Tuesday, January 22, 2013

Najib Penuhi Impian Ismail Haniyeh Perdana Menteri Palestine.... Hari Ini Dalam Sejarah, Pertemuan Bersejarah...!

Susulan daripada kunjungan Kelab Putera 1Malaysia [KP1M] bertemu Presiden Hammas Dr Ismail Haniyeh pada 11 Disember 2012, maka hari ini Perdana Menteri kita Datuk Sri Najib Tun Razak akan bertemu dengan Perdana Menteri Palestine dalam mengukir satu sejarah politik dunia....

Ismail Haniyeh memaklumkan beliau sempat menalipon Najib dan diberitahu bahawa Perdana menteri kita akan pergi bertemu beliau pada sekitar Januari 2013 sekiranya tidak ada aral melintang. Presiden Hammas itu melafazkan kesyukuran kehadrat Allah kerana mempunyai saudara islam seperti Malaysia yang sangat menyayangi rakyat dinegaranya.

Laporan penuh klik SINI

Itulah petikan yang dirakam sewaktu KP1M pergi ke bumi Gaza untuk melaksanakan Misi Khas 2nd Wave Road To Gaza.

Tiga jam yang lepas, Najib telah tiba di Kaherah bagi menjalankan misinya ke Gaza. Perdana Menteri Malaysia itu merupakan satu-satunya Perdana Menteri yang akan masuk ke Gaza tanpa sebarang perlindungan atau jaminan keselamatan melainkan ;pasukan pengawal yang menjaga kawalan Perdana Menteri Malaysia kerana Malaysia tidak mempunyai hubungan diplomatik dengan negara haram Israel. 

Tidak seperti Menteri-Menteri negara yang mempunyai hubungan Dipomatik dengan Israel, mereka diberi jaminan keselamatan oleh pihak Israel. 

Sebenarnya di Malaysia ada seorang individu yang akan mendapat layanan serta jaminan keselamatan dari Israel. Bagaimanapun, individu tersebut tidak berminat untuk menjalankan misi kemanusiaan terhadap rakyat Palestin, baik yang tinggal di Tebing Barat, mahupun di Gaza kerana rakyat Palestin adalah musuh Israel. 

Individu tersebut adalah Anwar Ibrahim... 

Tapi kalau dia dibenarkan pergi pun, beranikah dia...? Atau dia hanya berani di atas pentas ceramah semata-mata sambil bercakap dengan nada retorik berbanding menjalankan misi kemanusiaan yang sebenar-benarnya?

Sama-samalah kita mendoakan keselamatan Perdana Menteri Malaysia yang berhadapan dengan risiko besar di bumi bergolak itu.


10 comments:

Anonymous said...

tabik najib.

otai
subang

Anonymous said...

..gay tua keparat nak jamin keselamatan israel.. hihi.. keselamatan dia masa dia nenggek dgn cinadol pun dia tak boleh jamin.. once a munapig always a munapig.. taqbir!..

dol.mat said...

ds najib memang pemimpin malaysia terbaik..

amira fatin.. said...

NAJIB MMG TERBAIKLAH KE PALESTINE PUN MEREKA SAMBUT DENGAN BAIK KEDATANGANYA..ANWAR TAK PERNAH AKU NAMPAK BUAT KEBAIKKAN MACAM TU ADA HATI NAK JADI MEMTERI..

Anonymous said...

AKU NAK TENGOK NIK AJIS,HADI DAN MAT SABUN TURUN KE PALESTINE.....ADAKAH PEMIMPIN PALESTINE KENAL TIGA EKOR PEMIMPIN PARTI SYURGA INI......DAN KALAU NIK AJIS TIADA KEBERATAN TOLONGLAH DOAKAN DOA PECAH PERUT UNTUK ZIONIS BIAR BERTERABUR NAJIS MEREKA.....DAN KALAU NIK AJIS TAK KEBERATAN TOLONGLAH DOA KAN AGAR KELUAR ROKET PEJUANG BAGI MEMBANTU PALESTINE......DAN KALAU NIK AJIS DAN KUNCU NYA NAK SYAHID PERGILAH BERJUANG DI SITU.....BUKAN NYA MELAWAN UMNO..........

Anonymous said...

Syukor lah najib. ...tak masok west bank ka ?

Kalau bole terus pi hebron....visit makam nabi ibrahim a.s.

Anyway, you did something very great . Kerana ada keikhlasan sebagai leader , perchaya lah Allah swt tetap memelihara kamu dan ahlil keluarga mu dan umat muslim di Malaysia.....

Anonymous said...

Dia dok sadaqah kat amoi tu kira ok la...

Anonymous said...

Betui ka dia nenggek amoi tu ? Spekulasi je kot

Anonymous said...

Aku ingat tanah masjid al aqsa pon tak mau terima mereka...sebab nama Allah pon boleh dilachorkan oleh mereka....bila tersangkot baru la nak u -turn...nampak macham baghal semua ulama pas.

Haron Din tu pon kena jaga2. Keputusan syura pon bukan ikhlas tetapi terpaksa pasal ada kaldai yg perasan lebih pandai dari trebgganu buat silap.

Dulu kalau tak sikap ada video Haron Din tadah tangan masa satu tua kutok nak mampos doa pechah perot!

Sejak tu aku tengok Haron Din aku jadi suspicious selalu. Sebab Harun Din tadak power...tu yg menijus tu..

Chuma kebelakangan ni je nampak dia serious sikit...namun aku tetap verhati2 dgn makhloq Pas ni...Anonymous said...

Orang Israel pon takut Anuar.. Kalau berjalan depa suroh Anwar jalan depan sekali...depa takot Anuar jalan dibelakang mereka.......