Saturday, January 12, 2013

HRK - Hishamuddin Rais Kata 500,000 Rakyat Hadir.... Stadium Merdeka Hanya Boleh Muat 30,000 Orang. LALOK....!

Dalam siaran Live On Air Radio Bangsar Utama menerusi portal portal juak juak murahan Pakatan, Hishamuddin Rais telah ditemuramah pada sekitar jam 5.35 petang tadi...

Beliau beritahu siaran Radio tersebut didengari oleh ramai penjilat penjilat tegar Pembangkang yang berada diluar negara khusunya student student yang kuat cenderung menentang kerajaan bahawa kehadiran manusia bodoh hadir ke Himpunan Kemerdekaan Rakyat adalah 500,000 orang.... Maka berkompanglah pembohongan oleh spesis spesis Anwar ini...!

Seingat Blogger MIK ketika zaman kegemilangan bolasepak era Allahyarham Mokhtar Dahari, Isa Bakar, Soh Chin Aun, Santokh Singh, Shukor Salleh, Arrumugam dan beberapa bintang ternama yang lain melonjakkan nama Malaysia. Stadium Merdeka adalah stadium keramat menyaksikan kehebatan skuad bolasepak negara membaham pasukan Korea Selatan, China, Jepun, Morocco di pertandingan Pesta Bola Merdeka. Stadium ini selalu penuh sesak. Angka bilangannya adalah 35,000 hingga 40,000 penonton.

Hari ini stadium bertuah ini tidaklah seperti dahulu..., bahagian "upper level" ruangan tempat duduk tingkat atas sudah tiada lagi. Oleh itu sekiranya dikira dan dihitung bilangan yang membolehkan orang duduk hanyalah sekitar 25,000 sehingga ke 30,000 orang sahaja...

Jika dicampur pula bilangan yang duduk atau berdiri atas padang, maka bilangannya akan bertambah 10,000 sahaja.

Mana datangnya angka Hishamuddin Rais manusia bodoh yang hadir sehingga 500,000 orang...?

30 comments:

Anonymous said...

..ala biaq pi la depa nak kata sejuta pun..

Anonymous said...

Die kire dgn Raqib & Atib skali kot... Bodo piang pnye

Anonymous said...

Mmg kelebihan warna kuningnialah ilusi optik mata akn nmpak seperti gandaan bilangan. Biarlah jika sejuta mereka sekalipun, ideologi yg mereka bawa sama sekali tidak akn diredhoi Allah. Mungkin gol.muda terpegun dengan bilangan, tp disisi Allah tidak kira bilangan, yg salah tetap salah, jika gadai Aqidah pun disokongnbegini rupa, adalah suatu yg malang buat generasi Islam negara, Melayu juga hancur, tunggulah kebinasaan muncul.

Anonymous said...

..bila shamsidar bini yb jamban naik mahkamah huh?.. sapa yg kena.. hehe.. gay tua akan bersumpah untuk mengatakan yg benar.. atau akan hanya akan baca statement dari dlm kandang.. taqbir!..

Anonymous said...

memang lah yang duduk 300000, tpi yang ada di pang tu berapa ribu pulak, saya hadir ya tadi sebagei pemerhati bebas, ternyata saya kira ada 500000 ribu yang hadir termasuk diluar stadion buanyak banget lagi yang gak bisa masuk. kalo mahu bohong biarin bener ya . malingshit banget lo ya ahli partai setan amno gak tahu malu.

Anonymous said...

fakta.

- stadium merdeka DULU sitting kapasiti 40 ribu sahaja.

- selepas renovate, VI stand, yakni sitting kapasiti yang paling besar, telah di robohkan. dulu VI stand ada 3 tingkat, skarang hanya tinggal kerusi bawah sahaja. maka selepas renovate, stadium merdeka sitting kapasiti 25 ribu SAHAJA.

- campur padang maksimum 7 ribu.

- kalau stadium tu PENUH skali pon, paling kuat boleh muat 35 ribu.

- aku tahu lah aku dulu selalu tengok bola masa selangor masih main di stadium merdeka sebelum stadium shah alam di bina. dan aku ex VI, yakni sekolah yang belakang stadium tu aje.

Anonymous said...

Waduh ..ada sekor babi INDOG sesat masok rumah org ke?

Tapi puak HARAM neh mmg paling lemah matematik pon...DAPig baru2 neh nak kire 1800 undi pon boleh tersilap ini kan yg dah berbilion2 umat...

Iyakan saja kalo depa kat 1 billion yg datang...sbb puak HARAM neh mmg MENIPU saje kerja nya...

nizbzam said...

hoii anjeng duduk....ko ngan habibie sama jer pertualang bangsa syohh..syohhh..haramm.

BEBAS SEBEBAS BURUNG said...

Cuba fikir.....
Jangan tengok jumlah yang hadir sahaja. Bayangkan kalau yang hadir itu dapat mempengaruhi 10 orang ahli keluarga mereka. Bagaimana pula kalau dapat mempengaruhi 10 orang lagi saudara mara mereka. Bayangkan pula jika jumlah itu mampu mempengaruhi 10 orang rakan-rakan mereka.

Seterusnya, bagaimana pula kesannya jika 10 orang tersebut membentuk teori piramid pada tingkat 10, sebelum PRU dilangsungkan??? Bagi saya, kebenaran mengadakan perhimpunan itu adalah satu kesilapan amat besar. BN tidak sepatutnya berasa selesa dengan kehadiran tersebut tanpa menghitung kesan sampingannya!!!

KZSO said...

50,000? Lepas ni kena buat kat stadium nasional lak nampaknyer! Semasa kat stadium nasional 150,000 lak. Lepas tu kena buat kat stadium wembley. Semasa kat stadium wembley 200,000. Lepas tu buat balik kat dataran merdeka. Semasa kat dataran merdeka 1,000,000 (50% penduduk kl...perghh! Hehehehhh)...manalaaa mereka dapat figure 50,000 nih? Yep, masa stadium merdeka ada 2 tier, kapasiti penonton seramai 40,000. Selepas level atas dirobohkan, kapasiti kurang kembali 20,000. Kalau campur satu padang, tak sampai 50,000 Saya pon selalu tgk bola semasa stadium 1 tier ke 2 tier dan kembali kpd 1 tier. Walaubagaimanapon kita tunggu analisis dari pdrm dan pihak yg expert dlm mengira bilangan manusia dari 'bird-view' (analisis berapa bilangan dlm 1 kumpulan kecil dan kemudian kira berapa kumpulan yg ada utk dptkan jumpah keseluruhan. cth- satu kumpulan/kotak per 10 mm persegi ada 5org; kemudian kira berapa kumpulan/kotak boleh diperolehi di padang dan didarabkan dgn 5; kalaulah boleh dapat 5,000 kumpulan'kotak, di darabkan 5; jadi keseluruhan;jumpah dipadang 25,000 org)...

Anonymous said...

Katalah 500,000 (satu jumlah mustahil). Bahagikan dengan 28 juta rakyat Malaysia. Baru 1.7% saja yang suka menyalak di jalan an. Selebihnya sukakan keamanan dan keharmonian hidup.

chelsy said...

hahhahaha.. the great NEW WEMBLEY STADIUM kemegahan rakyat England menonton acara2 globally and internationally pun baru ada capacity penonton 96,000 ornag sahaja ni pulak STADIUM MERDEKA yang comey lotey tuh bole menumpang 500,000..giler ape?

Anonymous said...

..msiakini kata 100k aje.. hehe.. tu pub bkn semua yg buleh ngundi..

chelsy said...

nak propa pun agak2le pembangkang oiii... buat malu diri sendiri aje..

Anonymous said...

dtg malaysia cari makan..mlysia maju usaha siapa ..pakatan rakyat ke..babi..dh kebulur kt indon dtg cari makan kt sini watpe..sial ko ni..indon bongok.

Anonymous said...

Saya rasa lebih dari 500 ribu. Termasuk yang hadir ialah iblis dan syaitan.

usin said...

biarlah hisham gampang tu nk sebut berapa. berapapun jumlah nombor yg disebut, semuanya utk tipu diri sendiri dan puak2 lembu + beruk. kalau dia sebut sejuta, bn kena carik cover 2 juta. pakatan tak akan menang sehingga bila2 kalau pembangkang dinegara ini tidak jujur....

Anonymous said...

Insya Allah kita doakan apa jua dakyah Pakatan Haram, semoga kekuatan undi rakyat memihak 2/3 pd UMNO BN. Jasa UMNONBN biarlah cuba dicaci nafi tetap disisi Tuhan perkara yg benar berlaku. Terpulanglah pd diri kita terutama yg beragama Islam mahu berkata YA atau TIDAK. Jgnlah jd spt iguan di tanah Arab, kunun tumbangnya Rejim Saddam, rakyat lebih senang? Mereka musnah dn bergolak tanpa kesudahan, Allah tarik semua nikmat lntaran rakyat Iraq menafikan nikmat yg dpt...Demokrasi menipu inilah yg byk merosakkn umt Islam!

Anonymous said...

Apa yang kepoh2nya.Total semua tak kiralah berapanya, plus plus setan jin iblis memang sampai sejuta plus2 puak pukakngkang.

Anonymous said...

Benar ratusan ribu yang hadir,jika diambil kira didlm dan diluar stadium,ditengah padang sahaja lebih dari 50k tmpt duduk pula hampir 40k,malah ada juga diatas bukit distadium dan diluar pula hampir 100k krn semua kawasan penuh dan berhimpit2..

Anonymous said...

Yelah2 kami pcayalah 500k dlm stadium, total 1 juta cmpor jin haron din bwk dn setan kwn2 Ajis.. Puas hati?? Caii?.

Anonymous said...

Lautan manusia membanjiri sekitar stadium dan ramai yg terkandas tidak dpt hadir kerana kesesakan lalu lintas..

Anonymous said...

Wei Hishamuddin kaki kelentong. Kalau 500 ribu perlukan 15 kali ganda stadium ini.Satu stadium penuh 30 ribu. Maknanya kau kena photostat 15 stadium baru sampai angka 500 ribu. Bodo piang punya orang.

Anonymous said...

Nak 10 juta pun ambik kat depa lah, bak org yg dah nazak apa2 dia hendak ambik lah....

Anonymous said...

UMNO sudah kecvut dengan kehadiran orgramai HKR112. Berani ke UMNO buat himpunan mcm ni. Ternyata org UMNO memang bangang. Dari percaturan politik hingga ke kiraan org ramai, ternyata puak-puak UMNO memang bodoh nak mampus. Itulah akibat banyak makan hasil haram.

Anonymous said...

Ketika konvoi menaiki motosikal,ramai masyarakat sekitar kl memberikan sokongan ,mereka tidak dpt hadir krn bekerja

Anonymous said...

Inilah hakikat sekarang nampaknya umno dah mula belajar dan cuba utk memahami bagaimana utk menjadi pembangkang...

Anonymous said...

UMNO Insya Allah tk kecut apa2 dgn himpunan LEMBU LEMBU DAP PAS PKR, buat kerja bodoh sia2 yg Allah takkn berkati, nk tumbangkn UMNO BN tp penuh tipu fitnah, ingt Allah itu boleh dijual beli mcm PR rasuah Ngeh dan Nga?? UMNO berkerja siang mlm, moga kekuatan dn keberkatannya ada, dr menyalak bersama kafir harbi, entah apa sbnrnya isu, isu berat jual Aqidah cai PR main2kan..itulah sebusuk2 perangai. Himpunan 1 juta tp kenapa 50k jer dtg??? Polis tk sekat pun, solat pun tunggang langgang, yg berpuluh ribu lg tk pyh solat dh ker?

Jgn merusuh lah PRU 13 nnt jika UMNO BN tetap menang...INSYA ALLAH yg munafik pasti tumbang!

Anonymous said...

Ramai msyarakt KL bg sokongan?? Kah..kah..kah rakyat di KL sj dh dkt 2 juta, awat stadium 30k jer?? Atau juak PR perasan diri, org KL MENYAMPAH dgn baju kuning PR tu...kah kah kah nk sedapkn diri FAILED kerahan wajib PAS pd pencacainya seluruh negara puntkdpt target 100k.. Ptuiii... UMNO klu jenis bodo xde keje blh buat himpunan turun semua parti komponen, perkasa pekida mau mampos lah juak Haram PR ni..ckp cm shit je sbb org lain malas lyn., byk keja afdhal lain dr buat jerja jalanan!

min said...

Watevalah.... but BN still RELEVANT for Malaysia....xde kerajaan yang perfect dalam dunia nih tapi kalau hampir2 perfect pun sudah lebih baik dari kerajaan yg kerjanya asyik nak buat demo dan perhimpunan xberfaedah...apakah faedahnya dari perhimpunan nak membela burit pompuan yg bernama Shamsidar dan situa yg maish fikir dia hero penyelamat Malaysia tuh?