Saturday, March 31, 2012

Panaas Kisahnyaa...! Kenapa Anwar Nikah Koboi Dengan Wan Azizah..., Kawin Lari...!!Kalau dulu kita cuma mendengar kisah cinta monyet, cinta sejati, cinta palsu atau cinta tiga segi, tetapi hari ini ada satu lagi jenis cinta iaitu cinta politik. Cinta politik ini boleh dilihat dengan jelas di kalangan pemimpin-pemimpin yang terkantoi terutamanya dalam skandal yang melibatkan seks.

Contohnya, apabila seorang pemimpin itu tertangkap berkhalwat atau berzina, maka dengan segeralah dia menunjukkan cintanya terhadap isteri, seperti membawa isteri ke hulu ke hilir di hadapan media dan membuat kenyataan-kenyataan yang menunjukkan dia adalah suami penyayang dan mencintai isterinya.

Di Malaysia, drama cinta politik ini telah banyak kali dimainkan. Antara pelakon hebat yang melakonkan watak ini ialah Mat Sabu dan yang paling baru ialah Ustaz Badrolamin apabila masing-masing terkantoi berkhalwat.

Tetapi selain mereka, kita pasti tidak ada sesiapa pun di Malaysia ini mahupun di dunia yang dapat menandingi kehebatan cinta politik Anwar – Azizah.

Kisah cinta Anwar-Azizah bermula di zaman belajar lagi di mana Anwar sering membawa Azizah ‘berdating’ dengan motorsikalnya. Namun, cinta mereka tidak direstui bapa Azizah atas sebab-sebab yang hanya orang tua itu yang tahu.

Sebagai hero, Anwar tidak berputus asa dan membawa Azizah lari. Mereka akhirnya diijabkabulkan pada 28 Februari 1980, ala-ala Zack dan Azura versi 90-an, tanpa majlis yang meriah sepertimana pasangan lain.

Mengikut cerita Anwar di ceramah-ceramah, selama 32 tahun berkahwin beliau sempat membuktikan cintanya terhadap Azizah dengan membawa Azizah melawat Taj Mahal iaitu simbol cinta agung antara dua insan. Tetapi, kita tidak pasti pula sama ada lawatan itu dilakukan sebelum atau selepas Azizah mula resah dengan kehadiran Sukma Dermawan di rumah mereka.

Sukma Dermawan, iaitu adik angkat ‘homoseksual tersohor Asia’ telah pun wujud dalam hidup Anwar sejak awal lagi iaitu sekitar tahun 1977 di mana beliau tinggal dengan bapa dan ibu tiri Anwar di No. 27, Jalan SS1/43, Kampung Tunku Petaling Jaya. Sukma berkongsi bilik dengan Anwar yang pada ketika itu masih bujang.

Setelah berkahwin, Anwar mengangkut Sukma bersamanya dan Azizah ke rumah mereka di Seksyen 17 Petaling Jaya dan kemudiannya ke Subang Jaya, dan berpindah lagi ke Seksyen 14 Petaling Jaya sehingga akhirnya menetap di Bukit Damansara di mana Sukma mendapat bilik persendirian yang khas.

Selain Sukma, cinta Anwar-Azizah juga diuji dengan kehadiran Azmin dan isterinya, Shamsidar. Khabarnya perhatian Anwar lebih tertumpu kepada Sukma, Azmin dan Shamsidar dan segala keinginan mereka dipenuhi sedangkan segala keperluan Azizah diremehkan sahaja dengan berbagai-bagai alasan.

Walaupun kisah ini sudah menjadi rahsia umum dan rekod mahkamah, tetapi Anwar masih terus mengungkap cinta terhadap Azizah yang katanya, terus mekar mewangi.

Jelas, Anwar adalah seorang pencinta agung. Di dadanya penuh dengan cinta yang membuak-buak, melimpah ruah dan oleh itu, perlu diagih-agihkan kepada ramai orang tidak kira lelaki ataupun perempuan dari berbagai-bagai bangsa seperti Melayu, Indonesia, Pakistan, China mahupun Siam.

Pendek kata, cintanya tidak mengenal jantina, usia mahupun bangsa selaras dengan pendirian partinya yang memperjuangkan kesamarataan.

Mungkin inilah yang dimaksudkan Azizah mengenai ‘Anugerah Tuhan’ yang menjadi suaminya yang sejak dari dulu tidak pernah lupa menyuapkan hati berulam jantung sebagai makanan hariannya.

Hakikatnya, Azizah mungkin boleh menipu diri sendiri bahawa Anwar mencintainya dan Anwar juga boleh menipu Azizah yang beliau masih mencintai isteri yang digelarnya sebagai ‘ikan sepat kering’ di hadapan Shamsidar.

Tetapi Anwar dan Azizah tidak boleh menipu sekalian rakyat Malaysia hanya dengan menceritakan kisah mereka menari dan berguling-guling menyanyi di hadapan Taj Mahal dengan kostum warna-warni yang ditukar 10kali.

Cinta yang sebenar tidak perlu ditunjuk-tunjuk atau diceritakan kerana ia akan terserlah dengan sendirinya melalui pandangan mata dan senyuman.

Setakat ini, apa yang ada di mata Anwar apabila memandang Azizah, bukanlah cinta tetapi kuasa. Dan apa yang ada di mata Azizah apabila memandang Anwar pula adalah derita yang bercampur-baur dengan rasa jijik dan loya.

Selain itu, kita juga dapat melihat secebis harapan di wajah Azizah apabila memandang Anwar. Harapan itu bukan berupa harapan agar Anwar berubah atau tetap mencintainya tetapi harapan agar dapat ke Putrajaya sebagai balasan ke atas segala pengorbanannya.

Justeru, inilah kisah cinta politik paling ulung dan agung, dan wajar mendapat pengiktirafan setaraf Taj Mahal yang kononnya pernah menjadi saksi lakonan mereka.

Hasil penulisan Beruang Biru

Skandal RM445 Juta KBB-HLFB: Tak Lama Lagi Anwar Mamposs...!


Bala lagi…!!

Mungkin itulah sahaja yang Anwar mampu katakan apabila satu lagi skandal yang mengaitkan dirinya terdedah. Kali ini, bukan skandal seks tetapi skandal rasuah atau kroni atau lebih tepat salahguna kuasa - yang mana butirannya hanya akan terjawab di mahkamah. Tetapi yang pastinya, Anwar sememangnya dikatakan terlibat.

Kerana itulah Anwar telah menolak mentah-mentah sapina yang dikemukakan terhadapnya.

Kes ini timbul berikutan saman oleh Hong Leong Bank Bhd terhadap ahli perniagaan Low Thiam Hoe berhubung skandal pembelian Kewangan Bersatu Berhad (KBB) bernilai RM445 juta pada 1998.

Untuk makluman, Tan Sri Quek Leng Chan, Pengerusi Hong Leong Finance Berhad (HLFB) mempunyai hubungan yang baik dengan Anwar. Dan pada ketika itu, Anwar adalah di dalam keadaan terdesak untuk menjatuhkan Tun Dr. Mahathir sebelum mantan Perdana Menteri tersebut selesai menyiasat skandal seks dan homoseksnya.

Selain itu, pemilik asal KBB, iaitu syarikat Arus Murni Corporation Sdn Bhd (AMC) dimiliki oleh Hamzah Harun dan Mohd Faiz Abdullah pula merupakan penulis ucapannya.

Melalui hubungan antara kroni inilah maka Anwar telah memastikan yang wang sebanyak RM445juta telah diluluskan oleh HLFB sebagai pinjaman kepada Low bagi mengambil-alih KBB. Wang tersebut kemudiannya, dipindahkan kepada AMC tanpa melalui prosedur biasa, yang memerlukan proses pengambilalihan selesai terlebih dahulu. Akhirnya, setelah pemindahan wang berlaku, pengambil-alihan tidak pula berlaku sepertimana sepatutnya.

Anwar tahu bahawa sukar untuknya melepaskan diri dari isu ini apatah lagi apabila semuanya dibongkar di mahkamah. Tidak mustahil ‘perjalanan’ dan ‘aktiviti’ wang tersebut akan dijejak semula yang mana akhirnya akan membongkar lebih banyak rahsia hitamnya.

Silap haribulan, akan timbul kes baru yang akan membawa Anwar ke mahkamah sekali lagi sebagai tertuduh.

Jika tahun 1998 menyaksikan begitu banyak drama hebat yang melibatkan Anwar, maka pastinya kisah di belakang tabir drama ini adalah jauh lebih hebat lagi. Bayangkan, dengan wang sebanyak itu, dan mungkin juga lebih lagi dari sumber yang lain, apakah yang telah dilakukan Anwar bagi memastikan skandal homoseksnya ditutup dari pengetahuan Tun Dr. Mahathir dan rakyat.

Bayangkan, berapa ramaikah yang telah disogok dan diupah oleh Anwar untuk tujuan ini. Dengan wang sebanyak itu juga, bayangkan apa yang Anwar boleh lakukan dengan petugas media asing terutama yang berpangkalan di Kuala Lumpur dan Kota Singapura.

Membayangkan semua ini, tidak hairanlah Anwar menolak sapina terhadapnya. Dengan pilihanraya yang semakin hampir serta Datuk S. Nallakarupan yang tidak sabar-sabar malah ‘teruja’ sekali untuk disaman, sungguh Anwar tidak sanggup menerima satu lagi bala.

Walaupun Anwar tahu pihak pendakwa pasti akan memohon perintah mahkamah agar beliau hadir, tetapi sekurang-kurangnya dapatlah beliau melambat-lambatkan proses perbicaraan. Lagipun melambatkan proses bicara sudah menjadi kepakarannya.

Penulis yakin, Anwar amat berharap agar kes ini dapat dilengah-lengahkan sehingga selepas pilihan raya umum, dengan andaian jika beliau menjadi Perdana Menteri, kes ini boleh dibuang begitu sahaja.

Hasil tulisan Beruang Biru

Isu NFC - BAFIA Act 19 1989 Rafizi Gay Boy Boleh Dijatuhi Hukuman Penjara 3 Tahun...!!

Rafizi Ramli Breached Banking and Financial Institutions Act 1989

PKR strategy director RafiziRamli has seriously contravened the Banking and Financial Institutions Act 1989(BAFIA) when he illegally distributed private and confidential bank accountdocuments to the media for public dissemination and broadcast on 7 March, saidNational Feedlot Corporation (NFCorp).

NFCorp said Rafizi Ramli being a highly trainedaccountant and a member of the Instituteof Chartered Accountants in England and Wales, as well as the Malaysian Institute ofAccountants (MIA), shouldbe familiar with the laws that prohibit public distribution of private andconfidential bank account documents.

As such, NFCorp said RafiziRamli, Zuraida Kamaruddin and Nurul Izzah Anwar who collectively presided atthe PKR news conference where the private and confidential bank account documentsand credit ratings were revealed openly, should be investigated and charged forviolating BAFIA.

BAFIAprovides -

PART XIII

INFORMATION AND SECRECY

Restriction on inquiring specifically into affairs of a particularcustomer

96.Except as provided in section 43 (2), and without prejudice to the powers ofinspection, examination, investigation or inquiry conferred on the Bank or onan investigating officer under this Act, nothing in this Act shall — (a)authorise the Minister to direct the Bank; or (b) authorise the Bank, toinquire specifically into the affairs of any individual customer of anylicensed institution.

Secrecy

97. (1)No director or officer of any licensedinstitution or of any external bureau established, or any agent appointed, bythe licensed institution to undertake any part of its business, whether duringhis tenure of office, or during his employment, or thereafter, and no personwho for any reason, has by any means access to any record, book, register,correspondence, or other document whatsoever, or material, relating to theaffairs or, in particular, the account, of any particular customer of theinstitution, shall give, produce, divulge, reveal, publish or otherwisedisclose, to any person, or make a record for any person, of any information ordocument whatsoever relating to the affairs or account of such customer.

97. (3)No person who has any information or document which to his knowledge hasbeen disclosed in contravention of subsection (1) shall in any manner howsoeverdisclose the same to any other person.

At the PKR news conference, informationand documents of not only NFCorp’s bank account but also the bank accounts ofits related companies as well as the individual bank account of its director weredistributed.

The penalty according to theFourth Schedule, Section 103 of BAFIA for contravening Section 97 (1) and (3)is a three year imprisonment and a RM3 million fine.

The company added that the bankshould also be investigated for having contravened BAFIA in releasing such confidentialinformation of its customers to unauthorised third parties.

Documents sighted by NFCorpreveal that the information distributed were internal bank printouts of creditratings and bank balances, and not the regular statements sent to customers ordownloaded from internet banking.

NFCorp said it would be easyfor Bank Negara Malaysia and the bank to track the culprit as the date and timeof the print out are indicated. However, the bank officer’s name had beendeliberately inked out.

In any case, NFCorp added thecompany did not have that many banks that it did business with and thereforeBNM would be able to track and identify from the audit trail.

A police report against RafiziRamli, Zuraida Kamaruddin and Nurul Izzah Anwar was lodged today.

Penjelasan dan kupasannya..., klik sini

Adakah PAS Itu Agama...??MCA, MIC, dan Gerakan Di Selangor GAGAL Membantu UMNO-BN

Bekas Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Dr Khir Toyo berkata masalah Selangor adalah parti komponen BN tidak 'bersatu' – MCA, MIC, dan Gerakan gagal memainkan peranan menarik pengundi baru dan tidak memberikan Umno peluang sebaliknya mengukuhkan kedudukan sendiri sebagai persiapan menghadapi pilihan raya akan datang.

“Apabila UMNO menjadi dominan, mereka akan mengetepikan penyokong bukan Melayu. Itu merupakan salah satu masalah yang menjadi penyebab kepada kaum Cina yang tidak mengundi BN.

“Sekarang, berkemungkinan kita akan hilang Selangor jika keadaan ini berterusan dan kemenangan semestinya susah buat kita kerana sasaran kita adalah untuk mendapatkan pengundi muda,” katanya

teruskan membaca..., klik
sini

Friday, March 30, 2012

Panaass Malam..! Azmin Ali Tahu Isterinya Shamsidar Main Dengan Anwar....

Sewaktu berlangsungnya sidang media Senator Dato’ Nallakaruppan di Hotel Grand Seasons Kuala Lumpur pada petang hari Rabu 28 Mac 2012, ada soalan cepumas daripada salah seorang wartawan bertanyakan apakah Azmin Ali tahu isterinya main kayu tiga dibelakangnya…

Soalan ini diajukan oleh wartawan tersebut setelah Nalla mengesahkan dia yang menjadi ‘orang tengah’ dalam episod hubungan sulit Anwar Ibrahim dan Shamsidar Tahrim.

Jawpannya ialah.. “ Iya, Azmin tahu….! ”

BANGSAATT Punya MB Melayu Tak Bukak Kasut Masuk Rumah Orang....!

POKEMON PUNYA KHALID GAGAAPP...! KEPALA BAPAK KAU TAK AJAR...? MASUK RUMAH ORANG BUKAKLAH KASUT TU...

PRU13:Kehendak Anak Muda [Suara Generasi Baru]

Dato’ Sri Mohd Najib telah pun memberikan beberapa ‘hint’ ketika menghadiri program-program rakyat tentang kebarangkalian PRU13. Malah ramai menjangkakan, PRU13 akan tiba tak lama lagi. Semua pihak kini telah pun membuat langkah-langkah sepatutnya sebagai persediaan menghadapi PRU13.

Anda yang beranggapan PRU13 kali ini, semua pihak seolah-olah fokus kepada golongan anak muda. Adakah ianya benar? dan apakah harapan serta kehendak anak muda kita pada PRU13?

Sepanjang 1-2 tahun kebelakangan ini,kita dapat lihat begitu banyak program-program anjuran kerajaan terutama dari Kementerian Belia & Sukan (KBS) begitu banyak hinggakan dianjurkan ke seluruh negara dari sekecil-kecil program hingga lah ke program mega.

Apa yang kita nak lihat,bukan dari sudut penganjuran namun penglibatan orang muda didalam program ini. Tak guna kita buat program Tapi sambutannya kurang mengalakkan ibarat b’tepuk sebelah tangan.

Bila b’bicara soal penglibatan,sambutan dan respond dari golongan belia dan orang muda nie, memang diluar jangkaan! Kita lihat sahaja program anjuran pemuda BN, penganjuran BN Youth Job Fair sangat diluar jangkaan dengan kehadiran ribuan orang muda terutama lepasan universiti datang untuk mencari peluang pekerjaan.

Rata-rata mereka terutama golongan Melayu lebih merujuk dan yakin dengan penganjuran oleh Pemuda BN berbanding Jobstreet.com. Peluang untuk mereka dilihat cerah pada penganjuran ini malah penganjurannya diadakan ke seluru Malaysia! Bukan hanya di lembah Klang sahaja. Orang muda melihat, kepentingan mereka dijaga bukan hanya yg tinggal di lembah Klang sahaja malah Pemuda BN tetap membela nasib mereka walau dimana mereka berada.

Aspek ini penting bagi menentukan pilihan orang muda ketika PRU13 nanti. Bantuan oleh Pemuda BN amat diperlukan apatah lagi dengan penganjuran program yang penting dalam langkah pertama orang muda ke dalam alam kerjaya.

Sudah la Kerajaan sediakan pelbagai peluang pekerjaan melalui sektor kerajaan dan swasta, Pemuda BN pula bantu golongan muda untuk dapatkan pekerjaan.

Seperti mana yang disebutkan sebelum ini, program mega anjuran KBS iaitu Himpunan Sejuta Belia. Program ini juga memperlihatkan sokongan dan penglibatan anak-anak muda kepada program anjuran kerajaan malah yang penting, mesej disebalik itu dimana pihak kerajaan berjaya memenuhi kehendak anak-anak muda melalui prgoram-program yang diselitkan didalam Himpunan Sejuta Belia ini.

Program ini dikatakan merupakan himpunan anak-anak muda yang terbesar pernah dianjurkan dirantau ini. Respond dan penglibatan golongan anak muda menggambarkan kerajaan berjaya memenuhi kehendak mereka apatah lagi kerajan tidak pernah meminggirkan mereka.

Menjelang bahang PRU13 ini, kita dapat lihat apa kemahuan dan kehendak anak-anak muda ini yang dikatakan sebagai tumpuan ketika PRU13 ini. Hasil pemehatian dan kajian kita dapat lihat anak-anak muda mahukan sebuah kerajaan yang mampu membelia nasib dan kemahuan mereka bukan hanya dengan kata-kata dan provokasi semata-mata apatah lagi janji2 manis, yang penting terjemahan nyata dan jelas. Penglibatan dan respon anak-anak muda kepada program-program sudah cukup jelas untuk melihat apa kemahuan mereka.

Mereka yang cerdik, waras dan b’ilmu tidak mudah t’makan janji-janji manis pembangkang kerana mereka sedar janji pembangkang adalah diibaratkan seperti coklat yang sangat manis diluat tapi berintikan ulat busuk didalam.

Apa yang penting, mereka mahukan kerajaan yang dapat mengotakan janji bagi memenuhi kehendak mereka dan masa depan mereka kerana anak-anak muda inilah yang akan memimpin masa depan negara kelak, sudah pasti mereka tidak mahu negara ini terumbang ambing dan tidak stabil.

Dipetik dari portal
Suara Generasi Baru

Short URL: http://www.suaragenerasibaru.com/?p=9446

GEMPAR Jumaat..! Anwar Kata Sheikh Yusuf Al-Qardawi Mintak Beliau JANGAN Saman Dato Nalla....Thursday, March 29, 2012

Video Pengakuan MURTAD…… MASYA ALLAH…!!

Rasanya tak sabar hendak menunggu minggu depan kerana Pengasas JATI yang juga bekas Pesuruhjaya PAS Selangor Yb Dato Dr Hasan Ali sudah menjanjikan beliau akan menayangkan video pengakuan beberapa umat Islam di Selangor yang telah MURTAD…

Apa yang menariknya seperti yang telah diceritakan oleh Dr Hasan Ali ialah cara ‘agen-agen’ yang bertugas memurtadkan umat islam dinegara ini….

Rakaman video sudah dibuat dimana kita akan berpeluang mendengar sendiri pengakuan seorang ibu muda berbangsa melayu beragama islam menceritakan bagaimana mewahnya kehidupan setelah murtad dan memeluk agama Kristian. Tempat tinggal yang memakan belanja sewaan lebih RM1,500 sebulan, wang saku juga diberikan, persekolahan anak anaknya ditanggung…., bekalan barang kepeluan dapur disediakan setiap bulan….

Iya..! Memang tak sabar hendak menantikan kemunculan video tersebut….!

[Gambar diatas hanyalah sebagai hiasan sahaja]

Sebaarkann..!! Dua Lagi Budak Perempuan Hilang, Kali Ini Dari Kota Damansara...
JIKA BERTEMU KEDUA DUA ANAK DARA INI, SILA HUBUNGI PEJABAT EXCO SELANGOR YANG BERHAMPIRAN...!!

Baca & Sebarkaan..! TIGA [3] Sebab Kenapa Peguam Anwar Senak Perut Dan Ketar Lutut…..

Sewaktu berlangsungnya sidang media kedua Yb Senator Dato S Nallakaruppan petang semalam di Grand Seasons Hotel K Lumpur, kelibat peguam tersohor Datuk Seri Muhammad Shafee Abdullah telah menarik perhatian ramai wartawan yang hadir seterusnya menjadi perbualan ramai pemerhati politik tanahair sehingga lewat malam tadi….

Shafee Abdullah mempunyai ‘track record’ cemerlang dalam kebanyakkan kes yang beliau terlibat membantu anakguamnya!

Menjawab soalan daripada salah seorang wartawan yang berada di sidang media semalam kenapakah Datuk Seri Shafee yakin dan bersetuju mewakili Nalla sebagai peguam..? Jawabnya.., “Because all the story will come out from the horses mouth…, he [Nalla] was there at everywhere Anwar was said doing those ‘activities’…”

Shafee yakin bahawa segala apa yang akan diceritakan oleh Nalla datang dari dirinya sendiri, dari mulut Nalla, bukan dari mana mana pihak yang lain mahupun sebarang ‘hearsay’.

Seterusnya, Datuk Seri Shafee menyatakan bahawa beliau akan menghubungi peguam peguam Anwar secepat mungkin untuk diserahkan saman terus kepadanya di pejabatnya sendiri, tidak perlu memberikan sebarang alasan kemudian hari bahawa mereka [peguam Anwar] tidak dapat menyerahkan kepada Nalla maka tarikh perbicaraan tidak dapat ditetapkan….


Akhir sekali sewaktu sidang media semalam ujud satu perkara yang penting iaitu melaksanakan proses Impeachment bagi mencabar kelayakan Anwar Ibrahim sebagai Ketua Pembangkang, berikutan pelbagai isu moral yang dihadapinya.

Shafee Abdullah yang juga merupakan Pesuruhjaya Malaysia ke Suruhanjaya Antara Kerajaan ASEAN Mengenai Hak Asasi Manusia (AICHR) berkata, usul itu boleh dilakukan kerana jawatan Ketua Pembangkang yang disandang Anwar merupakan jawatan rasmi dan beliau memainkan peranan mustahak dalam sistem berparlimen.

Bagaimanapun, beliau mengakui usul seumpama itu tidak pernah dikemukakan di Parlimen.

"Ia wajar diperhatikan kerana selama ini pihak kerajaan sahaja yang menjadi tumpuan di Parlimen angkara sebarang tindakan disiplin tetapi kita lupa peranan pembangkang yang juga sama penting dalam sistem 'check and balance'

Benarkah Abby Abadi Bertudung Selepas Mendengar Ceramah Azhar Idrus..? Selepas Ini..., Semoga Abby TAK Berceramah Di Pentas PAS

Kunjungan pelakon Abby Abadi ke Mekah untuk menunaikan umrah pada 15 hingga 26 Mac lalu telah melancarkan niat sucinya untuk bertudung.

Menurut laporan akhbar Berita Harian, pelakon berusia 34 tahun itu hasrat memakai tudung telah lama dipendam kerana enggan penghijrahannya itu dianggap sebagai mempersendakan agama.

“Takut juga kalau terjadi senario sekejap pakai dan sekejap buka tudung. Alhamdulillah, dua hari sebelum kembali ke Kuala Lumpur, di depan Kaabah saya nekad untuk bertudung sekali gus berdoa semoga Tuhan tetapkan iman saya untuk kekal begini

“Saya juga berharap perubahan ini tidak akan menjadi masalah atau beban buat orang sekeliling. Apatah lagi hal bertudung ini sering diperkotak-katikkan, terutama apabila ia membabitkan individu yang memilih kerjaya seni untuk mencari rezeki,” katanya sambil menjelaskan karier seni tetap berjalan seperti biasa.

Bercakap mengenai pengalamannya menunaikan ibadat umrah buat kali pertama, Abby berkata dia bersyukur kerana segala urusan sepanjang berada di sana berjalan dengan lancar. Bahkan, Abby memberitahu dia ke sana kerana membawa hatinya yang lara.

“Namun, syukurlah, kali pertama menjadi tetamu Allah kesihatan saya sentiasa baik. Saya juga sempat menunaikan umrah sebanyak tiga kali, mencium batu Hajarul Aswad dua kali, dapat menyentuh Kaabah, memasuki Raudhah dan banyak lagi.

“Saya juga tidak terkilan sekalipun sebelum ke sana, tawaran berlakon datang mencanak. Hampir lima ke enam tawaran berlakon saya terima, tetapi terpaksa ditolak secara baik kerana pihak produksi tidak dapat menunggu tetapi saya tidak ralat kerana percaya rezeki tetapi ada,” katanya.

Abby juga berkata perpisahannya dengan pelakon muda Zul Ariffin 27 tahun, barangkali menjadi faktor yang mempercepatkan agendanya ke tanah suci.

“Saya ke sana pula bukan atas alasan membawa hati yang kecewa. Sebaliknya, sebagai umat Islam mengerjakan umrah menjadi tuntutan buat kita,” katanya.

Sebelum berangkat menunaikan ibadah umrah, Abby diberitakan kecewa setelah percintaannya dengan Zul Ariffin tidak berpanjangan...

Boleh dikatakan begitu hebat dugaan untuk seorang ibu tunggal beranak tiga yang bernama Abby Abadi sehinggakan sampai dimasukkan ke hospital...!

Sekiranya Abby sudah mendapat hidayah untuk bertudung, kita harus memuji beliau dan marilah kita melafazkan kata syukur alhamdulillah... Semoga bekas isteri Norman Hakim ini akan terus berjaya dalam kariernya dengan imejnya yang baru.

Janganlah Abby menukar haluan daripada seorang artis menjadi Penceramah dan menjadi makmum kepada Bob Lokman...

Blog MIK yakin juak juak murahan PAS sedang berusaha keras untuk mengheret Abby Abadi menjadi penceramah program mereka seperti Catriona Ross!

Nik Aziz Pegang Pistol Macam Pegang Senapang....

Wednesday, March 28, 2012

SMS Teng.. Teng.. Teng...! Kalau Ada Kes Kereta Langgar Lari ITU PUN SALAH UMNO JUGAAK... Alasan Cover Line!


BONGKAARR.! Skandal TERBARU Khalid Gagap.. PERGGHH...!!


PERSOALAN yang ditimbulkan oleh ADUN Bebas dari Gombak Setia, Datuk Dr. Hasan Ali berhubung perbelanjaan sebanyak RM 300 juta untuk program geran Selangorku, memang menarik untuk menjadi topik perbincangan kita hari ini.

Pertama untuk menunjukkan bahawa bajet berimbang yang dibentangkan Menteri Besar, Khalid Ibrahim pada sesi pembentangan belanjawan negeri Selangor November lepas adalah ‘wayang’ semata-mata. Taktiknya, masa bentang bajet, mesti mau tunjuk itu bajet berimbang konon kerajaan Selangor punya standard belanja berhemah, sedangkan sepanjang tahun itu, setiap kali ada sesi DUN, kerajaan negeri akan mengemukakan bajet tambahan.

Hujung tahun nanti, bajet kerajaan negeri akan ditutup dalam keadaan defisit (belanja lebih dari apa yang dibentang dalam belanjawan).

Inilah taktiknya yang selalu digunakan Pakatan Rakyat untuk menipu rakyat selama 4 tahun memerintah Selangor ini. Penulis percaya, taktik sama digunakan di negeri-negeri dibawah Pakatan Rakyat yang lain juga, melainkan Kelantan sebab negeri itu sentiasa sahaja tak berduit.

Keduanya tentang sumber. Inilah persoalan yang dibangkit Hasan Ali, dari mana sumber wang ini datang kerana ia tidak dalam dalam akaun Menteri Besar Incorporated (MBI) kerana dalam pembentangan bajet lepas, Khalid mengatakan perbelanjaan untuk geran ini akan ditampung oleh MBI.

Sedangkan Khalid telah melancarkan program ini pada Februari lepas, untuk dilaksanakan pada bulan Mac tapi seperti yang dikatakan oleh Hasan Ali, wang tersebut tidak lagi dicatat dalam akaun MBI. Sekarang sudah 27hb Mac tau, mana wang itu sudah pergi?

Jawapan Khalid bahawa Exco telah dimaklumkan Februari lepas, itu tidak memuaskan hati kita atas sebab selain dari tidak menjawab soalan, rakyat tidak kira latar belakang perlu dimaklumkan sumber pembiayaan tersebut.

Kalau segelintir Exco sahaja dimaklumkan, itu adalah satu kezaliman kepada rakyat kerana Exco hanya mewakili pentadbiran kerajaan negeri sedangkan DUN mewakili rakyat. Seharusnya DUN dimaklumkan terlebih dahulu, bukan setakat Exco sahaja.

Lagipun dalam Exco semua ‘yes’ man. Tiada bantahan walaupun ada yang tidak kena, maklumlah, takut hilang jawatan.

Tindakan mendedahkan butiran sumber mana wang ini datang kepada Exco sahaja menunjukkan bahawa ada sesuatu yang tidak kena dengan geran Selangorku ini. Apa yang cuba disembunyikan?

Adakah geran ini sebenarnya untuk menampung perbelanjaan pilihanraya Pakatan Rakyat dalam kempen PRU akan datang?

Bukankah Pakatan Rakyat Selangor selalu mencanangkan bahawa mereka adalah kerajaan yang telus dan terbuka, tiada noda walaupun seinci? Kenapa pula dalam hal menjelaskan sumber wang RM 300 juta ini, mereka tidak bersikap telus dan terbuka?

Kita perlu ingat, Selangor pada tahun ini baru sahaja mendapat durian runtuh kerana kerajaan persekutuan telah meluluskan pembayaran sebanyak RM 800 juta sebagai pampasan untuk pengambilan tanah bagi tujuan pembinaan Putrajaya.

Tapi wang ini telah dimasukkan Khalid Ibrahim ke dalam akaun simpanan kerajaan negeri yang dibanggakan sangat itu kerana pertama kali dalam sejarah Selangor mempunyai simpanan mencecah RM 1.9 billion.

Justeru penulis tidak rasa Khalid akan menggunakan wang ini untuk tujuan pembiayaan program tersebut kerana itu akan hanya mengurangkan simpanan kerajaan negeri yang dibanggakan sangat tu.

Selain itu, dari segi prinsipnya, hanya kerajaan yang nak bankrap sahaja menggunakan wang simpanan untuk perbelanjaan pengurusan.

Ini menjelaskan kenapa soalan Hasan Ali ini penting untuk dijawab Khalid Ibrahim, bukan mencari jalan untuk mengalihkan isu (divert). Rakyat tidak mahu tahu sama ada Exco sudah dimaklumkan atau tidak, ini bukan wang Exco tapi wang rakyat.

Jadi Khalid..., kami menanti jawapanmu....!!

sumber - Ocean's 13

GEMPAARR Lagi....! Ada BOM Meletopp Jam 2 Petang Ini....

SIDANG MEDIA KHAS
Yb Senator Dato Nallakaruppan
Yb Datuk Seri Zaharin Hashim
Yb Datuk Zulkifli Noordin
Yb Gobalakrishnan

Tarikh : 28 Mac 2012 [Rabu]

Waktu : 2.00 petang

Tempat : Business Centre Meeting Room 1 Mezzanine Floor
Grand Seasons Hotel Kuala Lumpur

Tuesday, March 27, 2012

Ohh Afifah..!! Azmin Ali & Shamsidar Sakit Kepala Bila Video Klip 4;12 Minit Ini Tersebaaarrr......GILA BABI..! Video Panas Penyokong Penyokong PAS & PKR Belasah Budak UMNO Di Kuala Selangor....Video BUKTI Kehebatan Safee Sali Ledak 4 Gol Bantu Pelita Jaya FC

Safee Sali dirai bersama rakan sepasukan ketika membantu Pelita Jaya FC membelasah Gresik United 6-1. Pemain termahal ISL itu menjaringkan 4 gol dalam perlawanan berkenaan.Tonton sedutan video jaringan Safee Sali di bawah artikel

Penyerang sensasi Harimau Malaya, Mohd. Safee Sali sekali lagi membuktikan kehebatannya.

Pada Sabtu lepas, pemain kelahiran Kajang, Selangor itu berjaya meledak empat gol ketika membantu kelabnya, Pelita Jaya FC membelasah Gresik United dengan ke- putusan 6-1 di gelanggang lawan pada aksi Liga Super Indonesia (ISL) 2012.Kezaliman Khalid Gagap & Kerajaan Negeri Selangor..... Tanah TKPM Dirampas...!!


Mana Lesapnya Duit Keuntungan RM1.19 Billion Kerajaan Negeri Selangor...?


BERITA GEMPAARR..! Adun Sri Andalas PKR Dr Xavier Sesak Nafas Dikejarkan Ke Tropicana Medical Centre......

Ceramah Panaass di DUN Sri Andalas malam ini.....!! JOM kita turun beramai ramai...

Monday, March 26, 2012

MELETOPP..!! Dr Hasan Ali Mahu Azmin Ali JAWAB Isu DNA Afifah.... Anak Siapakah Gadis Ini...??

Dato Dr Hasan Ali meminta Azmin Ali nafikan tuduhan buku Syed Hussin Al Attas bertajuk “Tuhan,Politik dan Seks” yang menyebut Azmin dikatakan mengetahui mengenai hubungan intim isterinya, Shamsidar Tahrim dengan Anwar Ibrahim....

Kata bekas Pesuruhjaya PAS Selangor itu, perkara sama dibangkitkan oleh adik kandung Azmin sendiri, Ummi Hafilda dalam sidang media, minggu lalu.

Dr Hasan juga mahu Azmin menyahut cabaran blogger yang meminta Azmin membenarkan ujian DNA dijalankan ke atas anaknya Farah Afifah di klinik diiktiraf kerajaan untuk menentukan kesahihan nasab biologinya...!

Menurutnya, cabaran ini dibangkitkan kerana bagi beliau Azmin tidak mempunyai ‘locus standi’ untuk berbicara soal kredibeliti, integriti dan ketelusan.

“Banyak pihak yakin selagi Azmin tidak membersihkan diri dan keluarga terhadap tuduhan-tuduhan ini, selagi itulah mereka menasihatkan Azmin tutup mulut sahaja. Lebih sesuai cermin muka sendiri sebelum tuduh orang lain....” katanya.

Dr Hasan percaya, tuduhan jahat Azmin itu kerana Pembangkang risau kejayaan roadshownya selepas dipecat daripada PAS dan dan digugurkan sebagai Exco.

Selain itui katanya ia juga mungkin ekoran pergolakan antara Khalid Ibrahim dan Azmin mengenai perebutan jawatan Menteri Besar.

“Ada kem Azmin nak jatuhkan Menteri Besar. Setakat ini MB masih kukuh lagi. Banyak pihak berkata demikian selain Penasihat Ekonomi Negeri, Anwar lebih selesa Azmin jadi MB untuk ikut telunjuk dan sesungutnya bagi menguasai negeri Selangor,” katanya.

Baca seterusnya...., klik sini

Pendedahan PANAAS..! Kenapa Parasit Parasit PAS Senyap Isu Homoseks, Biseksual, Israel, Gejala Murtad....?Najib Takut Pada Rosmah....?

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isterinya Rosmah Mansor menjadi bahawa ejekan dan ketawa oleh Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim dalam programnya di Machang Bubok, Pulau Pinang.

Beliau membuat serangan langsung dengan mendakwa Najib sebagai "pengecut" apabila takut kepada Rosmah.

Mengambil contoh, Anwar berkata ketua keluarga lebih patut ditakuti berbanding isteri dan Ketua kampung patut lebih ditakuti daripada orang kampung.

"Tetapi Ketua negara ini takut kepada bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, Presiden Amerika Syarikat dan isterinya sendiri...." dakwa Anwar di Machang Bubok sambil disambut gelak ketawa orang ramai.

Beilau juga berkata, isteri tidak patut ditakuti tetapi dicintai sebagai pasangan hidup.

“Seorang isteri tidak perlu ditakuti tetapi disayangi, kerana dia adalah pasangan hidup...” jelas Anwar lagi.

Beliau kemudian menceritakan bagaimana selepas 32 tahun, beliau berjaya membawa isterinya Wan Azizah Wan Ismail, ke Agra untuk melihat Taj Mahal....

"Walaupun ia lewat 32 tahun..., kami tetap tunaikan janji kami untuk melawat Taj Mahal di India...

"Berbeza pula dengan UMNO, selepas lebih 50 tahun, masih belum memenuhi banyak ‘janji’ mereka kepada rakyat!" tambah Anwar.

Anwar Ibrahim dalam siri lawatannya dua hari ke Pulau Pinang dan Kedah untuk bertemu dengan penyokong dan beliau memenuhi beberapa program ceramah disana.

Pada majlis di Machang Bubok ini, Anwar berjaya mempersonakan orang ramai dengan gayanya yang bersahaja, cara beliau meninggalkan pentas untuk bercakap di atas padang di mana beliau dapat menghampiri dekat dengan penonton ditambah pula dengan cara beliau berseloroh mencuit hati mereka yang datang.....

Malaysiakini

Lu Pikirlaah Sendiri...!!!

Datuk Seri Noh Omar bersama isterinya yang SAH..!! Kenapa juak juak murahan Pembangkang mahu jadikan isu...? Noh Omar bukannya berMAKSIAT....!!

Badrulamin dicekup berkhalwat bersama isteri orang jam 3 pagi disebuah bilik hotel di Kuantan Pahang...!! Ustadz MAKSIAT....


Ini kes paling HAMPASS...!! Anwar bukannya bersetubuh dengan Wan Azizah.., tetapi Anwar sedang membalun China Doll....

Siapa ada bukti kukuh bahawa China Doll ini isteri Anwar yang sah sekaligus membawa gelaran ibu tiri kepada Nurul Izzah...? Ada beran..??

LU PIKIR LAA SENDIRI....!!

Sunday, March 25, 2012

KANTOI..! Urut Batin RM50 Di Kota Damansara Dibenteras..... Ronnie Liu Tak Nak Mengamuk...?

Polis menahan 16 tukang urut warga asing yang tidak mempunyai permit serta menyalahgunakan pas lawatan sosial dandua lelaki tempatan dalam serbuan berasingan di Kota Damansara di sini, malam Sabtu.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya ACP Arjunaidi Mohamed berkata kedua-duaserbuan dijalankan oleh Bahagian Kongsi Gelap, Judi dan Maksiat (D7) Ibu PejabatPolis Daerah (IPD) Petaling Jaya.

Beliau berkata dalam serbuan pertama ke atas sebuah pusat refleksilogi pada pukul 8.30 malam, enam wanita warga China dan empat wanita warga Thailand ditahan kerana tidak memiliki permit.

Beliau berkata seorang lelaki yang dipercayai penjaga premis itu ditahan manakala kesemua wanita warga asing yang ditahan itu berumur dalam lingkungan 28 hingga 40-an didapati tidak mempunyai permit kerja serta menyalahgunakan pas lawatan sosial.

Katanya premis itu yang beroperasi sejak lebih tiga bulan lalu pernah diserbu sebelum ini bukan sahaja memberi perkhidmatan urutan biasa malahan dipercayai menawarkan khidmat seks tetapi hanya kepada pelanggan tetap sahaja.

"Kesemua tukang urut wanita yang ditahan itu dipercayai baru bekerja 10 hari yang lepas dan dibayar RM20 sejam sementara bagi urutan batin atau khidmat seks, pelanggan akan dikenakan bayaran bermula dari RM100 hingga RM150," katanya kepada pemberita di sini.


Bangsat..! Latheefa Koya Andartu Meroyan Kacau Budak Sekolah Main Bola Tunjuk Kuasa Sebagai Ahli Majlis MBPJ.....Datuk Rosni Ingatkan Zuraida Mak Lampir "Mind Your Own Busniess"Nalla Mahu Anwar SEGERA Saman...!!

Nallakaruppan turut ditemani oleh Ummi Hafilda Ali, Anuar Shaari bekas Setiausaha Sulit Anwar [terlindung], Mohd Nazmi Rosli bekas Setiausaha PKR Selangor [sebelah Nalla], Abdul Ghani Haroon bekas EXCO Pemuda Keadilan Malaysia, Hasnal Rezua Merican peguam Nalla dan Yb Senator Ezam Mohd Nor.


Ancaman saman RM100 juta oleh Anwar Ibrahim langsung tidak menggentarkan Dato' Nallakaruppan, sebaliknya Ahli Dewan Negara itu konsisten mendakwa ketua pembangkang tersebut adalah biseksual...!!

Malah, beliau secara terbuka mencabar Anwar supaya mengambil tindakan undang-undang terhadapnya seawal minggu hadapan bagi membolehkan segala bukti yang menyokong dakwaan biseksual itu dapat didedahkan di mahkamah.

Nallakaruppan tidak akan mengendahkan notis guaman Datuk Seri Anwar Ibrahim yang mahukannya memohon maaf kerana menuduh ketua pembangkang seorang biseksual.

"Saya tidak akan endahkan notis ini dan akan terus bercakap mengenai Anwar.

"Saya sangat berbesar hati jika Anwar membawa perkara ini ke mahkamah. Mahu bawa perkara ini ke mahkamah minggu depan pun boleh.

"Saya bersedia jumpa dia dan akan dedahkan banyak perkara lagi," katanya pada sidang media di ibu pejabat PERKASA di Kuala Lumpur tengahari semalam.