Sunday, November 18, 2012

Isu Selangor: Sudah Ada Bukti 6 Dokumen Tanah Yayasan Selangor Kena Rembat Bila Eli Urut Tangan Carl Leed....

Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Selangor, Datuk Seri Noh Omar hari ini menunjukkan enam dokumen yang didakwanya bukti mengenai pengambilan tanah Yayasan Selangor di Klang oleh kerajaan negeri yang didakwa meragukan.

Menurut Noh, dokumen pertama ialah surat Exco kerajaan negeri, Elizabeth Wong kepada Menteri Besar, Khalid Ibrahim yang memohon agar sebahagian tanah milik Yayasan Selangor di Klang itu dijadikan Pusat Kebudayaan, bertarikh 21 Mac 2011.

Beliau berkata, di dalam surat yang sama Abdul Khalid dengan tulisan tangan meminta Pengurus Besar Yayasan Selangor, Ilham Marzuki supaya menguruskan permohonan Elizabeth kerana sudah dibincang di mesyuarat lembaga dan beliau telah meletakkan cop pejabatnya bertarikh 22 Mac 2011.

"Dokumen ini menunjukkan Abdul Khalid begitu 'sayangkan' Elizabeth kerana permohonan Exco wanita itu diproses hanya dalam masa sehari," kata beliau kepada pemberita di Bangunan UMNO Selangor di sini petang ini.

Noh yang juga Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani berkata, satu lagi dokumen menunjukkan Ketua Setiausaha Sulit Menteri Besar telah menghantar surat kepada Ilham meminta beliau mengemukakan ulasan berkenaan cadangan memajukan tanah sebagai Pusat Kebudayaan sebelum 27 Mei 2012.

Baca seterusnya, klik sini

8 comments:

Kelab Generasi Baru Otak Lembu Masuk UMNO said...

'Katakan Celaka Muhyiddin'..... Muhyiddin LEMBU tua NYANYUK nak mampus!!!

Puteri UMNO Kump ANJING menyalak Gila Babi....

~ BUKTI 1 ~

~ BUKTI 2 ~


Pemimpin2 UMNO BODOH macam LEMBU... Tua2 NYANYUK nak mampus!!!

Lihat Bukti Transformasi Pemuda UMNO otak lembu telah berjaya!!!

~ BUKTI 3 ~

~ BUKTI 4 ~

~ BUKTI 5 ~

~ BUKTI 6 ~


Anonymous said...

Budak kat atas tu dah sasau, meracau

kotasinga said...

kelab generasi baru otak lembu sememangnya otak lembu keturunan dan keluaran Parti PAS....bertaubat.....sebelum terlambat

Anonymous said...

dok sibuk pasal tanah orang lain .. kat kl ni belambak tanah rezab melayu dan reserve kerajaaan di di lanunkan dan diperompakan kepada kroni umno BN, contoh paling dekat lak.. ,, disentul seluas lebih kurang 850 ekar tanah reserve KTM. MACAM MANA BOLEH DIBOLOT OLEH ytl sorang je,, kalu tak pertolongan pemimpin umno ynag memerentah,, tak masuk langsung perompak harta negara dok sibuk tengok kuman seberang laut, gajah
depan mata buat tak nampak ,, memang penyamun dan perompak terhormat.. banyak masyuk poket YTL huluk, mata jadi tertutup, perut dah kenyang, mulut pun bisu.. tapi tang orasng cepat cepat dia menyalak slah iotu dan ini,, cu cuma sebahagian ,, banayak lagi aku nak dedahkan dekat pilihan raya nantii..

Anonymous said...

ITU BUKAN TANAH KTMB LAA NGOK.....

ITU TANAH KPTG PUNYA MAKNA NYA TANAH TU KERAJAAN PUNYA......

KTMB TAK PANDAI BUAT BISNES CONTOH KALAU TANAH ADA ORG YANG NAK SEWA TAK BOLEH
TP KALAU DUDUK SECRA HARAM BOLEH PULAK......

BODOH PUNYA PRESIDEN KTMB DAN PEN BESAR MKN GAJI BUTA.....

kakbedah said...

tunggu terdedah dah didedah maka tunggu saja ianya terlondeh kah kah kah!

kelly engku said...

Rompakan terancang pakatan haram ke atas Selangor bakal menyaksikan harta Selangor hampir licin ditelan adun-adun DAP, PKR dan PAS. Sepanjang empat tahun kepimpinan pakatan pembangkang mengambil alih negeri Selangor ternyata tidak ada apa perancangan dan pembangunan baik dari sudut infrastrutur mahupun dari sudut sumber manusia yang boleh dibanggakan oleh rakyat di negeri ini. Mereka hanya tahu bagaimana untuk mengaut hasil bumi sebagai contoh menjadikan pasir sebagai satu industri. Mereka mengeluarkan pasir di bumi Selangor dengan kuantiti yang begitu banyak. Apabila pasir ini sudah habis kelak, mereka tumpu pula kepada aset-aset anak syarikat. Sebagai contoh mereka jual tanah PKPS di Sarawak sebanyak 11 ribu hektar. Selepas itu, isu penjualan tanah Yayasan Selangor Kampung Pandan, isu jual padang bola di Kelana Jaya. Begitu juga dengan isu menjual institut kemahiran Yayasan Selangor di Sabak Bernam. Apa yang jelas bagi saya, mereka ini mengumpul kewangan untuk anak syarikat dan untuk negeri dengan menjual aset-aset yang ada.

Anonymous said...

Itulah kepadaian kerjaan PR selangor. Pandainya buat duit dgn cara menjual aset.Bukan pandai business. MB bekas org korporat pun dah jadi mcm keparat.