Sunday, December 30, 2012

Kenapa Nak Adakan Perhimpunan 12 Januari Halang Shamsidar Ke Mahkamah...?


Utusan Online

Ahli Dewan Negara, Dato' S Nallakaruppan mengecam rancangan pakatan pembangkang untuk menganjurkan perhimpunan bagi memastikan isteri Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat, Azmin Ali, Shamsidar Taharin tidak menjadi saksi di mahkamah.

Nallakaruppan mendakwa, rancangan mengenai ‘Himpunan Shamsidar’ itu dijadual berlangsung pada 12 Januari depan iaitu beberapa hari sebelum perbicaraan kes saman fitnah mengaitkan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan dakwaan akti-viti biseksual.

“Mereka hendak mengadakan demonstrasi jalanan bagi mengelirukan proses undang-undang yang berlangsung di mahkamah. Kenapa tidak mahu Shamsidar menjadi saksi?
Saya kira semua rakyat akan berpeluang mendengar pendedahan yang bakal berlaku apabila Shamsidar naik ke kandang saksi untuk memberi keterangan," katanya kepada pemberita di sini hari ini.


Anwar memfailkan saman fitnah terhadap Nallakaruppan serta syarikat penerbitan, Utusan Melayu (M) Bhd. pada 26 Mac lalu ekoran petikan ringkas yang disiarkan oleh Utusan Malaysia pada 20 Mac lalu di muka hadapan bertajuk Anwar biseksual, tak boleh jadi Ketua Pembangkang - Nalla dan berita penuh di muka surat enam bertajuk Nallakaruppan tuduh Anwar biseksual.

Semalam, Pesuruhjaya Kehakiman, Vazeer Alam Mydin Meera membenarkan sebahagian besar pembelaan Nallakaruppan serta Utusan Melayu dalam kes saman tersebut dikekalkan.

Nallakaruppan dalam pernyataan pembelaannya yang difailkan pada 23 Mei lalu menyenaraikan kira-kira 10 orang termasuk Shamsidar bagi membuktikan dakwaannya berhubung seksualiti bekas rakan baiknya itu.

Jelas Nallakaruppan, kes saman fitnah yang dikemukakan oleh Anwar melibatkan kepentingan awam dan Shamsidar perlu tampil menjadi saksi bagi membuktikan kebenaran di mahkamah.
Anwar adalah seorang pemimpin politik yang bercita-cita hendak menjadi Perdana Menteri, sudah tentu ia melibatkan kepentingan awam. Saya berharap isterinya, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail juga dapat hadir ke mahkamah untuk mendengar semuanya," katanya.

7 comments:

Anonymous said...

Perancangan untuk mengadakan perhimpunan 'Halang Shamsidar Ke Mahkamah' itu sendiri adalah bukti bahawa Anwar Ibrahim sememangnya mempunyai hubungan sulit dengan Shamsidar. Difahamkan selain dari Shamsidar terdapat beberapa nama yang disenaraikan yang boleh menjadi saksi dalam kes saman rm100 juta Anwar Ibrahim keatas Nalla dan Utusan Malaysia. Mengapa hanya Shamsidar seorang sahaja yang mereka 'perjuangkan' supaya tidak menjadi saksi dimahkamah? Bagaimana denga Norlela dan beberapa orang lelaki yang sama2 tersenari.

Adakah hubungan sulit antara Anwar Ibrahim dengan Shamsidar bakal membongkar banyak lagi rahsia sehingga Anwar Ibrahim merada dalam keadaan ketakuatan yang amat sangat. Nalla kata Anwar Ibrahim biseksual, Anwar Ibrahim menafikan. Bukan Mahkamah boleh dijadikan tempat paling sesuai untuk Anwar Ibrahim membersihkan namanya? Lagi pun yang menyaman Nalla Karuppan adalah Anwar Ibrahim sendiri.

Apa pun yang Anwar Ibrahim cuba lakukan untuk menutup segala kebejatannya tidak akan berjaya. Karpal Singh yang bukan Islam pun pernah menasihatkan Anwar Ibrahim. 'ANWAI IBRAHIM MESTI BERTAUBAT' Kata Karpal Singh.

Wallahulam.

mtk

Anonymous said...

..lebai2 kulop di bawah pimpinan moosidol am aka barua! barua! barua!.. sedang siap siaga menerima arahan dari gay tua & yb jamban.. taqbir!..

Anonymous said...

Anuwar,.... Anu nya kepanasan....

Anonymous said...

Anuwar di segambut, shamsidar di bukit antarabangsa, dimahkamah bertemu juga........

Anonymous said...

pak mustofa akan kuarkan surat pekeliling bg megarahkan semua juak2 PAS hadir kedemo tersbut...tentera2 unit amal dh dpat bju dgn beret pink free tuk laksankan tugas murni bg mjaga kote bengkok....hahaha..dpt tau smalam,demo hijau lynas dh xde org malayu...kahkahkah

Anonymous said...

Selepas solat hajat, Allah dah tunjukkan macam2 dah pada orang ramai. Tapi puak pecacai PKR dan PAS masih tak pecaya lagi. Perseolannya sekarang, mereka nak pecaya pada siapa. Pada ALLAH atau pada ANNUAR. Tanya lah pada diri anda.

Azat Ahmad said...

admin ni memang bodoh,asyik nak buat fitnah ajer..kau jaga la family kau baik2..solat 5 waktu tak tau cukup ke tak..tak habis2 nak menuduh org.. -hamba Allah-