Saturday, June 30, 2012

Kalau Nak Bercakap Bab Rasis, DAP Bapak Segala Rasis Di Malaysia

Kalau nak bercakap bab rasis, DAP lah bapak segala rasis di Malaysia. DAP sendiri lahir dari ketidakpuasan hati terhadap orang-orang bumiputra.

Siapa yang nak sapu melayu tahun 1969 ?

Siapa yang berarak di Kampung Baru dan suruh melayu balik kampung pada tahun 1969 ?

Siapa yang berdiri atas lori dan pancut kencing depan pelajar-pelajar perempuan melayu depan ITM Shah Alam pada masa itu ?

Kononnya matlamat perjuangan mereka Malaysian Malaysia, tetapi siapakah yang membantah keras penubuhan Sekolah Wawasan yang diilhamkan oleh Tun Dr M untuk memupuk semangat muhibbah antara kaum ?

Malaysian Malaysia konon......, baca seterusnya klik sini

Khalid Gagap Tak Akan Bertanding DUN Ijok Pada PRU Ke 13 Nanti...

Kata orang..., kejayaan seorang lelaki adalah kerana wanita di belakangnya, tetapi kejatuhan seorang lelaki juga adalah kerana wanita. Mungkinkah Menteri Besar Selangor, Khalid Ibrahim akan jatuh kerana wanita yang bernama Faekah, iaitu Setiausaha Politiknya...?

Khalid nampaknya tersepit antara sayang dengan tanggungjawab. Kita tahu Khalid sayang pada Faekah kerana itu beliau telah cuba sedaya upaya untuk membela Faekah dengan berkata, “Faekah hanya menandatangani surat sokongan itu tanpa dia sendiri mempunyai kuasa untuk memberikan projek kepada syarikat yang disokong...”.

Dalam kes ini, Faekah didapati telah merekomenkan syarikat anak saudaranya sendiri sebagai panel peguam kepada anak-anak syarikat kerajaan negeri.

Nasib baiklah, Khalid tidak perlu membuat keputusan sendirian, tetapi perlu diambil secara kolektif melalui mesyuarat Exco. Apa yang berlaku ialah para EXCO telah mengambil keputusan bahawa Faekah perlu meletakkan jawatannya.

Ramai yang berkata bahawa Faekah adalah sumber kekuatan Khalid dan apa yang berlaku ini amatlah melukakan hati Khalid. Di saat Khalid terpaksa berhadapan dengan begitu banyak ancaman dalaman, kehilangan walaupun seorang dari pengikutnya pasti akan menjejaskan moral dan semangatnya.

Faekah bukan sekadar Setiausaha, tetapi juga penghubung peribadi antara Khalid dengan Presiden parti, Wan Azizah. Melalui Faekah, masalah-masalah parti dapat dibincangkan secara peribadi dengan Presiden tanpa perlu terikat pada protokol sepertimana di dalam mesyuarat parti.

Apatah lagi apabila ramai di dalam parti yang tidak menunjukkan penghormatan yang sepatutnya terhadap Khalid walaupun beliau adalah Menteri Besar hubungan peribadi seperti ini amatlah penting baginya.

Kurangnya rasa hormat terhadap beliau, menyukarkan beliau mengawal dan memantau keadaan. Malah, sebahagian besar dari masanya, perlu dihabiskan untuk melihat sekeliling bagi memastikan dirinya tidak ditikam dari belakang.

Dengan ketiadaan Faekah, semakin sukarlah bagi Khalid untuk menjaga diri.

Kes Faekah itu sendiri memberi peluang kepada musuh-musuhnya untuk menembaknya dari dalam. Dengan timbulnya kes ini, kelemahan beliau sebagai seorang pemimpin terserlah dan tidak boleh dinafikan lagi.

Faekah tidak mungkin berani menandatangani apa-apa surat sokongan jika Khalid adalah seorang ketua yang tegas dan tahu bagaimana untuk mendidik orang-orang sekelilingnya. Sikap Khalid yang terlalu bergantung kepada Faekah membuatkan Faekah tidak berfikir panjang apabila menandatangai surat sokongan yang menjadi isu ini.

Tidak guna Khalid menyalahkan Azmin atau sesiapa sahaja di kalangan EXCO atas apa yang berlaku kepada Faekah.... Walaupun pahit, beliau perlu terima bahawa apa yang berlaku adalah berpunca dari kepimpinannya yang lemah.

Apapun, adalah tidak wajar untuk meletakkan kesalahan ke atas Khalid seratus peratus kerana sesungguhnya, memimpin sebuah negeri di bawah payung parti PKR bukanlah mudah.

PKR adalah parti yang tergolong di dalamnya manusia-manusia yang berbagai jenis termasuk yang tidak normal atau songsang. Mereka-mereka ini berpegang kepada kebebasan mutlak.

Orang yang berpegang kepada kebebasan mutlak, pastinya sukar dikawal. Kerana itu, kita menyaksikan pemilihan parti PKR yang lepas adalah pemilihan yang paling kotor dalam sejarah.

Khalid Ibrahim tentu menyedari bahawa perletakan jawatan Faekah juga menandakan yang nyawa politiknya sendiri sudah tidak panjang lagi. Tidak mustahil ia akan berakhir sebelum PRU ke-13.

Keputusan Exco yang tidak menyebelahi pendapat peribadinya menunjukkan yang beliau tidak punya sokongan lagi di kalangan Exco sendiri. Bagaimana seorang Menteri Besar mampu bertahan tanpa sokongan Exco...?

Lebih dari itu, kita pasti, sasaran musuh-musuh Khalid adalah lebih jauh dari sekadar Faekah iaitu dirinya sendiri. Pada bila-bila masa, peluru baru akan dilancarkan untuk menghapuskan Khalid pula dan kali ini, tanpa Faekah di belakang untuk menahannya.

Beruang Biru...

Membesarkan Anak Anak Wan Azizah Dengan Duit Lumba Kuda...?

Seingat-ingat penulis, nama Zaliah Zakaria ini tidak terpacul dimana-mana sepanjang siasatan berkaitan wang RM 3 billion yang dikatakan berada dibawah kawalan Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim berlangsung.

Tapi itu logik kerana terlalu banyak nama yang naik (majoriti nama usahawan Cina), sudah tentu sukar nak ditentukan individu mana satu yang penting untuk dijadikan isu pada ketika itu.

Bagaimanapun, yang menarik ialah pengakuan dan penafian Zaliah Zakaria baru-baru ini setelah gambar dan kaitan dirinya dengan Anwar didedahkan Ummi Hafilda dan media.

Pengakuan: Tentang dirinya yang memiliki aset bernilai ratusan juta ringgit hasil dari perniagaan lumba kuda (sebut judi), simpanan dalam bank bernilai RM 26 juta, cukai pendapatan RM 50 juta, rumah RM 3.6 juta dan lain-lain yang juta-juta juga nilainya.

Ingat, ini yang didedahkan, yang tidak didedahkan itu wallahualam....! Lagipun seperti pengakuannya, dia pernah tingaal di Dubai, konon nak melupakan kisah kematian anak lelaki dan seperti yang kita tahu kos kehidupan di Dubai bukan murah.

Maknanya disitu, dalam pada asetnya dirampas dan sebagainya, masih lagi mampu menjalani kehidupan di luar negara.

Penafian: Yang dia mengenali Anwar Ibrahim secara peribadi, tapi mengaku mengenali rapat isteri Anwar, Datin Seri Wan Azizah Ismail.

Pengakuan dan penafian itu memang menarik kerana ia timbul dikala ribut-ribut mengenai isu Anwar mengawal wang sebesar RM 3 billion sedang hebat diperkatakan. Sukar nak menafikan kaitan Zaliah dengan Anwar walaupun tuan punya badan menafikan dirinya mengenali pemimpin utama Pakatan Rakyat itu.

Lagipun, biasalah, orang dah buang air besar tengah jalan, siapa yang nak mengaku ye tak.

Kenapa pula kita tak mahu percaya Zaliah ada berkaitan dengan Anwar dalam soal wang berbilion ringgit ini? Kalau Anwar boleh mengaitkan dan mahu rakyat percaya bahawa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mempunyai hubungan dengan Altantunya walaupun buktinya tidak ada langsung, kenapa kita tak boleh mengaitkan Anwar dengan Zaliah, lebih lagi bila Zaliah sendiri terbukti mempunyai harta bernilai ratusan disamping mengaku mengenali dan rapat dengan isteri Anwar, Wan Azizah?

Mengenali sikap Anwar itu sendiri, adalah satu keajaiban yang sangat besar kalau dia mengaku terlibat dalam hal-hal seumpama ini..... Kalau tidak boleh mengelak sangat pun, dia akan mengaitkan orang lain sebagai punca.

Lihat saja dalam kes liwat dengan Saiful, pembantu dia sendiri lantik, air mani dalam dubor dia sendiri punya tapi siapa yang dia tuduh terlibat – UMNO!!!

Isu ini besar sebab modal Anwar untuk menawan hati rakyat menyokongnya ialah dengan menggambarkan dirinya sebagai pemimpin Islam, berjiwa rakyat, marhaen dan sebagainya. Alih-alih pecah lubang bahawa dia ada kaitan dengan jutawan (kini bekas jutawan) yang antara punca kekayaaannya ialah perniagaan dalam kelab lumba kuda, boleh disebut judi.

Dari Pulau Pinang pulak tu..., negeri asal Anwar..!

Kalau tuduhan dan dakwaan yang asalnya dibuat oleh Ummi Hafilda ini tidak benar, kenapa sampai sekarang Anwar cukup takut untuk membuat laporan polis terhadap perempuan yang satu ini. Itu sahaja menceritakan kepada kita bahawa dakwaan itu sememangnya benar.

Penulis sebenarnya insaf bahawa Allah swt sayangkan rakyat Malaysia terutama orang melayu yang 99.99% darinya beragama Islam di negara ini. Sebab itu sikit-sikit mengenai Anwar Ibrahim yang sebenarnya terdedah kepada masyarakat di negara ini untuk kita menilai.

Beruang Biru...

Video Klip Pimpinan PAS Jadi Tukang Basuh Berak Pimpinan DAPFriday, June 29, 2012

Kisah Benar... Wan Azizah Tak Pernah Sayangkan Anwar Sebab Dia Lebihkan Sayangkan.....Hukum Bersetubuh Waktu Siang Hari Di Bulan Ramadhan...Panaassnya Kisah Putar Alam...


Aku terbaca kisah Kamal Hisham, seorang peguam (betul ke?) yang nampaknya sedang mencari jalan keluar untuk menyelesaikan masalah yang dicptanya sendiri.

Kamal Hisham mula dipopularkan namanya oleh penulis yang tak laku siri TVnya. Penulis ini sedang mereka cipta fantasi melampau dan cuba mengaitkan nama Tuanku Sultan Johor dengan pelbagai skandal palsu yang memburukkan nama Tuanku Sultan Johor.

Bagaimana terujanya penulis merekayasa cipta fitnah memburukkan nama Tuanku Sultan, hingga ke tahap terpaksa menyakinkan segelintir pembaca untuk percaya setiap artikel yang ditulisnya dengan selitan pelbagai tuduhan dan cacian.

Aku meneliti satu persatu artikel tulisan si penulis. Membaca isi kandungannya umpama membaca tulisan si mat jenin politik, berangan tak sudah, penuh andaian dan cerita tidak digalaskan dengan fakta.

Untuk menyakinkan pembaca, maka pelbagai gelaran dan kutukan terpaksa digunapakai bagi menguatkan hujah lemah. Tuanku Sultan Johor dikutuk dengan pelbagai gelaran, ianya tak lain bagi menyedapkan jalan cerita.

Ini adalah permulaan. Kisah benar si putar alam bernama Kamal Hisham ini akan dibongkarkan edisinya satu persatu kelak.

Kepada si Putar Alam Kamal Hisham, jangan tersentak jantungmu dengan pendedahan kisah benar yang akan disulami dengan 'beberapa fakta berdokumentasi'.

Nantikan pendedahan bahagian pertama tak lama lagi...

GAP

Solat Hajat Perdana Nik Aziz TAK Sah...!!Thursday, June 28, 2012

Perompak Dan Lanun Duit Umat Islam Di Malaysia...!!


VIDEO KLIP INI TERBAEEKKKK UNTUK KITA SEBAARRKANN....!!

Kisah Benar: Pertumbuhan Ekonomi Indonesia Terbantut Kerana Reformasi 1998


Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Nasional Media Group Indonesia, Noor Syamsuddin Chatib, "reformasi Indonesia telah menyebabkan rakyat menemui matlamat yang palsu, bukannya matlamat baru, hak rakyat untuk memberi pendapat, bebas berbicara dan ekspresi semuanya dijamin oleh negara".

Luahnya lagi, reformasi 1998 di Indonesia telah mengakibatkan lebih banyak peningkatan masalah rasuah yang seterusnya menjejaskan program pembangunan negara. Kewujudan kerajaan pusat yang lemah juga diikuti dengan masalah demonstrasi jalanan yang berterusan pula mengakibatkan pertumbuhan ekonomi terbantut.

Terdapat logik di sebalik kata-kata beliau yang diucapkan pada 28 Februari 2012 itu. Sejarah reformasi Indonesia 1998 yang dimulakan oleh gerakan jalanan mahasiswa Indonesia terbukti menyebabkan banyak pelaburan dari luar terhenti disebabkan suasana tidak tenteram dalam negara.

Walaupun selepas kejatuhan Suharto, program pembangunan ekonomi Indonesia masih gagal dilaksanakan dengan berkesan oleh pemimpinnya yang turun naik bersilih ganti dalam jangka masa beberapa tahun selepas itu.

Manakala ramai golongan peniaga yang terdiri dari kaum Cina Indonesia pula masih ramai yang bermastautin di luar negara gara-gara bimbang peristiwa pembantaian dan keganasan terhadap orang Cina atau Tionghoa pada Mei 1998 berulang kembali.

Dalam pada itu, kekecewaan Noor Shamsudin itu turut dikongsi oleh para mahasiswa Indonesia apabila pada 22 Mei 2012 lepas sekumpulan mahasiswa yang menggelar diri mereka sebagai Gerakan Mahasiswa Pembebasan Jabar juga meluahkan nada kekecewaan yang hampir sama.

Menurut mereka, "masalah KKN di Indonesia masih bermaharajalela. Lebih parah lagi, banyak kes KKN yang sudah di bawa ke mahkamah tapi tidak dapat diselesaikan sebaiknya. Ini salah satu bukti kegagalan reformasi".

Jika pada 14 tahun lalu rakan-rakan mereka berbangga seketika kerana berjaya menjatuhkan sebuah pemerintahan secara kekuatan jalanan yang meragut banyak nyawa.

Kini mereka berdemonstrasi lagi tapi bukannya untuk meraikan kejayaan 14 tahun lalu, sebaliknya untuk menunjukkan rasa tidak puas hati di atas kekecewaan lampau.

Akhirnya, nyawa-nyawa yang melayang dalam pelbagai peristiwa semasa dan selepas reformasi 1998 di Indonesia menjadi sia-sia begitu sahaja. Sekali lagi terbukti, kekerasan dan keganasan jalanan tidak pernah merealisasikan perubahan yang lebih baik.

Justeru, kita di Malaysia harus cepat membuka mata dan peka dengan apa yang berlaku di seberang supaya kegagalan di sana tidak berlaku di sini.

Terbukti, reformasi yang diceduk dari Indonesia yang memberi aspirasi kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim amat tidak sesuai untuk dibiakkan di Malaysia.

Dan yang paling penting, sebagai rakyat yang rasional kita perlu mengutamakan keharmonian kaum agar pembunuhan beramai-ramai yang terjadi di Indonesia akibat rasa tidak puashati orang Melayu kerana perbezaan pendapat sessama mereka tidak merebak ke sini suatu hari nanti.

Seperti Yang Dijanjikan...! Kisah Peha Yang Membuatkan Khalid Gagap Terpancut....
Blog ini malas nak tulis panjang-panjang kali ni, hanya nak membenarkan para pengunjung untuk menilai dua wawancara yang dibuat Business FM, bersama Khalid Ibrahim dan Tony Pua.

Secara ringkasnya, pengacara, Zara Khan banyak bertanya tentang situasi rasuah di Selangor; dan MB mengakui bahawa SIFAR RASUAH hanyalah ‘idealisme’. Idealisme? Oleh yang demikian, apa yang nak kecoh sangat bahawa UMNO Selangor ini BERSIH, transparent dan sebagainya. MB sendiri maklumkan kepada semua, itu hanyalah idealisme. Idealnya. Tapi rasuah dan salahguna kuasa masih ada dan berleluasa.

Dalam wawancara inipun kita dapat lihat bagaimana MB sendiri tidak ‘committed’ dengan agenda pembasmian rasuah. Sebab dia tahu bahawa pejabatnya sendiri pun kecoh dengan aktiviti rasuah dan salahguna kuasa.

Mungkin MB dan SUPOL kesayangan tidak; tapi rupanya ramai watak-watak rasuah lain yang timbul sewaktu PKR memerintah Selangor ini. Baguslah.

Tony Pua sendiri maklum bahawa Kerajaan Selangor tidak bersih. Ini boleh didengar dan dilihat dalam wawancaranya dengan BFM juga.

Cantiklah tu.... Kalau MB (PKR) dan MP (DAP) sendiri mengakui bahawa mereka rasuah. Siapa kita nak nafikan....?

Kisahnya Khalid Gagap "Stim" Tengok Peha Gebu....


Nantikan kisah sepenuhnya di Blog MIK ini jam 12.00 tengahari nanti...

Padan Muka..! Khalid GAGAP Bengang Bila Video Klip Ini Mula Tersebar Petang Tadi....Wednesday, June 27, 2012

Anda Tahu Apa Yang Akan Berlaku Pada Hari PRU Ke 13...?

Tabik kepada Laman Suara PR kerana berani menegur Pakatan Rakyat. Selama ini, kita lihat laman-laman web dan blog-blog pro-PR lain tidak pernah menegur jauh sekali membongkar kesilapan pemimpin-pemimpinnya.

Semuanya mengambil sikap kipas dan ampu dan membela apa saja yang dibuat oleh pemimpin PR tidak kira sama ada salah dari segi moral, undang-undang, mahupun agama. Realitinya, di dalam PR itu, sesiapa sahaja yang menegur akan dipecat. Mungkin kerana itu, tiada siapa yang berani mengambil sikap telus dan kritis sepertimana yang dilakukan oleh laman tersebut.

Antara artikel terbaru laman Suara PR yang wajar diberi perhatian serius ialah mengenai rancangan menumbangkan kerajaan melalui kekerasan yang diminitkan dalam mesyuarat Pakatan Rakyat.

Sebenarnya, apa yang didedahkan ini bukanlah mengejutkan kerana dari perbuatan dan percakapan harian para pemimpin PR kita sudah boleh membaca tujuan sebenar mereka. Para pemimpin PR cukup maklum bahawa mereka sukar untuk memenangi pilihanraya kerana tidak mendapat sepenuh sokongan dan kepercayaan rakyat.

Kerana itu, mereka perlu memburuk-burukkan sistem pilihanraya, membangkitkan kebencian terhadap pihak berkuasa dan menimbulkan ketidakpercayaan terhadap mahkamah supaya apabila kalah nanti, bolehlah mereka menyalahkan SPR, kerajaan dan mahkamah. Ia kemudiannya akan dijadikan alasan kukuh untuk memberontak dan merusuh sekali gus menumbangkan kerajaan melalui kekerasan.

Menurut laman tersebut lagi, “Sebab itu kalau kita lihat mutakhir ini, pemimpin Pakatan Rakyat memberi jaminan bahawa peralihan kerajaan akan berlaku secara aman, tapi tidak menjamin apa-apa jika keputusan sebaliknya berlaku. Yang dijamin ialah keamanan kalau berlaku peralihan, itu pasti.” Malah disebutkan juga dalam mesyuarat yang sama mengenai kebarangkalian pertumpahan darah - jika keadaan benar-benar mendesak.

Nampaknya, pemimpin-pemimpin PR sedang mengugut kita semua iaitu jika kita tidak memenangkan mereka melalui peti undi dalam pilihanraya nanti maka bersedialah untuk menghadapi huru-hara dan pertumpahan darah.

Sekali lagi, kita tidak terkejut jika Anwar Ibrahim, Lim Kit Siang dan Hadi Awang sanggup menggadai nyawa penyokong-penyokong mereka untuk mencetus keganasan dan memulakan pemberontakan berdarah di negara ini.

Anwar adalah manusia yang sanggup melakukan apa saja dan tiada apa lagi yang dilakukannya yang mampu mengejutkan kita. Bayangkan, jika dalam keadaan biasa juga Anwar sanggup melakukan apa saja, maka apatah lagi jika beliau berada dalam keadaan yang amat terdesak untuk berkuasa?

Kita juga tidak pernah lupa bagaimana Lim Kit Siang menjadi pencetus tragedi 13 Mei, berbekalkan kebencian mendalam terhadap kaum Melayu dan keangkuhan yang menebal, dengan sifat kejam semulajadi yang mengalir dalam darah komunisnya.

Begitu juga Hadi Awang yang membara di dalam dirinya sifat fanatik atau ekstrem. Sifat inilah yang diterapkannya ke dalam diri penyokong-penyokongnya yang membawa kepada tragedi Memali dan kemudiannya, Sauk.

Jelas, keganasan dan pertumpahan darah bukan sesuatu yang asing bagi pemimpin Pakatan Rakyat dan kita pasti, mereka tidak punya masalah untuk mengulangi semua keganasan ini untuk kesekian kalinya bagi mencapai matlamat mereka. Keinginan mereka untuk merampas Putrajaya sudah terlalu meluap-luap dan tidak dapat dibendung lagi.

Untuk itu, pemimpin PR melihat keganasan dan pemberontakan sebagai ‘trend’. Dan ‘trend’ inilah yang akan membantu membawa mereka ke puncak kuasa. Sebagai persediaan ke arah ini, mereka kerap memberi isyarat kepada media-media asing bahawa Malaysia juga berada dalam proses ke arah mengikut ‘trend’ tersebut.

Apa yang penulis dapat katakan di sini ialah adalah sesuatu yang amat bodoh jika rakyat sanggup memusnahkan segala nikmat dan menggadai nyawa mengikut telunjuk pemimpin PR semata-mata kerana ingin mengikut ‘trend’.

Benar, mengikut kata pemimpin PR bahawa rakyat mempunyai kuasa untuk menentukan masa depan negara.

Justeru, ingatlah kita punya kuasa untuk menolak pemimpin yang sanggup menggadaikan nyawa kita semata-mata kerana mereka tidak tahan lagi untuk berkuasa.

Kita punya kuasa untuk menolak mereka melalui peti undi dan kita juga punya kuasa untuk menolak dari bersama-sama mereka menjahanamkan negara dan menggadaikan nyawa melalui jalanraya.

Tanpa kita memberi sokongan kepada mereka, pemimpin-pemimpin yang tidak bertanggungjawab ini tidak akan ke mana…

Siapa Lagi Yang Anwar Ibrahim Akan Salahkan...??

Dalam banyak-banyak ‘peluru’ ditembak kepada Anwar oleh bekas-bekas orang kanan dan orang suruhannya, rasanya inilah satu-satunya peluru yang penulis rasa tepat-tetap mengenai Anwar.

Penulis bercakap tentang dakwaan oleh bekas Penolong Bank Negara, Datuk Abdul Murad Khalid yang menyebut mengenai akaun bernilai RM 3 billion yang didakwa dikawal oleh Anwar sewaktu menjawat jawatan Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan satu ketika dulu.

Sudah tentu bila kita bercakap tentang jumlah wang yang ‘ramai’, maka orang yang terlibat pun ramailah juga. Ini bukan seperti perlakuan homoseksual dan zina yang berlaku dalam bilik hotel atau kondo yang hanya melibatkan 2 individu, ini tentang jumlah wang yang besar untuk menyelesaikan banyak masalah ‘orang-orang besar’ (kebetulan kroni-kroni Anwar) yang lain.

Lagipun, kawalan ke atas wang haram bukan seperti kes zina yang memerlukan ditunjukkan 4 saksi (merujuk kepada alasan kegemaran Anwar – mana 4 saksi?)

Sukar untuk Anwar mengelak dari terbabit apatah lagi bila Ummi Hafilda baru-baru ini mendedahkan tentang seorang wanita bernama Zaliah Zakaria (bekas tauke kelab lumba kuda) yang dikatakan menjadi antara orang kepercayaan Anwar untuk mengawal urusan berkaitan dengan akaun tersebut.

Zaliah pernah melarikan diri dari Malaysia sebaik mendapat tahu dia bakal disiasat BPR berhubung Akuan Bersumpah Datuk Murad tetapi kembali semula ke negara ini selepas kes tersebut menghadapi jalan buntu berikutan kesukaran mendapatkan kerjasama negara luar dimana wang tersebut disimpan.

Satu kes saman antara Hong Leong Bank dengan seorang ahli perniagaan Low Thiam Hoe berhubung pinjaman berjumlah RM 445 juta pada 1999 untuk pengambilalihan KBB dari Idris Hydraulic, turut menyebabkan Anwar terus tersepit kerana di dalam Akuan Bersumpah Datuk Murad, perkara tersebut turut disentuh....

Logiknya, takkanlah semua hal yang berkaitan dengan Anwar ini timbul secara tiba-tiba dan di platform yang berbeza-beza..

Seperti biasa bila tersepit, Anwar akan mencari jalan bagaimana mengalihkan atau ‘berkongsi’ kesalahan tersebut kepada pihak lain, terutama sekali musuhnya dunia akhirat, UMNO.

Inilah yang membawa kepada maklumat terbaru yang penulis terima, mengatakan bahawa Anwar bersedia untuk tampil dengan sidang media dalam jangka masa terdekat untuk menyatakan peranannya dalam soal akaun RM 3 billion ini.

Anwar juga disebut-sebut akan mendedahkan beberapa nama pemimpin dan bekas pemimpin UMNO dalam sidang media tersebut yang di dakwa turut terlibat.

Antara nama-nama yang telah disediakan Anwar untuk disebut ialah Allahyarham Tun Abdul Razak (bekas Perdana Menteri kedua), Allahyarham Tun Hussein Onn (bekas Perdana Menteri ketiga), Tengku Razaleigh Tengku Hamzah (bekas Bendahari UMNO dan Menteri Kewangan) dan Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansur (Setiausaha Agung UMNO sekarang).

Bagaimana dan macam mana semua pemimpin tersebut boleh terkait dikala ada di antara mereka telah pun lama meninggal dunia, masih lagi misteri.

Tapi mengenali Anwar, tidak ada apa yang mustahil dalam kamus hidupnya. Khinzir yang sah-sah haram itupun Anwar boleh putar belitkan sehingga menjadi halal dan dijadikan daging korban.

Mula-mula adalah yang marah, mengaitkan dengan hukum tuhan dan sebagainya tapi bila dah selalu diulang-ulang penipuan itu, akan adalah pulak golongan yang tampil dengan pendapat-pendapat tertentu untuk mempertahankan Anwar atau paling tidak mengurangkan kecaman terhadapnya, supaya diakhirnya nanti rakyat akan nampak Anwar tidak bersalah, keluar kenyataan seumpama itu sebab UMNO dan sebagainya.

Kita sudah lihat muslihat ini berlaku dalam banyak isu sebelum ini yang berkaitan dengan Anwar, antaranya pembentukan kerajaan persekutuan Pakatan Rakyat pada 16 September 2008, melindungi keselamatan Israel, Perdana Menteri dan isterinya yang dikaitkan dengan pembunuhan Altantunya dan sebagainya.

Dalam masa yang sama, agak malang juga melihat semua kebodohan ini masih berlaku dalam masyarakat kita, bukti begitu ramai yang meletakkan emosi mengatasi iman/kepercayaan, matlamat menghalalkan cara dan sebagainya.

Sebab itu penipu dan penyangak macam Anwar boleh bertahan sehingga sekarang. Tanpa sedar, ada antara kita sendiri sebenarnya yang melahirkan dan memelihara dajjal durjana ini supaya diakhir nanti dia boleh menghapuskan kita semua.

Semoga Allah swt merestui kita semua....

Saya Tak Mahu Gaduh Dengan Orang Yang Tak Betul Ni..."-Zahid Hamidi


Dah tak dapat cari isu maka mulalah cari alasan dan perkara bodoh,itulah yang boleh disifatkan dengan tindakan Ali Tinju yang mendakwa kononnya diugut.

Ali Tinju yang terkenal dek kerana berfikir dengan menggunakan jubor jelas memalukan veteran tentera apabila melakukan aksi senaman menongeng didepan rumah Yang Mulia Ambiga Al-LGBT.

Pelbagai cara dan hujah bodoh digunakan Ali Tinju untuk menarik perhatian menteri pertahanan,sedangkan isu yang dibangkitkan beliau kononnya nasib bekas tentera seperti beliau tidak mendapat pembelaan.Sedangkan pelbagai insentif dan juga bantuan diberikan kepada bekas tentera.

Setelah diselidik rupanya sebab Ali Tinju tak dapat pencen dan bantuan kerana beliau dalam service hanya 7 tahun,kemudian dikhabarkan punyai masaalah displin.

Blog askar setia banyak mendedahkan rahsia siapa Ali Tinju: baca selanjutnya di sini

"Siapa isteri saya nak ugut Ali Baharom?" Ini yang Datuk Seri Zahid Hamidi tanya semasa menjawab isu dakwaan kononnya isteri beliau,Datin Seri Hamidah menghantar SMS ugutan kepada Presiden Veteran Melayu Malaysia (PVTM), Mohd Ali Baharom atau lebih dikenali sebagai ‘Ali Tinju’ yang sebelum ini merancang hendak mengadakan demonstrasi depan Kementerian Pertahanan.

Menteri Pertahanan itu memberitahu isteri beliau mengenali Ali kerana mereka dari satu kampung di Melaka.
“Saya bertanya isteri saya, beliau kata hantar 16 SMS padanya. Saya teliti tak adapun dia mengugut Ali. Dia hanya tunjuk satu sms sahaja,” katanya kepada media di lobi Parlimen, Selasa,

SMS yang Ali dakwa bernada ugutan itu berbunyi, "Perlu diingat Datuk Seri Zahid Hamidi bukan sendirian dan (dia) bermaruah. Saya tak fikir orang-orang akan berdiam diri dan senang-senang nak buat kacau-bilau depan Mindef".

Katanya SMS berkenaan hanya ditunjuk sekerat sahaja.sebenarnya ia berupa satu nasihat jika SMS itu dibaca sepenuhnya.

Lagipun dari 16 SMS yang dihantar oleh isterinya,Ali hanya tunjuk satu sahaja untuk dijadikan sandaran dakwaannya.

“Ali Tinju ini perangai, dia akan hantar SMS kepada semua orang, termasuk isteri saya. Jadi, isteri saya hantar SMS untuk nasihatkan Ali, tetapi Ali hanya petik satu ayat sahaja daripada SMS isteri saya," katanya.

Zahid berkata Ali biasa mengugut orang sebab itu rasa dirinya diugut.

Ali sebelum ini memberitahu PVTM telah menangguhkan hendak berdemo depan Kementerian Pertahanan pada 29 Jun ini kerana Zahid tidak berada di pejabat hari itu.

Presiden PVTM itu mendakwa kononnya Zahid hendak lari berehat dua hari di kem komando di Mersing.

“Itu hak dia nak buat demonstrasi. Kenapa harus tipu kata tidak dapat jumpa Saya pada kononnya saya di kem Mersing. Saya tak pergi pun. Jangan tipu,” katanya.

Beliau menasihatkan Ali berkhidmat secara jujur.

Menurut Zahid, beliau tahu berapa ramai orang yang Ali ugut jika tidak membantunya.

“Saya tak mahu gaduh dengan orang yang tak betul ni,” ujarnya.

Mengulas tindakan Ali dan beberapa orang lain mengadakan senaman punggung di depan rumah Pengerusi Bersih, Datuk S. Ambiga bulan lalu, Zahid menasihati Ali, “ Jangan malukan diri sendiri,”.

Ali baru-baru ini dipetik portal pembangkang mendakwa menerima sms ugutan daripada isteri Zahid yang melarangnya mengadakan demonstrasi di depan Kementerian Pertahanan kerana Zahid dikatakan gagal menjaga kebajikan ahli-ahli persatuan itu.-agendadaily

" macam tu pun dia kata ugut,takkanlah bekas askar hati tisu kot?" - Pisau.net

Di Malaysia Kita Sudah Ada 3 Billion Ringgit Man.....!

"Kalau di Hollywood, kita pernah dengar kisah Six Million Dollar Man, sini di Malaysia kita sudah ada 3 Billion Ringgit Man..." kata Yb Senator Dato S Nallakaruppan semalam. Beliau merujuk kepada skandal dana wang sebanyak RM3 Billion yang dikaitkan dengan Anwar Ibrahim.

Ahli Dewan Negara, Dato Nalla mendakwa Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim kini tertekan atas desakan pelbagai pihak yang memintanya memulangkan wang RM3 bilion kepada rakyat.

Bagaimanapun beliau yang juga Presiden Parti Bersatu India Malaysia (MIUP) yakin Anwar tidak akan berbuat demikian malah akan menuding jari kepada pemimpin-pemimpin UMNO kononnya dakwaan itu adalah satu konspirasi.

"Saya yakin Anwar tak akan mengaku. Beliau akan tetap menyalahkan orang lain. Cuba teliti kenyataannya sejak 1998. Apa sahaja dakwaan dilemparkan, Anwar akan kata itu konspirasi.

"Dia mahu tipu rakyat. Berapa lama dia boleh tipu? Saya amat faham perangai Anwar yang angkuh dan tidak akan mengaku salah atas kesilapan diri sendiri. Saya juga tahu tahap nafsu Anwar terhadap wang," katanya pada sidang akhbar di ibu pejabat MIUP di sini semalam.

Utusan Online...

Tuesday, June 26, 2012

Api Reformasi Di Indonesia Sudah Menyala Di Malaysia?

Krisis kewangan yang melanda beberapa buah negara di benua Asia pada tahun 1997 meninggalkan banyak detik hitam yang hingga kini masih memberi kesan psikologi terhadap rakyat negara-negara tersebut.

Thailand, Filipina, Indonesia dan Malaysia adalah antara negara yang terawal dilanda krisis tersebut rentetan dari serangan spekulator kewangan antarabangsa, George Soros pada pertengahan tahun 1997.

Menjelang awal 1998, kesan kegawatan ekonomi mula terasa di kebanyakan negara yang terdedah pada serangan spekulator matawang. Suasana ekonomi makin tidak menentu berikutan kejatuhan berterusan nilai matawang masing-masing.

Di Indonesia, kehidupan rakyatnya kian terhimpit dengan kenaikan harga barangan keperluan yang juga dikenali sebagai sembako (sembilan bahan pokok – beras, minyak goreng, terigu, minyak tanah, gula, susu, ikan kering, telur dan garam).

Berikutan itu, protes-protes kecil oleh mahasiswa mula mengambil tempat di jalan-jalan raya yang kemudiannya menjadi besar menuntut perubahan dasar pemerintahan negara yang tika itu di terajui oleh Presiden Soeharto.

Pemimpin-pemimpin politik terkemuka Indonesia seperti Gus Dur, Megawati, Amien Rais dan Sri Sultan turut sama menyemarakkan kehangatan khalayak umum menuntut reformasi total dalam negara Indonesia.

Demonstrasi jalanan yang pada mulanya aman mula bertukar ganas dan tak terkawal apabila kelompok mahasiswa universiti bertembung dengan pasukan keselamatan Indonesia menyaksikan banyak korban dan kecederaan yang berlaku.

Di antara Mac hingga Mei 1998, beberapa rusuhan besar berlaku. Antaranya rusuhan di Medan dan Yogjakarta yang berlaku hampir serentak bermula 4 Mei hingga 8 Mei 1998. Beberapa korban nyawa melayang dan banyak harta benda musnah terbakar.

Hampir seminggu kemudian, Tragedi Trisakti pula berlaku hampir serentak dengan peristiwa pembunuhan besar-besaran terhadap kaum Tionghoa Indonesia pada tanggal 12 Mei hingga 15 Mei 1998.

Gedung beli belah, kedai dan kediaman kaum Tionghoa di ceroboh kemudian dibakar manakala gadis-gadis di perkosa dan dibunuh kejam. Dianggarkan lebih seribu nyawa melayang dan ribuan lagi cedera sewaktu konflik itu berlangsung.

Berpuluh ribu lagi kaum Tionghoa meninggalkan Indonesia menyelamatkan diri dari amukan dan keganasan tika itu. Pembaharuan dan perubahan politik yang dituntut secara gerakan jalanan nyata tidak seindah yang diangankan oleh ramai pihak.

Ramai yang lari ke Malaysia dan Singapura dengan membawa banyak barangan berharga di samping kisah-kisah sedih yang berlaku.

Mereka ini kemudiannya menyebarkan cerita yang berlaku secara lisan kepada orang Cina di Malaysia dan Singapura sehingga menimbulkan rasa gerun di kalangan penduduk negara jiran.

Walaupun demikian keributan yang berlaku, penggerak reformasi dari kalangan pemimpin politik dan mahasiswa Indonesia terus menerus mengadakan rapat umum besar-besaran di Surakarta, Medan, Bandung, Monas, Yogjakarta dan Jakarta mendesak Presiden Soeharto segera mengundur diri.

Pada tanggal 21 Mei 1998, Presiden Soeharto membuat pengumuman mengundurkan diri dari tampuk pemerintahan. Penggantinya, Prof. Bacharuddin Jusuf Habibie (BJ Habibie) akhirnya mengambil alih jawatan tersebut sekalipun menerima bantahan dari ramai kelompok mahasiswa.

Biarpun umumnya kejatuhan Soeharto dianggap kejayaan penting hasil gerakan reformasi jalanan yang dipelopori golongan mahasiswa, natijahnya selepas itu pucuk pimpinan bersilih ganti dan terpalit dengan pelbagai cabaran.

Pertembungan dan pergeseran antara etnik dan agama kian memuncak. Tunjuk perasaan dan gerakan jalanan masih berterusan, korban sengketa dan ledakan bom bertukar ganti saban bulan.

Kelihatannya, sinar kedamaian dan perubahan indah yang diimpikan kian jauh sayup mata memandang. Kini, 14 tahun berlalu rata-rata rakyat Indonesia seia sekata gerakan reformasi telah mengalami kegagalan total.

Dan ramai berpendapat, reformasi hanya indah dari rupa. Kerana kebodohan dan kerakusan pihak tertentu yang berkuasa, beribu nyawa melayang tanpa sebab dan ada antaranya di penggal kepala mereka hanya kerana perbazaan agama dan kaum.

Mahukah kita melihat api reformasi gila ini menyala di Malaysia?

sumber

Biar Betull...? Abby Abadi Dapat "Offer" Dari Portal myKMU.net

Pelakon terkenal, Abby Abadi baru-baru ini melahirkan rasa kecewa atas tindakan beberapa pihak yang melemparkan kata-kata kurang manis kepadanya ekoran penglibatannya di dalam beberapa program anjuran PAS.

Kekecewaan Abby itu diluahkan melalui laman sosial Twitter miliknya baru-baru ini. Kata Abby…

“Kenapa bila saya ikut BN tak ada siapapun mengata saya, tapi bila saya berhijrah, PAS raikan saya, macam-macam cerita timbul. Sampai kata saya dapat ‘hidayah sesat’? Apa tu?,”.

Apa yang mengharu-birukan, PAS melalui lidah rasminya, Harakahdaily, cuba menjadi “batu api” apabila cuba memutar belitkan kenyataan Abby dan seolah-olah cuba menjauhkan pelakon itu dari Barisan Nasional atau UMNO.

Sebenarnya, saya menyokong penuh langkah Abby Abadi yang berhijrah mengenakan tudung di kepala, yang menandakan perubahan positif dari selebriti itu ke arah yang lebih Islamik berbanding sebelumnya.

Sama ada Abby masih lagi mengenakan pakaian yang ketat, menampakkan susuk tubuh atau tidak menutup aurat sepenuhnya tidak timbul buat masa sekarang.

Pada masa ini, saya bersyukur kerana dia mula diberikan hidayah untuk menutup bahagian kepala dan lehernya yang sebelum ini terdedah. Itu adalah lebih baik dari imejnya sebelum ini yang langsung tidak bertudung kepala.

Namun pada saya, kenyataan Harakahdaily yang mengatakan bahawa Abby naik ke pentas ceramah PAS adalah tidak benar sama sekali.

Abby Abadi sebenarnya hanya memenuhi jemputan anjuran PAS yang rasanya kurang berbaur politik seperti “talk show” Malam Keinsafan Bersama Selebriti yang berlangsung di Dataran Kerdau baru-baru ini.

Program “talk show” setahu saya bukanlah ceramah politik yang menghentam UMNO mahupun BN sepertimana kebiasaan amalan PAS.

Sepatutnya, Abby tidak wajar dipersalahkan dalam hal ini kerana muncul pula beberapa pihak yang menghentam Abby yang baru saja mahu mengenal Islam dengan lebih dekat lagi.

Cuma pada pandangan saya, cara Abby mendekatkan diri kepada Islam melalui pendekatan politik adalah kurang tepat sama sekali. Apatah lagi jika Abby menganggap individu-individu seperti Nik Aziz Nik Mat dan Ustaz Azhar Idrus itu layak bergelar ulama.

Jika Abby nak tahu, Nik Aziz hanyalah boleh dianggap sebagai ustaz biasa yang mendapat pendidikan agama di India dan negara timur tengah, termasuk di universiti Al-Azhar. Namun ia belum boleh membuat Nik Aziz bergelar ulama.

Begitu juga dengan Ustaz Azhar Idrus. Dia hanyalah seorang ustaz yang mengajar dari masjid ke masjid. Saya kurang pasti sama ada dia ditauliahkan oleh Majlis Agama Islam untuk berceramah di beberapa buah negeri.

Namun, untuk menetapkan gelaran ulama kepada dua individu itu adalah tidak tepat sama sekali kerana tidak semua lulusan Al-Azhar itu layak digelar ulama meskipun mereka aktif mengajar atau mendapat tauliah mengajar di masjid dari Majlis Agama Islam.

Sebagai contoh, Kamariah Ali juga lulusan dari Al-Azhar. Tapi Kamariah merupakan pengikut setia Ayah Pin. Jadi, apakah Abby rasa Kamariah wajar digelar sebagai ulama dan apa saja yang dilakukannya tidak boleh dikecam atau dikutuk?

Untuk pengetahuan Abby, Nik Aziz menolak perpaduan umat Islam di negara ini meskipun pada awalnya dipersetujui oleh Presiden PAS dan majoriti Majlis Syura Ulama PAS. Nik Aziz menggunakan kuasa “veto”nya sebagai Mursyidul Am untuk menafikan perpaduan umat Islam di Malaysia.

Nik Aziz juga menghalalkan budaya memaki hamun dan mencarut dengan memberi alasan bahawa Allah juga “mencarut” di dalam Al-Quran.

Persoalannya yang perlu Abby fikirkan, apakah seorang hamba wajar mencarut? Allah mungkin boleh mengutuk Abu Lahab di dalam firmanNya, tapi apakah Rasulullah SAW memaki hamun musyrikin dan kuffar yang melontar najis kepadanya?

Justeru, saya memohon agar Abby memperbaiki pendekatannya kepada Islam melalui cara atau uslub yang lebih diiktiraf. Pergilah berjumpa dan rapatkan diri dengan program-program JAKIM, Majlis-Majlis Agama Islam atau ulama-ulama muktabar.

Nak kenal ulama-ulama muktabar, sila hubungi urusetia Mykmu.net kerana laman portal ini sering menganjurkan konvensyen bersama ulama tersohor bertaraf antarabangsa. Kalau setakat ulama politik, rasanya tak payah berguru pun tak rugi…

myKMU.net

Monday, June 25, 2012

Akhirnyaa... Khir Toyo Berjaya Telanjangkan Faekah

Sangat menarik...! Blog MIK ini masih membicarakan mengenai DIVA kontrovesi PKR yang sangat fofular semenjak seminggu yang lalu. Ayuh, kita baca kisah menarik mengenai Setpol MB Selangor ini, klik SINI

Air Mata Wan Azizah Untuk Rakyat Selangor....

Rakyat Selangor wajar mengambil iktibar daripada krisis dalaman serius yang membelenggu pemerintahan kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) selama hampir empat tahun sehingga menyebabkan negeri itu gagal diurus tadbir dengan baik.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, rakyat perlu membuat analisis secara objektif bagaimana krisis kepimpinan PKR di negeri itu menyebabkan pelbagai kepincangan sehingga menjejaskan pentadbiran kerajaan negeri.

''Dulu mereka (PKR) menuduh BN (Barisan Nasional), tetapi bila diberikan mandat oleh rakyat selama empat tahun, rakyat sedar bahawa apa yang dilakukan bukan bertambah baik daripada BN, sebaliknya mencerminkan kejelikan yang berlaku dalam pentadbiran mereka," katanya.

Ahmad Zahid yang juga Menteri Pertahanan dan Ahli Parlimen Bagan Datoh berkata demikian pada sidang akhbar selepas merasmikan Program Gempur Kesejahteraan Rakyat yang turut dihadiri Pengarah Jabatan Kebajikan Masyarakat Perak, Datuk Chong Phaik Kee di sini hari ini.

Beliau mengulas peletakan jawatan secara mengejut Rafizi Ramli sebagai Ketua Eksekutif Pejabat Penasihat Ekonomi Selangor, dipercayai ekoran pertembungan politik dua kem membabitkan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan Pengerusi PKR negeri, Azmin Ali.

Utusan Online...

Kabinet Bayangan Anwar Dah Siap..! Azmin Menteri Dalam Negeri, Ngeh Koo Ham DAP Menteri Jaga Agama.....!!


This columnist has talked to a Pakatan MP who has furnished some of the names for a few of the major ministries and the rest are based on her observation.

Recently there has been much talk pertaining to Pakatan Rakyat’s shadow cabinet as the Barisan Nasional side has mocked Pakatan for being unable to name names and accordingly this means that Pakatan is far from ready to govern.

Be that as it may, this columnist has talked to a Pakatan MP who wished to remain anonymous who has furnished some of the names for a few of the major ministries while some are names culled through observations from the performances of these lawmakers from the statements they have made or during their debates in the Parliament or State Legislative Assemblies and also through personal conversations with them, their friends or their acquaintances.

While this list attempts to show a fair representation, inevitably there will be ministries wherein the representation of certain parties will be more than others.

Appended below is the all-important list:

Prime Minister: Anwar Ibrahim (PKR, Permatang Pauh MP)


1. Deputy Prime Ministers:


a. Lim Kit Siang (DAP, Ipoh Timur MP)

b. Abdul Hadi Awang (PAS, Marang MP)

c. One seat for either a Sabahan or a Sarawakian who will be looking after East Malaysian affairs. (There are names of candidates but this columnist was instructed not to reveal it.)


2. Finance Ministry:


a. Tony Pua (DAP, Petaling Jaya Utara MP)

b. Rafizi Ramli (PKR, currently not a MP, will contest in the coming polls)

c. Nizar Jamaluddin (PAS, Bukit Gantang MP)


3. Education Ministry:


a. Dzulkefly Ahmad (PAS, Kuala Selangor MP)

b. S Kulasegaran (DAP, Ipoh Barat MP)

c. Chong Eng (DAP, Bukit Mertajam MP)


4. Home Ministry:


a. Azmin Ali (PKR, Gombak MP)

b. Mahfuz Omar (PAS, Pokok Sena MP)

c. M Manogaran (DAP, Teluk Intan MP)

(Knowledge and expertise can also be gained by consulting PAS member Fauzi Shaari, retired from CID, Bukit Aman.)


5. Defence Ministry:


a. Dr Hatta Ramli (PAS, Kuala Krai MP)

b. Liew Chin Tong (DAP, Bukit Bendera MP)

c. Tian Chua (PKR, Batu MP)

(Knowledge and technical know-how can be gained from PAS member First Admiral (retired) Mohamad Imran Abd Hamid.)


6. Law Ministry:


a. Karpal Singh (DAP, Bukit Gelugor MP)

b. Gobind Singh (DAP, Puchong MP)

c. William Leong (PKR, Selayang MP)

d. R Sivarasa (PKR, Subang MP)

e. Hanipa Maidin (PAS, non-MP who acts for PAS on many legal matters)


7. Health Ministry:

a. Dr Lee Boon Chye (PKR, Gopeng MP)

b. Dr Tan Seng Giaw (DAP, Kepong MP)

c. Dr Siti Mariah Mahmood (PAS, Kota Raja MP)

d. Dr Michael Jeyakumar (PSM, Sg. Siput MP)


8. Transport Ministry:

a. Khalid Samad (PAS, Shah Alam MP)

b. Tan Kok Wai (DAP, Cheras MP)

c. Baru Bian (state assemblyman for Ba’Kelalan)

Baru Bian can look into improving transport into the interiors of Sarawak.


9. International Trade and Industry Ministry:

a. Khalid Ibrahim (PKR, state Assemblyman for Ijok, Selangor Menteri Besar)

b. Teresa Kok (DAP, Seputeh MP)

c. Husam Musa (PAS, state assemblyman for Salor)


10. Agriculture Ministry:

a. Salahuddin Ayub (PAS, Kubang Kerian MP but this time will be leaving Kelantan to contest in Johor)

b. Ng Suee Lim (DAP, state assemblyman for Sekinchan, he champions the padi farmers)

(For Felda matters, Mazlan Aliman of PAS is at the forefront in fighting for the rights of the settlers and highlighting Felda issues.)


11. Foreign Ministry:

a. Kamarudin Jaffar (PAS, Tumpat MP)

b. Lim Guan Eng (DAP, state assemblyman for Ayer Puteh, Penang Chief Minister)

c. Elizabeth Wong (PKR, state assemblyman for Bukit Lanjan)


12. Federal Territories and Urban Wellbeing Ministry:

a. Lim Lip Eng (DAP, Segambut MP)

b. Nurul Izzah Anwar (PKR, Lembah Pantai MP)


13. Environment Ministry:

a. Fuziah Salleh (PKR, Kuantan MP)

b. Che Rosli Che Mat (PAS, Hulu Langat MP)

c. Nga Kor Ming (DAP, Taiping MP)


14. Women Ministry:

a. Zuraida Kamaruddin (PKR, Ampang MP)

b. Fong Po Kuan (DAP, Batu Gajah MP)

c. Siti Zailah Mohd Yusof (PAS, Rantau Panjang MP)

Currently, Prime Minister Najib Tun Razak is in charge of this ministry. Is there no capable woman in BN who can take over this post from Sharizat Abdul Jalil?15. Race Relations and Inter-Faith Dialogue Ministry:

a. Nik Aziz Nik Mat (PAS, state assemblyman for Chempaka, Kelantan Menteri Besar)

b. Mujahid Yusof Rawa (PAS, Parit Buntar MP)

c. Mohd Nur Manuty, (PKR, at the moment not an MP)

d. Ngeh Koo Ham (DAP, Beruas MP)

e. V Sivakumar (DAP, State Assemblyman for Tronoh)

The Ministry for Race Relations and Inter-Faith Dialogue will be a place for discussions on thorny issues so that solutions can be sought without acrimony.

Rumusan :
22 Menteri/Timbalan Menteri Melayu
17 Menteri/Timbalan Menteri Cina
8 Menteri/Timbalan Menteri India

Rumusan Pecahan Parti
PKR : 13 Jawatan
PAS : 15 Jawatan
DAP : 18 Jawatan : Yang berkuasa sebenarnya DAP...!


SUMBER

Didunia Allah Bayar Tunai..! Cash On Delivery...

Sepanjang minggu lalu nampaknya kehangatan nama Setpol kepada MB yang paling GAGAP didunia telah mewarnai persada politik tanahair...

Kemelut dalaman parti PKR khususnya dinegeri Selangor diantara Iron Lady Faekah Husin vs Blue Eye Boy Anwar-Azmin Ali telah menarik perhatian media elektronik, media cetak dan sudah pastinya menjadi santapan enak website, portal, blog, twitters dan facebook.

Tahniah dari Blogger MIK buat para jemaah penjilat penjilat tegar Anwar dan Pakatan Haram Pembangkang! Seantero Malaya sudah dapat melihat dengan mata kepala mereka sendiri betapa haru biru dan huru haranya gelagat para pemimpin fahaman mahzab Anwar berebut kuasa... Hanya 4 tahun memerintah sudah berlakunya adegan siku menyiku, senggol menyenggol, bentes membentes..!

Bayangkanlah sekiranya juak juak murahan ini mendapat peluang mentadbir kerajaan pusat di Putrajaya..? Tidak mustahil akan ada beberapa kes seperti "tragedi 1982 Mokhtar Hashim bekas Menteri Belia Dan Sukan didapati bersalah membunuh Speaker DUN Negeri Sembilan Mohamad Taha Taib " boleh tercetus dalam lingkaran pimpinan PKR..., tidak mustahil sama sekali..!

Desakan yang kuat penjilat penjilat Azmin Ali yang mahu Khalid GAGAP memecat Faekah seperti membuka ruang seluas-luasnya buat UMNO Negeri Selangor mengintai peluang kemenangan Pilihanraya Umum ke 13 sekaligus berpeluang merampas kembali tahta kerajaan negeri yang terkaya dibumi Malaysia ini.

Namun begitu, persoalannya pula apakah UMNO Selangor mampu mengambil kesempatan dan peluang ini..?

Berbalik kepada tajuk utama penulisan Blog MIK pagi ini... Apakah yang sedang melanda diri Faekah ini semua merupakan satu "return" kepada segala sikap celupar mulot juak juak murahan PKR yang selalu sangat mengatakan bahwa UMNO itu korup.., UMNO itu rasuah.., pimpinan UMNO dibelenggu dengan masalah moral..!!

Nah..! Hari ini kita dapat lihat sendiri, segala apa yang dikatakan kepada pimpinan UMNO sedang dipamerkan oleh mereka. Siapa sangka akan tersebar gambar Aiskrim Jamban Azmin Ali..? Kita juga geleng kepala melihatkan sebaran dokumen dokumen membuktikan salah guna kuasa Faekah "menyokong" permohonan anak perempuan abang kandungnya mendapatkan "job" dari beberapa GLC di Selangor.

Timbul pula soalan 'nakal' bertanya apakah kesemua dokumen berkaitan salah guna kuasa Faekah itu tersebar adalah hasil kerja juak juak murahan penjilat Azmin..?

Tidak mustahil kerana ianya dilihat sebagai satu usaha untuk "divert issue" sebaran gambar Aiskrim Jamban yang telah mencalarkan imej Azmin Ali sebagai Timbalan Presiden PKR.

Pada pandangan Blogger MIK, apabila beralihnya dari isu Aiskrim Jamban kepada isu salah guna kuasa Faekah sebagai Setpol MB maka tumpuan juga beralih kepada Iron Lady kesayangan Khalid Gagap... Dalam istilah bahasa Inggeris inilah yang dinamakan "One Stone Can Kill Two Birds..".

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, June 24, 2012

Kerana Jahil Ambiga Diangkat Menjadi Khalifah... Video Klip Ini TerbaeekkkkSakit Kepala Migrane Wan Azizah Semakin Serius...!

Kian dekat tarikh PRU 13, makin parah penyakit gila kuasa bermaharajalela dalam kepimpinan pembangkang khususnya PKR. Itu baru menmguasai beberapa negeri sahaja, pun sudah kalut ribut seolah-olah kuasa dan harta mahu dibawa mati.

Tiada apa yang pelik sebenarnya, asal usul kejadian PKR itu sendiri terbentuk hasil acuan pemikiran seorang individu yang telah lama bergelumang dengan penyakit tersebut, maka terbawa-bawalah sekali dikalangan ahli dan pemimpin bawahannya.

Umum pun dah lama mengetahui ramai pemimpin PKR pro Azmin Ali makan hati dengan perangai besar kepala Setiausaha Politik MB Selangor, Faezah Husin namun taklah pula menjangkakan ianya sebegitu kronik sekali.

Rupa-rupanya segala ribut dan kalut selama ini segalanya berkisar pasal harta dan kuasa semata-mata. Masing-masing puak mahu meletakkan puak sendiri dalam kedudukan selesa dan kuat menjelang PRU akan datang.

Pendek kata baik puak Khalid Ibrahim mahupun puak Azmin Ali, sama-sama menyanyikan lagu mahu menjaga kebajikan rakyat namun realiti yang berlaku sebenarnya masing-masing lebih mengutamakan tembolok sendiri.

Satu dua bulan lepas kalut ribut berebut kuasa dan harta telah menggoncangkan negeri Kedah yang diperintah oleh PAS. Kuasa dan harta punya pasal, habis terbang semua slogan dan prinsip yang kononnya mengutamakan Islam berbanding yang lain.

Baru di beri nikmat memerintah beberapa negeri sudah ramai yang mabuk hanyut dalam gemilau kuasa dan harta, rumah kian besar dan kontrak tender di bahagi-bahagi sesama sendiri dan ramai pula yang berebut-rebut seakan tersilau dengan harta rampasan perang.

Dua contoh kegilaan kuasa yang berlaku dalam jangka masa yang dekat ini, jika kita pandang dari mata burung dan bukannya melihat macam katak bawah tempurung, akan ternampak jelas corak-corak pemerintahan pembangkang seandainya mereka di beri peluang menguasai negara kelak.

Cuma jangan nanti dek kerana pening dan mabuk dihimpit perebutan kuasa sesama sendiri itu kemudiannya dipalitkan pula pada orang lain untuk tanggung bebannya.

Bukan kita tak kenal perangai pemimpin pembangkang dari PAS, PKR mahupun DAP, pantang kalut terhimpit gara-gara sikap tamak dan mabuk yang sudah jadi tabie, jalan keluar yang mereka suka rintis ialah menyalahkan UMNO ataupun BN.

Samalah macam mentor mereka yang suka berdondang sayang sesama jantan dan sesekali bergomol sakan bersama chinadoll, bila nafsu serakah terdedah, balik-balik orang lain pula yang kena tanggung kesalahan moralnya.

Siapa Anwar Akan Pilih...?

Semua orang dalam inner circle PKR tahu yang Rafizi dan Anwar adalah 2 lelaki berlainan sama sekali. Selain berbeza generasi, mereka berdua juga tidak mempunyai talian persaudaraan tapi intimnya mengalahkan laki bini yang baru balik honeymoon.

Bak kata pepatah gay, “cubit punggung kanan, punggung kiri terasa juga tau”, begitulah.....

Justeru bila Rafizi meletakkan jawatan sebagai CEO Pejabat Penasihat Ekonomi Negeri Selangor semalam, ia agak mengejutkan ramai orang kerana memikirkan siapa yang berani beri masalah kepada Rafizi sehingga menyebabkannya mengambil keputusan sedrastik itu. Mengusik Rafizi sama seperti mengusik Anwar, mengusik Anwar, faham-faham sajalah....

Even Azmin pun difahamkan tak berani mengusik Rafizi, cakap-cakap belakang bolehlah – itupun bisik-bisik.

Justeru penulis yakin apa pun masalahnya yang menyebabkan Rafizi meletakkan jawatan, ia ada kaitan antara dia dengan Anwar. Samada Anwar sudah tidak mahu melayan dia lagi atau Anwar tidak menolongnya berhadapan dengan semakin ramai puak dalam PKR yang tidak senang dengan kehadirannya memotong jalan ramai di antara mereka yang lebih lama dalam parti tersebut.

Umum tahu, kerana Rafizi seorang, begitu banyak nama yang tenggelam, antaranya Shamsul Iskandar (Ketua AMK) dan Chegu Bard. Sedangkan inilah dia pun yang satu ketika dahulu menjadi hulubalang utama Anwar di zaman susah dan senangnya, sedangkan Rafizi bila saja munculnya...? Tau-tau sudah jadi Pengarah Strategik PKR.

Itu di peringkat parti, di peringkat kerajaan negeri lain pula ceritanya...!

Untuk makluman semua, pejabat Penasihat Ekonomi Negeri Selangor sebenarnya terletak dibawah Pejabat Menteri Besar, di zaman pemerintahan BN, pejabat ini tidak wujud pun.

Sesuai dengan kedudkkannya dibawah Menteri Besar, pejabat ini sepatutnyalah perlu melapor segala aktivitinya kepada pejabat Menteri Besar Selangor.

Itu kalau nak dihujah dari segi logik. Tapi dengan jawatan Penasihat Ekonomi Selangor itu dipegang oleh Anwar Ibrahim, tidak mungkin Tan Sri Khalid Ibrahim (yang dilantik ke jawatan Menteri Besar oleh Anwar) ada kuasa ke atas pejabat tersebut, menjadikan semua kakitangan Pejabat Penasihat Ekonomi Negeri yang diketuai Rafizi, beraja di mata bersultan di hati.

Malah tidak keterlaluan dikatakan disini bahawa Pejabat Penasihat Ekonomi Negeri Selangor adalah jauh lebih berkuasa daripada pejabat Menteri Besar sendiri!

Dengan ‘kekuasaan’ yang begitu besar, mustahil ada pihak lain terutama di kalangan kakitangan kerajaan Negeri yang berani menyentuh Rafizi, memikirkan kepada siapa dia melapor.

Itu yang penulis sebutkan di atas, apa pun masalahnya yang membawa kepada perletakkan jawatan Rafizi adalah antara dia dengan Anwar sahaja, tidak ada orang lain.

Tak tahulah kalau Azmin sudah main jarum lebih besar.....! Ini satu kemungkinan juga, sebab kebelakangan ini kelihatan Azmin bulldoze semua orang dalam PKR dan kerajaan negeri Selangor yang kelihatan tidak sebulu dengannya seperti Hasan Ali dan terbaru Faekah.

Mana-mana satu pun, penulis lihat ini bukan masalah yang besar mana pun. Apatah lagi memikirkan kehebatan Anwar sebagai pelakon dan pengarah yang hebat sebelum ini, lagilah penulis tak hairan mana.

Psikologi menawan hati lelaki lembut ni bukan susah sangat pun, maklum, dia bukan perempuan sejati, hajat-hajat nak jadi perempuan sahaja.

Nanti Anwar tepuk mana bahagian yang patut-patut, eloklah Rafizi tu...!!

Saturday, June 23, 2012

Tahniah PAS...!! Ceramah Israk Mikraj Oleh Ustazah DAP Pakai Skirt Dedah Aurat..... TAKE BEER.....!!

Di malam Israk dan Mikraj, umat Islam di surau dan masjid akan mendengar ceramah berkenaan perjalanan Nabi Muhamad S.A.W dari Mekah ke Baitulmaqdis. Setiap kali mendengar ceramah berkisar dengan kisah Nabi Muhamad S.A.W pastinya semua umat manusia akan insaf....

Pada malam yang penuh keberkatan itu, Wanita PKR Sarawak telah menjemput YB Violet Yong yang mewakili DAP bagi menyampaikan ceramah Israk Mikraj.

Intipati ceramah Violet Yong lebih kepada pembohongan kononnya Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Razak telah membelanjakan wang berjumlah RM3 juta semasa berada bercuti di Amerika Syarikat. Isu ini sememangnya dirancang memandangkan ramai di kalangan mereka yang hadir adalah orang Melayu.

Menjadi harapan Violet Yong dan pemimpin Pakatan Pembangkang untuk merendah-rendahkan kreadibiliti Najib Razak yang sememangnya disegani rakyat Malaysia dengan pendekatan transformasi yang dibawanya. Hanya dengan taburan fitnah boleh menyebabkan mereka yang mendengarnya terpedaya biarpun itu adalah pembohongan.

Seperti sebelumnya, pemimpin Pakatan Pembangkang tidak akan lupa mengungkit dan menyebarluaskan isu NFC. Dengan nada berjenaka menyamakan Shahrizat Jalil dengan lembu, Violet Yong secara tegas mencerca pemimpin wanita Islam biarpun mahkamah belum lagi memutuskan sebarang kesalahan berkaitan NFC. Violet Yong itu seolah-olah seorang hakim yang telah memutuskan kesalahan yang sedang dalam perbicaraan.

Tidak cukup dengan itu, orang Melayu dan hadirin yang hadir pada malam itu dibawakan pula masalah bekas Pengerusi MAS, Datuk Tajuddin Ramli kononnya dibayar RM550 juta. Kes itu telah diselesaikan di luar mahkamah biarpun kerajaan telah bersedia berhadapan dengan Tajuddin berhubung isu itu.

Melihat kepada kekayaan dan ekonomi yang dikaut oleh orang Cina, Violet Yong mengajak rakyat melakukan perubahan khususnya kepada perubahan politik. Bersandarkan ekonomi sekarang yang banyak menguntungkan rakyat, Pakatan Pembangkang memanipulasi bahawa ekonomi Malaysia sekarang meleset. Hakikatnya..., Pakatan Pembangkang cemburu melihat keyakinan pelabur dalam dan luar negara untuk melabur di Malaysia dan memastikan ekonomi Malaysia terus maju.

Kredit - WIRA Kenyalang

Kesimpulannya; Intipati ceramah Israk Mikraj digunakan untuk memfitnah Najib, mengungkit kisah Shahrizat yang terbukti beliau tidak terlibat dengan isu NFC, mengungkit juga kisah lapuk Tajuddin Ramli dimana kesemua cerita ini TAK ada kena mengena langsung dengan kisah Rasulullah s.a.w dibawa menaiki Buraq bertemu dengan Allah swt...

Azizan MB Kedah PUNCA Tragedi Berdarah Penduduk Sungai Kob Mengamuk Di Kubur Swasta...!!

Amaran telah diberikan, namun pemaju yang mendapat perlindungan dari Kerajaan Negeri Kedah tetap berkeras untuk meneruskan projek di atas tanah Rezab Melayu Sungai Kob.

Projek yang asalnya semasa Kerajaan BN tetapi tiada kelulusan diberikan. Kelulusan hanya diperolehi oleh Prestavest pada pemerintahan Kerajaan PAS Kedah.

Kemarahan penduduk tidak lagi dapat dikawal. Pada Februari 2012, telah ada dua kes bakar membabitkan dua buah jentolak. Beberapa siri demo aman turut dilakukan termasuk di Pejabat Menteri Besar namun reaksi yang diberikan oleh Kerajaan Negeri dan Menteri Besar, amat memalukan!

Pagi tadi, lebih kurang jam 9:55, 22 Jun 2012, satu kejadian rusuhan melibatkan 100 orang penduduk di lokasi jirat telah berlaku. Rusuhan berkenan menyebab dua orang pekerja Prestavest (seorang Cina dan seorang India) tercedera.

Kejadian rusuhan membuatkan polis terpaksa masuk campur dan berjaya mengawal situasi. 52 orang diangkut ke IPD Kulim atas dakwaan merusuh.

Menariknya, dalam satu kes membabitkan pusat penyembelihan babi tidak lama dahulu, Menteri Besar Kedah dan PAS Kedah berusaha bersungguh-sungguh untuk menyelesaikannya.

Namun, isu yang membabitkan kelompok Melayu-Islam di Selatan Kedah, langsung tidak dihiraukan oleh pentadbiran negeri.

Maka timbullah tanda-tanya… adakah Melayu di Sungai Kob itu taraf mereka jauh lebih rendah berbanding babi, walhal sebilangan besar daripada mereka adalah penyokong PAS dan sentiasa beranggapan PAS adalah Islam dan pembela umat Islam?

Isu pokok dalam permasalahan ini ialah mengapa projek Memorial Park dibuka di kawasan bermajoriti Melayu (16,000 orang Melayu) dan di atas Tanah Rezab Melayu?

Walaupun ada pecacai yang cuba memutarbelitkan kenyataan kononnya projek Memorial Park itu telah diluluskan pada zaman BN, hakikatnya yang meluluskan projek berkenaan adalah Kerajaan Pakatan Rakyat.

Yang paling menarik, ada pihak di Pejabat Tanah dan Galian yang telah mengubah status Tanah Rezab berkenaan bagi membolehkan Prestavest meneruskan projek Memorial Park sebaik-baik sahaja PAS memerintah Kedah pada 2008.

Isu ini jikalau tidak ditangani secara berkesan, mampu menjadi isu pertembungan kaum antara Melayu dan Cina. Adakah Kerajaan Negeri Kedah sebenarnya mengharapkan pertempuran antara kaum bagi membolehkan mereka terus memegang kuasa di Kedah? Salah seorang AJK Badan Bertindak, Cikgu Roslan kesal dengan tangkapan yang dibuat oleh pihak polis kerana ia menjatuhkan maruah orang Melayu. Biarpun polis tidak melakukan tangkapan kerana membela pemaju sebaliknya kerana rusuhan dan kecederaan, namun satu tanggapan buruk sedang berlaku secara berleluasa di kalangan penduduk kampung. ISU YANG DIPERJUANGKAN ADALAH KUBUR CINA DI KAWASAN MELAYU. TAPI ORANG MELAYU YANG DITANGKAP. YANG MENANGKAP PULA ADALAH ORANG MELAYU… CINA TEPUK TANGAN!!! Khairul Anuar Ramli, seorang lagi AJK Badan Bertindak berkata, tindakan ini bukan satu penyelesaian sebaliknya ia telah menanam lebih kuat kebencian terhadap Kerajaan Negeri dan mereka akan memberi tekanan yang lebih kuat sehingga tanah perkuburan swasta tersebut dipindahkan dari Tanah Rezab Melayu itu. kedahan69ners.com

Video HOMOSeks Anwar Ada Di Tangan Perisikan Singapura


Kenyataan itu berdasarkan ‘perisikan teknikal’ iaitu kemungkinan besar dengan memintas talian komunikasi. Ia kemudiannya melaporkan bahawa ONA telah menyemaknya dan Singapura telah mengesahkannya bahawa “ia adalah satu perangkap dan Anwar mungkin tahu mengenainya tetapi tetap masuk ke dalamnya”.

Walaupun selera seks atau mungkin juga ‘ketagihan’ seks Anwar telah menjadi pengetahuan umum, Anwar bagaimanapun terlepas dari dakwaan meliwat Saiful Bukhari pada awal tahun ini.

Tetapi ini bukan bermakna Anwar boleh merasa lega. Baru-baru ini, kisah mengenai video yang berada dalam tangan Perisikan Singapura, yang menunjukkan beliau melakukan hubungan homoseksual dengan seorang lelaki kacak, telah dibangkitkan kembali dan rancak dibincangkan di internet.

Benar..., bahawa kisah ini dibangkitkan kembali mungkin kerana pilihanraya semakin hampir, tetapi itu tidak bermakna yang kisah ini telah ‘basi’ atau tidak benar sama sekali.

Sumber-sumber melaporkan bahawa pasukan Anwar semakin terdesak dan tertekan walaupun video tersebut belum lagi dimuatnaikkan ke internet.

Kita tidak perlu menjadi seorang genius untuk mengetahui bahawa video tersebut disimpan oleh Perisikan Singapura untuk kegunaan masa depan. Singapura adalah musuh azali Malaysia dan Lee Kwan Yew tidak mungkin dapat bersemadi dengan aman jika beliau meninggal dunia sebelum DAP atau saudara sebangsanya dapat memerintah Malaysia.

Anwar, dikatakan peluang terbaik untuk Singapura mencapai impian untuk meluaskan sempadannya di utara. Justeru, masuk akallah kenapa Singapura harus terlibat dalam demonstrasi BERSIH dan Anti-Lynas malah melatih rakyat mereka untuk campurtangan dalam pilihanraya Malaysia.

Singapura perlu meletakkan Anwar di atas takhta supaya mereka boleh melondehkan seluarnya dan mengikat tangannya. Anwar akan menjadi anjing paling patuh yang akan melepaskan takhta apabila masanya sesuai untuk DAP mengambil alih....

Tetapi, penulis melihat bahawa ia merupakan satu tindakan kurang bijak untuk Singapura dan DAP meneruskan strategi dan rancangan yang bukan lagi rahsia ini.

Video seks Anwar – sama ada secara biasa atau songsang, tidak lagi boleh dianggap sebagai alat yang mampu mengawalnya. Di Malaysia, penyokong Anwar akan menyokongnya walau apa pun yang terjadi dan akan mempersetankan saja segala gambaran negatif mengenai dirinya tanpa berfikir dua kali. Manakala yang tidak menyokongnya pula, tidak memerlukan tambahan bukti untuk meyakinkan mereka bahawa beliau memang benar-benar bersalah.

Lagipun, parti Anwar sedang nazak kerana kelemahan kepimpinan dan ketidakcekapan. Dengan perbalahan dalaman yang tidak pernah selesai, parti ini mungkin tidak dapat hidup lama untuk menghadapi pilihanraya.

Bagaimanapun, rakyat tetap berminat untuk menilai ‘keupayaan’ manusia Anugerah Tuhan ini. Di masa yang sama, kita juga tidak boleh menolak kewujudan pengundi atas pagar. Oleh itu, pendedahan video seks ini tetap akan menjadi bonus kepada Malaysia.

Untuk itu, mungkin rakyat Malaysia boleh menahan nafas menunggu dengan sabar dan Anwar pula boleh berhenti bernafas terus kerana kita mempunyai alasan untuk percaya bahawa video tersebut sedang terlepas dari genggaman Singapura dan mungkin akan jatuh terus ke internet pada masa yang tepat, sebelum pilihanraya.

Hasil Nukilan BERUANG BIRU

Dato Azeez Bersama Kelab Putera 1 Malaysia Bawa Pulang Zaiton Othman

Kepulangan Zarina Othman, 47, ke tanah air petang semalam adalah hasil usaha Kelab Putera 1Malaysia (KP1M) selepas kisahnya dirawat di Rumah Sakit Banda Aceh, Indonesia dilaporkan di dalam akhbar.

Zarina dilaporkan memasuki Indonesia 25 Mac lalu melalui Dumai dari Jeti Bandar Melaka sebelum ditahan di Banda Aceh tiga hari kemudian kerana berkelakuan pelik serta mencurigakan sehingga dibawa ke rumah sakit jiwa berkenaan.

Kepulangan Zarina ke tanah air diiringi kakaknya, Zaiton Othman, 50. Zaiton berkata, keluarganya akan terus memantau dan memberikan penjagaan rapi kepada Zarina berikutan kesihatan mental anak ketiga dari lapan beradik itu belum stabil.

"Kami akan meneruskan usaha termasuk mendapatkan rawatan psikiatri seperti yang disyorkan pakar di Rumah Sakit Jiwa Banda Aceh, Indonesia dan berkemungkinan dibuat di Hospital Besar Kuala Lumpur (HKL)

"Buat masa sekarang Zarina tidak boleh memberikan sebarang kenyataan kepada mana-mana pihak memandangkan kesihatannya belum stabil," katanya ketika ditemui sebaik tiba di LCCT.

"Anak-anak saya mana mak... jom balik kampung," itu perkataan yang keluar dari mulut Zarina Othman, 47, sebaik ditemukan dengan ibunya, Maimunah Shabudin, 73, di Terminal Penerbangan Tambang Murah (LCCT), di sini, semalam.

Kegembiraan jelas terpancar pada wajah Zarina dan dia berpelukan melepaskan rindu terhadap ibunya memandangkan sudah dua tahun mereka tidak bertemu.

Sepanjang pertemuan itu, Zarina kelihatan tersenyum gembira serta sempat bermesra, bergurau senda dan bertanyakan khabar kepada ibunya.

Zaiton berkata, adiknya mendapat layanan yang baik sepanjang menghuni rumah sakit jiwa itu dan dia mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang membantunya membawa pulang Zarina ke tanah air.

"Adik saya kelihatan sihat dan gembira sepanjang berada di sana. Walaupun dia bukan rakyat negara itu, adik saya masih mendapat layanan yang baik.

"Mereka khuatir sekiranya adik saya lari kerana sudah tentu tidak dapat mengesannya memandangkan tidak mempunyai alamat dan maklumat lanjut mengenai Zarina," katanya.

Sementara itu, Abdul Azeez berkata, pihaknya mengambil masa tiga minggu untuk menguruskan kepulangan Zarina serta menemukannya bersama keluarga.

"Kita terpanggil untuk membantu keluarga Zarina selepas terbaca pada laporan akhbar mengenai wanita itu dalam pengawasan rumah sakit di Banda Aceh berikutan ditahan pihak berkuasa negara itu.

"Justeru, kita mengucapkan terima kasih kepada kerajaan Indonesia atas bantuan dan keprihatinan menjaga kebajikan Zarina sepanjang berada di sana," katanya.

Friday, June 22, 2012

WOW...! Mohd Naquib Carmeil "Anak Ikan" Tajaan Faekah Husin....??

Di tengah-tengah kehangatan isu penolakan dalaman terhadap Faekah Husin, tiga aktivis NGO hari ini tampil mengadakan sidang media menyatakan sokongan mereka terhadap pegawai kanan menteri besar Selangor.

Individu tidak berapa dikenali daripada Pertubuhan Kemajuan dan Kebajikan Rakyat (Pro-Rakyat) itu menolak kempen mendesak Faekah meletakkan jawatan yang giat berjalan, terutamanya di Internet.

"Kami menyokong sepenuhnya Cik Faekah sebagai setiausaha (politik) MB dan kami menolak sebarang usaha untuk menyingkirkan beliau.

"Beliau amat berdedikasi walaupun umum mengetahui beliau juga tegas," kata Setiausaha Pro-Rakyat Mohd Naquib Carmeil yang mengaku bercakap atas kapasiti individu.

Bagaimanapun, ketiga-tiga individu berkenaan menyatakan yang
mereka tetap menyokong kepimpinan Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali.

Namun, motif sebenar ketiga-tiga individu itu mengadakan sidang media itu bagaimanapun tidak diketahui.

Difahamkan mereka mempunyai hubungan dekat dengan Exco negeri Yaakob Sapari yang dilihat sebagai 'orang' Azmin.

Langkah itu juga menimbulkan tanda tanya sama ada mereka dihantar Azmin untuk meredakan ketegangan itu atau sekadar mengambil langkah sendiri selepas 'bertukar kem'.

Dalam sidang media di bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri di Shah Alam itu, kumpulan 'rakyat prihatin' itu turut disertai Ketua Penerangan Pro-Rakyat Ahmad Tarmizi Sulaiman dan ahli exco Abdul Halim Abdullah.

Sidang media itu sebelum ini menjadi perhatian media apabila dijangka menambahkan lagi kehangatan isu yang disifatkan media sebagai "ribut pejabat MB" itu.

Kempen menggunakan tag #pecatfaekah dan #kamisayangselangor di Twitter itu memaksa Ketua Penerangan PKR Selangor Shuhaimi Shafie menggesa Ketua Umum parti Anwar Ibrahim campur tangan.

Nik Aziz Dah Sewel Dah...! Dah Biol....

Perwatakan seorang yang bergelar ulama biasanya sinonim dikaitkan dengan rendah diri, baik budi, mesra dalam perbezaan pendapat, memiliki sifat terpuji dan bila dirinya berkata-kata banyak manfaat yang boleh dijadikan panduan oleh anggota masyarakat.

Orang tua-tua pula selalu berkata - insan yang baik budi dan berjiwa besar acapkali bila makin tinggi ilmunya akan makin tunduk ego dirinya. Itu hakikat dan realiti yang semua orang sudah ketahui.

Tapi bagi Mursyidul Am PAS, Nik Aziz Nik Mat soal baik budi, merendah diri dan mesra tatkala berbeda pandangan bukannya prioritinya sekalipun dikalangan penyokong PAS beliau dikenali sebagai ulama dan tok guru.

Misalnya dalam polemik isu penangguhan haji demi mendahulukan kepentingan parti dalam pilihanraya, beliau ternyata tidak dapat menyembunyikan betapa besar ego dirinya sehingga memandang rendah pada pendapat ulama lain.

Kelihatan jelas sikap bongkak dan membesar diri sendiri semakin berakar umbi dalam sanubari Nik Aziz apabila tidak dapat menerima nasihat dan pandangan bekas Timbalan Syeikhul Universiti Al-Azhar, Syeikh Mahmoud Abdel Ghany Mahmoud Ashour berkaitan isu tersebut.

Syeikh Mahmoud semasa menjawab soalan seorang peserta di Seminar Antarabangsa Fiqh Mantaati Pemimpin beberapa hari lalu secara terang menjelaskan bahawa hukum mengerjakan haji tetap wajib bagi sesiapa yang mampu dan soal pilihanraya bukannya satu alasan yang membolehkan ibadah tersebut sengaja ditangguhkan.

Namun dek kerana bongkak dan ego, Nik Aziz masih juga berpegang erat pada pendapatnya sendiri dengan alasan Nabi Muhammad s.a.w pernah menangguhkan haji.

Walhal, penangguhan ibadah haji oleh Nabi Muhammad s.a.w langsung tiada kaitan dengan pilihanraya melainkan semata-mata kerana untuk mengelakkan percampuran ibadah dengan golongan musyrikin Mekah yang saat itu masih melakukan tawaf di sekeliling Kaabah.

Selain itu sejarah Islam merekodkan, antara sebab lain ibadah haji tertangguh pada tahun ke-6 Hijrah ialah kerana halangan oleh kaum Quraisy yang kemudiannya membawa kepada wujudnya satu perjanjian Hudaibiah.

Bukankah jauh bezanya di antara isu sekarang dengan peristiwa yang membawa kepada perlaksanaan Perjanjian Hudaibiah di zaman Nabi Muhammad s.a.w dulu?

Tapi apa nak pelik, bagi Nik Aziz apa saja kesilapan dan keterlanjuran di pihaknya senantiasa cuba dikaitkan dengan zaman Nabi semuanya dilakukan demi untuk mengabui mata rakyat disamping sudah menjadi satu kegemaran bagi dirinya mendahulukan sikapnya yang sombong dan bongkak.

Jika rukun Islam ke-5 yakni kewajipan menunaikan haji pun semudah itu sahaja dipandang remeh dan sejarah Islam diputar belit demi memenuhi nafsu kepartian dan keduniaan, masih lagikah kita mahu memanggil Nik Aziz sebagai tok guru?

Tok guru surat pekeliling dan 'ulamak' politik layaklah, tak begitu?

p/s; gambar diatas hanyalah sebagai hiasan sahaja

BONKGAARR...! Salah Guna Kuasa Isteri Muda Khalid Gagap.....

Nampaknya kekalutan dalam PKR Selangor semakin parah...!!

Ayuh, marilah kita baca pembongkaran mengenai salah guna kuasa yang sedang berlaku dalam pejabat Menteri Besar Selangor. Paku Dulang Paku Serpih, Mengata Orang Rupa rupanya Mereka Yang Lebih....

Naik pentas ceramah bukan main berdentam dentum lagi bunyinya pencacai pencacai si peliwat Anwar dok mengata UMNO-BN korupsi TETAPI mereka yang baru sepenggal memerintah kerajaan negeri sebenarnya jauh lebih hebat...!

KLIK SINI

Rafizi Gay Boy Letak Jawatan Setelah "Dicucuk JARUM Faekah....".

Ahli Parlimen Kulim Bandar Baharu, Zulkifli Noordin menyifatkan perletakan jawatan Rafizi Ramli sebagai Ketua Eksekutif Pejabat Penasihat Ekonomi Selangor hari ini akibat kekangan kuasa tiga pemimpin utama parti itu.

Justeru beliau tidak hairan sekiranya lebih ramai ahli PKR membawa diri dengan membuat keputusan-keputusan yang merugikan parti itu sendiri.
“Masalah PKR ini dia parti anak beranak...dia parti 3A inilah iaitu Anwar-Azmin-Azizah. Jadi kalau tiga-tiga ni letak jawatan akan selesailah masalah mereka ini.”

“Jadi ini parti kroni, yang mana tidak sesuai atau sesiapa yang tidak sehaluan dengan 3A ini habislah,” - kata beliau ketika ditemui AntaraPos.com
AntaraPos.com difahamkan peletakan jawatan itu ekoran beberapa isu dalaman yang tidak dipersetujui oleh banyak pihak bersabit dasar yang melibatkan keputusan kerajaan negeri dalam menguruskan Selangor.

Selain itu, keputusan Rafizi meletakkan jawatan turut dispekulasikan dengan krisis pejabat Menteri Besar Selangor yang kini berhadapan dengan desakan memecat Setiausaha Politik kepada Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, Faekah Husin.

Justeru, Zulkifli menyifatkan kekangan kuasa pejabat Menteri Besar Selangor termasuk pengaruh "besar" beberapa individu penting mengakibatkan PKR kini mula berpecah-belah.

“Kita perlu faham dalam PKR, Tan Sri Khalid Ibrahim adalah proksi pada Datin Seri Wan Azizah, jadi dia sangat kuat menyokong dan mendokong Wan Azizah, itu yang saya tahu. Jadi bila Faekah ni dikaitkan dengan Tan Sri Khalid dan Azizah, ia dikaitkan dengan Faekah.”

“Sedangkan Rafizi dikaitkan dengan Anwar Ibrahim, jadi sudah berlagalah.”

“Saya tidak hairan kerana ini memang parti daripada dulu lagi daripada zaman Datuk Marina Yusof, daripada zaman Datuk Salahuddin Hasyim ketika menjadi setiausaha agung, kebanyakannya bermasalah dengan mereka," kata beliau lagi.