Friday, August 31, 2012

Nik Aziz Wali Selipar SETUJU Berdebat Dengan Mursyidul Am TIBAI Di PWTC...??


SILA DOUBLE CLICK PADA IMEJ UNTUK BACAAN LEBIH JELAS

PELIK..!! Anwar Jadi Bingung Dengan Perubahan Sikap Nurul Izzah

Anwar Ibrahim ternganga dan melopong kebingungan apabila penganalisa antarabangsa memuji kepimpinan kerajaan Barisan Nasional yang berjaya menerajui pembangunan ekonomi Malaysia dengan begitu mantap dan berkesan walaupun dunia kini dibelenggu kemelut kewangan yang dahsyat.

Secara langsung dunia mengiktiraf Program Transformasi Ekonomi (ETP) serta Program Transformasi Kerajaan (GTP) yang menjadi tunggak pentadbiran Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak telah benar-benar memberi impak serta kesan positif kepada negara.

Pengakuan ini bukan dilaporkan oleh sebarangan media tetapi oleh akhbar Financial Times yang mempunyai kredibiliti yang tinggi dan diyakini pandangannya di peringkat antarabangsa.

Ketika kuasa besar Amerika Syarikat masih dibebani masalah hutang yang di luar kawalan manakala satu persatu negara-negara Eropah mengemis agar ekonomi mereka diselamatkan, Malaysia berdiri megah menawarkan model pengurusan ekonomi yang unik dan inovatif.

Pujian pakar antarabangsa juga membuktikan bahawa konsep al wasatiyyah atau kesederhanaan yang di bawa Perdana Menteri telah berjaya meningkatkan imej Malaysia sebagai sebuah negara Islam yang maju, pragmatik dan progresif.

Dalam tempoh tiga tahun sahaja menyandang jawatan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib telah membuktikan kemampuannya untuk membela rakyat serta mengurus negara.

Berlandaskan slogan keramat 'Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan', beliau telah memastikan setiap dasar serta program pembangunan yang dilaksanakan hendaklah menepati semangat dan tujuan prinsip tersebut.

ETP adalah bukti kukuh bahawa Datuk Seri Najib begitu serius mahu melipat gandakan lagi kemajuan ekonomi yang telah dikecapi selama ini.

Pembangunan ekonomi pula tidak akan berjaya tanpa sistem penyampaian yang efektif dan efisien maka GTP dilancar seiring dengan ETP.

Setelah tiga tahun rakyat kini melihat gandingan ETP/GTP telah melahirkan hasil yang sama sekali diluar dugaan.

Walaupun pembangkang tidak pernah jemu memfitnah dan memburuk-buruk visi Perdana Menteri, kini mulut mereka terkunci dan dibisukan dengan pengiktirafan antarabangsa yang diterima.

Mana negara di dunia ini yang berkemampuan membelanjakan lebih RM2.6 bilion melalui pemberian wang tunai BR1M RM500 secara terus kepada 5.2 juta ketua isi rumah kecuali Malaysia?

Tidak cukup dengan itu, kerajaan bercadang menyalurkan BR1M untuk pusingan kedua pula melibatkan jutaan lagi penerima.

Tidakkah rakyat Malaysia amat bertuah menikmati perkhidmatan perubatan serendah RM1 sahaja yang disediakan melalui Klinik 1Malaysia dan bagaimana pula dengan Kedai 1Malaysia yang menawarkan barangan makanan keperluan pada harga yang lebih rendah daripada pasaraya?

Semuanya dilakukan kerana Perdana Menteri berpegang kuat kepada janji bahawa kebajikan dan kepentingan rakyat mesti didahulukan dalam setiap aspek pentabdirannya.

Negara di bawah teras kepimpinan Melayu bermula daripada Tunku Abdul Rahman melanjut kepada Tun Abdul Razak dan Tun Hussein kemudiannya kepada Tun Dr Mahathir serta Tun Abdullah dan kini di bawah teraju Datuk Seri Najib telah berjaya membawa negara dari satu tahap pembangunan kepada tahap yang lebih tinggi dalam setiap era pentadbiran negara.

Di bawah pentadbiran Tun Dr Mahathir umpamanya, krisis kewangan yang melanda rantau Asia Tenggara pada 1998 telah berjaya ditangani dengan begitu baik dan berkesan.

Tatkala negara seperti Korea Selatan, Indonesia dan Thailand terpaksa melutut kepada Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF), Malaysia menolak tawaran bantuan daripada agensi antarabangsa itu demi menyelamatkan Malaysia.

Malaysia dengan beraninya menggunapakai pendekatan kawalan modal yang akhirnya berjaya menyelamatkan ekonomi serta rakyat daripada menjadi hamba IMF.

Rakyat juga tidak lupa bagaimana Anwar sebagai Menteri Kewangan ketika itu berusaha bersungguh-sungguh untuk menyakinkan Dr Mahathir agar tunduk kepada IMF tetapi berkat pandangan jauh dan menghidu tujuan jahat Anwar serta IMF, Dr Mahathir menolak cadangan itu.

Sekiranya Anwar berjaya dalam rancangannya membawa IMF masuk campur dalam pengurusan negara, nescaya hari ini, orang Melayu tidak lagi akan kedengaran agenda ekonomi serta hak-hak istimewa Bumiputera.

Begitulah dahsyatnya motif jahat Anwar untuk menghancurkan ekonomi negara sehingga sanggup melelong negara ini kepada pelabur Zionis-Yahudi menerusi IMF.

Kejayaan yang kini terus dinikmati rakyat di bawah kerajaan BN pimpinan Datuk Seri Najib bukanlah terjadi secara rambang atau kebetulan.

Ia telah melalui tempoh pengalaman mentadbir negara selama lebih 50 tahun serta didokong dengan kepimpinan politik yang matang, berwibawa serta berkemampuan.

Sememangnya BN menepati setiap janjinya untuk memberi tahap kehidupan yang terbaik kepada rakyat dan sudah tentunya ini diakui melalui sokongan terus menerus rakyat kepada BN.

Kini negara berada diambang satu lagi pilihan raya umum dan rekod BN yang menakjubkan dalam membangunkan negara adalah bukti paling jelas untuk meminta rakyat terus membantu menggilap rekod yang cemerlang ini.

Pembangkang boleh menjanjikan apa saja termasuk bulan dan bintang tetapi akhirnya rakyat akan menilai samada ianya hanya sekadar janji di mulut ataupun bukti yang nyata.

Noh Omar Kata " Yb Ng Suee Lim Tak Bijak.., Bercakap macam orang Mabuk...!"SELAMAT MENYAMBUT HARI MERDEKA KE 55 - DATO NALLA

Merdeka...! Merdeka...!! Merdeka...!!!

Salam 1Malaysia, Salam Kemerdekaan buat semua rakyat yang berpeluang untuk terus hidup dengan penuh harmoni dan aman damai dalam negara kita yang tercinta, Malaysia.

Hari ini kemerdekaan yang kita kecapi sudah mencecah usia 55 tahun dan kita semakin maju untuk terus berada dipuncak kegemilangan mampu menjadi negara berdaya saing dengan pelbagai kejayaan dimata dunia.

Keamanan dan keharmonian ini harus kita bela dan jaga sebaik mungkin. Kita harus bersyukur kerana keharmonian yang kita nikmati ini terus berkekalan walaupun kita berbeza bangsa dan agama, namun diatas semangat 1Malaysia maka kasih sayang kekeluargaan sesama kita dapat dipupuk dan disemai bersama.

Jauhilah perasaan serta niat mahu menjahanamkan dan menghancurkan negara ini. Hargailah segala usaha usaha tokoh tokoh terdahulu seperti Tuanku Abdul Rahman, Tun Abdul Razak, Tun Dr Ismail, Tun Sambanthan, Tun Tan Siew Sin yang berjaya melahirkan sebuah negara yang merdeka sehingga kehari ini.

Marilah kita bersama sama kibarkan Jalur Gemilang sebagai tanda sambutan Hari Kemerdekaan yang ke 55 ini.

Janji Ditepati... Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan

Merdeka...! Merdeka...!! Merdeka...!!!


YB SENATOR DATO' S NALLAKARUPPAN

Ahli Dewan Negara/Presiden MIUP

UPDATES Dari Dataran Merdeka - Bangsat Punya Penjilat Anwar Kit Siang HINA Jalur Gemilang Di Malam Kemerdekaan

GAMPANG...! ANAK HARAM JADAH..!!

Itulah selayak-layaknya bahasa untuk kita gunakan buat juak juak murahan spesis yang terlalu biaDAP melakukan aksi aksi setan malam tadi di Dataran Merdeka.

Gambar poster YAB Perdana Menteri Datuki Seri Najib dikoyak-koyakkan dibiarkan bertaburan diatas jalan, seterusnya gambar Najib dipijak-pijak oleh mereka. Perdana Menteri kita hanya berada dibawah tapak kasut dan dibawah tapak kaki juak juak murahan ahlol ahlol Pakatan Pembangkang.

Belum ada lagi mana mana ahli ahli UMNO meletakkan nilai Anwar Ibrahim dan Lim Kit Siang dibawah tapak kaki dan tapak kasut mereka, belum ada...! Atau belum berani..??

Lihat semula foto foto diatas itu.

Mereka mahu tukarkan bendera negara kesayangan kita. Bendera Malaysia, Jalur Gemilang mahu diusir..!! Digantikan dengan sebuah bendera mirip bendera Singapura cuma bulan dan bintangnya diwarnakan kuning, iaitu warna Bersih.

Singapura dikuasai oleh pemerintahan parti PAP. Kita juga tahu bahawa PAP adalah bapak yang melahirkan DAP di Malaysia....

LU PIKIR LA BEB....!!

Thursday, August 30, 2012

WOW...! Air Tangan PAS & Anwar. Buku Nota Kecil HUDUD Diedarkan Ahli DAP Untuk Masyarakat Bukan Islam


Satu nota kecil yang diterbitrkan oleh © Lajnah Pekerja dan Professional Muda, Dewan Pemuda PAS Malaysia yang 'wajib' dihadam oleh semua ahli dan penyokong PAS termasuk ahli Dewan Himpunan Penyokong PAS.

Mereka merasakan nota kecil ini cukup sesuai untuk dihadiahkan terutama sekali kepada rakan-rakan non-muslim berbangsa cina pasai selain dari dalam tulisan rumi juga ada terjemahan dalam tulisan mandarin.

Kumpulan yang menerbitkan Ebook ini yakin produk yang ringkas ini cukup untuk menghapuskan kekeliruan dan salah anggap tentang hudud.

JOM..! Jangan Lepaskan Peluang. Merdeka Nite Special Malam Ini Tarian Tiang COLI Kuning Geng Marina Di K Lumpur

Tidak puas hati kerana BERSIH 3.0 telah gagal dengan memalukan sekali, maka puak-puak Pakatan Rakyat bertekad ingin berhimpun dan berdemonstrasi lagi di ambang Merdeka.

Perhimpunan atau demonstrasi yang dipanggil ‘Janji Demokrasi’ ini kononnya dianjurkan oleh 47 NGO yang merujuk kepada diri mereka sebagai Gabungan Janji. Walaubagaimanapun, semua rakyat sedia maklum bahawa dalang di belakang demonstrasi ini adalah Pakatan Rakyat.

Tujuan mereka tidak lain tidak bukan sekadar ingin mencipta keadaan yang tidak tenang di samping mengganggu serta menghalang rakyat menghayati kemerdekaan.

Selain itu, ia juga adalah bertujuan untuk mengaburi tema Hari Kebangsaan yang amat menggusarkan PR, iaitu ’55 Tahun Janji DiTepati’.

Nampaknya penganjuran demonstrasi kali ini tidak lagi diketuai oleh Ambiga, yang telah mengaku kalah setelah tidak mampu menghadapi kesukaran untuk keluar masuk ke rumah sendiri akibat tindakan segelintir peniaga yang kerugian dalam BERSIH 3.0 membuka ‘pasar malam’ di hadapan rumahnya.

Ia juga tidak akan diketuai oleh A.Samad Said, sasterawan bingung yang hidup dalam dunia khayalan konon beliau seharusnya disanjung dan dijulang bak negarawan terbilang.

Tetapi, kali ini demonstrasi akan diketuai oleh Marina Chin Abdullah dan Hishamudin Rais. Seperti yang dijangka, kedua-dua mereka juga berjanji tidak akan membuat huru-hara.


Namun, rakyat bukannya bodoh seperti yang mereka harapkan. Rakyat tidak pernah lupa bahawa janji yang sama telah dilafazkan sebelum BERSIH 3.0 tetapi apa yang berlaku ialah kecederaan parah dan kemusnahan harta benda awam.

Kononnya, himpunan Janji Demokrasi ini hanya akan turut menyambut hari kemerdekaan, cuma bezanya, mereka akan memakai baju kuning sebagai tanda menyokong tuntutan agar kerajaan melunaskan janji ke arah kerajaan demokratik berprinsipkan keluhuran perlembagaan, kedaulatan undang-undang dengan mendukung hak sivil dan kebebasan bersuara, mansuhkan akta zalim dan kebebasan media serta pilihan raya yang adil dan bersih.

Soalnya, apakah asas untuk kita mempercayai manusia seperti Hishamudin Rais dan Marina Chin, perkakas kepada PR sedangkan PR itu amat sinonim dengan tidak menepati janji? Jika tidak, kenapa mereka begitu fobia dengan tema Hari Kebangsaan tahun ini?

Marina Chin sebelum ini terlibat dalam BERSIH 2.0 di mana para peserta demonstrasi telah dengan sengaja mengingkari arahan polis untuk bersurai. Beliau juga adalah pendokong perjuangan menuntut hak LGBT.

Hishamudin Rais pula tidak perlulah diulas lagi kerana telah diketahui umum bahawa ‘memberontak’ adalah hobinya. Jadi, elok beliau diabaikan saja.


Namun begitu, kalau pun kita boleh mempercayai Marina bahawa segalanya akan berjalan dengan aman, kita ingin bertanya beliau demokrasi yang bagaimana yang beliau tuntut? Dengan menjadi alat kepada PR, Marina tidak layak bercakap mengenai demokrasi.

Parti-parti di dalam PR semuanya mempunyai masalah yang kronik berhubung demokrasi dan hak kebebasan bersuara. Pemilihan parti PKR misalnya, penuh dengan tipu muslihat, manipulasi, pergaduhan, malah kronisme yang nyata.

Parti DAP pula ditunjangi oleh Setiausaha Agung yang sombong, angkuh, kukubesi, chauvinis lagi rasis. Dan seperti juga PKR, kronisme dalam DAP juga amat nyata dan tidak mampu disangkal oleh sesiapa.

Oleh kerana tiadanya demokrasi sebenar dalam PKR dan DAP maka saban tahun, ada saja pemimpin-pemimpin mereka yang keluar parti dan seringkali memilih untuk menjadi BEBAS serta mesra BN.

Parti PAS juga tidak ketinggalan di mana sesiapa sahaja yang berani meletakkan agama lebih tinggi dari politik, akan dicantas, dihina dan difitnah semahu-mahunya.

Ketiga-tiga parti ini juga terkenal dengan memboikot media apabila saja dikritik atau terkantoi sendiri.

Inikah puak-puak yang Marina wakili untuk bercakap tentang Janji Demokrasi, hak kebebasan media atau keadilan?

Sekiranya PR bijak, mereka pasti sedar bahawa di kala Pilihanraya semakin hampir mereka seharusnya menumpukan seluruh tenaga dan fikiran mereka untuk menunaikan janji-janji yang belum mereka tepati di negeri-negeri yang diperintah mereka, dan bukannya sibuk berdemo, menuntut janji atau membuat janji baru.

Memilih untuk menjadi hantu polong membantutkan semangat kemerdekaan serta mengganggu ketenteraman di malam keramat adalah satu tindakan yang amat tidak bijak dan tidak bertanggungjawab bagi PR dan juga Marina, khasnya.

Tidakkah mereka belajar dari kesilapan dari BERSIH 3.0 di mana semakin ramai yang meragui atau semakin muak dan jelak dengan PR apabila ia berakhir...?

Kita percaya, selepas Janji Demokrasi, nama Marina juga pasti akan dicemuh dan disumpah sepertimana yang dialami Ambiga kerana mencemarkan kesucian kemerdekaan.

Rakaman Handphone Aksi Seks Ahli Parlimen Kuala Pengat Dengan Isteri Muda Dalam Hotel Di Sabah Tersebaarr....


Wanita yang terlibat dalam kejadian amuk di Jabatan Perdana Menteri (JPM) awal Julai lalu memakai topeng 'Power Rangers' warna merah bagi mengelak wajahnya dirakam media selepas selesai sebutan kesnya di Mahkamah Sesyen di sini, hari ini.

Muhdalena Ahmad dilihat hadir ke mahkamah berbaju dan bertudung merah, ditemani bapanya, sempat menunjukkan isyarat keamanan ketika wajahnya cuba dirakam media.

Pada prosiding hari ini, mahkamah mengarahkan wanita itu, melantik peguam secepat mungkin.

Hakim Mohd Kafli Che Ali berkata, mahkamah memberi tempoh dalam masa satu bulan untuk dia melantik peguam supaya semua isu berkaitan dokumen-dokumen kes itu boleh diselesaikan sebelum tarikh bicara ditetapkan.

Mahkamah turut menetapkan tarikh 12 September depan untuk pengurusan kes berkenaan.

Terdahulu, Timbalan Pendakwa Raya Siti Nor Mazrah Ahmad Din berkata, tertuduh perlu melantik peguam dan menyelesaikan segera perkara-perkara yang dipersetujui antara pihak pendakwaan dengan tertuduh sebelum perbicaraan.

Menurutnya, terdapat pindaan dalam kanun prosedur jenayah yang menyatakan, kes perbicaraan perlu dilaksanakan dalam tempoh 90 hari dari tarikh didakwa.

Pada 19 Julai lalu, Muhdalena Ahmad, 28, mengaku tidak bersalah atas dua tuduhan iaitu mengugut polis dan membawa pedang.

Prosiding pendakwaan ketika itu terpaksa dijalankan di Hospital Putrajaya kerana dia sedang dirawat selepas cedera dalam kejadian amuk berkenaan.

Bagi tuduhan pertama, dia didakwa melakukan ugutan jenayah dengan mengugut mendatangkan cedera parah kepada seorang anggota polis Ridzuan Megat Ahmad manakala bagi tuduhan kedua, dia didakwa membawa sebilah pedang.

Dia didakwa melakukan kedua-dua kesalahan itu di Kompleks B, JPM, Presint 1, Putrajaya kira-kira pukul 2.30 petang, 9 Julai lalu.

Kesalahan pertama didakwa mengikut Seksyen 506 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara tujuh tahun atau didenda atau kedua-duanya sekali jika sabit kesalahan.

Bagi tuduhan kedua, dia didakwa mengikut Seksyen 7(1)(a) Akta Bahan-Bahan Kakisan dan Letupan dan Senjata Berbahaya 1958 yang membawa hukuman penjara dua tahun atau denda maksimum RM2,000 atau kedua-duanya sekali jika sabit kesalahan.


Dia diikat jamin RM10,000 bagi kedua-dua pertuduhan itu.

Pada kejadian tersebut, dia bersama dengan Khalil Afandi Hamid, 47, mengamuk di pekarangan Kompleks B, Jabatan Perdana Menteri di Putrajaya kira-kira jam 2.30 petang, namun Khalil mati ketika dalam perjalanan ke Hospital Putrajaya selepas terkena tembakan di tangan dan bahagian ari-ari, manakala Muhdalena turut terkena tembakan di paha kanan.

Posted by AAKJ

p/s; Blog MIK dimaklumkan ada rakaman aksi aksi panas yang dirakam menggunakan iphone oleh isteri muda seorang Ahli Parlimen PKR sewaktu mereka berkunjung ke Sabah. Tungguuuu.....!!!

ESOK...! Cabutan Bertuah MERDEKA Hadiah Utama Sebuah Kereta Proton Preve


Wednesday, August 29, 2012

Sori...!! Anwar Ibrahim Tak Boleh Beli Saya..... Baca & Sebaarkaan....!!


Blog Gelagat Anwar

Dalam kes Nasharuddin Mat Isa [Nasha], kalau mengikut kepada rentak pemikiran Pimpinan PAS Pusat (kebanyakannya dianggotai oleh kumpulan Anwarinas) – bekas Timbalan Presiden PAS itu akan dicampakkan ke dalam bakul sampah politik.

Tak ada peluang kedua..... Tak ada belas kasihan..! Anwar sudahpun membentuk kesepakatan pandangan bahawa Nasha sudahpun beralih arah dan hanya layak menjadi sampah politik di dalam PAS.

Sebab itulah, di kalangan pimpinan PAS Pusat, ramai yang berlumba-lumba memberikan komen kononnya Nasha sudah tidak ada peluang dalam PAS. Nasha tidak akan diberikan ruang bertanding di dalam PRU13; dan nyawa politiknya akan dicabut oleh malaikat maut politik yang ada dalam pimpinan PAS Pusat.

Siapa Nasha sebelum ini mereka tak mahu peduli..... Pada mereka, Nasha sudah khianat kepada perjuangan.

Anwar yang mempunyai genggaman kepada pimpinan PAS Pusat tidak mahu Nasha berada dalam parti. Inilah hebatnya Ketua Umum. Semua dia boleh tentukan. Line-up PKR pun kuasa Anwar. Line-up PAS pun kuasa Anwar....!

Sayangnya, Anwar gagal membeli pengaruh di dalam Majlis Syura Pas. Inilah kelemahan beliau yang akan segera diperbaiki. Majlis Syura juga perlu dijadikan proksi Anwar dalam masa yang terdekat ini.

AHLI JAWATANKUASA DEWAN ULAMA PAS PUSAT SESI 2011-2013

Ketua : YB. Dato’ Tuan Guru Haji Harun bin Taib

Timbalan Ketua : YB. Dato’ Ustaz Haji Ahmad bin Yakob

Naib Ketua : Dato’ Dr. Ustaz Haji Mahfodz bin Mohamad

Setiausaha : Ustaz Dr. Haji Mohd Khairuddin bin Aman Razali at-Takiri

Penolong Setiausaha 1 : Ustaz Dr. Haji Badruzzaman bin Yusof

Penolong Setiausaha 2 : Ustaz Haji Nazmi bin Nik Din

Penolong Setiausaha 3 : Ustaz Haji Nor Najhan bin Mohd Salleh

Bendahari : Dato’ Ustaz Haji Husain bin Awang

Ketua Penerangan : Ustaz Haji Nik Muhammad Zawawi bin Hj. Salleh

Pengarah Pilihanraya : Ustaz Haji Muhammad Zain bin Abdul Rahman

Ahli Jawatankuasa Kerja

: Dato’ Ustaz Haji Mohamed bin Daud al-lraqi

: Dato’ Dr. Ustaz Haji Johari bin Mat

: Ustaz Dr. Haji Shahbudin bin Ngah

: Ustaz Dr. Haji Azhari bin Yaakob

: Ustaz Dr. Haji Ishak bin Sulaiman

: Ustaz Haji Abdullah bin Abdul Razak

: Ustaz Haji Abu Bakar bin Abdullah

: Ustaz Abdullah bin Husain

: Ustaz Haji Khirul Muntanazar bin Ismail

: Ustaz Haji Wan Abdul Halim bin Wan Chik

: Ustaz Haji Mokhtar bin Senik

: Ustaz Mohd Lutfi bin Arifin

: Ustaz Haji Mohd Zainul Asri bin Ramli

: Ustaz Haji Mohd. Khairi bin Zainuddin

: Ustaz Haji Mustafa bin Dolah

: Ustaz Ahmad Adnan bin Fadzil

: Ustaz Haji Mohd Ismi bin Taib

: Ustaz Khairul Azmi bin Ismail

Setakat ini, hanya Majlis Syura sahaja yang mampu memberikan nyawa politik kepada Nasha. Kalau menurut kepada undi pimpinan PAS Pusat – Nasha dah knocked out.... Tak ada peluang bernafas...!!

Nampaknya, Anwar akan cuba melakukan permainan politik dengan Majlis Syura. Anwar tidak bersetuju dengan sistem politik PAS yang memberikan muka kepada kumpulan ulama’ lama yang tidak mempunyai pemikiran politik yang lebih ganas.

Siapa boleh menafikan bahawa Nasha tewas Permilihan Muktamar PAS sebelum ini kerana bertebarannya ‘duit Anwar’ di dalam kawasan muktamar tersenut...? Sekurang-kurangnya, 700 undi perwakilan bertukar tangan kerana wujudnya dana khas yang datang daripada PKR. Tak ada siapa yang boleh menafikan....!!

Sayangnya, Anwar gagal ‘membeli’ Majlis Syura Pas yang kekal sebagai – institusi check and balance di dalam parti tersebut. Kalau tidak, Presiden sebenar PAS adalah Anwar Ibrahim.

Ustaz Nasharuddin tewas kepada pemimpin sederhana Mohamad Sabu dalam pertandingan tiga penjuru Timbalan Presiden PAS pada 2011.

Mat Sabu menang dengan majoriti 21 undi (420) diikutiTuan Ibrahim Tuan Man (399) dan Nasharuddin (224).

Naib Presiden PAS turut dimenangi tokoh bukan ulama iaitu Salahuddin Ayub (753), Datuk Husam Musa (660) dan Datuk Mahfuz Omar (616).

Inilah Dia WAJAH Pimpinan PKR Pahang Pelaku Sumbang Mahram Sehingga Melahirkan Anak...!!


JERANTUT - Seorang pemimpin kanan sebuah parti dan anak lelakinya ditahan bagi membantu siasatan berhubung satu kes sumbang mahram. Timbalan Ketua Polis Daerah Jerantut DSP Zakaria Kasim berkata, pemimpin bersama anak lelakinya yang berusia 14 tahun ditahan reman pada 22 Ogos lalu bagi membantu siasatan apabila anak perempuannya yang berumur 15 tahun melahirkan seorang bayi lelaki.

Zakaria berkata, anak perempuan suspek dikatakan melahirkan seorang bayi lelaki tiga hari lalu di sebuah pusat bersalin swasta di Kajang, Selangor. "Polis juga telah mengambil sampel DNA kedua-dua suspek yang dibuat di Hospital Jerantut untuk siasatan lanjut. "Bagaimanapun, suspek dan anak lelakinya dibebaskan dengan jaminan polis semalam, sementara menunggu keputusan DNA yang dijangka diketahui dalam tempoh seminggu," kata Zakaria.

Suspek pernah bertanding pada Pilihan Raya Umum ke-12 tetapi tewas kepada lawannya dalam pilihan raya itu. Menurut sumber lain, kejadian tersebut terbongkar apabila jururawat di pusat perubatan berkenaan membuat laporan polis akibat curiga dengan keadaan remaja perempuan tersebut yang bersalin tanpa kehadiran suami.

Lelaki Tak Bersenjata Ditembak Polis Dari Jarak Dekat...? Satu Lagi Usaha PKR Rosakkan Imej PDRM

Saksi mendakwa pihak polis menembak lelaki yang tidak bersenjata daripada jarak dekat dalam kejadian tembak menembak dekat Ampang pada 21 Ogos lalu.

Y Ilavarasen, 24, mendakwa D Dinesh, 26, yang meninggal dunia dua hari selepas kejadian di awal pagi itu tidak membawa sebarang senjata ketika keluar daripada kereta Proton Perdana putih yang ditahan dekat lampu trafik di Ampang Waterfront.

"Saya berada dalam kereta tidak jauh daripadanya dan boleh nampak daripada belakang," kata Ilavarasen dalam sidang media di ibu pejabat PKR di Petaling Jaya hari ini.

"(Polis) tembak daripada jarak dekat, atas dan bawah. Semua orang panik. Keadaan jadi kelam kabut dan tiada amaran, mereka juga tidak kenalkan diri sebagai polis. Mereka hanya menembak ke arah orang dan kereta."

Bagaimanapun, versi polis menggambarkan keadaan berbeza apabila Timbalan Ketua Polis Daerah Ampang Jaya Superintendan Md Nazri Zawawi dilapor sebagai berkata, kenderaan terbabit mengundur dan melanggar kereta peronda selepas dihampiri anggotanya.

"Selepas itu, empat lelaki daripada kenderaan suspek bersenjatakan parang keluar dan memecahkan cermin kereta peronda polis," beliau dipetik sebagai berkata oleh Kosmo! dalam sidang media di Ampang Jaya.

Malaysiakini

Tuesday, August 28, 2012

PKR Akan Menang Besaarrr Di Sarawak PRU Ke 13 Ini

Pendedahan yang dibuat oleh sahabat blogger, ANAK MERDEKA, amat mengejutkan...!

Ingatkan taktik timbulkan kebencian seperti ini sudah tidak wujud lagi, rupa-rupanya masih ada yang mahu mencubanya.

Kewujudan laman-laman muka di Facebook kononnya orang-orang Semenanjung amat membenci orang Sarawak, menimbulkan persoalan, keuntungan jenis apakah yang boleh diperolehi daripada kempen-kempen sebegini rupa?

Sarawak dan Sabah merupakan dua buah negeri yang menyediakan Kerusi Parlimen yang cukup besar. Menguasai Kerusi-Kerusi Parlimen Sabah dan Sarawak bererti bakal menduduki Putrajaya dalam PRU.

Sebelum ini, wujud gerakan 'memerdekakan' dan 'mengautonomikan' Sabah serta Sarawak oleh Pakatan Rakyat. Walaupun Sabah dan Sarawak adalah negeri autonomi di Malaysia serta mempunyai pentadbirannya yang tersendiri, pihak-pihak tertentu sentiasa cuba menanamkan cerita kononnya, Sabah dan Sarawak telah dijajah oleh Semenanjung dan Perkara 20 yang telah dilanggar dengan sewenang-wenangnya.

Kebencian terhadap Semenanjung atau lebih tepat lagi Putrajaya sedang ditimbulkan. Dalam Pilihanraya Negeri Sarawak sebelum ini, kempen bencikan Semenanjung begitu ketara walaupun pihak yang berkempen itu sebenarnya mewakili parti yang berasal dari Semenanjung.

Turut dijadikan isu kempen ialah Al-Kitab berbahasa Melayu dan Agama Islam yang dikatakan menindas agama Kristian. Kempen tersebut begitu berjaya di kawasan-kawasan yang diwakili oleh DAP.

Kalau di Semenanjung, cakap-cakap Kelantan perlu keluar dari Federal kerana telah dianaktirikan sekalipun jumlah bantuan dari Kerajaan Pusat mengatasi negeri-negeri lain, di Sarawak, perkara yang sama juga diperdengarkan.

Tujuannya tidak lain, iaitu menimbulkan kebencian....!

Pihak berkuasa seharusnya menyiasat dan segera bertindak terhadap anasir-anasir subversif yang cuba menimbulkan kekacauan dan merosakkan struktur negara ini. Sudah eloklah wujudnya Akta 114 yang ditentang oleh Pakatan Rakyat.

Selagi Kerajaan bersikap lembut dan 'tak apa', perkara sebegini akan terus berlaku dan dijadikan momokan kepada rakyat Malaysia. Sudah sampai masanya Kerajaan mulai bertindak tegas. Dan sudah sampai masanya, Peguam Negara yang sangat lembut hati itu, mulai berkeras dan bertegas kerana kalau perkara ini merebak dan membesar nanti, dia juga yang tidak cukup waktu untuk duduk bersandar dalam pejabatnya!!!

Selepas Anti-Taib Mahmud, sekarang muncul pula Semenanjung Anti Sarawak... macam Haramjadah...!!

Kredit Blog The Flying Kick

GAMPANG...!! Mulot Mat Sabu Bau Longkang.., Nafasnya Pula Bau Jamban...!


Bertuah Rakyat Johor Dapat SULTAN Berjiwa Rakyat...!

Jamuan Hari Raya buat rakyat negeri Johor Darul Takzim yang diadakan oleh DYMM Sultan Johor pada Hari Raya ke 2 di Istana Pasir Pelangi Johor Bharu menyaksikan betapa kasihnya Tuanku Sultan terhadap rakyat negeri itu...

Seolah-olah hanya bersantai cukup relax dengan berpakaian biasa, Tuanku Sultan mendekati rakyat jelata. Rakaman foto foto dapat dilihat, rakyat pelbagai kaum dan agama berpeluang untuk beramah mesra bersama Sultan pada hari yang mulia ini.

Bertuah sungguh rakyat negeri JOHOR...!!

Berikut adalah ucapan DYMM Tuanku Sultan Johor sempena menyambut kedatangan syawal.

Kredit NST

By the grace of Allah, my Muslim subjects have successfully completed one of the five pillars of Islam, fasting during the holy month of Ramadan.

It is my fervent hope that we have not only renewed our religious obligation and loyalty to Allah and to Islam but more importantly, we have exhibited tolerance, patience and understanding as well as developing physical and mental discipline.

Through the ibadat of fasting, we have regained the virtues of Ramadan and practiced high moral values and learn to appreciate the difficulties and hardships facing the less fortunate.

The spirit of Ramadan is indirectly being practiced by my non-muslim subjects. This can be seen in the tolerance and respect accorded to their Muslim brothers at their workplace and in abstaining consuming food and drinks in their presence, and joining them in the breaking-of-fast in the evening.

I observe that my non-Muslim subjects are more than happy to purchase Malay savouries and dishes in the various Ramadan bazaars, reflecting oneness in our cultural heritage.

Johor is blessed with a highly educated and knowledgeable population, abundant natural resources, excellent infrastructure and inflow of investment. I believe with the spirit of tolerance, close cooperation and understanding of the various cultures that is the hallmark of Johoreans, from the time of my royal ancestors the Temenggong, we will achieve progress and unity vital for the continuous development of Johor.

This spirit is living proof of my great-great-grandfather Sultan Abu Bakar’s clarion call Muafakat itu barkat (Concord is a blessing).

On this auspicious day, my family and I take this opportunity to wish all my subjects Selamat Hari Raya, with the hope we renew our understanding and cooperation in making Johor a peaceful and prosperous state.

Thank you

Istana Pasir Pelangi
Johor Baru
1 Syawal 1433
19 August 2012

Kenapa Anwar Tolak HUDUD

PAS dinasihatkan tidak berharap kepada komitmen Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim untuk melaksanakan hukum hudud sekiranya pembangkang berjaya membentuk kerajaan pada masa depan.

Ahli Dewan Negara, Dato' S Nallakaruppan (gambar) berkata, berdasarkan kenyataan Anwar selama ini, beliau secara jelas menyatakan hukum syariah itu tiada dalam dasar bersama pakatan pembangkang atau dokumen Buku Jingga yang menggariskan agenda pakatan pembangkang.

Sehubungan itu, kata Nallakaruppan, beliau berasa kasihan terhadap para pemimpin PAS yang beria-ia mahu memperjuangkan hukum hudud sedangkan Anwar tidak bersedia melaksanakannya dan DAP pula secara konsisten serta keras menentang agenda tersebut.

"Saya menghormati para pemimpin spiritual PAS yang tegas memperjuangkan hukum hudud kerana mereka ikhlas dan komited terhadap usaha itu, tetapi selagi berada dalam pakatan pembangkang, hudud dilihat amat sukar dilaksanakan.

"Di samping itu, PAS tidak boleh berharap kepada Anwar kerana Anwar sendiri takut terhadap hukum hudud apabila beliau selama ini terlibat dalam pelbagai isu moral," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beliau yang merupakan bekas rakan karib Anwar selama lebih 30 tahun mengulas mengenai pendirian Anwar selaku Ketua Pembangkang yang tidak jelas mengenai hudud ekoran perbalahan berterusan PAS dan DAP dalam aspirasi pelaksanaan hukum itu.

Pada sidang akhbar 28 September 2011, Anwar menjelaskan hudud bukan merupakan sebahagian agenda pembangkang buat masa ini tetapi pada masa sama memperakui kewujudan Enakmen Jenayah Syariah II Kelantan 1993 dan Enakmen Jenayah Syariah Terengganu 2003.

Dalam satu kenyataan menerusi blog beliau kelmarin pula, Anwar sekadar menegaskan pakatan pembangkang mengiktiraf, menghormati perbezaan pandangan serta kedudukan komponen pembangkang berkenaan hukum hudud dan mendakwa ia merupakan penerimaan mereka terhadap amalan konsensus politik.

Sementara itu, Nallakaruppan memberitahu, PAS dan rakyat tidak harus terpedaya dengan tindak-tanduk serta kenyataan bercelaru Anwar dalam isu hudud kerana Ketua Pembangkang tersebut mempunyai keupayaan mengelirukan masyarakat.

"Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad sendiri dalam blog beliau beberapa hari lalu mengakui terpedaya dengan imej Islamik Anwar yang warak dan menasihatkan semua rakyat terutama penyokong pembangkang tidak ikut tertipu.

"Seperti yang kita tahu, Anwar hanya bercita-cita menjadi Perdana Menteri dengan apa cara sekalipun dan mengimpikan untuk menguasai Putrajaya," katanya.

Anwar Ibrahim Akan Saman Zahid Hamidi....

Budaya SYIAH Dalam PAS Semakin Melampau...!!

Cakap-cakap yang sedang hangat kedengaran sekarang banyak menjurus kepada kemungkinan besar bekas Timbalan Presiden PAS, Yb Nasharuddin Mat Isa akan berdepan dengan penyingkiran dari parti tersebut.

Jika ianya menjadi kenyataan seperti diramalkan oleh sesetengah penganalisis politik tempatan bermakna ia akan menjadi sejarah hitam buat PAS kerana baru sahaja kira-kira 8 bulan lalu parti itu memecat bekas Naib Presidennya, Dr Hasan Ali.

Berbeza dengan pemecatan Dr Hasan sebelum ini yang dilakukan tanpa sebarang peluang pembelaan diri, dalam kes Ustaz Nasharuddin terdapat cadangan untuk membenarkan beliau memberi penjelasan atas beberapa kenyataan kerasnya yang ditakrifkan oleh ramai pemimpin PAS sebagai melanggar dasar parti.

Bagaimanapun, tidak semua pemimpin PAS di peringkat Pusat, Negeri dan Kawasan yang bersetuju dengan tindakan PAS yang sejak kebelakangan ini dilihat terlampau keras terhadap perbezaan pandangan sesama pemimpin parti tetapi dimasa yang sama pula ternampak jelas agak lunak bila berhadapan dengan tuntutan parti lain dalam Pakatan Pembangkang.

Waktu ini PAS bukan sahaja terpaksa berhadapan dengan tekanan dan kerenah langsung dari pemimpin parti yang berkiblatkan idealisme Anwar Ibrahim malahan turut menghadapi senario lain yang telah lama membarah dalam struktur kepimpinannya.

Mengikut satu sumber yang rapat dengan kepimpinan PAS Pusat, faktor lain yang turut memainkan peranan menambah tekanan ke arah usaha menyingkirkan Ustaz Nasharuddin juga mempunyai kaitan rapat dengan inisiatif sekumpulan pemimpin pro Syiah yang mahu menguasai secara total struktur kepimpinan PAS sekarang.

Teguran keras Ustaz Nasharuddin terhadap PAS berhubung hubungannya dengan DAP serta faktor penyiaran fotonya menemani Perdana Menteri di Mekah Al-Mukarramah tempohari hanyalah asbab bagi membolehkan kumpulan pro Syiah merealisasikan usaha 'memancung' pengaruh mantan Timbalan Presiden itu dalam parti.

Kumpulan pemimpin terbabit yang berimamkan Timbalan Presiden PAS sekarang iaitu Mohammad Sabu (Mat Sabu) dilihat sedang cuba mengembangkan pengaruh mereka dengan cuba 'memancung' seramai mungkin pemimpin parti yang diyakini akan merencatkan perencanaan mereka untuk menguasai tampuk kepimpinan PAS.

Dengan dokongan dan kerjasama yang dijalinkan bersama kumpulan pro Anwarinas, ia menjadikan usaha-usaha sedemikian dilihat semakin mudah untuk dilakukan sementelah lagi tika ini masing-masing kebetulannya berdepan musuh yang sama dalam parti.

Sekiranya usaha-usaha terancang yang dilakukan sekarang berjaya menyingkirkan Ustaz Nasharuddin dari PAS, tidak syak lagi dalam jangka waktu terdekat atau paling lambat selepas PRU 13 kelak, kita akan meyaksikan satu lagi perubahan drastik yang akan turut menarik turun Hadi Awang dan Dr Haron Din dari kedudukan mereka sekarang.

Monday, August 27, 2012

MAHSYUUKKS..! Artis Bertudung Dapat Bayaran Lumayan Berceramah Dengan PAS Dah Boleh Buat Banglow Baru....

Tentang seorang "Ustazah" baru di negara kita.....

Dulu dia khayal dalam dunia glamor. Hari ini dia pula yang mengutuk dunia glamor yang pernah diceburinya dulu. Katanya dunia itu tidak islamik dan sebagainya.

Tapi dia sendiri pun masih lagi memakai nama yang dipakai semasa dia berada dalam dunia glamor. Kalau nak buang kasi buang semualah. Jangan main sekerat-kerat....

Dunia artis kau tinggalkan, nama artis kau kekalkan. Apa punya insaf...? Pakailah nama sebenar yang betul yang diberikan oleh ibu bapa.

Seseorang yang nak berubah dan nak kembali ke pangkal jalan serta nak mendalami islam, kita harus sokong usahanya itu.

Tetapi sayangnya dalam kes ini, "Ustazah" yang baru tersedar dari lamunan itu tertipu. Mungkin kerana terlalu lama dibuai dunia glamor sampaikan hari ini dia sudah tidak kenal lagi yang mana satu agama islam dan yang mana satu parti politik yang pakai nama islam. Kesian diaaaaa.....!!

Sampaikan dah tak kenal yang mana satu agama yang diturunkan Allah dan yang mana satu sebuah pertubuhan yang ditubuhkan manusia.

Semenjak menyertai sebuah pertubuhan politik yang ditubuhkan oleh manusia "Ustazah" berkenaan bukan main lagi..., baca seterusnya klik sini

Khalid Gagap Cirit Birit..! Sakit Perut Memulas-mulas Minum Air Lombong

Kata pepatah Melayu ada mengatakan: jika lembu dipegang pada talinya, manusia dipegang pada janjinya.

Manusia yang tidak berpegang pada janji adalah manusia yang tidak amanah dan munafik seperti mana firman Allah SWT dalam Surah Al-Israk yang bermaksud: “Dan penuhilah janji sesungguhnya janji itu akan ditanya.”

Kalau cuma tahu berjanji tetapi tidak tahu untuk menepatinya, lebih baik jangan cuba untuk berjanji. Inilah yang berlaku pada kerajaan negeri Selangor pimpinan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang hanya bijak berjanji umpama ‘menanam tebu di bibir’.

Pada pilihan raya umum yang lalu, pakatan pembangkang yang diwakili PKR, Pas dan DAP melalui slogan Negeri Berkebajikan’ telah berjanji untuk memberi air percuma kepada seluruh rakyat di negeri Selangor sekiranya berjaya memegang tampuk pemerintahan negeri.

Malangnya selepas diberi mandat oleh rakyat untuk mentadbir negeri ini, mereka lupa janji. Pelaksanaan pemberian air percuma sebanyak 20 meter padu atau subsidi RM11.40 oleh kerajaan negeri Selangor hanya sekadar melepaskan ‘batuk di tangga’.

Ini kerana air percuma hanya dinikmati oleh pengguna yang menggunakan meter individu, itupun setelah desakan bertubi-tubi oleh pelbagai pihak agar kerajaan negeri Selangor menunaikan janji itu.

Pengguna meter pukal seperti di flat kos rendah, pangsapuri dan kondominium sehingga kini masih menggigit jari dan kempunan untuk menikmati air percuma itu, sedangkan orang kaya dan berkemampuan menikmatinya. Adakah ini yang dikatakan adil?

Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Batang Kali, Datuk Isa Abu Kassim pernah mendedahkan bahawa terdapat 765 blok kondominium dan 643 blok pangsapuri masih belum menikmati subsidi air percuma kerana masih menggunakan meter air pukal.

Walaupun kerajaan negeri Selangor mengeluarkan kupon kepada penghuni pangsapuri yang masih menggunakan meter pukal hanyak 35,000 orang sahaja yang mendapat kupon bagi subsidi air percuma setakat ini.

Sebagai rakyat atau pengguna, kami berasa amat dukacita atas sikap kerajaan negeri Selangor yang tidak mempedulikan kepentingan dan nasib penghuni pangsapuri yang kebanyakannya kurang berkemampuan.

Oleh itu, rakyat Selangor perlu bertindak agresif, bangkit menuntut agar kerajaan negeri Selangor menunaikan janji dengan apa juga cara sekalipun, sama ada menukar meter pukal kepada individu atau membayar kembali dalam bentuk rebat tunai.

Kerajaan negeri Selangor sepatutnya membayar hutang bagi tempoh kira-kira 50 bulan sejak skim itu dilaksanakan, dianggarkan berkjumlah RM570 kepada setiap isi rumah yang menggunakan meter pukal.

Demonstrasi secara aman yang dilakukan oleh penduduk di Pangsapuri Mentari Court hari ini adalah manifestasi tidak puas hati terhadap sikap tidak prihatin kerajaan negeri Selangor dalam pelaksanaan pemberian air percuma.

Sebagai rakyat Selangor, tiada istilah pilih bulu atau pilih kasih dalam pemberian air percuma. Seluruh rakyat Selangor berhak merasai segala nikmat dari janji-janji yang ditabur oleh pakatan pembangkang semasa pilihan raya umum yang lalu.


DATO’ SOHAIMI SHAHADAN
Pengerusi
Gerakan Prihatin Rakyat Selangor [GPRS]

Datuk Azeez & Papa Gomo Akan Dibekalkan Jaket Kalis Peluru Dalam Misi Bantuan Kemanusiaan ke ROHINGYA

Jaket kalis peluru akan dibekalkan kepada sukarelawan yang bakal mengikuti Misi Kemanusiaan Bantu Etnik Rohingya anjuran Kelab Putra 1 Malaysia (KP1M) bagi mengelak kejadian yang berlaku di Somalia berulang kembali.

Presidennya, Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim memberitahu, setakat ini pihaknya sedang mengadakan perbincangan dengan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) serta Polis Diraja Malaysia (PDRM) bagi membolehkan jaket berkenaan dibekalkan kepada sukarelawan yang turut serta dalam misi tersebut.

Bagaimanapun katanya, jaket tersebut hanya akan dibekalkan kepada sukarelawan yang memasuki kawasan hitam dan merbahaya sahaja dimana ia dianggap boleh merisiko nyawa peserta tersebut.

Sebaliknya tambah beliau, sukarelawan yang ditempatkan di kem-kem yang dianggap selamat tidak akan dibekalkan jaket itu.

“Kita akan tingkatkan aspek keselamatan sukarelawan yang mengikuti misi ini sebab kita tidak mahu sejarah hitam yang berlaku di Somalia berlaku lagi.

“Atas sebab itu kita ada meminta bantuan PDRM dan ATM untuk menyediakan jaket keselamatan… dan ia akan digunakan oleh peserta yang memasuki kawasan berisiko tinggi.

“Selain itu insurans juga akan disediakan kepada setiap peserta misi ini,” katanya ketika ditemui di Majlis Penerimaan Sumbangan dari Agensi Kerajaan dan Swasta untuk Misi Bantuan Kemanusiaan KP1M kepada Etnik Rohingya pagi tadi.

Misi ini akan disertai 45 orang sukarelawan yang terdiri daripada doktor-doktor dari hospital kerajaan dan swasta, sukarelawan dan pihak media.

Datuk Abd Azeez, pasukan peninjau akan berlepas malam ini untuk mendapatkan maklumat, situasi keadaan kem-kem pelarian di sempadan Bangladesh dan Myanmar.

“Pasukan peninjau ini akan diketuai Mohd Farid Hassan, naib Pengerusi KP1M bagi tujuan koordinasi serta membuat persiapan pasutan utama pergi ke Bangladesh untuk menyalurkan bantuan kemanusiaan di khemah-khemah pelarian etnik Rohingya. Bantuan yang akan disalurkan adalah makanan, minuman, ubat-ubatan dan pakaian.

"Saya akan mengetuai sendiri pasukan utama yang dijangka akan berlepas pada 31 Ogos ini bersama 40 sukarelawan lain yang terdiri daripada doktor dan pengamal media.

"Pasukan ini akan berlepas dari Pelabuhan Klang ke Pelabuhan Chittagong, Bangladesh bersama bantuan logistik sebanyak 450 tan berupa makanan, pakaian, minuman dan ubat-ubatan,” ujarnya kepada pemberita di Ibu Pejabat KP1M pagi tadi.

Tambahnya, bantuan ini akan ke Pelabuhan Cittagong dengan menggunakan kapal Tentera Laut Di Raja Malaysia, sebaik tiba di Cittagong, pasukan ini akan menggunakan laluan darat ke kem utama di daerah Teknaf yang berada di perbatasan Myanmar.

“Terdapat dua kem utama di bawah naungan UNHCR yang terletak di Kutupalog dan Nayapara, di sempadan Bangladesh dengan jumlah pelarian seramai 30 ribu orang dan terdapat juga kem-kem penempatan yang tidak diiktiraf di sekitarnya dengan jumlah pelarian seramai 100 ribu orang.

"Di Myanmar juga terdapat 2 buah kem yang terletak di Maungdaw dan Bathidaung, kedua-dua kem ini juga di bawah naungan UNHCR.

"Apa yang akan KP1M akan laksakan di kem-kem tersebut ialah pemeriksaan kesihatan, pengagihan keperluan kebersihan diri seperti sabun mandi, ubat dan berus gigi dan sebagainya manakala pek makanan pula berisi beras, gula, susu tepung, teh, kopi, biskut, Maggie, minyak masak dan sardine.

"Air mineral dan pakaian akan turut diagihkan dalam usaha kita meringankan beban pelarian etnik Rohingya ini,” tambahnya lagi.

Sumber - Blog Sahabat Gunung & Portal Perak Today

Abby Abadi Mengamuk Di Twitter Kerana TAK Dapat Pergi Open House Tun Dr M


PUKIMAK Punya Astro...!! Artis Dah Terang Terang Sokong Pembangkang Masih Dapat Job Di Hari Raya...??

Penyanyi yang pernah menjuarai Juara Lagu TV3 sebanyak dua kali, tahun 1990 dengan judul "Janji Manismu" dan tahun 1995 dengan lagu "Cinta Beralih Arah", Wan Aishah Wan Ariffin atau lebih lebih dikenali sebagai Aisyah sudah secara rasmi menjadi ahlol tolol PAS....

Rakaman diatas menjadi bukti penyanyi yang memiliki saiz badan semakin membesar itu telah mengisi borang mahsyuuk sorgaa yang diluluskan oleh Wali Selipar, Nik Ajis!

Foto dibawah ini pula membuktikan Aisyah turut sama terlibat untuk menentang kerajaan dengan menyertai Perhimpunan Haram BERSIH 3.0


Perhimpunan Haram yang kunuunnya hendak menuntut sistem Pilihanraya yang "bersih" akhirnya bertukar menjadi tersangat ganas..! Polis dibelasah...!! Inilah aktiviti jahat yang disokong oleh Aisyah....

Namun begitu....! Walaupun secara terang terang tanpa berselindung Aisyah menentang kerajaan, beliau masih lagi disuapkan mentekedarah oleh stesyen siaran ASTRO...!

Hari Raya 2012 Aisyah masih lagi diberikan peluang untuk mentekedarah bersiaran menerusi siaran Astro OASIS 106.

BESTKAN JADI SPESIS MACAM INI...??

BELASAH HENTAM KERAJAAN TAPI MASIH BOLEH CARIK MAKAN, MENTEKEDARAH LAGI....!! APAKAH TIDAK ADA ARTIS ARTIS LAIN UNTUK DIBERIKAN PELUANG OLEH ASTRO...?