Wednesday, February 27, 2013

Bapak Segala Haiwan....! Waa Kaaa Kaaa Kaaaa Kaaaaa


31 comments:

Anonymous said...

Bapa anda kot haiwan tu.. Kesian dia.. Kesian dia.. Kesian diaaaaa...

Anonymous said...

tok guru ayam

Anonymous said...

betul ke dia kata kita penerima br1m tu haiwan..?? atau dia kata pemimpin yg bgi br1m tu buat rakyat @ kita kita ni macam haiwan..

ada logik gak tu kan.. kita penerima br1m, awal2 berkumpul susah payah ambik cuti, yg tua pn tak larat bawak tongkat kena g jugak..bersesak sesak nak ambik duit la kata kan..

kalu pemimpin kita ni betul memuliakan kita rakyat ni, masukakn saja duit br1m tu dalam akaun.. kan senang.. tak tau la mungkin ada agenda lain..

mungkin tu yg dimaksudkan pemimpin menjadikan rakyat penerima br1m seumpama haiwan...

Anonymous said...

Pada 'onani' kat atas tuh kalo rasa di 'haiwan'kan baik jgn amek duit tuh..

Bg sy kjaan dah berusaha memuaskn hati semua glngan rakyat tapi kalo ada yg masih xpuas hati mmg adat tapi dgn mnghina pemberian BR1M itu esp dari sekor makhlok yg ngaku ulama itu sudah lebey..

Spttnya ayat yg kuar dari mulut ulama ialah nasihat yg lembut mmpamerkan ketinggian akhlak tapi maaf utk n ajis... dia umpama seketul najis yg busuk ..hati KHAULDU...

Anonymous said...

Duit tu adalah duit pembayar cukai atau dalam bahasa bandarnya, Taxpayer money, bukan duit Be End atau duit Ameno..

Kerajaan hanyalah pemegang amanah terhadap duit tu (walaupun didapati mereka memang tak amanah pun)

Jadi, jangan perasan kata duit tu duit Be End.. Rakyat menerima duit Brrroom tu sebab kerajaan nak bagi, bagi menyelamatkan survivalnya yang dah nyawa-nyawa ikan supaya rakyat menyokong mereka.. Memang diakui yang mereka meng'ayam'kan rakyat dengan gula-gula tu..

Tetapi rakyat kena ambil duit tu sebab itu adalah bantuan daripada taxpayer money untuk membantu orang yang susah.. Tak boleh tak ambil sebab duit tu bukanlah duit Be End, jangan perasanlah..

Tapi kalau nak undi siapa, terpulanglah kepada penerima nak undi PR ke, PKR ke, PAS ke atau DAP.. Sebab negara ini 'sepatutnya' negara demokrasi berpalimen, jadi bebaslah rakyat nak pilih siapa..

Dilihat daripada jumlah yang hadir dalam ceramah anjuran PR dan jumlah kerusi yang hadir dalam ceramah anjuran Be End (Menteri Pelancongan terpaksa cakap Yes Yes Yes..Hehe), maka ia menjadi indikasi kepada sokongan rakyat terarah kepada pihak yang mana..

Be End semakin rapuh, hanya haiwan-haiwan Be End saja yang belum bangun tidur dengan mengatakan Be End masih kuat.. Kalau piihanraya kita bersih, tiada pengundi dari Indonesia, Bangladesh, Pakistan dan Filipina, mungkin Be End dah lama menjadi sejarah.. Sebab nak mentekedarah duit rakyat untuk selama-lamanya, maka modus operandi pemberian IC sehingga menggadaikan negara oleh pihak terbabit perlulah dilakukan..

Masyuk dowhh, takkan nak lepaskan kuasa beb.. He he he..

Anonymous said...

Syok sendiri..kesian

Anonymous said...

LU LAGI KESIAN.. MASIH TIDUR.. ORANG DAH SAMPAI KE BULAN, KAU MASIH TIDUR LAGI.. LAHABAU BETUL LU! PEMIMPIN LU BALUN BERBILION, LU DAPAT NASI BUNGKUS.. HAMPEH!

Anonymous said...

Alamak! Wali Selipau dah keluarkan fatwa baru lah. Salin jangan tak salin... Hah hah haaa

Anonymous said...

Be End mangkuk hayun haramjadah parti tak ada telur.. Keh keh keh..

Ahmad Albab said...

Untuk berlaku adil maka diperuntukkan satu hari untuk menguruskan hal-hal pembahagian BR1M agar rutin harian tidak terganggu kerana tiada agensi khusus untuk menyelenggara pemberian BR1M termasuklah jika melibatkan bank. Urusan biasa akan terganggu jika pemberian BR1M di kaunter-kaunter BR1M kerana kita sedia maklum orang ramai akan menyerbu kaunter bank. Jalan terbaik adalah mengadakan majlis-majlis penyerahan kepada orang ramai.

Anonymous said...

K'jaan mahu kurangkan duti kereta Jepun, Australia






4:51PM Feb 27 2013





Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Seri Mustapa Mohamed berkata kerajaan akan mengumumkan pengurangan duti untuk kereta yang diimport dari Jepun dan Indonesia.

Laporan The Star Online menyebut, pengurangan duit untuk model dari negara berkenaan akan dibuat dalam tempoh tiga tahun.

Beliau juga berkata, butiran lanjut mengenai perkara itu akan didedahkan esok.

Pengumuman tersebut dipercayai bagi menandingi tawaran Pakatan Rakyat dalam manifesto barunya – untuk menurunkan cukai eksais kereta secara berperingkat dalam tempoh lima tahun.

Pakatan dalam manifesto yang diumumkan Isnin lalu juga menawarkan untuk meliberalisasi industri automotif.


Anonymous said...

Habih tu yg hari-hari kita terima subsidi tu nak dikategorikan sbg haiwan jugak ke? Tu yg Pakatan janji nak bg mcm-mcm kalau menang tu nak kategorikan sbg apa? Haiwan jugak ke?

Jgn cerita tentang duit rakyat la kalau x paham pahit maungnya kerajaan menukar segala sumber di negara kita utk jadi duit.

Anonymous said...

hoi bodoh..baca x majalah antara bangsa..jgn jd cm n.ajis..katak bwh tempurung..kajian mnunjukn bn dpt mgekalkn pmerintahn pru13..sbb pakatan x demodal..balik2 antatuya..umat islam dlm pakatan dh byk keluar pas..sbb jual kalimah Allah..diorg x rela..bodo 1000 kali..

Anonymous said...

Pkatan rakyat utk meng"fantasikan" rakyat...aku bile nuar brahimm mule belot dgn mantan mahathir dr situ lah aku x prcayakn nuarr..pnipu besar..crite pling pnipu adalh 16sep 16sep 16sep..hidup2 kite dkencing oleh nuarrr.

Pakcu Rantau Panjang said...

Pakcu tumpang sekaki masuk komen.

Macam-macam dah Pakcu baca komen diatas. Yang tak masuk komen lagi duit tu ala Kerajaan Firaun yang bagi.

Paling lucu semua YB pembangkang sendiri pun terima elaun dari Kerajaan BN Firaun. Jadi mereka juga "amin" bila dapat duit..tiada muskyil apa-apa malah dulu 100% dinaikkan..lagi seronok.

Bila rakyat dapat macam-acam istilah digelar..ada yang marah dan ada yang sokong dipanggil lembu ayam,itik.

Bila diberi duit kata duit rakyat, duit tax..suruh masukkan melalui bank lah..amboii...senangnya cakap . kalau kerajaan tak kasi baru padan muka..habuk pun tadak...

Bersyukurlah jangan bangkang membabi buta...malah duit tu untuk semua tampa kira parti jadi berterima kasihlah.....sikit. Bukalah minda...soal "pangkah" itu milik masing-masing...salahkah bila kerajaan bantu rakyat??? YB yang tuan-tuan dok pangkah tu dapat duit dari kerajaan berlipat ganda tak bising-bising pun.Siapa lebih cerdik????
Habis cerita..habis komen...walahualam

Anonymous said...

Kalau saya kata saya sendiri lihat puluhan kereta kereta baru dan mahal yang di parkir di tepi tepi jalan di kuala lumpur, orang akan kata apa hal nya ,dah biasa orang bandar mewah dengan kenderaan sebab mereka mengunakan subsidi petrol disel gula tepong beras minyak masak, dan dapat macam khidmat bersubsidi saperti hospital sekolah dan ipta dan jumlah nya sehingga 60 billion setahun.Anak orang indon pun dapat bantuan 100 Rm .
Tetapi tuan punya kereta kereta itu ada lah orang bandar yang tinggal di bandar.
Dan saya anggar kan tuan tuan punya kereta kereta itu sudah mendapat pendapatan lebih dari 3000rm.
Saya cadang saringan dan tapisan LHDN sudah di bocori dan saya yakin ramai sungguh orang bandar yang dapat BRIM sudah melebihi pendapatan 3000rm, kerana mereka memang terlibat dengan perniagaan yang tidak di daftar dan mereka tidak membayar epf dan merka tidak ada rekod di LHDN kerana lari cukaii( tax evaision), underground business.
Maka saya berpendapat bahawa Nik aziz dan Hadi tidak tepat.
Sebenar ramai penerima 500rm adalah terdiri dari orang bandar (bukan haiwan atau bodoh) yang bijak kerana mampu tutup dan sembunyi hasil dan pendapatan dan harta dari pengetahuan LHDN.
Adakah LHDN sudah selesa mungutip 124 billion rm dari cukai pendapatan ?
arjuna waspada
changkat lobak.

Anonymous said...

Kita juga tertunggu2 apa yg pr buat utk bantu rakyat..?

Anonymous said...

kesian tukang buat gambar dan tukang buat cerita ...belum apa2 buat cerita merapu..

Anonymous said...

unta pun pernah datang mengadu dekat nabi,adakah nabi kita ..............nabi sulaiman berkata2 dengan haiwan adakah nabi sulaiman ................?apa nak dihairan andaikata haiwan lebih pandai menghormati dari manusia?

Anonymous said...

Dalam Mesia ni satu standard yang pasti ialah, BE END AKAN KATA DIA SAJA YANG LAYAK MEMERINTAH MESIA NI SEBAB NEGARA NI MAK BAPAK DIORANG YANG PUNYA, ORANG LAIN TAK BOLEH JADI PEMERINTAH..

INGATLAH BAHAWA TIADA KERAJAAN DUNIA YANG KEKAL ABADI KECUALI KERAJAAN ALLAH TA'ALA SAHAJA! KAWE RASA TAK MUNGKINLAH BE END AKAN MEMERINTAH MESIA NI SAMPAI HARI KIAMAT.. RASA TAK MUNGKINLAH..

Anonymous said...

pendapat saya plak elok ambil spt skrg ni bg mengelakan salah faham,ketirisan penerima dan mcm2 lagi.kalau masuk dlm bank jika x masuk cerita lain pula akan timbul.kalau spt skrg ni datang ambil sendiri.kita menghargai hak kita

Anonymous said...

jgn berfikiran sempit.kita berfikir cara harmoni ye.begini...br1m tu adalah diberi dlm bentuk cash money.mmg duit rakyat.subsidi lain juga kerajaan beri spt beras,gula,myk,lpg dll.itu pula dlm bentuk yg kita x nampak.brg2 tu kita beli dgn harga subsidi.so mana dtgnya duit subsidi tu?.dah tentulah dari cukai rakyat..mengapa x bising bila subsidi diberikan pd rakyat?.kena x ckp itu bkn duit Umno/BN?...so jgn ikut apa yg pemimpn pakatan ckp.diorg tu ckp2 politik.utk keuntungan mereka.kita jgn tertipu ye.

Anonymous said...

wahai komentar sekalian...sama2lah kita berfikiran baik.penggunaan bahasa juga harus baik.sy lihat disini byk penggunaan kata2 yg kesat.
sy pernah diberitahu oleh saudara sy.katanya apa guna kita yg dibawah ini bertelagah sesama sendiri,yg untungnya adalah org atasan.baik BN ataupun pakatan.kalau mereka kalah/menang pun kita tetap spt ini.fikirkanlah ek!!...

Anonymous said...

hahahahahahahaha tebaikkkkk!!!!

Anonymous said...

Benar tu Bang.. Orang bawahan berbalah-balahan bergaduh mencaci maki buat dosa kering, Anwar dan Najib elok saja minum teh tarik di Parlimen..

Tertipu aku.. Semua tu dah diikat oleh perjanjian Freemason.. Samalah dengan Perang Dunia 1 dan 2, bukan ada apa pun, tentera bawahan saja yang bermati-matian.. Itu yang Freemason dah suruh dan dalam rancangan mereka.. So, pemimpin negara semua kena ikutlah perancangan Freemason tu..

Anonymous said...

..bahasa kesat yg disibukkan.. hehe.. yg berjubur dan berzina yg nak ditabalkan jadik pm msia dia tak kisah pun.. apa punya tonggong la anon cabok sekoq ni.. taqbir!..

Anonymous said...

HOIIII!!! KES JIBBON MENJUBO AL TAN TU YA TU BOLEH BUAT DIA JADI PEMIMPIN KE? YANG DIA KENA TANGKAP BASAH DI PORT DICKSON TU BOLEH BUAT DIA JADI PEMIMPIN KE? MANGKOK HAYUN LAHABAU BETUL LA LU NI.. BUAT MALU JE JADI MANUSIA, BAIK KO JADI HEWAN LAGI BAIK, BOLEH MAKAN DEDAK.. HARAMJADAH SUNGGUH!

Anonymous said...

pakatan rakyat lg x layak..tgk kelantan smpai kiamat x maju..nk perintah malaysia..jd kelantan lh..bduyun2 keluar ke negeri lain cari harta..klu kelantan maju kenapa x ddk kat kelantan je..bodo 1000000kali

Anonymous said...

bn byk bntu rakyat..pakatan bntu apa..janji semua tipu..x nmpk lg..fikirkn ek...bodo 1000000000kali

Anonymous said...

anon bodo kt atas..pm dh bsumpah..dlm islam klu buat salah,ramai x snggupp sumpah..mcm idola anon ni..ade otak ke x..islam ke anon kt atas ni..bodo100000000000000kali

Anonymous said...

anon kt atas oi..mak bapak ko nikah ktne..klu kt masjid krjaan x sah woo..bkn wa ckp..org pas kata..pe status lu aa..lu kn pyokong tegar pakatan..