Tuesday, February 19, 2013

GEMPAAR Beb..! Nurul Izzah Akui Zahidi Hamidi Bijak...., Bila Bercakap Guna Akal

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, analisis komunikasi politik menunjukkan sokongan terhadap parti berasaskan agama termasuk Islam, Hindu, Kristian dan Yahudi tidak bertahan lama setelah rakyat menyedari parti-parti tersebut sebenarnya cuma 'menunggang' agama untuk meraih kuasa politik.

"Cuba kita tengok Parti Bharatiya Janata (BJP) di India yang berasaskan fahaman Hindu dapat peluang memerintah selama sepenggal, tetapi akhirnya ditolak oleh penganut Hindu di India kerana mereka hanya memainkan agama untuk mendapat kuasa politik.

"Sama juga dengan apa yang berlaku di Malaysia apabila PAS mahu melaksanakan hudud dan mengubah Perlembagaan kepada Perlembagaan Islam sepenuhnya, tetapi selepas tiga empat hari, mereka tarik balik," katanya.

Oleh yand demikian, Parti seperti PAS yang menggunakan agama untuk kepentingan politik akhirnya akan ditolak oleh rakyat seperti yang berlaku di negara-negara lain.

Zahid yang juga Menteri Pertahanan berkata, parti politik yang menggunakan agama akan menimbulkan masalah kerana pandangan daripada pemimpin parti berkenaan akan dianggap sebagai fatwa oleh pengikut-pengikut tegar mereka.

"Dalam keadaan di Malaysia apabila PAS menggunakan agama sebagai wadah untuk berjuang, ertinya segala pendapat pemimpin utama ini dianggap oleh pengikut mereka sebagai fatwa dan kebenaran mutlak," ujarnya.

Jelasnya, PAS dan DAP tidak mungkin dapat mencapai persefahaman dalam soal politik kerana bertentangan dari segi ideologi.

Katanya, hubungan antara kedua-dua parti itu ibarat air dan minyak yang tidak dapat bersama kerana ada pemisahan di antara kedua-duanya.

Sehubungan itu, kata Zahid, sudah tiba masanya semua pengundi memilih Barisan Nasional (BN) yang telah terbukti dengan rekod prestasi yang baik berbanding pembangkang yang cuma menabur pelbagai janji manis tetapi tidak menunaikannya.

3 comments:

Anonymous said...

[url=http://www.yahooguccionline.com]財布 gucci[/url]
[url=http://www.yahooguccionline.com]gucci メンズ 財布[/url]
[url=http://www.yahooguccionline.com]gucci 長財布[/url]
[url=http://www.yahooguccionline.com]gucci 財布[/url]
[url=http://www.yahooguccionline.com]gucci 新作 財布[/url]
グッチは、イタリアの方法および皮革製品商標(グッチグループの一部)です。それはフランスの会社PPRによって所有されます。グッチは1921年にフィレンツェでGuccioグッチによって設立されました。 オフィシャル オンラインショップ では、オンライン限定商品をはじめ、ハンドバッグやラゲージ、レザー小 物、スカーフ、ベルト、ウォッチなど幅広い製品のラグジュアリーなオンライン ショッピングをお楽しみいただけます。

[url=http://www.yahooguccionline.com/グッチ-アウトレットがsale大幅値下げグッチ-gucci-インプリメ-gg柄-キーケース-ネイビー-212111-p-77.html]http://www.yahooguccionline.com/グッチ-アウトレットがsale大幅値下げグッチ-gucci-インプリメ-gg柄-キーケース-ネイビー-212111-p-77.html[/url]
[url=http://www.yahooguccionline.com/【gucci-財布特別価格セール】グッチ-gucci-ダブルホック-ゴールド-gg柄-二つ折財布-ブラック-1599-p-578.html]http://www.yahooguccionline.com/【gucci-財布特別価格セール】グッチ-gucci-ダブルホック-ゴールド-gg柄-二つ折財布-ブラック-1599-p-578.html[/url]
[url=http://www.yahooguccionline.com/「gucciグッチ-アウトレット」【即纳】グッチ-gucci-gg柄-スカーレット-インターロッキングg-グラデーシ-p-350.html]http://www.yahooguccionline.com/「gucciグッチ-アウトレット」【即纳】グッチ-gucci-gg柄-スカーレット-インターロッキングg-グラデーシ-p-350.html[/url]
[url=http://www.yahooguccionline.com/グッチアウトレット専門店【在庫あり!週末特価!】グッチ-gucci-ggナイロン-ポーチ-ブラック-224091-p-473.html]http://www.yahooguccionline.com/グッチアウトレット専門店【在庫あり!週末特価!】グッチ-gucci-ggナイロン-ポーチ-ブラック-224091-p-473.html[/url]
[url=http://www.yahooguccionline.com/★グッチgucci★超人気アイテムが続々入荷中グッチ-gucci-ggナイロン-エコトートバッグ-ネイビー-23-p-291.html]http://www.yahooguccionline.com/★グッチgucci★超人気アイテムが続々入荷中グッチ-gucci-ggナイロン-エコトートバッグ-ネイビー-23-p-291.html[/url]

Anonymous said...

Ini ape benda psoting hantu setan PR ke?
Apapun syabas Zahid Hamidi atas kupasan berkaitan parti2 berasaskan agama. PAS juga akan gagal dan pencenkan cpt2 si MB reput Klate tu..

Anonymous said...

Amenonok yang parti setan San Miguel mengaut projek dari Petroonazz.. Haramjadah, kata dia aje yang betul 100%.. Maksum kepala atuk kau..!