Thursday, December 13, 2012

UPDATE GAZA 17 – Tentera Marin Israel Menzalimi Nelayan Gaza….Sungguh kejam dan zalim tindakan laknatullah Al-Yahood Israel terhadap nelayan di Gaza…

Para nelayan yang mahu mencari rezeki dan mahu membekalkan hasil laut kepada rakyat Gaza hanya dibenarkan berada 6km dari persisiran pantai oleh tentera Marin Israel. Sekiranya ada dikalangan mereka didiapati melanggar had batasan yang dibenarkan mereka akan berdepan dengan maut ditembak tanpa sebarang belas kasihan…!

Sekadar jarak 6km sahaja apalah yang mampu mereka dapat daripada hasil lautan yang luas ciptaan Allah swt. Demikianlah kekejaman hati busuk darah keturunan Laknatullah Yahood Israel ini.Bertempat di Gaza Sea Port pagi tadi, Dato’ Azeez telah memberikan sumbangan sebanyak USD10,000 kepada Pengerusi Persatuan Nelayan Gaza.

Pada misi yang sebelum ini tahun 2009, Azeez pernah menyumbangkan nilai yang sama untuk membantu meringankan bebanan nelayan disini.

Mereka semua berterima kasih diatas bantuan Dato Azeez yang datang  buat kali kedua dalam Misi Khas 2nd Wave Road To Gaza. Pada misi yang pertama tahun 2010, nelayan sudah mengadu keperitan mereka yang dibuli oleh tentera Marin Israel kerana hanya membenarkan jarak 3km sahaja.

Namun begitu setelah Dato’ Azeez menyampaikan masalah ini kepada Dato’ Seri Najib yang kemudiannya membawa isu ini ke peringkat PBB, kini mereka sudah boleh berada sehingga 6km dari persisiran pantai.

Azeez memaklumkan kepada nelayan nelayan Gaza disini, beliau akan cuba untuk menambah baik keadaan semoga nelayan akan berpeluang mendapat kebebasan mencari hasil dilautan sendiri tanpa sebarang gangguan oleh pihak Zionist Israel.

3 comments:

Anonymous said...

SubhanAllah...masih ada rakyat Malaysia yg kufur akan nikmat kebebasan dan kemakmuran yg kite sedang kecapi ini...

taipingcentral_harapan melayu said...

As Salam Dan Salam 1Malaysia Bro.

Mohon sangat2 di linkkan blog saya ini ye:

http://taipingcentral.blogspot.com/

Artikel terbaru saya:

http://taipingcentral.blogspot.com/2012/12/bukti2-pr-pembohong-isu-300k-india.html?m=0

Semoga persahabatan bertaut dan menjadi pemangkin muhibbah antara kita. Cheewahhh. Hehehehe

Tq bro. Sempoi blog bro..

usin said...

ya. masih wahai anon kt atas. selagi manusia itu bernama manusia, taraf hati bersalut hingus syaitan akan sentiasa mencari kesalahan orang lain walaupun sedar diri sendiri tak pernah sempurna. walaupun Allah takdirkan rakyat negara kita makmur dan aman, sifat petualang dalam hati akan menjerit manghukum bahawa pemerintah adalah kejam dan zalim. jeritan yang tak akan berhenti sehingga nyawanya Allah berhentikan.