Friday, December 14, 2012

PENUTUP UPDATE GAZA – Blogger MIK Selamat Pulang Dan Selesai Tugasan Membuat Laporan Dari GAZA…Sepertimana yang dilaporkan sebentar tadi disini, kesemua delegasi yang menyertai Misi Khas 2nd Wave Road To GAZA telah selamat menjejakkan kaki dibumi bertuah Malaysia petang tadi….

Blogger MIK yang turut sama menyertai delegasi yang diketuai oleh Presiden Kelab Putera 1 Malaysia, Datuk Hj Abdul Azeez Rahim juga sudah selamat sampai dirumah dan bersyukur kehadrat Allah swt diatas segala perlindungan dan kemudahan buat kami sepanjang menjalankan tugas di bumi Gaza.

Rakaman foto diatas dibuat di Rafah sempadan Palestine sewaktu delegasi sedang menunggu untuk menyeberangi pintu gerbang masuk ke Mesir petang semalam…..

6 comments:

Anonymous said...

Bro.. Hang jumpa org2 PAS hantar ubat-ubatan tak kat sana..?

Anonymous said...

Bro,,,hangpa jumpa x MASJID yg PAS bina kat Palestine...ostajah Mulut Puaka tuh kata ada 2 masjid yg PAS bina!!!!!...

Anonymous said...

Visit Freemalaysiakini2.com No subscription needed.

Anonymous said...

Utusan Dan Azeez Kantoi Lagi..

Semua Ketua Rombongan dilantik Duta Khas Palestin bukan Ketua Putera UMNO seorang sahaja

KUALA LUMPUR: Sehingga kini beratus orang mungkin telah dilantik sebagai Duta Khas Palestin dari seluruh dunia dan salah seorang dari mereka adalah Datuk Abdul Azeez Rahim, Ketua Putera Umno Malaysia.

Kerana berbangga dengan perlantikan itu, akhbar Umno telah membuat laporan muka depan tentang perlantikan Abdul Azeez, Pengerusi Kelab Putera 1Malaysia itu.

Antara laporan itu, Utusan memaklumkan, perlantikan itu satu pengiktirafan buat Malaysia yang pertama kali dilakukan.


Namun sebelum perlantikan Abdul Azeez, kira-kira 50 orang dari seluruh dunia telah menerima perlantikan yang sama pada 4 Syawal lalu.

19 dari mereka adalah rakyat Malaysia yang datang ke Gaza atas nama Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM).


Salah seorang penerima itu, Dr Fauzi Zakaria berkata, beliau dan kira-kira 50 lagi ditanya apakah mereka mahu memperjuangkan nasib rakyat Palestin sebelum diberikan watikah sebagai Duta Khas itu.


(Dr Fauzi menunjukkan sijil Duta Kehormatnya yang diberikan oleh kerajaan Palestin pada 22 Ogos 2012 lalu)

Selepas berkata setuju, mereka diminta berbaiah (berikrar) dengan nama Allah akan memperjuangkan nasib rakyat Palestin.

Selepas itu, mereka dianugerahkan sijil berupa perlantikan sebagai Duta Khas itu sebagaimana surat yang diterima Abdul Rahim yang dilaporkan akhbar Umno itu hari ini.

"Kami dah terima perlantikan itu 4 Syawal (22 Ogos 2012) iaitu kira-kira empat bulan lalu lagi, tetapi kerana bukan pemimpin Umno, tak adalah muka kami masuk muka depan Utusan," kata Fauzi kepada Harakahdaily.

Menurutnya, pelbagai NGO dari seluruh dunia datang ke Gaza untuk membantu rakyat Palestin.

"Biasanya ketua rombongan atau ketua NGO yang datang akan dilantik sebagai Duta Khas Palestin ini," katanya.

http://paspb2.blogspot.com/2012/12/azeez-utusan-kantoi-semua-ketua.html

Anonymous said...

..terus kan usaha sdr dalam membongkar sifat serta wajah sebenar anwar ibrahim.. gay tua aka peliwat tegar yg tua.. manusia munapig yg terus2an hidup dlm kepura2an..

..taqbir!

MMI said...

Tahniah bro..bukan mudah melakukan tugas di negara bergolak seperti bumi Gaza..SYABAS dari MMI..Jika tak keberatan mohon dipautkan blog MMI mahamissa.blogspot.com terimakasih.