Sunday, November 11, 2012

TERBONGKAAARR...! 30 Muslimah PAS Selangor Bantah Kenyataan Bodoh Nurul Izzah

Nurul Izzah, anak Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim, tidak dapat tidur lena beberapa hari kebelakangan ini sejak mengeluarkan kenyataannya  yang menyokong LGBT dan mempromosi kebebasan agama meliputi umat Islam di negara ini.

Samada Nurul adalah seorang yang dijangkiti penyakit jahil kategori paling gaban iaitu jahil murakkab atau ia adalah satu kenyataan yang telah dirancang dengan teliti dan dikeluarkan pada saat yang sesuai.

Jika Nurul jahil murakkab amat malanglah bagi seorang anak muda yang berkelulusan universiti dan dipilih oleh rakyat sebagai Ahli Parlimen untuk berkata sedemikian terhadap agama Islam yang dianutinya sendiri.

Jika ini benar, maka Nurul bukanlah seorang yang bijak sebenarnya walaupun mengaku mewakili suara orang muda kerana perbuatannya bukan membantu membimbing golongan belia dan remaja ke arah pemahaman Islam yang lebih seimbang tetapi membawa mereka ke arah pemikiran yang rosak dan menuju ke Neraka, nauzubillah!

Ini kerana dengan mensalah tafsir frasa 'kebebasan beragama' berhubung status agama-agama lain selain Islam di dalam Malaysia, Nurul telah gagal untuk memahami isi kandungan Perlembagaan Persekutuan sebagai penggubal undang-undang di peringkat federal.

Lagak Nurul seolah-olah beliau memahami Perlembagaan Negara malah berpura-pura mengenali Islam secara syumul telah memakan dirinya sendiri.

Sebenarnya Nurul telah mendedahkan kebodohannya sendiri mengenai Islam pada forum bertajuk "Negara Islam? Versi Mana; Siapa Bertanggungjawab" di Subang Jaya pada 3 November lalu.

Tidakkah Nurul tahu bahawa adanya artikel 153 di dalam Perlembagaan yang mengatakan bahawa Islam adalah agama persekutuan dan agama-agama lain boleh diamalkan dalam keadaan 'aman dan damai'?

Ini bermakna Islam telah diiktiraf sebagai agama tertinggi pada peringkat federal dan tidak agama lain yang disamakan dengannya.

Pemahaman Nurul mengenai Islam samalah dengan peribahasa Melayu, 'bapa borek anak rintik' atau 'di mana tumpah kuah kalau tidak ke nasi'.

Nurul adalah anak bapak dan produk daripada satu jalur pemikiran mengenai Islam yang sama dengan Anwar.

Jika Anwar percaya kepada fahaman pluralisme agama maka anaknya, Nurul juga membawa pemikiran yang sama.

Jika Anwar menyokong hak dan kebebasan golongan Lesbian, Biseksual, Peliwat dan Pondan (LBGT) maka tidaj hairannya darah dagingnya sendiri juga terpengaruh dengan pendirian yang sama.

Jika Anwar mengatakan undang-undang berhubung liwat dan seks luar tabii di negara ini sudah ketinggalan zaman atau 'archaic, Nurul juga pernah menyokong kenyataan ayahnya itu.

Jadi Nurul bukan sahaja membawa genetik atau baka Anwar di dalam dirinya tetapi juga menjadi cermin kepada setiap pendirian dan keyakinan ayahnya di dalam politik, ekonomi, pendidikan malah agama.

Sebab itu Anwar dengan spontan menyebelahi Nurul dengan mengatakan kenyataan anaknya itu telah dipolitikkan malah cuba mengalih perhatian dengan menimbulkan isu-isu lain yang tidak berkaitan.

Begitulah taktik Anwar apabila tersepit; semua orang dituduhnya terbabit dengan kesalahan yang sama.

Hakikatnya kenyataan Nurul telah membangkitkan gelombang kemarahan umat Islam di seluruh negara.

Bukan sahaja badan-badan bukan kerajaan mengutuk kenyataan Nurul itu, tetapi juga pemimpin-pemimpin politik, para mufti dan ulama membantah malah Sultan Selangor murka dan kesal terhadap pandangan yang sesat itu.

Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya kerana daripada satu ikon yang popular dengan jolokan 'Puteri Reformasi' dikalangan penyokong reformasi jalanan dan PKR satu ketika dulu, Nurul kini merundum menjadi liabiliti besar kepada parti yang diwakilinya sebagai naib presiden.

Apa pula kata ibunya, Wan Azizah Ismail yang menjadi presiden parti terhadap kenyataan jahil anaknya itu?

Apakah seperti Anwar, 'Kak Wan' akan turut menyokong dan berdiri teguh di belakang Nurul atas rasa kasih sayang seorang ibu terhadap seorang anak walaupun si anak telah jauh tersasar dalam pandangannya mengenai kesucian dan kedudukan agama Islam?

Walaupun PAS mahu mendengar penjelasan dari Nurul tetapi pimpinan tertinggi PKR sehingga kini masih membisu dan tidak berani mengeluarkan kenyataan rasmi mengenai pendirian Ahli Parlimen Lembah Pantai itu.

Masakan PKR berani kerana mereka tahu kenyataan Nurul itu tidak boleh dipertahan mahupun dijustifikasikan.

Jika PKR menyokong Nurul maka seluruh struktur PKR akan dilabel sebagai sebuah parti yang menyokong pluralisme dan LBGT, sesuatu yang mereka tidak akan lakukan menjelang Pilihan Raya Umum ke 13.

DAP pula memilih untuk berdiam diri kerana mahu menjaga hati umat Islam walaupun secara diam-diam parti cauvinis itulah paling lantang menentang Islam dan menyokong sepenuhnya penularan budaya LBGT di negara ini.

12 comments:

Anonymous said...

sebagai umat islam yang cintakan agama Allah ini, maka marilah kita sama-sama mengamalkan bacaan yasin dan mohon Allah jauhkan bala yang dibawa oleh pakatan haram ini. dan sebagai mengambil berkat dari doa pemimpin yang adil lagi zuhud iaitu tuan guru nik aziz nik mat yang mashur itu maka marilah kita gunakan doa tersebut, “ya Allah dengan berkat bacaan yasin dan berkat doa tuan guru nik aziz nik mat yang telah memohon puak yang batil itu hancur lebur dan dihantar tentera ahzab musnahkan mereka … engkau hantarkanlah tentera ahzab dan musnahkan mereka yang batil itu … yang mengamalkan fahaman asobiyah iaitu mempertahankan puak-puak mereka sekiranya puak mereka berzina mereka halalkan dengan berkata tidak salah sifulan berzina dengan bini orang, dan berkata siapa yang fitnah pemimpin mereka meliwat maka orang tersebut perlu jilat kaki pemimpin tersebut dan menggunakan medan ceramah dan kutbah jumaat untuk mempertahankan pemimpin tersebut … itulah amalan asobiyah yang paling hina … musnahkan kesatuan mereka dan pemimpin mereka yang sesat dan menyesatkan itu … ilmuan mereka juga enggan menegur sesama sendiri apabila ada diantara mereka yang mahu berkawan dengan iblis demi menjatuhkan kepimpinan sekarang … musnahkan mereka itu kerana mereka adalah asobiyah yang dihina oleh nabiMu. dan ya Allah ya tuhanku engkau munsahkan pemimpin mereka yang meliwat itu sebagaimana engkau musnahkan puak nabi lut …”

Anonymous said...

Amin

Anonymous said...

Amin

Anonymous said...

Keluarga 69.

Anonymous said...

Pada zahirnya ia bukan satu kebodohan.
Ia adalah satu fahaman yg dibawa sejak kecil.
Di didik supaya meliberasasikan
manusia sejagat menggunakan
akal fikiran sahaja.
Islam yg dicampur aduk bagai cendol
mamak dengan fikiran liberasasi.
Ia bukan kedodohan zahir tetapi
kefahaman yg di salah tarbiah.
Pada pandangan Hakikatlah ia satu
kebodohan manusia yg jahil
tentang kebenaran yg Rasulollah
bentangkan kepada manusia sejagat.
Islam yg hak sudah bertemu dengan
Tuhan yg selayaknya di sembah.
Amatlah bodoh seorang manusia yg
sudah bertemu Tuhan yg hak masih
mencari kebebasan memilh Tuhan yg
bathil.
Bagi manusia yg sudah berjumpa
Tuhan yg hak hanya perlu samikna
wa atokna. Dengar dan ikut perintah
Allah tanpa keraguan kerana kita
sudah meletakkan diri sebagai
Hambanya yg mutlak dan tidak
berbelah-bagi. Inilah penyerahan
diri di dalam Kalimah Tauhid
yg di baca setiap kali solat.
Maka di manakah Hakikat kebebasan
memilih. Di dalam penyerahan diri
tidak ada kebebasan lagi.
Tetapi penyerahan diri membawa
nikmat dan rahmat yg berpanjangan
sampai ke hari akhirat kelak.
Maka bodahlah manusia yg mencari
kebebasan yg jahil.

Anonymous said...

Aamiin...

Anonymous said...

Bapa borek anak rintik

Anonymous said...

Ya Allah ya Tuhan kami kau hancurkan dan kau masukkan mereka-mereka yg cuba menghina agama yg Kau redhai (Islam)ke neraka jahanam. matikan mereka dengan kehinaan yang sehina-hinanya AMIM, AMIN

Anonymous said...

sapa yang bagi undi kat dia time dia bawak gambar nuar berahim kena tumbuk mesti menyesal

Anonymous said...

Pendudok lembah pantai jangan lupa undi bn , kta orang tak mahu wakil pkr lagi .

pembela islam said...

Sering tertanya tanya nilai apakah yang ditanam oleh seorang pemimpin keluarga seperti Anwar Ibrahim kepada ahli keluarganya kini sudah pun terjawap. Kini tertanya tanya pula nilai apakah yang ditanam oleh seorang ibu seperti Nurul Izza pada anak anaknya. Kasihan anak anak yang dilahirkan dalam keluarga seperti ini. Tidak ada gunanya harta yang melimpa limpa kalau mati dalam kafir atau murt
ad. Nauzubillah.

merbah desa sgt said...

kalau dikaji dengan teliti PKR dan PAS sedang berebut PENYOKONG dari orang ISLAM.kedua duanya menggunakan isu UGAMA untuk menang PRU13 nanti.