Monday, January 7, 2013

30 Tahun Rembat Duit Anak Yatim MEMALI....!! Apa Kita Nak Herankan..., BAB Kutip Duit Memang Kerja AhLoL ToLoL PAS

Sudah pasti ahlol ahlol TOLOL juak juak murahan PAS seperti cacing kepanasan sekarang ini apabila video klip dibawah ini sudah mula tersebaaarrrrrrrr.....!!



13 comments:

Anonymous said...

Songlap duit pampasan buruh paksa.. ape cer?

Anonymous said...

alhamdulillah. Setiap kali aku menderma pada Pakatan Rakyat , rezeki datang tidak semena-mena. Mungkin itulah keberkatannya. Berbeza Cacai UMNO yang selalu tolong UMNO utk burukkan PR, aku tengok hidupnya hutang keliling pinggang.

Anonymous said...

Anonymous Monday, 07 January, 2013
Bila nya UMNO minta derma..bagi derma lagi adaaa...
Buka mcm Pakatan Reput yg bahalol.. lepas ceramah kutip derma..lepas tu duit tak audit.. hilang mcm tu jaa ..
Mmg bodoh betul cacai pakatan reput aka LEMBU.

Anonymous said...

Visit Freemalaysiakini2.com No subscription needed.

Anonymous said...

gaduh la sesama melayu.....org kafir duk tepuk tangan.....

Anonymous said...

WAHHH NAK MASUK PAS LA MCM NI. PAKAI SERBAN SIKIT, JANGGUT PANJANG SIKIT, PAKAI JUBAH THEN HAFALKAN 2,3 BARIS BAHASA ARAB SIKIT CUKUP LA... YG DGR PUN BUKAN PAHAM PUN HAHAHHA... MASUK PAS DAPAT DUIT BYK LAAA... FUIYOOOO !!!

Anonymous said...

Mana2 penyokong BN yang ada teloq (kalau ada la..) sila ulas artikel nie..

http://www.harakahdaily.net/index.php/terbaik/14029-buruh-paksa-rm207-bilion-wang-pampasan-lesap

Anonymous said...

Citer songlap duit memali ni citer lama da....Bukit Aman pun dah masuk campur dan buat siasatan...tp siasatan mendapati Tabung Memali diuruskan dengan penuh amanah....kalu tak..dah lama dah puak2 PAS ni kna...tunggu ada isu je.....fikir la ngok...

Anonymous said...

Buatlah report, siasatlah.Ini bukan perkara baru.Umno/BN sudah terdesak sangat dan ketandusan isu. Dakwaan berlaku penyelewengan Tabung Memali pernah dibuat sewaktu Ustaz Fadzil Noor masih hidup lagi.


Laporan polis dibuat. Siasatan telah dibuat oleh unit yang dikatakan paling professional dari Bukit Aman. Pihak yang dituduh berjaya mengemukakan catatan akaun yang sempurna tanpa terbukti berlakunya penyelewengan.


Pihak polis dari kerajaan BN sudah tentu tidak akan membiarkan begitu sahaja penyelewengan berlaku dan sudah tentu tindakan atau pendakwaan akan dilakukan.


Tetapi sehingga kini, tidak ada apa-apa tindakan PDRM ke atas penyelewengan yang kokonnya telah berlaku berkaitan Tabung Memali tersebut.


Tabung mangsa Memali adalah pembelaan sementara untuk mangsa. Ia bukan skim insuran untuk pembelaan sepanjang hayat.


Allahyarham Ustaz Fadzil Noor telah lama mengumumkan ketidakperluan mewujudkan tabung tersebut. Kini, para balu mangsa Memali pun sudah mempunyai anak-anak yang boleh berdikari, di samping ada yang mempunyai suami baru.


Anak-anak yatim mangsa Memali kesemuanya sudah akil baligh, ada yang sudah berkahwin dan beranak cucu.


Kita berharap, PDRM jangan buang masa dengan isu lapok Tabung Memali yang sudah lama pupus itu.Sila siasat kemana perginya wang Pampasan RM207 Billion yang telah diserahkan oleh kerajaan Jepun untuk para buruh paksa keretapi Jepun itu.

Anonymous said...

RM207B utk buruh paksa from Malaya during WWII? Hello...sampai sekrg Kerajaan Jepun tak pernah mengaku guna buruh paksa or comfort women during WWII. Mereka menafikan peristiwa Nangking,kekejaman di Asia/Pasifik. Apatah lagi nak bayar pampasan. China, Korea, Filipina Belanda dll negara masih lagi menuntut wang pampasan buruh paksa malangnya Jepun x layan. Wang Ganti rugi utk kemusnahan akibat perang mungkin ada (cth bayar kat US & British) tapi bukan utk buruh paksa. Until today,Jepun masih lagi mendakwa mereka guna POW atau buruh yg dibayar gaji(kencing)utk bina Jambatan Maut or any war facility.

Anonymous said...

RM 207 bilion ? Mau bangkrap negara Jepun kalau banyak tu. Lain kali kalau nak main angka pun biarlah logik sikit, contohnya RM 207 juta ke.Sudah-sudahlah wahai pas, kalau nak fitnah pun. Takkanlah bank negara buat senyap je dengan jumlah sebanyak itu mengalir ke dalam negara tanpa diaudit.

Anonymous said...

makan harta anak yatim, sebab tu orang pas jadi macam sial. tak tentu arah macam orang gila. orang islam dia kata kafir. orang kafir dia sanjung. macam anak haram.

Anonymous said...

ammekkaw pas...terkedu..