes noise about it later. Such useless opposition party in malaysia.

Sharma said...

Setiap patah perkataan yang dikeluarkan dari mulut manusia perlulah betul dan sahih! Selama ini puak pakatan hanya menghentam rosmah tetapi lupa apa yang dilakukan oleh isteri beliau lama dulu. Kalau sekarang salah, dulu pun memang dah salah!

Perodua Honda said...

Apa cerita ini? Zizah guna handbang mahal mahal dulu tak isu, sekrang orang pakai gred murah jadi isu plak. Bodohnya punye pakatan, anak bini sendiri mau jaga, bini orang lain boleh main hentam plak!

Presheela said...

How about zizah's back? Who funded her to get such a expensive handbag in 1998? Or does she controlled anwar ibrahim to take government grants to buy channel handbag? Watch your back before accusing other dear opposition leader. People are tired of your accusation :)

Dhanyaraam said...

Waaaah...jijah? U fucking hypocrite! She uses that bag when her husband was FM? She gonna deny? She going to blame UMNO?

arivalagan said...

KANTOI...Azizah should hv checked the dirt at her back first before commenting on others. I still remember she said Rosmah is misusing peoples money..and now she is trapped with he own words. Kantoi!

ashwenee said...

i think its not Dr.Wan Azizah.. Look at the tummy..its big..not the same.. :-P look like her,but not her.. Huhu

bro yul said...

ye ke ni????x kan la isteri kepada pemimpin yg zuhud pakai barang mewah mcm nie...aku x pecaya, jijah omega dan al juburi insan paling jujur kat malaysia nie oii... x baik ckp mcm tu nie smua fitnah dia hidup biasa jer makan nasi pun ngan garam jer..muahahahaha...kata kat orng pandai si jijah omega nie ye diri sendiri x sedar...

afiq kltown said...

Konon tak bermewah.. Puii.. Ni ape cita, belakon hebat.. Laki bini anak beranak kaki kencing

Mohd Imran said...

Hahahahaha!! im very sure what wan azizah going to say. That bag she bought at Petaling street !! LOL.

AaronLaiKahJun said...

well wan azizah! what you gonna say? UNMO photoshopped that picture??
when that moment itself you can buy that expensive handbag means,NOW???

MegaBidaman said...

ohh ini kesahnya , punya la dok laung ke hulu ke hilir kata orang lain memboros , diri sendiri pakai branded hand bag tak membazir pulak ..

john wong said...

betul ke ni? Azizah? Hmmmmmm. Chanel? Awesome. Whose money is that? #taxpayer

NurulShamira said...

well wan azizah you sucks!!
make sure your hands clean before talk about others!! dont you feel shame talking about someone else when you the one who spend a lot on hand bag??

Puteri Fariha said...

all of us knows what she going to reply. thats not a real picture. or that be given by friends. or more non logic reason is, thats not me!!!

Tamil Selvam said...

Wan Azizah,why dont wanna use handbag now??scared??or you hire someone to keep all your things??im happy that there is a picture proves that you the one actually spends more money! that time bought expensive handbag.if Anwar become PM,sure buy JET!

Anonymous said...

Pakai beg berjenama bukan bermakna bermewah2, pakai beratus2 beg berjenama barulah dianggap bermewah2, macam Rosmah.. Beg Channel bukan berpuluh2 ribu macam beg Rosmah, bukan ratus2 ribu cam bangle rosmah, bukan juta2 macam cincin Rosmah.. Kalau tahun 1996, ikut currency, baru RM1000-RM2000, satu2nya beg berjenama yang diguna oleh Wan Azizah. Cukup jauh nak banding dengan juta2 beg tangan Rosmah.

nadia nazira said...

I m a non partisan. Let it be anyone, i dont support hypocrites. Azizah once used luxury hand bags, but now pointing at Rosmah..?same like datuk seri anwar who always point at UMNO for corruption n ect but firgot that he came from there.. Hypocrisy well seen.

Dhanyaraam said...

Anon 16 oct : dei macha, jgn jadi penyokong yg buta. Rosmah mmg dari kelaurga yg kaya.. Jadi logik untk beliau guna barangan mewah boleh diterima. Ini anak pembantu rumah boleh beli beg smpai 2-3 ribu mcm mana?

Anonymous said...

Ada jugak musibat yang berani angkat kepala ni!!!!!

Anonymous said...

Mana Cikgu Bard yang minat sangat handbang wanita.

Anonymous said...

Setakat beg channel berapa la harganya kalau dibandingkan dengan handbeg rosamah.....

Anonymous said...

Rosmah dari keluarga kaya....kah...kah...lawak bodoh

Anonymous said...

Memang cai UMNO ni bengong!

Abang Iman said...

wahhh nice handbag...who's money is that?? ohh i know..itu duit dari upah cuci tandas lar kawan kawan...wan jijah kan did part time job...apa lah ni pun tak tau...

Uncle Saya said...

kalian,ini baru handbag. Ada lagi benda yang freaking expensive yang kita "tak nampak"...

DevvenKumar said...

Anon 16 Okt: hehe hey u wan jijah isit? like know alot only..how come u cn know she only has 1 handbag...hehe ridiculous statement..

Anonymous said...

Ni beg rasmi isteri tpm kut. Cube cek beg bini TS Muhyiddin..kompem sama =)) Mane pakatan reti nak membazir. Semua duit labur utk rakyat (alkisahnye). Anon cacai PR..ape la yg ko sebuk sgt nak jilat kunyit nuar tu..ko mmg bebal sampai kiamat.

Aathi Keshav said...

i dengar handbag tu diberi sebagai hadiah kat jijah sbb sudi pinjam suami dia...bukankah???

Anonymous said...

macam pukimak punya bangang pro umno bn niii,,,,nak jadikan isu benda yang tak pasti dan dah berkurun???pelax punya bangang pecacai umnobn,,,memang bodohhh,,,,

Darren Woo said...

hahahaha i like what ashwenee said... typical PKR style for saying its not thm...wat the hell...same face tummy different...same penis semen different...same ass smell different...this fellows ah...haiya...

Anonymous said...

PR boleh kasik kita muntah.....cakap berbelit2

Anonymous said...

Setuju itu beg rasmi isteri TPM dari kerajaan Malaysia...hahahaha

Nurul Wana said...

wan jijah i wanna say something to you.... r u ready?
i love DS Rosmah...

Anonymous said...

anon 16 oct..100% agree with u!

Anonymous said...

kah kah kah baru kena batang sendiri... dulu ke skrg ke... yg penting jijah pon bermewah jgk.. zuhud konon... podacit...

Anonymous said...

Tak cerdik betul. Berapa ramai orang pakai Chanel di Malaysia ni. Bini aku pun ada satu, Hentikan lah