Wednesday, December 26, 2012

Terlerai Sudaah...! BERSIH Memang Digunakan Untuk Pecah Belah Orang Melayu

Anwar Ibrahim yang menggunakan platform Bersih melalui Ambiga Sreenavasan nampaknya semakin tertekan apabila rayuannya kepada kerajaan Australia untuk masuk campur dalam proses pilihan raya negara ini ditolak mentah-mentah.

Anwar kemudian terpaksa menggunakan pengaruhnya susulan kegagalan Ambiga yang sebelum itu berkempen di negara itu untuk tujuan yang sama tetapi menerima jawapan negatif dari Kementerian Luar Australia.

Malu Anwar bukan kepalang apabila menerima respons yang negatif dari Menteri Luar Bob Carr.

Kata Carr kerajaan Australia bukan berfungsi sebagai badan pemantau Suruhan Jaya Pilihan Raya dan sudah tentunya bukan tugasnya untuk mencampuri urusan dalaman Malaysia.

Apabila pihak asing tidak lagi berminat untuk mendokong agenda peribadi Anwar menerusi Bersih, kini Ambiga beriya-iya pula mahu melancarkan program 'Jom Pantau' baru-baru ini.

Program iti kononnya akan menggerakkan rakyat bagi memantau proses pilihan raya pada PRU13 nanti untuk memastikan ia berjalan tanpa sebarang unsur penyelewengan dan penipuan.

Pembangkang amat senang mencari kesalahan dan keburukan orang lain tapi apabila terkena batang hidung terus membisu dan buat pekak telinga.

Contohnya pemilihan PKR dua tahun lalu penuh dengan gejala rasuah, nepotisme dan kronisme namun semua aduan dan bantahan disenyapkan oleh Anwar kerana mahu memenangkan kumpulan yang menyokong Azmin Ali.

Semua calon yang tidak sebulu dengan Azmin ang bertanding jawatan Timbalan Presiden dicantas dan dipastikan tidak mendapat undi atau digugurkan nama mereka pada saat akhir.

Calon-calon anti-Azmin menghadapi laluan amat sukar kerana kawalan ketat kroni rapat Anwar itu akan memastikan Jawatankuasa Pemantau Pemilihan akan mencari setiap kesalahan bagi menafikan mereka daripada bertanding.

Akhirnya apabila keputusan diumumkan, lebih 90 peratus barisan pemimpin Majlis Pimpinan Pusat adalah kroni-kroni Azmin termasuk juga majoriti ketua-ketua cabang PKR diseluruh negara.

Jika Anwar ingin bersihkan proses pilihan raya negara ini telus dan adil, pastikan beliau cuci dahulu semua kekotoran yang menyelaputi proses pemilihan partinya terlebih dahulu.

Namun pilihan raya yang bersih, adil dan telus bukannya objektif sebenar Anwar atau Ambiga.

Jika diperhatikan perjalanan tiga perhimpunan Bersih yang telah diadakan sejak tahun 2007, trendnya bukan untuk menuntut pelaksanaan lapan tuntutan yang dikemukakan kepada SPR tetapi sebagai satu cara mencetuskan huru-hara, ketidakstabilan dan rusuhan jalanan.

Lebih-lebih seruan Ambiga sebagai Pengerusi Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih 2.0) mengajak rakyat berpartisipasi dalam program 'Jom Pantau' kononnya sebagai pemerhati dalam PRU13 adalah taktik untuk memecahbelahkan lagi perpaduan orang Melayu.

Ini kerana perhimpunan Bersih 1.0, 2.0 dan 3.0 menyaksikan majoriti peserta yang mengambil bahagian adalah terdiri daripada orang Melayu terutamanya golongan muda dan belia.

Amat sedikit sekali peserta ketiga-tiga demonstrasi anjuranBersih disertai oleh kaum Cina apatah lagi kaum India, lantas menimbulkan syak wasangka apakah sebenarnya tujuan bersih.

Politik Melayu telah berpecah tiga kepada UMNO, Pas dan PKR dan usaha yang dilakukan oleh Ambiga adalah untuk memburukkan lagi retak pada perpaduan Melayu.

Jika ramai belia, remaja dan muda-mudi Melayu dapat dipengaruhi menyertai program-program Bersih maka ini akan melemahkan sokongan kepada UMNO dan apabila parti tulang belakang Barisan Nasional itu hilang kekuatan, senanglah pembangkang menyerang kerajaan bertubi-tubi.

Inilah hasil daripada agenda dana asing diakui diterima oleh Ambiga sendiri.

Maka Bersih bukanlah usaha murni kononnya untuk menegakkan keadilan dan ketelusan dalam proses pilihan raya tetapi merupakan landasan untuk menjatuhkan kerajaan melalui kekecohan yang timbul daripada perhimpunan yang diadakan.

Bersih berselindung di sebalik gerakan massa untuk melemahkan bangsa Melayu dengan melaga-lagakan mereka.

Apa yang Ambiga mahu lihat daripada perhimpunan Bersih ialah orang Melayu berkelahi sesama sendiri dan kuasa politik mereka diperkotak-katikkan.

Dengan itu senanglah pihak asing yang selama ini membiayai Anwar serta PKR dan gerakan berlandaskan pengaruh rakyat seperti Bersih, Suaram, anti-Lynas dan sebagainya, melaksanakan program kawalan asing ke atas negara ini.

Janganlah terlalu asyik dilayan slogan-slogan yang pro-rakyat sehingga lupa maksud yang tersirat.

Hakikatnya Ambiga tidak berminat untuk melihat pilihan raya yang bersih atau adil dan orang Melayu yang menyokong Bersih hanyalah kuda tunggangan yang tidak sedar mereka sedang dieksploitasi dengan mudah.

9 comments:

amira fatin.. said...

JANGANLAH ORG2 MELAYU PERCAYA PADA PARIA YG BERNAMA AMBIGA INI KERANA DIA MMG PEROSAK NEGARA

dol.mat said...

mmg sial paria ni..silapnya orang melayulah percayakan dia sanggat.paria ni cuma nak pecah belahkan kita bermusuh sesama sendiri

Anonymous said...

Medan Info, terima kasih daun keladi.
-NM.

Anonymous said...

Tuntutan BERSIH:
1.Pcah blah kn org Melayu
2.Pcah blah kn org Melayu
3.Pcah blah kn org Melayu
4.Pcah blah kn org Melayu
5. -sda-
6. -sda-
7. -sda-
8. -sda-
9. -sda-
bgtu lh seterus nya.apa pny hamlau le blogger ni.

Anonymous said...

PKR ni tak tau malu ke?
Pilihan raya terakhir menang sampai dapat negeri, sanggup lagi mengemis kat Australia ngaku kononnya pilihan raya tipu.

Anonymous said...

Siapa yg kaffir,siapayg sesat, murtad? duit,wang dan hasil siapa yg harami? Adakah spesis2 yg peliwat terkutok, kuat main jubor,tak kira isteri sendiri,jantan2 ,boypren2,Maknyah ,pelacur, kuat berzina, kuat melanggani pelacur, kira halal ke? Hasil dan dana bantuan dari Yahudi zionist pembunoh rakyat Palestina yg tak berdosa, menzalimi rakyat Palestina, itu hasil kira halalan Tayibbah ke? Dapat wang dan duit dari YB Jamban kira halal ke? Duit hasil jual lendir isteri itu kira halalan Tayibbah ke?
UMNO Kaffir dan murtad? Tetapi awak tu meliwat isteri kira halal ke? Pukol bantai anak isteri kira halal ke? Berzina di hotel puduraya dgn isteri orang kira halal? Berk aunsling dgn isteri orang jam 3pagi siap pake tuala basah kira halal ke? Balun isteri kawan dalam koch keretapi kira halal ke? jilat cipap isteri orang sampe biarkan misai dan janggut bekas air sembruit dibiarkan kira halalan Tayibbah ke? Menyokong dan menggalakan LBGT, perkahwinan sejenis, pedang lawan pedang, jantan dgn j antan, jubor menjubor, betina dgn betina, puki dgn puki, itu kira ajaran Islam ke? Makan hasil dan dana anak2 Yatim dan balu2 Memali kira halal lagi orite ke? Kekayyaan dan hasil negeri dan rakyat tidak diuruskan dgn baik, hingga hutan dan bukit sampe gondol kira halal ke? Air bersih tidak dapat diberikan hingga diberikan air teh o terus dari paip kira canggih dan halal ke?
22tahun memerintah hanya 1 mesjid dbina itu kira syiar Islam yg terbaik ke?
Dgn tidak mengikut ajaran Rasulullah dan Islam tetapi sebaliknya hanya tahu memecah belah, mendoakan pecah perut, doakan hancur dan musnah, doa KO, apakah anda Islam dan pengikut Rasulullah S.A.W.? Jangnalh nak menipu diri sendiri, jawap lah dalam kubor ya. Dgn bersetongkol dgn ajaran sesat dan pemimpin yg terkutok anda juga mendapat saham terkutok sama. Siapakah yg sesat?Siapakah yg kaffir?Siapakah yg murtad?Sudah terang jelas lagi bersuloh ,gunalah otak janganlah guna lutot dan jadi bengap nak mampos.

Anonymous said...

Jom nyanyi ramai2,

tanya sama najib napa goyang, nanti jawab najib muhyidin nak caras...

goyang beb, hidup muhyidin...

Anonymous said...

Saya penyokong tegar umno.

betul ke muhyidin nak ganti najib sebelum pru 13???

tolong bagi pencerahan

Anonymous said...

MALAI MEMANG BODOH....kita org bukan malai (cina & india) suka lu org gaduh gaduh....kita take opportunity from your stupidity....we take that from opportunity that you have neglected....what opportunities you neglected to grab??? opportunities in economy, education...to improve & develop our race....
MALAI otak mcm otak babi....we non malay always smile in silence looking at malay stupidity.. go ahead bro...lets us take your privileged in this country to be ours....