Friday, October 26, 2012

Najib KANTOI Lagi...? Pakatan Pembangkang DEDAH Bukti Rosmah Miliki PERMATA Bernilai RM1 BILLION


Rosmah Mansor dikatakan memiliki PERMATA bernilai RM1 Billion....! Benarkah PERMATA mendapat peruntukan sebanyak RM1 bilion sebagaimana yang ditohmahkan?

Sama ada mereka faham atau tidak, peruntukan RM1 bilion yang dikatakan 'milik' Rosmah Mansor itu sebenarnya adalah peruntukan untuk PRA-SEKOLAH, bukannya untuk PROGRAM PERMATA NEGARA (PERMATA).

Pra-sekolah dikendalikan oleh Kementerian Pelajaran, KEMAS dan Jabatan Perpaduan. Usia kanak-kanak yang berada di PRA-SEKOLAH adalah antara 5 sehingga 8 tahun. Manakala PERMATA pula berada dalam kelompok ECEC (Early Childhood Education and Care) di mana kanak-kanak yang menyertainya adalah berusia setahun sehingga 4 tahun.


Betapa bangsatnya juak juak murahan Pakatan Pembangkang cuba memutarbelitkan fakta dan memperbodohkan rakyat....

Teori bahalol dan tidak berasas dengan bertujuan kebodohan dakyah niat jahat mereka dalam isu PERMATA ini.

Pecahan peruntukan RM1 bilion tersebut adalah seperti berikut:

(1) Pra-Sekolah Kementerian Pelajaran terima peruntukan sebanyak RM587.5 juta
(2) Tadika KEMAS (KKLW) menerima peruntukan sebanyak RM532 juta
(3) Tadika PERPADUAN (JPNIN) menerima peruntukan sebanyak RM68.7 juta
(4) PERMATA Negara menerima peruntukan sebanyak....?

 Rujukan di SINI.

Sebagai kupasan untuk lebih kita fahami, mari kita buka minda dan otak benak Pakatan Pembangkang menjelaskan proses perbelanjaan peruntukan bajet PERMATA yang diluluskan.

Dana tersebut diturunkan sepenuhnya ke Jabatan Perdana Menteri sebagai jabatan yang bertanggungjawab ke atas pelaksanaan program-program PERMATA dan bukan masuk poket Rosmah Mansor....

Pengurusan kewangan pula dilaksanakan oleh Bahagian Pendidikan Awal Kanak-Kanak (PERMATA) mengikut segala peraturan kewangan yang sedang berkuat-kuasa sebagai mana diarahkan oleh Kementerian Kewangan.

Pengurusan Kewangan di Bahagian PERMATA juga diaudit oleh Unit Audit Dalam, Jabatan Perdana Menteri untuk memastikan kepatuhan kepada semua peraturan kewangan yang sedang berkuatkuasa.

Sebagai contoh,Program PERMATA telah diluluskan peruntukan sebanyak RM150 juta di bawah Pakej Rangsangan Ekonomi I pada tahun 2009 di mana sebanyak RM130 juta telah dibelanjakan dan bakinya telahpun dikembalikan ke Kementerian Kewangan.

Peruntukan RM130 juta digunakan untuk memperluaskan pelaksanaan Program PERMATA Negara ke seluruh negara dengan hampir RM77 juta telah disalurkan ke KEMAS,
RM16 juta ke Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional,
RM8 juta ke Yayasan Pembangunan Keluarga Terengganu,
bakinya diagihkan ke TASKA Tempat Kerja/TASKA Komuniti di bawah Jabatan Kebajikan Masyarakat, National Children Development Research Centre di Universiti Pendidikan Sultan Idris.

Peruntukan RM100 juta pula yang diluluskan pada tahun 2010 juga telah disalurkan mengikut kaedah yang sama seperti di atas manakala anda baca seterusnya, klik SINI.

27 comments:

dol mat said...

tak hbs2 nak buat fitnah tentang ds rosmah nikan, dah takde keje lain ke krg ni, tadika permata tlh dibina dgnnya gahnya dan byk memberi peluang kpd ank2 kita belajar. tak payahlah nak buat fitnah yg ds rosmah beli permata 1b lagi, rakyat dah tahu niat murni ds rosmah dan aku harap ds dapat bersabar dgn fitnah yg dilempar oleh org yg tak guna ini.

MIRA EDORA said...

NAMPAK SGT PAKATAN HARAM NI BUAT FITNASH LAGI TENTANG ROSMAH DAH GUNA DUIT PERUNTUKAN PERMATA. ROSMAH TU MAMPU KALAU DIA NAK PAKAI INTAN KE, BELIAN NBELI KRG PUN DIA MAMPU SEBAB KETURUNAN DIA KAYA RAYA DAN SUAMINYA PUN CUKUP MAMPU UTK BELIKAN APA SAJA UTK DIA. APA NAK KECOH SGT CUKUP2 SUDAH FITNAH KRG NI SEBAB RAKYAT DAH TAHU HAL SEBENAR DAN TAKKAN PERCAYA DGN TIPU HELAH KRG SEMUA.

Anonymous said...

Fitnah itu makanan harian pembangkang....cuba tenangkan fikiran dan berlapang dada...fitnah itu lagi dasyat dari membunoh ...

cik kiah said...

kalau bodoh sangat xpayah lah nk ckap ape2...guna otak jgn asik nk membabi buta je tuduh mcm2 sedangkn terang2 duit 1 billion tu utk progream permata...kt dh tgk contoh anak2 yg berlajar die permata buktinye didpan mata knp masih nk fitnah mcm2...pelik sunguh dgn sikap pembangkang mcm2 fitnah dilempar pd rosmah sedangkn ape yg rosmah buat semua nye trbukti elok

adik 80 said...

udah2 lah buat fitnah kami rakyat malaysia dh penat melayan pembangkang dgn fitnah mereka...mcm org bodoh jer...x habis2 rosmah menjadi mangsa keadaan...mcm dah xde keje lain pembangkang nie...nampak sangat diaorg takut sbb ramai yg puas hati dgn ape yg rosmah lakukan demi masa depan kanak2

SOLOMON KING said...

Tak sudah sudah dengan penipunya pencacai pencacai pembangkang ni... Asyik menfitnah je pembangkang ni... Kalau dah taktahu cerita jangan lah dok bantai je... Apa yang pembangkang tak puas hati sangat dengan permata? Tak habis-habis nak kutuk permata... Udah-udah le tu dengan fitnah tu... Ingat rakyat bodoh macam pembangkang ke? kahkahkah

Dovakiin FusRodah said...

Aku tak faham betul lah dengan puak puak pembangkang ni. Tah apa yang dia dengki yang dengan Rosmah. Tak habis-habis nak fitnah orang. Ada-ada je yang dorang tak puas hati. Kenapa dorang takut sangat dengan permata? Aku tahu lah korang takut sebab permata banyak tolong orang. Puak-puak pembangkang tahu nak menipu dan sebar kan fitnah je. Wan jijah tu apa yang dia buat untuk rakyat? Ada ke? Ada? Buat lawak je kak jijah!

Pikachu said...

satu lagi permainan yang digunakkan untuk memfitnah rosmah..kenapa bodoh sangat pembangkang takkan pra sekolah dengan PERMATA xboleh bezakan bodoh otak jenis kayu ker...akhir rosmah dan permata menjadi mangsa walaupun itu untuk kebaikkan kanak-kanak..

Diablo Lord of Terror said...

Permainan bodoh oleh puak pakatan yg sangat membosankan lgi...ape benda lgi korang nk pertikaikan? dan ape bukti 1 billion pun?
common la rakyat malaysia aku tgk makin hari makin kaya.....apa lagi mau bising.....korang pakatan rakyat la yg duk rasuah sini sana yg bagi nama negara burok lgi nk bising cm kemak menyampah pun ade pui2

sonu nigam said...

ape kesialnye korang ni,suka sngt buat fitnah.
bukti xde then korang buat cerita,pastu fitnah rosmah miliki 1 bilion.
1 bilion tu tuk pra sekolah lah sial,tang mana datangnye permata.
agak2 lah kalau nk buat fitnah,mentaliti low class punya.
aq tau la pembangkang dah xde kerja tp xyah lah nk buat fitnah kat rosmah.
dasar manusia sial yg lahanat,manusia yahudi yg hipokrit

semboyan said...

petanda - petanda pihak pembangkang tergamak buat apa sahaja untuk mendapatkan tampok pemerintahan persekutuan. Cis!

Chan Fong said...

Saya minta pembangkang cepat mampus dari muka bumi malaysia ini! tidak menolong adalam pembangunan malaysia! tapi bagus dalam menuduh! sah anjinh anwar! soka porak poranda negara!

Sharma said...

Okay Drama baru masuk. drama yang di direct oleh Anwar ibrahim. malukan isteri orang! sungguh hebat modus operandi Anwar ibrahim ini. tapi bila anak bini mereka kena tak mampu nak pertahankan pulak. lepas itu minta simpati kasihan pulak dengan rakyat, mendengan mengutuk kembali barisan nasional! wey nak muntahlah pakatan rakyat! jahanam kau Anwar!

PeroduaHonda said...

Pakatan ini dah nak hancur nie!
dah bukan dari didikan yang sebenar! mereka semua ini patut disula dengan rod besi yang telah dipanaskan! baru sedar depa semua nie!eeeeiiiii geram hati aku tgk bila mereka asyik tuduh tuduh orang nie!

Kah Weng said...

Fitnah has been a good tool for oppositions. They always making issue our of any shit they like. this kind of fellow should be chased of from the country. god please help them!

kelly eng said...

kata dedah bukti???mana bukti nye.....tunjuk lah jgn cakap saja

kak bedah said...

btl tu kelly eng klu takat nak ckp je aq pun blh cakap jugak aq nampak anwar main dgn anjing ari tu,....krg nak percaya ke klu aku ckp mcm tu tanpa bukti???

bebo said...

fitnah fitnah fitnah aku benci dan dah bosan lah

bang ajis said...

aduh kenapa krg sentisa nampak keburukkan dia tp kebaikan dia xde sapa pun nampak

mawar hitam said...

tak habis2 lg ke pasal isu Rosmah miliki permata 1 billion nie??
pembangkang nie kan tak hbs2 dgn fitnah depa psl Rosmah nie!!
apalah mslh depa nie tak tau lah... apa bukti depa yg rosmah benar2 memiliki permata bernilai 1 billion tu???
klu stakat nak ckp dan buat fitnah tak tntu pasal baik diam je lg bgus lh!!

Alas pink said...

pihak pembangkang2 nie semua mmg bodoh dn tolol sgt2lh..
tak hbs2 depa dgn isu pasal Rosmah miliki permata bernilai 1 billion nie!! klu tak dek bukti wahai pembangkang bodoh, tak payahlah nak melalak2 kat sini..paham!!

BOB MALAYA said...

memang rosmah mempunyai belian 1 bilion tetapi belian itu kanak-kanak dimalaysia..belian itu dijaga dan dipupuk dengan penuh kasih sayang melalui PERMATA ..kenapa rosmah selalu menjadi mangsa??mungkin kerana pencacai PR nie bodoh tidak dapat menilaikeburukan dan kebaikan beliau dan mudah terpengaruh dengan si al juburi bodoh..bukalah pemikiran sempit dan bodoh wahai pencacai fikir masa depan..

Mohd Imran said...

OMG!! PKR you don't even know the difference between PROGRAM PERMATA NEGARA (PERMATA) and Diamond huh?? That stupid?? Like this means how you going to rule our country??

aaron lai kah jun said...

Another Stupid Technique Brought By Idiotic Pakatan Rakyat!Do you think the public are that stupid to believe all this?you guys are so dumb!

Nurul Shamira said...

PR.how you can come up with this kind of lies about our first lady? Seriously shame on you!

Puteri Fariha said...

LIES LIES LIES!!THATS ALL YOU CAN COME UP WITH PAKATAN RAKYAT!!I SERIOUSLY LOST RESPECT ON YOU GUYS!!

Tamil selvam said...

ohh pr camon,i need a better lies man! this kind of lies all not really effective man!