Tuesday, October 2, 2012

PANAAS...! Benarkah Tricia Yeoh Buah Hati Khalid Yang Terbaru..?


Foto diatas dirakam sewaktu Tricia Yeoh berpeluang menyertai Menteri Besar Selangor dalam satu lawatan luar negara pergi menziarah Masjid Sheikh Zayed di Abu Dhabi....


Sesiapa yang melihat penyediaan bajet PR kali ini pasti dapat merasakan perbezaan yang ketara. Nampak kali ini, Anwar hendak menekankan agenda meruntuh, demonization beberapa agensi kerajaan yang dibina oleh kerajaan.


Meruntuh sahaja...? Apa sebenarnya yang Anwar inginkan...? Apa program baru yang Anwar nak tawarkan....?

Rupa-rupanya, ada budak baru yang membuat kerja bajet PR tahun ini. Rafizi dan Tony Pua pun tidak memberikan input yang diharapkan. Katanya, orang baru yang lebih menarik perhatian Anwar mempunyai pemikiran yang sangat lateral dan mempunyai idea yang sangat baru.



Tricia Yeoh – adalah permata baru dalam PKR....!

Sekarang ini menjadi Research Officer Khalid Ibrahim, diberitakan mendapat gaji lumayan (18k sebulan). Tricia sudah mula digunakan Anwar di peringkat yang lebih tinggi, Level Nasional....

Tricia ini memang mempunyai minda ‘samarata’ – egalitarian. Semua mesti sama rata. Tak boleh ada perkauman dan sebagainya.

Pemikiran seperti Tricia Yeoh ini memang kena dengan fahaman politik Anwar sekarang. Gung-ho liberalism. Liberalkan semua perkara...!

Anwar sendiri sudah memaklumkan kepada Khalid, bahawa Tricia perlu berada di dalam Parlimen untuk PRU yang akan datang ini. Salah satu kawasan Parlimen,urban seat di Selangor akan menjadi milik Tricia Yeoh. Anwar mahu budak muda ini diberikan peluang yang lebih luas.



Tapi Anwar tidak tahu satu perkara, dalam pada Anwar percaya dengan kebijaksanaan Tricia. Salah satunya bab daripada bajet iaitu mengenai perumahan, teatpi sebenarnya disediakan oleh orang lain. Tricia yang tidak faham sangat mengenai property .

Beliau telah sub-con penyediaan bajet ini kepada seorang lower rank legal officer HDB Singapura. Sebab itu, Anwar tidak ada modal lain, kecuali menggunakan model HDB Singapura.

Cadangan ini sebenarnya tak ikut realiti Malaysia. Singapura ada jawatan Menteri Besar..? Singapura ada negeri...? Singapura ada Jadual (Schedule 9) Perlembagaan yang meletakkan bidang kuasa tanah kepada negeri...? Ada...? Janganlah compare Singapura dengan Malaysia, gagal....!

Kecualilah, Anwar memang prepare Malaysia untuk menjadi REPUBLIK....!! Tricia pastinya bersetuju.
Bab nak runtuhkan Petronas dan tubuhkan syarikat minyak peringkat negeri.

Kalau boleh saya minta kawan-kawan dalam Oil & Gas ulas pandangan Anwar. Oops...! bukan pandangan Anwar, tetapi idea TRICIA...!

7 comments:

Anonymous said...

..hmm abg non dah tutoh kot.. literally lateral position.. ala2 minggir gitew..

Anonymous said...

ah jib gor tatak tulur mau hadir perbahasan belanjawan, buat malu je dpt PM mcm ni !

sundram said...

itu anuwar bukan bagus sgt pon, tp at least berani gak la pertahankan apa yg dia kata. Ini tau baca je, kasi ibu mengandung pon bole baca.poorah chit !

ananonenonok said...

Cun gak maoi ni kalu boleh dipusing belakangkan masyukkkkkk...hehehehe

Anonymous said...

semua dalam fucktan tu bukannya pandai sangat. mulut je besar otak kecik termasuk boss No. 1 mereka tu. Dia ada Phd dalam econ ke? MBA? kalau ada first degree je better shut up the fucking mouth. orang dengar ceramah atau lecture dia sebab mereka suka dengar dia kelentong.. itu je

Anonymo said...

klau x de bukti x payah ckp dol!!!!

Anonymous said...

Natural remedies help the body's immunity system by assisting in the regeneration of good bacteria in the body. Known by Argentineans as Salta la Linda (Salta the Fair) this bustling city is a fine mix of the old and new, where European café culture and fine colonial architecture interacts daily with a central American flair for art and living; creating an ever-changing personality and identity for this entertaining city which, as of yet, has been little altered by the tourism wave. The most common injury experienced by accident victims is whiplash. Michael has done his stint and it should be left to rest. And just think how great you'll
look and feel when you are consistently doing 100 ab
exercises a day.

Feel free to visit my site: Mooresburg