Wednesday, October 24, 2012

Kalau Si Penyamun Kamal Hisham Ada TELOR….


Setelah Blog MIK melondehkan mengenai Kisah Benar seorang anak muda kelahiran Majidee Johor yang boleh diumpamakan seperti seeokor anjing tersepit yang dilepaskan…., nampaknya Kamal Hisham ini masih lagi tebal kulitnya untuk terus menyerang dan berusaha bersungguh sungguh mahu memfitnah Tuanku Sultan Johor, Sultan Ibrahim Ismail Ibni Almarhum Sultan Mahmud Iskandar Al-Haj.

Masih berdegil…, masih mahu menegakkan benang yang basah…, masih tidak takut dengan dosa dosa berbohong memfitnah…, kali ini Kamal Hisham cuba mencipta fantasi lagi. Merapu meraban entah kemana mahukan cerita fantasinya itu dipercayai agar Tuanku Sultan Johor dibenci rakyat.

Anak muda yang selama ini hidup hasil daripada menipu dan membaham duit kerana menjual nama Istana Johor ini menjadi penglipurlara mendedangkan cerita bohong di laman blognya kunuuuun tersebutlah kisah cerita pasal ‘Harta Faraid Almarhum Sultan Johor’, dan sebuah cerekerama ciptaan Kamal mengenai saham milik Tuanku Sultan dalam Asia Petrolium Hub [APH].

Menjawab tuduhan dan tohmahan Kamal Hisham kunuunnya ada ‘foul play’ dalam kisah Harta Faraid Almarhum Sultan Johor, anak muda yang kuat berbohong ini terbukti gagal membuktikan sebarang hubungannya secara personal dengan Almarhum Sultan…!

Yang nyata hakikatnya, Almarhum sendiri tidak pernah mengenali siapa Si Penyamun Kamal Hisham ini….. Si Penyamun ini secara terang berbohong menyatakan beliau ada hubungan rapat dengan Almarhum, tetapi kita boleh menjadi pelilk sekiranya Almarhum tidak pernah kenal dengan Si Penyamun ini, bagaimana pulak Si Penyamun ini boleh berdendang menjaja cerita bahawa dia sangat rapat dgn Almarhum….?

Untuk pembuktian paling mudah, Blog MIK cabar Si Penyamun Kamal Hisham ini tunjukkan sekeping gambar rakamannya berposing bersama Almarhum Sultan Johor…! Sekiranya sekeping gambar pun gagal untuk dibuktikan dimanakah letaknya kenyataan mengatakan hubungan rapat [closed relationship] dengan Almarhum Sultan Johor…?


Gambar gambar diatas ini sebagai bukti bahawa Kamal Hisham ada lah spesis Penyamun yang suka bergambar dengan mana mana pembesar negara…

Jangan terpedaya…! Rakaman foto Si Penyamun bersama Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Dato ' Seri Mustapha Mohamed, ada cerita disebalik foto tersebut..! Menteri kita Tok Pa pun terkena “game” terpaksa bergambar kunun kunun ada majlis anugerah, tetapi sebenarnya hanyalah untuk sesi foto sahaja…!!

Berbalik kepada pembohongan tahap gaban Si Penyamun bernama Kamal Hisham….

Si Penyamun ini begitu bersyahwat sekali berbohong lagi…, kunuunnya Almarhum Sultan Johor pernah bertitah mahu beliau masuk mengadap pada jam 3 pagi. Waduuh…, hebat sekali ya hubungan akrab menjangkau batas adab tertib Istana…? Masuk Istana jam 3 pagi…?

Blog MIK cabar Kamal Hisham Si Penyamun ini untuk nyatakan Pintu Istana yang mana si Penyamun dibawa masuk ketika itu…?

Sewaktu Si Penyamun ini bertemu dengan JMF [Johor Military Forces - Askar Timbalan Setia Negeri Johor –TSN], apakah yang dikatakan oleh Si Penyamun ini sehinggakan JMF benarkan masuk ke Istana pada jam 3 pagi…?
Apakah pakaian Almarhum ketika beradu…?
Bilik tidur yang manakah Almarhum beradu…?

Wahai Si Penyamun Kamal Hisham silalah jawab….!!

Dalam hal ini, terfikir juga untuk bertanya soalan logik fikiran…, siapa Kamal Hisham untuk mempertikaikan pembahagian harta keluarga Diraja Johor, sedangkan Kamal Al-Penyamun Ibni Pembohong ini bukanlah peguam yang dilantik oleh Almarhum untuk menguruskan permbahagian harta kerabat Diraja Johor….?

Pihak Istana juga boleh mengesahkan bahawa Si Penyamun ini tidak berada dalam majlis penyerahan harta Faraid Almarhum Sultan. Oleh itu agak pelik dan memang tidak masuk akal untuk kita percaya bagaimana Kamal Al-Penyamun Ibni Pembohong ini boleh menyatakan beliau memiliki dokumen dokumen sebagai bahan bukti…
Apakah Si Penyamun Mala’un ini mencuri kesemua dokumen dokumen tersebut..?
Ataupun Si Penyamun ini sudah memalsukan dokumen dokumen untuk menguatkan cerita bohongnya itu…??



Seterusnya Kamal Al-Penyamun Ibni Pembohong ini cuba menyanyikan satu lagi lagu bohongnya mengenai kisah dongeng sebuah cerekerama ciptaannya mengenai saham milik Tuanku Sultan dalam Asia Petrolium Hub [APH].

Si Penyamun menjaja fitnah mengatakan bahawa Tuanku Sultan murka kerana tidak mendapat perolehan saham yang tinggi dalam APH setelah syarikat tersebut memdapat Projek Mega….

Tidak dinafikan sememangnya Tuanku Sultan ada memiliki pegangan saham syarikat sebanyak 20%. Malah Kamal Al-Penyamun Ibni Pembohong adalah peguam bagi pihak Tuanku Sultan… Tetapi tanpa disedari, Si Penyamun ini secara senyap senyap cuba menyamun…!!

Tanpa pengetahuan Tuanku Sultan, Si Penyamun ini pergi berjumpa dengan pemilik APH iaitu Encik Rashid dan Kamal Al-Penyamun Ibni Pembohong telah menuntut tambahan 5% saham untuk dirinya sendiri. Modus Operandi yang biasa dilakukan menjual nama Tuanku Sultan dengan skrip dialognya “Ini Titah Tuanku..”.

Encik Rashid tidak senang dengan tindak tanduk mencurigakan ini lalu memaklumkan perkara tersebut terus kepada Tuanku Sultan. Maka kantoilah Si Penyamun dan gagal untuk menyamun…. Itulah sebabnya makhluk Kamal Al-Penyamun Ibni Pembohong menjadi terlalu kecewa dan marah. Tuanku Sultan kini menjadi mangsanya…!

Si Penyamun ini terus menabur fitnah menyatakan Tuanku Sultan murka kerana pegangan saham yang rendah 20% telah memarahi YAB Perdana Menteri, Datuk Sri Najib.  Terbukti Kamal Al-Penyamun Ibni Pembohong ini bercakap ikut sedap mulot longkangnya kerana sewaktu pertemuan Tuanku Sultan dengan YAB PM ini berlangsung, Si Penyamun tidak berada disitu….

Nah..! Lihatlah betapa jelas sikap pembelit putar alamnya makhluk yang bernama Kamal Hisham ini. Beliau akan menabur fitnah dan dusta setelah kecewa kerana gagal untuk menyamun mengisi kantong peribadinya itu.

Dibawah ini, anda berpeluang untuk melihat sendiri perangai sebenar makhluk bernama Kamal Hisham @ Kamal Al-Penyamun Ibni Pembohong….!

Kununnya beliau berada dipihak yang benar, kunuuunnya beliau muncul sebagai seorang Wira mahu mendedahkan keburukkan Tuanku Sultan…. Tindakan Si Penyamun ini menggunakan laman blog memburuk-burukkan, memfitnah Tuanku Sultan dilihat seperti HERO.

Padahal dibelakang semua ini…, Kamal Al-Penyamun Ibni Pembohong menggigil-gigil, kecut telor menyembah ampun dan maaf kebawah Duli Tuanku Sultan…!!

Ini dia buktinya…. Dua pucuk surat diutuskan oleh Si Penyamun kepada Tuanku Sultan. Yang pertama bertarikh 27 Januari 2012



Diantara bait bait kata pujuk rayu oleh Kamal Al-Penyamun Ibni Pembohong;
Tujuan patik menulis surat ini adalah untuk memohon keampunan kepada Tuanku diatas segala kesilapan atau ketelanjuran kata sekiranya ada yang telah mendatangkan kemurkaaan kepada Tuanku. Sesungguhnya patik adalah makhluk Allah yang lemah dan tidak terlepas daripada melakukan sebarang kesalahan dan kesilapan.

Patik telah berkhidmat sekian lama dengan Tuanku dan sentiasa memandang tinggi serta sentiasa memuliakan Tuanku sebagai Sultan dan Yang Dipertuan Negeri Johor serta Jajahan Takluknya. Tidak pernah terlintas atau ada satu zarah pun dijiwa patik yang ingin membuat hasutan terhadap Tuanku.
Patik ingin memohon limpah kurnia Tuanku dan ikhsan Tuanku untuk memberi keampunan kepada patik…






Diatas pula adalah surat kedua bertarikh 29 Mei 2012… Setelah dua surat diutuskan kebawah Duli Tuanku Sultan, namun terbukti kata kata sembah hanyalah diatas kertas bukannya lahir dari hati Kamal Al-Penyamun Ibni Pembohong…..

Lihat pula bukti dibawah ini, kerja terus memfitnah, berbohong…, mencaci hina Tuanku Sultan…! Kemanakah pergi nya kata kata sembah seperti yang tertulis pada kedua-dua surat diatas tadi..??




Sebagai penutup untuk kali ini, Blog MIK dengan hati terbuka mencabar Kamal Hisham untuk berani pulang dan buat laporan polis segera terhadap segala tuduhannya keatas Tuanku Sultan Johor….!

Jangan jadi BANGSAT…! Jangan jadi PENAKUT…!!

Ayuh, marilah pulang ke tanahair dan bertarung secara gentleman, negara ini ada undang undang untuk menegakkan kebenaran. Janganlah dibazirkan wang jutaan ringgit yang sudah disamun dari keluarga Diraja Johor itu dengan hidup berpindah randah dinegara Eropah dan di Dhubai…

44 comments:

Anonymous said...

Anak haram..bangsat..dia ni dah setarah ngan Kamal Attartuk gaknya..woii anak haram bangsat..mak bapak kau tak ajar ke masa kau kecik2 dulu..atau mak bapak kau pun sama ngan kau..jenias biadap dan kurang hajar..dasar ANJING KURAP..

usin said...

cabar2 tak guna bro. kalau ada asas mamat ni buat salah, tangkap dan selesaikan di mahkamah. ni asyik perang dlm blog je apa cerita. repot polis dh ada, soalnya knp mamat ni masih bersantai2 lg?

Anonymous said...

1. usin cakap dah tul tu..bising x guna, report, bicara, biar court dedah semua...takut2 nanti ada yg terkehel...ingat si polan, rupanya si polan lain yg kena..ada brani?
2. lu x da fakta, jgn dok gebang dlm blog lu, cam lu bagus sgt...takat ceduk citer org lain, taruk dlm blog lu, baik x payah...lu kena hirup udara jhr, baru lu tahu, apa cer sebenar...cukup2 le tu buat citer ceduk ni..

Anonymous said...

Dia tak pernah rapat dengan Almarhum, jika Almarhum ada dia akan menjauhkan diri kerana takut di tanya soalan soalan yang dia tak tau nak jawab.

Anonymous said...

Bukan setakat syer saja yang dia minta tanah pam minyak pun dia minta, dia cakap titah Tunku agar dia diberikan 2 pam minyak dan juga untuk operasi pam minyak.

Anonymous said...

Ada suatu ketika dia juga ambil kesempatan untuk membeli rumah kedai sebelah kilang nabisco dan menggunakan nama Tunku untuk dapatkan diskaun runtuh

Anonymous said...

Apa Tunku ada dia pun hendak, jadi dia pun minta lot niaga daripada sorang Dato dan mengatakan bahwa Tunku kata ok.

Anonymous said...

Kasihan para pelombong, tiap bulan perlu peruntukan persen untuk dia, dia katakan Tunku kata ok, padahal tak pernah dapat perkenan pun, hanya mengguna nama.

Anonymous said...

"lot-lot kedai dia pun nak campur tangan" ?? Pelik, lot kedai yang dia sakau guna nama southern flame dia tak cerita, ambil sewa murah dan sewakan semula dengan harga tinggi, itu semua dia tak cerita.

Anonymous said...

Dalam projek pembangunan tepi pantai pun dia ada minta bahagian dia, macam macam, kalau dah siap kena bagi dia satu penthouse.

Anonymous said...

Dia pernah bawa tony untuk beli tanah stulang laut, kalau belian berjaya dia akan dapat bahagian dia dan bila pembangunan siap bahagian ini pun dia dapat. Nasib baik si tony tak dapat beli.

Anonymous said...

Tulis surat mohon ampun guna letterhead macam crest kerabat??? Nampak sangat masih lagi hidung tinggi, apa salahnya tulis tangan atas kertas putih. Lepas mohon ampun, buat fitnah lagi, nampak tak jujur mohon ampun dia ni.

Anonymous said...

Bro ini bukan ceduk cerita, ini adalah ledakan cerita sebenar yang masyarakat perlu tahu tentang loyar ini.

Anonymous said...

Pernah dalam kmj orang asli, pada masa itu Almarhum Sultan Iskandar secara tiba tiba menyertai konvoi dan berangkat ke satu majlis. Dia mula panik dan jauhkan diri. Jadi apa yang dikatakan dia rapat dengan Almarhum Sultan Iskandar.

Anonymous said...

Dia ni pow sampai ke KL lah. Dalam projek condo di KL dia ada pow sorang Dato cina.

Anonymous said...

"apa tunku ada dia pun hendak".. Tuanku ada tanah pulau, loyar ni pun carik tanah pulau, orang kg nak jual kpd tuanku tapi di hijacknya, terpaksalah org kg jual tanah pulau kpd dia.

Anonymous said...

Bro ni ada bukak opis kat Loondon, caya lah, kat mana ya opis tu, nama firm apa ya? KHAS LLP ke?

Anonymous said...

Tarik balik harta2 ya dia sakau tu dan pulangkan kepada empunya.

Anonymous said...

Bro pam minyak tu guna southern flame lah dalam company tu anak sedara dia dan ayah dia. Tak pernah dapat restupun guna nama Tunku jek. Yg operasi minyak tu guna nama company anak dia pam di skudai. Bertahun tahun ruppanya guna kan nama Tunku. Ngata orang dia yg lebih.

Anonymous said...

Amanahraye cerita dia org tersepit sebab asyik guna nama tuanku, sampaikan kena buatkan opis KL untuk lowyer ni, beri alasan tuanku suruh dan senang untuk tuanku datang bila ke KL. Padahal tak der mcm tu pun.

Anonymous said...

banyak sakau? lot2 kedai? ke, dia jadi proxy je? ada kemingkinan tak macam tu?

Anonymous said...

Sakau beb bukan proxy. Sambil berenang menyelam terus. Macam empunya blog cakap, ini titah tuanku. Ambik kesempatan kaw kaw.

Anonymous said...

Dalam blog peguam tersohor ni dia screen komen komen. Memamang tak da telor peguam tersohor ni.

Anonymous said...

Bila tuanku guna escort perdana warna puti lawyer pun tukar color perdana dia dari itam jadik putih. Bila outstation jadik kan perdana dia mcm krete escort siap ada lampu lip lap biru lagi.

Anonymous said...

Jangan lah saudara kamal menyamakan diri seperti dato onn. Tiada persamaan nya. Persamaan adalah satu penghinaan kepada dato on dan juga keluarga onn. Saudara perlu sedar. Saudara juga bukan hang jebat moden tapi penderhaka dan penkhianat.

Anonymous said...

"susah nak cari kawan sejati" memangg susah sebab kalau kau tak suka orang tu kau akan bercerita buruk sebab tu ramai tak suka berkawan dengan kau.

Anonymous said...

Mamat nih ada guna jawatan dia dan nama untuk jual disel katterminal feri the zon. Dasyat dia ni.

Anonymous said...

Syabas MIK dedahkan siapa si kurang ajar dan penipu besar ni..

Sampai duit parking pun dia songlap.. semuanya guna nama Tuanku..

dulu dia ni kucing kurap jer.. bila dah dapat kenal tuanku, habis semua harta rakyat dan harta tuanku dia kebas..

taubat lah KH, bini ko tu dah nak beranak.. ko nak anak ko jadik pelarian ke?? tak kesian kat mak bapak ko ker?? asyik berpindah randah jer... opppsss lupa plak... bapak dia pun sama penyamun... rembat duit tabung masjid kg melayu dulu... haha bapak borek anak rintik..

dulu engage uncleseekers pastu KH tipu uncleseekers dan terus uncle seekers dedahkan KH yg kasi maklumat balun tuanku, skrg ni plak dia engage bapak uncleseekers plak... hmmmm entah bila pulak si KH ni nak menipu Pak Habib ni..

dengan bloggers pun nak menipu... memang hidup keluarga penipu!!!


si bangsat KH ni klau berani balik la Malaysia buat report polis dan bawak perkara ni ke mahkamah..

kata ko baik sangat!!!

Anonymous said...

1. citer ni dah lama..mahkamah kita yg terbaik di dunia, polis kita terbaik di dunia, institusi diraja antara yg terulung di rantau ini, patutnya kita dah bawa kes ke mahkamah...sekarang dah ada mahkamah khas, boleh bicara kedua2 pihak...patut rakyat rasa heran sbb asyik sembang memanjang dgn reporter, dlm blog, tapi kes tak ke mana2..kalu blajar tinggi2, patut dah pikir naper x bawa kes ke mahkamah terbuka..sembang mahkamah awam, sampai sudah x abis, rakyat asyik mengagak2 je..rajin2 singgah istana kedua2 pihak, si penuduh, si kena tuduh..
2. fitnah2 bukan boleh bawa ke mana2..buat apa makan daging busuk..nak bawa mahkamah syariah, kita pakai sistem sekular..bawalah kes ke mahkamah yg ada, biar hakim2 kita yg arif buat rujuk, keputusan..mana ketua agama, mana pengkhianat bangsa, mana pelupus harta negara, mana yg benar, mana yg salah..
3. jika kita emosi mendaulat mana2 pihak, tanpa tahu bukti2 sebenar, sampai bila2 kita negara ketiga, cam negara afrika, cam negara arab yg gasak x sudah..ada jln baik, kita bawa jalan baik
4. susah sangat ke nak bawa balik, ekstradisi penuduh..pdrm lebih arif jalan cerita, interpol boleh bantu, osama pun depa boleh cari, takat kamal yg muka cam tu dari balik blajar tu pun kan mudah nak cari..muka2 pelajar malaysia kat arab tu pun pdrm kenal, muka2 kat london pun mi6 pun boleh bantu...
5. inilah istilah menang sorak, kampung tergadai..bersorak dah lama, berhimpun dah lama, tapi kes x kemana2, duit dah habis, tekak dah haus, tapi tak ke mana..
6. bawa lah ke mahkamah, kan mudah, tutup citer once and for all
7. jangan tuduh sebarang, nanti terpalit, tak baik. biar institusi raja kita sanjung, institusi rakyat kita juga sanjung, biar akhirat nanti kita berhimpun x kita darjat, cuma amal yg baik jadi sandaran
8. jangan senang2 kecam org anak haram, silap2 terpalit haram ke muka sendiri..
9. mudah citer, tangkap yg tuduh, bawa yg kena tuduh, sembang dlm mahkamah, bicara depan hakim2 arif, insyaalah ada cahaya di hujung jalan...cubalah

Anonymous said...

Mamat ni menyalak lebih sebab takut apa ygg dia dah buat dia cabut pegi luar negara, spura, mekah (kononnya) tapi tak pegi pun sangkut kat dubai.

Anonymous said...

Fisheye ni yg menyalak lebih. Takpayah balik lah fisheye kau da silap dah memang kau kena hidup dalam pelarian sampai bila bila.

Anonymous said...

Dulu mak ayah dia pernah nak mengadap tuanku untuk mohon ampun bagi pihak dia tapi dia tak bagi takut mak ayah dia tau cerita sebenar. Lalu di angkut semua lari

Anonymous said...

Ada tanah tepi kuala
Bot biru tuanku punya
Mohon tanah buat jeti
Nak letak bot macam tuanku punya

Kat mana tuh.

Anonymous said...

Power lawyer ni bukak opis kat dubai london, tapi bawak lari file file dan duduk luar negara. Patut ke majlis peguam baru kan lesen praktis dia.

Anonymous said...

Ada lawyer melaka azrul stok pun kena tipu dengan lawyer nih. Kata nak bayar fee tapi tak bayar.

Anonymous said...

Sebab azrul stok pun bingai. Tu pasal kene jual

Anonymous said...

Bila si rohana , asram nak kena jual plak.....

Anonymous said...

Asram ngan rohana taik lalat pun pelakon terbaek

Anonymous said...

dari uncle seeker tulis pun aku dah tak percaya yang si kamal hisyam ni mulia sgt. jd mangsa fitnah & bla bla bla.

tapi aku confius sikit bila sultan cakap dia tak kenal kamal hisyam ni. tiba2 bila part saham aph boleh plak si kamal ni jd lawyer sultan.

Anonymous said...

Aku yakin dua2 belah pihak salah...selagi ada kuasa di dunia boleh la tutup cerita...

Anonymous said...

Ini orang memang sial. Masa dia jadi proksi dlm shoutern act(konsesi iklan dipbt).. Langsung tk boleh ditegur. Sbb rakyat jadi benci pada kerajaan dan istana.
Bila pbt panggil untuk menegur dan memberi amaran ttg kesalahsn yg dilakukan...
Bgi alasana ym tuanku tkde masa..
Allah maha adil. Dia bgi skali kat penyamun ni..
Tergolek mcm anjing

Anonymous said...

Cantik benor jam rolex yg lowyer tersohor ni pakai...paw uncle sam ke..eh mmg paw pun. Nak beli satu jadi kena beli dua pulak sebab satu utk dia.

Anonymous said...

Eh eh eh..basikal pun mintak si nick owner kedai basikal kat jb kira tol lah tu

Anonymous said...

bahasa ckup kuang hajo,tgk kt page KH lg elok dr blog ni..spe yg reka cte??ko @ dia??klo dibezakan dgn gaya bahasa..nmpak ko yg lebih xbermoral...