Sunday, October 28, 2012

Isu Selangor : Tanah Yayasan Selangor Kena GADAI Untuk Kepentingan Elizabeth Wong.....?

Pengurus Besar Yayasan Selangor Ilham Marzuki mengaku terlibat dan bersekongkol untuk perampasan oleh Kerajaan Selangor keatas sebidang tanah milik Yayasan Selangor di Bandar Klang, sebagai memberi laluan bagi pembinaan Pusat Kebudayaan Cina yang dipohon oleh anggota Exco Selangor Elizabeth Wong.

Persengkokolan Ilham ialah dengan sengaja tidak mengendahkan JV yang sedia wujud dengan pihak swasta untuk memajukan lot tanah berkenaan.

Bagi Ilham, beliau lebih rela tanah tersebut dirampas dari meneruskan pembangunan tanah tersebut oleh pihak swasta berkenaan. Dengar dan amati alasan dan ulasan Ilham dalam video di bawah.
Alasan yang diberikan ialah WANG. Baik apa juga alasan diberikan oleh Ilham, beliau sepatutnya berpandangan diluar faktor wang. 

Apakah Ilham tidak sedar dengan kedudukan Klang sebagai Bandar Diraja...?

Andai Ilham menyedari dan menghormati Bandar Diraja, wajar baginya mempertahankan malah memperkasakan seni bina yang lebih 'Kemelayuan' untuk menyerlahkan kedudukan Klang sebagai Bandar Diraja. 

Posted by Akar Umbi

2 comments:

Anonymous said...

NAMPAK SANGAT TARAF SEORANG PEGAWAI TERTINGGI DALAM PKNS TIDAK DAPAT MEMPERTAHANKAN HAK MILIK PKNS. INILAH SIFAT-SIFAT MUNAFIK DAN SIFAT TIDAK BERTANGGUNGJAWAB YANG MENCARI JALAN MUDAH MENYERAHKAN SAHAJA KEPUTUSAN TANPA MEMPERTAHANKAN HAK PKNS YANG MANA BELIAU BERTANGGUNGJAWAB MENJAGA KEPENTINGANNYA. INI MENUNJUKKAN BELIAU TIDAK ADA JIWA LANGSUNG DALAM MENGURUSKAN PKNS.LAYAK KER ORANG MACAM NI DILANTIK BERTANGGUNGJAWAB MEMPERTAHANKAN KEPENTINGAN DAN HARTA BENDA BANGSA MELAYU? PERGI MAMPUSLAH PKR DAN KUNCU-KUNCU DIA BIADAPig DAN HAMPAS

Anonymous said...

Melayu semakin layu...kesian orang melayu silap pilih pemimpin...pru13 nanti buat pilihan bijak...cerdik cerdik lah sikit ..