Wednesday, November 14, 2012

Penghormatan Buat Rosmah Dari Sheikha Moza Nasser, Permaisuri QATAR..!! Wan Azizah Ada…??Isteri Perdana Menteri, Yang Berbahagia Datin Seri Paduka Rosmah Mansor telah diberikan penghormatan sebagai tetamu kehormat bertaraf VVIP dalam World Innovation Summit for Education [WISE] 2012 yang berlangsung di Qatar National Convention Centre di DOHA.

Rosmah turut diberikan satu lagi penghormatan untuk menyampaikan ucapannya dalam salah satu sesi yang akan diadakan pada 14 November 2012. Konvensyen ini akan berlangsung selama tiga [3] hari bermula dari 13hb sehingga 15hb November 2012.

Sebanyak 100 buah negara  bersama lebih 1,000 orang peserta Konvensyen akan membentangkan kertas kerja bertemakan “Collaborating for Change”.

Ketibaan Rosmah telah diiringi oleh seramai 8 orang ahli Badan Amal dan Kebajikan Tenaga Isteri-Isteri Menteri dan Timbalan Menteri (BAKTI) dan Prof Tan Sri Dr Sharifah Hapsah Syed Hasan Shahabudin, Timbalan Canselor Universiti  Kebangsaan Malaysia [UKM].

Ucaptama perasmian oleh Permaisuri Qatar, Sheikha Moza Nasser turut dihadiri oleh Emir Qatar, Sheikh Hamad Khalifa dan Pengerusi Yayasan WISE, Sheikh Abdulla Ali Al-Thani.


Datin Seri Paduka Rosmah mendapat kesitimewaan tempat duduk bersebelahan dengan Emir Qatar….

Pada 14hb November 2012, Rosmah akan menyampaikan ucapannya dengan tajuk  “Sustainable and Quality Education for The Future, Malaysia’s Experience Through PERMATA”.


Isteri Perdana Menteri ini akan menerangkan mengenai PERMATA yang bertujuan mengutamakan sistem pendidikan untuk anak anak di Malaysia.

SUMBER - Klik sini dan sini

15 comments:

Anonymous said...

Akan bertambah kering lah gigi dan lidah wan jijah bila melihat gambar di-atas....hahahahaha.

Afiq KLtown said...

Aku rasa wan azizah akan meroyan bila tengok gambar dan baca posting ni.. Kah kah kah
Cermin lah diri ko tu dlu kak jijah oi.. Awak tu cuma isteri ketua pembangkang yang penuh dengan cerita panas.. Kah kah kah

Anonymous said...

Biasalah kat dalam negera sendiri org dah tak hormat dah wahai rosmah. Harap kat luar negara je. itupun sebab berkaitan dgn negara. Kalau individu , memang org tak layan pun rosmah ni. Isteri PM paling bnyk kontroversi dlm sejarah Malaysia.

Anonymous said...

Yg xhormatkn DSR cume penganut pakatan jer....sbb mrk lebey hormat n takotkn WAN JIJAH , SISTER NORULE n BINI TOKONG.....

ke3 insah itu adalah wanita suci lagi mulia...ekekekekekek....bole mnjelma dimana2 saja esp kat DEWAN UNDANGAN NGR PP.....

Anonymous said...

Yang hormat DSR cuma pencacai umno jer...

Anonymous said...

Yg tak tahu hormat org & undangx adalah pencacai mcm mike...tuuiihhhh...

Anonymous said...

Salute DSR for d good speech. Bernas & berpandangan jauh dlm konteks pendidikan anakx bangsa pd masa hadapan..

Melayu Atas Pagar said...

BAGUSLAH JIKA PENCACAI UMNO MENGHORMATI ROSMAH MANSOR, SEKURANG-KURANGNYA ROSMAH MANSOR TIDAK PERNAH MENGGALAKKAN UMAT ISLAM UNTUK BEBAS BERAGAMA ...

SIAPA YANG MENGGALAKKAN HAK KEBEBASAN BERAGAMA DAN HAK LGBT INI? ... ROSMAH MANSOR?

Badut Rakyat said...

tahniah Datin Seri Rosmah.inilah pemimpin yang kita nak.Datin Seri Rosmah adalah contoh wanita yang di segani.tanpa beliau PERMATA tak ada.semua itu khas untuk golongan muda yang nak menonjolkan bakat.inilah contoh terbaik menggambarkan ketokohan dua wanita yang menjadi lambang kepada kejayaan kepimpinan suami mereka sebagai pemimpin nombor satu negara masing masing.terima kasih Datin Seri Rosmah :-)

Cili Padi said...

Sekali lagi rosmah penghormatan dari negara luar, kali ni dengan pemaisuri qatar pula... wan azizah ada? Kalau setakat penghormatan untuk ceramah menyebarkan fitnah baik tak payah... kahkahkah Ekkk jangan jealous eh kak wan!

Uptown Gurl said...

negara luar pon hargai DS Rosmah...patut rakyat negara ni lebih mneghargai beliau...bukan jatuhkan beliau...byk dah kebaikan yg die buat utk negara ini...sama seperti suaminya...:))

Leftenan Caine said...

tp syg sstngah drpd rkyat kta sukar nk mmprcyai kbaikan yg dbawa rosmah krb mreka tlh trmakan dgn fitnah2 yg dlmparkn oleh pmbbgkang..rosmah tlah brjya mnaikkan nama malaysia di mata dunia sdgkan jijah ngan laki dia sring mmbrukkan negara sndri..apa pn ak bngga ngan rosmah sbb dh dpat bktikan usaha nya slama ini berbaloi.PERMATA skali lgi mndapat pngiktrafan dunia..

Zara Morgana said...

jijah mesti mcm cacing kepanasan sekarang bila melihat gambar ini..sehingga rosmah diberi penhormatan oleh negara luar..tapi jijah apa yang ada???

BOB MALAYA said...

aku kagum dengan pemikiran dan bijaksaan rosmah meembuat sesuatu kerja sebagai contoh terbaik ialah PERMATA yang membuat negara luar kagum..rosmah diberi penghormatan oleh pemaisuri qatar ..tahniah rosmah..jijah apa yang dilakukan??

bro yul said...

jijah omega kena lagi,mesti jijah omega tengah mengamuk bila baca artikel nie..semakin lama rosmah semakin d iktraf oleh dunia luar dan idea rosmah tentang PERMATA berjaya menarik minat bnyk negara luar yang ingin menjadikan PERMATA sebagai contoh untuk pedidikan awal kanak-kanak d negara mereka..rosmah telah bejaya mengharumkan nama negara dan jijah omega pulak hanya menjatuhkan martabat seorang wanita apabila membela seorang peliwat dan pelayan cina dol...sungguh memalukan....