Wednesday, December 19, 2012

Haji Hadi BOHONG...! Ibrahim Libya & Rakan2 TIDAK Mati Syahid Dalam Peristiwa MEMALI

Sejak tanggal 7hb April 1981, hari bersejarah Haji Hadi Awang telah mengeluarkan Amanat Hadi, menggariskan panduan melaksanakan Negara Islam PAS....

Salah satu laungan mereka adalah menghalalkan menentang UMNO kerana kunuunnya UMNO mengekalkan perlembagaan kafir..., maka menentang UMNO adalah JIHAD...!

Kemuncaknya pada 19 November 1985,  berlaku Peristiwa MEMALI dimana Ibrahim Libya dan rakan-rakannya bertempur dengan pihak Polis Diraja Malaysia [PDRM]. Kunuuuunnya bak menegakkan Negara Islam...

Kunuuuunnya lagi, menentang PDRM ini Jihad kerana duduk dibawah kerajaan UMNO, kunuuuunnya lagi kalau mati menetang PDRM akan mati syahid.

Akhirnya kesudahan kisah MEMALI, empat [4] orang anggota PDRM mati dibunuh dan Ibrahim Libya bersama rakan-rakannya turut terbunuh mati ditembak.

Ibrahim Libya dan rakan-rakannya diisytiharkan Mati Syahid, jenazah mereka tidak dimandikan, tidak dikafankan terus ditanam..., kesian sungguh.

Bertambah kesian lagi setelah 30 tahun pada Muktamar PAS 2011, Haji Hadi katakan PAS tidak akan perjuangkan penubuhan Negara Islam kerana ianya tidak ada termaktub dalam Al Quran....

Saksikan video klip ini;


Siapa yang akan bertanggungjawab sekarang ini diatas kematian Ibrahim Libya..?

Semoga ahli keluarga waris semua yang terkorban dalam insiden Peristiwa MEMALI bolehlah segera berjumpa dengan kepimpinan PAS. 

11 comments:

merbah desa sgt said...

ibrahim libya ni niatnya betul tapi cara tindakannya salah.bukan bagini caranya untuk memperjuangkan islam.

Anonymous said...

Niatnya betul tapi tempatnya salah didalam negara yang aman. Menjadi saudara seagamanya musuh. Siapa yang bertanggungjawab tentulah Haji Hadi. Tak kena pada adik beradik dia tentu dia tak rasa apa. Anggota polis bukan mati ditangan komunis tapi ditangan saudara seagamanya. Walau berapa tahun pun peristiwa itu tetap diingati dicetuskan oleh Hadi.

Anonymous said...

Pas Sanggup berperang dengan Umno walaupun umno memperjuangkan Islam, tapi dengan Dap yang menetang Islam, Pas sanggup jadi anjing kepada Dap.


weii Pas mana jihad kamu nak menentang perlembagaan kafir?, kenapa perlembagaan kafir yang dibawa Dap kamu tak tentang, hahahaha Dap dah bagi tulang babi sama anjing Pas sampai buta hati, tu la pasal tak menyalak lagi...

Anonymous said...

Visit Freemalaysiakini2.com No subscription needed.

Anonymous said...

Haji hadi ulamak babi hutan pas bapak iblislaknatullah di tambah dengan Nik Najis Babi hutan tua.
Berjuang menentang umno halal.
Menentang tuan Babi ulamak tua dua ekor ni haram.
barisan ulamak2 pas yang menyembah haji hadi babi dan nik najis babi jangan membabikan diri kamu orang.
Berkata benar demi islam dan bukan kerana gelaran ulamak dunia.

Anonymous said...

Akhirnya Allah telah 'mengizinkan Tun M masuk dan bersolat di dalam Baitullah. Fikir-fikrkanlah... tak kan pulak UMNO mampu nak bayar pada Al Malik Saudi Arabia yang merupakan salah seorang manusia paling kaya di dunia ini.

Anonymous said...

Sifat-sifat manusia: tahu tetapi mengatakan tidak tahu, tahu dan mengatakan memang tahu, tidak tahu dan mengatakan memang tidak tahu, dan yg munafik tidak tahu tetapi berlagak tahu. Begitulah manusia dengan Islam.

Anonymous said...

Perlu di ingat pimpinan pas hari bukan ulamak, mereka ahli politik yg berangan nak pegang kuasa di putrajaya. Ikutla fatwa yg dikeluarkan olih mufti nescayavselamat dan amn duia akhirat. Ahli2 pas ingatla. Jangan terlalu taksub dengan orag poltik yg berjubah dan berlagak macam ulamak. Ulamak ni tak keluar dari mulut mereka kata2 yg menyakit hati orang lain apalagi memaki hamun dan mendoakan kehancuran kepada sesama umat Islam. Musuh Islam kuat kerana umat Islam bergaduh sesama sendiri. Kalau kita bersatu insyaAllah Allah bersma kita.


Anonymous said...

Haji Hadi cetuskan peristiwa Memali
Lim Kit Siang cetuskan 13 May 1969.
Anwar Ibrahim cetuskan peristiwa kacau bilau dan Bersaih 1, 2 dan 3.

tigh parti cetuskan tiga jenis peristiwa.

Anonymous said...

IBAHM LIBYA DAN PENGIKUTNYA YG TERBUNUH ITU BUKANNYA MATI SYAHID TAPI MATI KATAK.....DAN IA WAJAR DISEMADIKAN DEPAN TANGGA HAJI HADI....YANG SYAHIDNYA MUNGKIN POLIS KERANA TERORBAN MEMPERTAHAN NEGARA DAN AGAMA ALLAH DARI DIPERSENDA DAN DICEMAR OLEH IBLIS IBLIS PAS......DAN HADI PERLU BERTANGGUNGJAWAB 100 % DALAM SOAL INI DA MESTIBERSEDIA MENNGGUNG DOSA PENGIKUT TAKSUB TOLOL MEREKA.

Anonymous said...

Anon5....jgn terlalu celupar menyebut atau mengeluarkan kata2 yg tdak sopan/berakhlak terhdp org lain semata2 kerana kita tidak suka thdp org itu...walaupun saya ahli UMNO ttp saya tidak pernah mengeluarkan kata2 sprt itu terhadap pemimpin2 mrk walaupun saya tdk setujudgn mrk...belajarlah beradab bukan beremosi