Friday, February 8, 2013

Jika Pakatan Menang PRU Ke 13 Bermakna Selama-lamanya BN Tidak Akan Kembali Memerintah…? Apa Jadi Nasib Melayu Di Malaysia….


Salam Jumaat buat semua pengunjung-pengunjung dan penyokong Blog MIK, semoga dapat meluangkan sedikit masa untuk mentelaah kupasan air tangan seorang Blogger menjelang Pilihanraya Umum ke 13 [PRU 13].

Tahun 2013 sudah pasti akan berlangsungnya PRU 13. Berbeza dengan tahun lepas, ramalan demi ramalan dibuat untuk membaca apa yang ada dalam kotak pemikiran YAB Datuk Sri Najib, Perdana Menteri Malaysia. Ada tekaan mengatakan Jun, ada yang meneka selepas Syawal, ada juga yang meneka Najib akan biarkan sehingga penggal terakhir tamat….

Yang pastinya tahun ini PRU 13 akan berlaku, maka berakhirlah pentadbiran kerajaan Barisan Nasional [BN] yang mendapat mandat pada tanggal 8 Mac 2008.  Pada saat dan ketika itu, BN hanya mendapat 140 kerusi Parlimen manakala Pakatan Pembangkang membuat kejutan dengan membariskan seramai 82 Ahli Parlimen untuk masuk ke Dewan Rakyat.

BN bukan sahaja hilang kuasa majoriti 2/3 malah turut kehilangan kuasa memerintah lima [5] negeri iaitu Selangor, Perak, Pulau Pinang, Kedah dan masih gagal mendapatkan kerajaan negeri Kelantan….

Cuma nasib agak malang buat Pakatan Pembangkang apabila mereka terpaksa melepaskan kerajaan negeri Perak setelah 3 orang ADUN bertindak meninggalkan Pakatan dan menjadi wakil rakyat Bebas menyokong BN. Dengan itu, BN kembali berkuasa secara teknikal dan bukannya mandat rakyat dinegeri Perak.

Bahang Tsunami Mac 2008 dilihat masih berterusan, masih menggenggam sokongan rakyat apabila BN semakin longlai dan tewas pada setiap Pilihanraya kecil yang diadakan….

Bermula dengan Permatang Pauh, kemudiannya Parlimen Kuala Terengganu, Parlimen Bukit Gantang, DUN Bukit Selambau kesemuanya disapu bersih oleh calon calon Pakatan Pembangkang. BN hanya berjaya menang di DUN Batang Ai sahaja ketika itu….

Pakatan meneruskan kemenangan di Manek Urai dan Penanti sebelum BN mula meraih kemenangan pertama dengan kepimpinan Perdana Menteri yang baru YAB Datuk Sri Najib menyaksikan BN menang pada PRK DUN Bagan Pinang dalam Parlimen Teluk Kemang.

Bermula dari situ, BN terus mengorak langkah mencipta satu demi satu kemenangan di DUN Galas, Parlimen Hulu Selangor, Parlimen Batu Sapi, DUN Tenang, DUN Kerdau dan DUN Merlimau. BN hanya tewas sekali iaitu Parlimen Sibu…

Kemenangan 7 kali berturut-turut BN diteruskan dengan berjaya memenangi Pilihanraya Negeri Sarawak pada bulan April 2011.

Selesai sudah kita membicarakan mengenai “score card” kedua-duanya iaitu BN dan Pakatan Pembangkang, membuat penilaian mereka menerusi keputusan PRK dan Pilihanraya Negeri Sarawak… Nampaknya seimbang, “balance” diatas kertas.

Namun hakikatnya adalah mengenai sikap porla pengundi sudah ketara dirumuskan bahawa undi kaum cina sudah tidak lagi memihak kepada BN… Semakin pudar, dan mereka secara terang-terang mentafsirkan menerusi kertas undi.

Sebagai contoh, walaupun BN menang di Tenang, namun undi dari pengundi cina di pekan Labis memihak kepada calon Pakatan. Begitu juga kisahnya pada PRK Parlimen Hulu Selangor, kemenangan Yb Kamalanathan tidak mendapat sokongan padu undi cina…

Paling ketara adalah keputusan Pilihanraya Negeri Sarawak, lihat sahaja kemenangan bergaya mana mana calon DAP disana..! Majoriti mereka sangat besar…

Seperti diduga, penyertaan kaum cina menyertai demonstrasi jalanan semakin galak dan ianya dapat dilihat pada Perhimpunan Haram Bersih 3.0 yang diadakan pada 28 April 2012, lihat disini 


Persoalannya sekarang, apakah akan terjadi sekiranya BN tewas pada PRU ke 13 nanti, menyaksikan Datuk Sri Najib menjadi Ketua Pembangkang dan Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri yang baru…?

Iya, sudah pasti kita semua mengucap panjang sambil melafazkan “Na’uzubillah Minzalik..” mintak Ya Allah kau jauhkanlah perkara ini berlaku…!

Andaikata Pakatan Pembangkang berjaya memenangi 112 kerusi dan BN hanya mampu menang 110 kerusi Parlimen, maka mimpi ngeri kita menjadi kenyataan….

Dengan berat hati kita akan menyaksikan bertahtalah jawatan Perdana Menteri sepertimana yang selalu diidam-idamkan oleh Anwar Ibrahim selama ini.

Kita jangan lupa pada peristiwa yang pernah berlaku di Pulau Pinang sebaik sahaja Koh Tsu Koon terpaksa serahkan kuasa kerajaan negeri kepada Lim Guan Eng. Maksudnya disini ialah, siapakah tetamu luar negara yang berkunjung ke Pulau Pinang ketika itu…?


Pada bulan Jun 2009, Lee Kuan Yew telah dibawa oleh Guan Eng melihat Pulau Pinang dari pejabatnya sendiri…

Lee Kuan Yew, adalah Menteri Mentor Singapura, beliau juga merupakan mantan Perdana Menteri Singapura dari tahun 1959 sehinnga 1990, suatu tempoh yang sangat lama 31 tahun….

Malah sehingga ke hari ini Kuan Yew boleh dianggap lebih “Supreme” dari segala kuasa kerana jawatannya sebagai Minister Mentor Of Singapore.

Beliau adalah pengasas parti People ‘s Action Party, iaitu sebuah parti tak ubah seperti “ayah” kepada parti DAP. Apabila Singapura dipisahkan dari Malaysia pada tahun 1965, maka kuncu kuncu PAP telah menubuhkan DAP untuk meneruskan agenda mereka di tanahair kita ini.

Berikut adalah petikan daripada Wikipedia mengenai Lee Kuan Yew;
Pada 16 September 1963, Singapura menjadi sebahagian Persekutuan Malaysia. Bagaimanapun, kesatuan ini singkat kerana berhadapan masalah perpaduan.

Kerajaan Pusat Malaysia, diperintah oleh Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (UMNO), yang bimbang dengan kemasukan Singapura kerana majoriti Cina dan cabaran politik PAP di Malaysia.

Lee secara terbuka menentang dasar bumiputera dan melaungkan slogan "Malaysian Malaysia". Slogan ini menentang dominasi bangsa Melayu. Hubungan PAP-UMNO semakin tegang. Beberapa pemimpin UMNO mahu Lee ditangkap di bawah ISA. Jika beliau ditangkap, pro komunis akan lebih berkuasa.

Pada tahun 21 Julai 1964 rusuhan kaum berlaku di Kallang Gasworks, di mana 23 orang terbunuh dan ratusan cedera ,Orang Cina dan orang Melayu beramuk.Puncanya sebiji botol dilemparkan kepada satu perarakan Maulidur Rasul

 
Sudah terpadamkah kemarahan Lee Kuan Yew apabila Singapura disingkirkan dari Malaysia..? Apakah masih ada dendam dilubuk hatinya…?

Bolehkah ditafsirkan kemenangan DAP menawan Pulau Pinang ini dilihat sebagai langkah awal untuk membawa balik Singapura kedalam Malaysia…? Iya, proses seterusnya adalah menawan Putrajaya…!

Mantan Menteri Penerangan Tan Sri Zainuddin Maidin pernah menulis betapa curiganya beliau melihat kunjungan Kuan Yew ke pejabat Guan Eng…;
Bagi saya apa saja yang datang dari pemimpin negara pulau itu, tidak pernah jujur terhadap Malaysia. Kuan Yew kekal 'duri dalam daging' bukan saja dalam politik kita tetapi juga seluruh Nusantara Melayu.

Kedatangannya secara tergesa-gesa 'melawat' Pulau Pinang dan Kelantan sebaik saja PR melakar kejayaan besar dalam sejarah PRU Malaya/Malaysia pada 2008, sudah cukup memberi gambaran betapa hajat besar Kuan Yew untuk 'menelan' negara ini tidak pernah kunjung padam.

Beliau nampak impian besarnya kembali menyemarak apabila parti anak didiknya DAP menguasai Pulau Pinang dan Selangor serta Perak.

Mungkin mustahil untuk menakluk secara fizikal, tetapi menguasai politik dan ekonomi sudah cukup meletakkan Malaysia di bawah 'jajahan' mereka yang nyata kian terdesak dengan keluasan pulau yang tidak mampu lagi menampung keghairahan dan impian politik Kuan Yew yang kini diwarisi anaknya, Hsien Loong.
[rujukan, klik sini]


Lihat kembali petikan Wikipedia Lee Kuan Yew yang disiarkan diatas tadi…..

Kuan Yew secara terbuka menentang dasar Bumiputera…, ada rusuhan berlaku di Singapura dipercayai puncanya apabila orang cina baling botol ke arah perakakan Maulidur Rasul…

Di Pulau Pinang sebaik sahaja DAP memerintah, kenyataan pertama Lim Guan Eng ialah mahu menghapuskan Dasar Ekonomi Baru…, Ketua Menteri Pulau Pinang ini juga tidak membenarkan sambutan Maulidur Rasul di Pulau Pinang….

Nampak atau tidak…? Apakah ini berlaku secara kebetulan sahaja atau sememangnya inilah dia sikap chauvanist pimpinan parti DAP dan PAP…?

Kembali kepada persoalan awal tadi…, apakah akan berlaku sekiranya Pakatan Pembangkang berjaya menawan Putrajaya dengan memenangi 112 kerusi dan BN diumumkan tewas setelah hanya berjaya mendapat 110 kerusi pada PRU ke 13…?

JOM kita lihat apa yang tertera dibawah ini….!

Iya inilah dia Perkara 2 Perlembagaan Persekutuan.

Tidak mustahil Anwar Ibrahim yang selama ini menjadi Pak Sanggup “samiqna wa ataqna” kepada apa sahaja kemahuan DAP akan menggunakan Perkara 2 Perlembagaan Persekutuan ini…
Perkara 2 Perlembagaan Persekutuan ialah mengenai – Penerimaan Masuk Wilayah Wilayah Baru ke Dalam Persekutuan

Sangat jelas dalam 2. [a] menerima masuk Negeri negeri lain ke dalam Persekutuan.

 
Tidak perlu kuasa majoriti 2/3, ianya tidak perlu perkenan DYMM Yang Dipertuan Agong…! Bermakna Anwar, Guan Eng boleh bawa masuk semula Singapura kedalam Persekutuan Malaysia. Berita paling menggembirakan Lee Kuan Yew kerana selesai sudah masalah pembekalan air untuk mereka disana….

Tetapi yang paling gembira adalah kesemua pimpinan DAP kerana dengan kemasukan Singapura ini, bilangan kerusi Parlimen akan bertambah lagi. Di negara Singapura mereka ada 87 kerusi Parlimen, dan hampir 90% adalah wakil PAP.

Bayangkanlah…, sekiranya ada 78 kerusi akan ditambahkan kepada Pakatan maka kesemuanya akan berjumlah 190 kerusi. Secara automatik, Pakatan memiliki 2/3 majoriti kerajaan.

Apa akan jadi pada penggunaan Kalimah Allah…? Masih bolehkah azan berkumandang dimasjid masjid seperti sekarang ini…?

Apakah Pengerusi GLC gergasi seperti Petronas, TNB masih dikalangan bumiputera..??

Siapakah yang akan menjadi Menteri Kewangan, Menteri MITI, Menteri Dalam Negeri, Menteri Pertahanan…??

Apakah ada harapan untuk BN menang semula pada PRU ke 14 nanti…? Mampukah BN kembali bertahta sebagai kerajaan di negara Malaysia…?


Saya sayangkan kerajaan BN yang sedia ada, saya amat yakin dengan kepimpinan serta ketokohan YAB Datuk Sri Najib sebagai Perdana Menteri kita.

Saya tidak sanggup melihat masa depan anak anak dan cucu cicit kita hancur semata mata kita tidak bersungguh-sungguh memastikan BN menang pada PRU ke 13 ini.

Ayuh…! Marilah kita bersama sama membanting tulang, bekerja kuat untuk pastikan Pakatan tidak akan berpeluang menawan kerajaan Putrajaya, kasihanilah segala kerja kuat Najib yang sememangnya mahukan kemenangan buat BN, buat kita semua…

Airmata darah bercampur keringat…, bumi dipijak milik orang. Nenek moyang kaya raya, tergadai seluruh harta benda.

Warisan berkurun lamanya.., hasil mengalir ketangan yang lain, kita kan merintih sendiri…!!

Sekian dahulu, nukilan dari seorang Blogger – Blog MIK


 

59 comments:

Anonymous said...

Suatu peringat untuk rakyat Malaysia yang cintakan tanah air, kedaulatan undang2, agama dan bangsa. Renong2 kan lah.

Mamat Yusof said...

Org org melayu sepatutnya mengambil iktobar.satas peristwa ituorg cina ada ajnda.utk hancur melayu
Spaatuta kita bersatu kita hanya ada kuasa plitk.jikaterlepas alamt hancr melayu.jgn biat nasi jdi bubut
Masih ada ruang.kita bersatu tk penulis.mgkn dgn ini ada ruangan ada yg sedar

Anonymous said...

melayu pas dan pkr kata perkara ini tak penting yg penting umno/bn tumbang, lepas tu mereka pun tumbang sekali oleh muslihat bangsa yang dahulunya pendatang.

Anonymous said...

BRAVO...!!

AKU KAGUM DENGAN TULISAN KAU MIK, SANGAT MENYENTUH PRASAAN AKU DAN FAMILIKU MEMBACANYA

AKU HARAP ORANG2 UMNO KERJA KUAT2 JGN BAGI PUTRAJYA TERLEPAS

Anonymous said...

Tulisan yang perlu diperbaiki lagi. Lebih kepada perkara ahli nujum yang cuba meramal masa depan.. Pale hangguk lu..

Anonymous said...

segalanyer mungkin..., yelah saper sangka bn hilang mejoriti 2per3 mase prya 2008... skrang pon kalu aku tanyer kat owang umno bole tak menang balek 2per3 tak nampak konfiden pon

mmng bahaya ler kalu betul2 dap bawak balek spore masok, tak mustahil sebab pakatan pun pernah kata nak bawak blek chinpeng komunis...!! jd ape nak heran kalu bawak spore masok...?

maser tu jd hamba ler owang mlayu kat negara sendiri. timerkaseh blog nie bg kita ingat

Anonymous said...

Anon Friday, 08 Febuary, 2013,

Kalau anda orang Melayu, anda terdiri daripada golongan Melayu hampas dan otak kosong!
Apa yang ditulis oleh MIK bukan satu aouta nujum Pak Belalang. Ini realiti tau!
Ada hikmah pembangkang menang selesa PRU 12. Kita dapat lihat belang mereka di PP dan bagaimana pemimpin Melayu PKR ikut telunjuk mereka di Selangor.
Sekadar contoh tanah di Kelantan dan Perak mereka mula kebas dalam tempoh 4 tahun sahaja. Perarakan Mauludir Rasul ditegah. Malah ada YB mereka cuba menghalang laungan azan.
Ini bukan lagi main ramal ramal atau andaian tetapi adalah hakikat.
Majoriti orang Melayu mula sedar dengan belang mereka. Hanya orang orang seperti anda yang masih tidur nyenyak!
Insyaallah Melayu bersatu kita boleh selamatkan Tanah Melayu dan agama Islam daripada cucu cicit mereka yang diberi kewarganegaraan oleh TAR

Anonymous said...

Sebenarnya, Allah yang bagi rezeki, bukan ketuanan melayu atau Amno yang bagi rezeki kepada orang Melayu..

Kita dah lemah, sebab selama 56 tahun diberikan tongkat, nak buat macamana? Cina tak diberikan tongkat sebab itulah dia berusaha lebih giat dan jadi kuasa ekonomi.. Orang kita suka short cut, skim cepat kaya, suka masuk politik untuk kaya, usaha siang malam tak mau.. Nak kata apa lagi kita? Kena akui sajalah kelemahan kita..

Kalau kita rajin dan bersatu macam Cina, tak apa.. Ni nak naik sikit, jadi ketam nak jatuhkan pula dengan cerita-cerita fitnah..

Selepas 56 tahun, terimalah akibatnya..

Orang Melayu di Australia, di UK, di US kaya sebab jadi minoriti dan kalau nak senang, kena usaha lebih.. Kita jadi Tuan di Mesia ni tu yang buat jadi malukut di tepi gantang, minta kerja di company bukan Melayu berapa sen dapat gaji? Salah siapa? Cina tak salah.. Kita yang malas dan suka short cut inilah yang salah.. Kita kena akui silap kita.. Sekarang bila nak jatuh macam ni, barulah nak suruh Pas keluar Pakatan.. Renung-renungkan..

Anonymous said...

Melayu jugak yang nak hancurkan melayu. Sanggup jadi anjing DAP semata-mata nak jadi PM. Kalu nuar jadi PM pong, bukan leh buat apa pun. jadi proksi dan patung wayang kulit je. Marilah Melayu...bersatulah. Jangan sampai anak cucu sumpah kita sebab biarkan cina bermaharajalela. UNDI umno undi BN.

Pakat kuburkan PKR, DAP and PAS

Anonymous said...

Pakat kuburkan MIC, MCA, Gerakan, ada beranni? Kalau tak berani, takde telor lah lu..

Lu tak boleh terima 1 Malaysia.. Lu cakap 1 Malaysia, tapi lu kata Melayu mesti diselamatkan.. Islam? Islam macamana? Lu keluar Ameno dan masuk PAS lah, bagi PAS kuat dan boleh jalan sendiri.. Tapi lu tak berani.. Lu kata Ameno parti keramat, padahal parti bebal abadi bodo nya..

Cuba lu masuk PAS kasi ramai sampai 5 juta ahli, masa tu boleh lah tegakkan Islam tanpa DAP dan PKR.. Ada berani? Takdenya! Lu bercakap pasal kepartian, bukan pasal Melayu.. Lu nak menangkan Ameno, bukan nak menangkan Melayu..

Rezab Melayu daripada 52 Billion tinggal 2 Billion tu DAP ke yang balun? PAS ke yang balun? Cakap guna air liur boleh lah..! Fakta takdakk..

Anonymous said...

melayu mesti memerintah..dengan darah atau sebangainya ..negeri ini adalah hak melayu..berperang semula dan ubah perlembagaan..cina dan hindu tak boleh undi tetapi mereka tetap waeganegara bersilang Malaysia.

Anonymous said...

Melayu lemah sebab ada barua melayu yang maknya lupa nak gugurkan masa janin dulu. Maknya sayang sangat kote cina pendatang. Allah bagi rezeki bukan free. Mesti usaha bukannya masuk Pas Pis Pus penjilat bontot cina. Allah jauhkan rezeki kat Pas Pis Pus sebab nama Allah pun takut nak dilindungi. Take beer! Take beer! Take beer!..
- kerusiroda

Anonymous said...

Ya Allah ya Tuhan ku selamatkanlah bumi Malaysia. di sini tempat aku dilahir, di sini tempat aku menjalani kehidupan sementara dan di sini aku juga mungkin di tanam... mustahil anak cucu sang Nila Utama mendapat kembali Singapura...sejarah sudah berubah...jika Malaysia juga terlepas tangan sampai bila-bila akan jadi macam Singapura ... dulu Pulau Pinang tanah pusaka moyang ku..tapi kini pusaka moyang telah bertukar tangan... sejarah sedang berubah... bukit bendera menjadi saksinya...dah lama berbondong-bondong membawa diri ke tanah besar....yg masih tinggal jadi melukut di tepi gantang...meratap menangis penguasa baru tidak peduli..jika Malaysia berpindah tangan ke mana lagi cucu cicit membawa diri... t/k blogger kerana memberi peringatan...biarkan juak2 PR yg tak sedar diri...sebab mereka tak kena lagi....

Anonymous said...

Klu ust nasha presiden ada hati aku masuk pas...tapi klu ada pemimpim pas skrg yg mudah kena kencing anugay n dapig..mtk maaflah.
Bkn main doakan bn k.o.Kena pukulan k.o dpd anugay n lim babi+kapal babi..krn isu kalimah....lalu tersungkur.
Hina sangatlah aku tengok barua isle mcm tu tu..ni yg dikatakan pelacur agama krn politik...

Anonymous said...

SEMUA ORG TAHU BAKAL PM PR ADALAH MAT LIWAT..BOLEH TUAN/PUAN BAYANGKAN SAPA MENTERI2 KABINETNYA.
KLU BAKAL YB PAS...MRK MESTI MUDAH DIKENCING OLEH DAPIG..PANDAI BUAT HADIS N FATWA BESI N YG PASTI KENA PANDAI U-TURN..KLU PENANG TAK RAIKAN MAULUD NABI..KELATE PUN MESTI IKUT...LIM BABI KATA KALIMAH BOLEH...PAS IKUT...SENANG KENA KENCING SIFAT UTAMA...POLITIK ATAS..AGAMA BWH SEKALI..
KLU YB DAPIG...MESTI TEGAS HINA ISLE..PANDAI AMBIK TANAH RAKYAT..YG PASTI MESTI PANDAI PIJAK KEPALA YB-YB+PRESIDEN+MU SHIT DOL PAS..
KLU YB PKR...MESTI BIJAK TIPU ANAK BINI MCM KES JAM OMEGAY...DAPAT REBAHKAN BINI KWN RAPAT..BISEKSUAL N PENYOKONG SETIA YAHUDI......MRK JUGA MESTI PANDAI BUAT FITNAH..PROVOKASI..HINA ORG N TALAM 2 MUKA@MUNAFIK.
Pencacai PR...klu yb anda ada sifat sebegini..TAHNIAH.

Anonymous said...

Baru sedar.. Saya selama ni tak minat politik dan tak ambik endah pun. Bagi saya undi dan tak mengundi sama je walaupun walaupun layak. tapi kali ini sy akan pergi mengundi dan pastinya saya UNDI BN.

Anonymous said...

Tak perlulah kita menghina orang-orang PR ni. Tak ada kebaikan langsung. Adalah lebih baik kita rapatkan barisan, kuatkan usaha dan pastikan Orang Melayu sedar yang kali ini pastikan mereka mengundi BN. Kupasan blog ini amat menarik dan saya telah edarkan kepada kwn-kwn yang tak minat politik. Akhirnya mereka rasa terpanggil untuk mengundi BN.Kepada cybertrooper BN, tolong sampaikan kupasan blog MIK ini sehingga pilihanraya nanti. TERAMAT MENARIK..

Anonymous said...

Aku yakin apa yg blogger MIK tulis. Mmg org melayu skg dlm bahaya klu jatuh ke tangan pembangkang.byk sgt benda pelik DAP dah buat.seolah2 mencabar bangsa kita.Pas mengangguk je.nik aziz tu dah nyanyuk tp xreti2 nak bersara.aku tgk setiap kali Pas nak muzakarah dgn UMNo mesti dia jadi penghalang.dgn guan eng yg bodoh nak plk dia dia ikut.bab2 agama ko pun ko boleh pusing2 hukum dia.Hassan Ali, Nasharuddin ko buang. Ko mmg rosakkan agama dan bangsa r.tp korg jgn risau r tahun ni BN sapu bersih.lps tu pembangkang yg bangsat ni akan ckp undi xtelus.ko jgn berangan le nak rampas putrajaya.silap2 satu negeri pun ko xdpt.berangan lebih siot.anuar nak jadi PM konon.main bontot boleh r ko

Anonymous said...

kebanyakan orang melayu yang menentang KERAJAAN BN adalah mereka2 yang TIDAK FAHAM macamana apabila BN kalah nanti NEGARA ni bolih berlakunya HURUHARA dan macamana NEGARA ni bolih DIJAJAH SEMULA.mereka2 ni ingat apabila PAS menang nanti PAS terus saja merintah.IBARAT macam sebuah rumah.orang A keluar saja dari rumah itu orang B pun terus masuk.tanpa apa2 halangan.

Anonymous said...

Islam versi PAS hendak disokong?

Bagus juga puak penjual agama spt Ahlul Bahlol PAS memerintah... maka cepat lah berlakunya KIAMAT.

Sbb tak sanggup melihat selepas ini ABIM mengisytiharkan ANUSWAR sbg NABI selepas badrul amin bejat mengiktiraf pelesit
ANUSWAR jelmaan imam mahadi

Anonymous said...

pergi mamposlah dengan umno, baru la nak sedaq diri, tak ada nilainya melayu disisi Allah...

Anonymous said...

kalu nak tolong melayu naikkanlah dividen tabung haji sbb penyimpam duit kat situ semua org melayu

Anonymous said...

umno jatuh sebab banyak melakukan kezaliman. isu memali, royalti minyak terengganu, royalti minyak kelantan, akses media berat sebelah, fitnah orang tak berdosa, maksiat berleluasa, itulah balasan Allah

Anonymous said...

melayu haprak, ada kuasa tak tau guna kuasa dan takut hilang kuasa

Anonymous said...

Sejarah membuktikan bahawa kerajaan Islam Othmaniah jatuh sebab melakukan banyak kezaliman

Anonymous said...

Kalu nak bercakap pasai Islam, solat tu bagi betui dulu...

Anonymous said...

Bicara pasai perpecahan melayu kita mesti salahkan mahathir mohamad, yang tu hampa tak nampak ka..

Anonymous said...

Jika Pakatan menang PRU13, bn tidak akan kembali memerintah, ya fakta tu memang betul dan setuju..

Anonymous said...

banyak betul melayu pro pakatan haprak yg bodoh kat sini,mereka nie kira tipikal melayu tahap longkang je.yg kalah jadi abu yg menang jadi arang.bukan fikir kedepan pun.mungkin pendidikan rendah atau terlalu taksub.bangsa lain kira untung kalah,.puak nie menjahanamkan generasi...ada otak fikir..fikir ...fikirrrrrr

Anonymous said...

Mereka bangga sangat nak jd pembangkang. Kalau tak bangkang, tak cool. Biasalah tu. Cakap tak berjaya kalau tak usaha. Bla bla bla. Mnyak naik sikit, dah bising. Cakap UMNO zalim bla bla bla, tak tahu makna zalim. Cakap pasal Islam mcm dia yg lebih, berdebat dngn org Kristian pasal Islam, belum tentu dia menang. Org macam ni, dia nak rasa cool sbb buat lain dr yg lain. Yg diorng tahu bangkang walaupun btol. Cakap psl melayu di australia lah apa lahh, america lah. Do u behave like australian? Do australia have opposition mcm PAS that blame their government all the time? Come to Australia then, show me one party that behave like u guys. That blame all the time but never come out with brilliant idea. Don't talk like Australian when behave like none

Anonymous said...

undilah BN dengan cara itu sahaja anda pasti selamat dari kaum cina chauvinist dan melayu lupa diri

Anonymous said...

moga2 umngok, be-end akan jatuh pd pru13.....kau dok bising pasal nasib melayu,pas dk pegang kelantan lebih 20 thn nasib melayu tergadai ke?melayu kena sembelih ke at kelantan? melayu xde peluang keja ke? dh la, jgn hdup nk perbodokn orang lain!!! dh la diri sndiri pm bodoh, cuba kau cek kat johor tu., banyak tanah melayu ke cina?????? sendiri pikir la... DR MAN

Anonymous said...

Mohon maaf, tulisan yang tiada nilai ilmiah dan akademik...

Anonymous said...

Alamak ada juga pencacai P.R yg study takat cukup makan komen "tiada nilai ilmiah dan akademik". Pernilaian dari segi logik berasaskan fakta tak salah. Mengandaikan sesuatu yg tiada asas dan direka itu yg salah.

Anonymous said...

Yang akan ancur hnya melayu UMNO aje...melayu yang kuat islamnya tak rasa apa2pun kalau PR memerintah...Melayu UMNO takut, bila kalah mrk tak ada peluang nak rembat harta rakyat...sebahagian lagi akan disumbatkn dlm penjara kerana salah guna kuasa....jadi mau tak mau mrk terpaksa memenangkan UMNO/BN pada PRU13 ni''''

Anonymous said...

Sejak bila pulak tulisan2 pencacai UMNO/BN ilmiah dan bfakta???? yg ada cerita porno mcm blogger kita punya...

Anonymous said...

Kelantan lebih 90%melayu so dap tak kisah. Negeri pun mundur rakyat kelantan merata ketempat lain cari rezeki. Org di kelantan tak pernah rasa bekerja bawah org cina, kalu Ada pun sikit sangat. Org kelantan ramai kerja di jbt kerajaan atau glc dimana majoriti org melayu. Kalu kerja disektor swasta dgn org cina dah tentu tak hidup. So jgn nak banding kelanta 20 tahun bawah pas jauh kebelakang dgn ramai hidup dibawah karat kemiskinan. Itu yg pas nak banggakan? Lepas tu nak salahkan UMNO bila kelantan mundur. Buka minda sikit jgn sempitkan tu sebab kelantan camtu

sportcrazy said...

Pemimpin PAS dan PKR yg jadi pelakun PORNO kenapa pulak pemimpin UMNO yg nak disalahkan. UMNO cuma nak ingatkan rakyat adakah pelakun PORNO layak untuk menjadi pemimpin negara. Akan terpampang di akhbar barat " Malaysia kini diteraju olih sekumpulan pemimpin yg kaki liwat dan zina termasuk dengan BINI kawan sendiri" malunya menjadi rakyat Malaysia ketika itu. Bila anak anak kita belajar di luar nrgara rakan rakan mereka akan bertanya " kamu dari negara mana? " Anak kita dgn bangganya jawab " MALAYSIA!" Rakan mereka akan kata, " Oh ya saya tahu Malaysia, dimana pemimpin baru mereka kebanyakkan terdiri dari pelakun PORNO dan PELIWAT". Kesian anak anak kita mana nak letak muka!!!!

sportcrazy said...

Pemimpin PAS dan PKR yg jadi pelakun PORNO kenapa pulak pemimpin UMNO yg nak disalahkan. UMNO cuma nak ingatkan rakyat adakah pelakun PORNO layak untuk menjadi pemimpin negara. Akan terpampang di akhbar barat " Malaysia kini diteraju olih sekumpulan pemimpin yg kaki liwat dan zina termasuk dengan BINI kawan sendiri" malunya menjadi rakyat Malaysia ketika itu. Bila anak anak kita belajar di luar nrgara rakan rakan mereka akan bertanya " kamu dari negara mana? " Anak kita dgn bangganya jawab " MALAYSIA!" Rakan mereka akan kata, " Oh ya saya tahu Malaysia, dimana pemimpin baru mereka kebanyakkan terdiri dari pelakun PORNO dan PELIWAT". Kesian anak anak kita mana nak letak muka!!!!

Anonymous said...

Senyum pada yang suka
Rindu pada yang kasih
Benci pada yanh dengki
Sayu pada yang satu

Anonymous said...

ader gak pencacai dan pro pr kat sini....tak kesah aperpun situasi dan keadaan pemimpin pr..seronok nyer mereka dibawah kuasa politik DAP....tahap hancus dah mereka ni..
tak sedar!!

MELAYUJATI said...

Komen2 dari pencacai PAS dan PKR ni semuanya tiada kualiti langsung macam komen orang yang mempunyai tahap pemikiran yang rendah, komen komen mereka lebih terarah kepada perkara2 remeh sebagaimana apa diceramahkan oleh tukang2 karut politik mereka saban hari, kita nak berbahas berkaitan dengan masa depan anak cucu Melayu nanti, masa tu puak2 pencacai ni dah mampus dah. Tetapi kekadang tu ada juga mereka ni dari kalangan profesional tapi pemahaman politik tanahair mereka amat dangkal, macam tidak faham realiti kedudukan apabila kuasa poltik melayu mengecil atau pun berpecah, rasa nye mereka2 ini pembacaan tentang suasana politik tanah air hanya melalui mediamassa mereka sahaja, sebelah pihak sahaja, kalau mereka bukakan minda tengok kaji baca semua nya tentu mereka akan tahu, inilah realitinya politik tanah air kita masa ini dan akan datang, apabila kuasa politik melayu hilang.....

Anonymous said...

sah hamPAS dng PuntungKayuReput memang tak kisah apa nak jadi yg mereka tahu jatuhkan umno...memang tak sedar diri...

Anonymous said...

melayu akan merempat di negara sendiri sekiranya pr berjaya memerintah negara ini. sedikit demi sedikit kuasa orang melayu pr akan dipindahkan ke tangan cina dap. masa tu, menangis air mata darah pun tak guna, cina akan gunakan pelbagai cara untuk mengekalkan kuasanya. sedarlah wahai orang melayu dalam pas, pkr, dap. inilah permainan politik orang2 cina yg nak sangat menguasai bumi melayu ini. jangan jadi barua, talibarut cina dap walaupun benci sangat2 kepada umno. setidaknya umno sentiasa bela nasib orang2 melayu / islam. kembalilah menyokong umno / bn dalam pru13 nanti, hancurkan impian pr untuk menawan putraajaya. YA ALLAH KEKALKAN UMNO/BN SEBAGAI PEMERINTAH NEGARA INI, AMIN!!!!

Anonymous said...

salam en mik..mohon disebarkan artikel ini ke seluroh blog sahabat2..ketika ini kita sering dimomokan dgn isu2 remeh hanya utk mengaburi isu sebenar dan perancangan terpeinci dap ini..saya amat yakin inilah perancangan sebenar dap..

Anonymous said...

Yang rasa akan merempat dibumi Malaysia nanti ialah Melayu UMNO bro...Melayu yang berjiwa Islam aan kekal di bawah panji2 kebenaran Islam...Selamat Tinggal UMNO/BN...bersedialah menjadi pembangkang.....

Anonymous said...

Pengikut UMNO jadi peminat,penonton,pengedar dan pengumpul video porno...tak caya tanya blogger MIK...tak gitu bro....

Anonymous said...

Mungkin betul jugak ape yang ko tulis nie mik...tapi nasihat aku kat ko...aku amik dari kata kata UAI....klu bodo duduk diam diam...dlm pakatan kerusi melayu 146 dln umno pulak 123..ahli perlimen yg kristian tak sampai 30 orang...klu x menang 2/3 x boleh ubah pelembagaan....x payahlah nak tabo cite garut nie...ko dah makan rasuah bn ke? Ko bgtau kat bos bn ko tu ..yang dia cekik tu duit rakyat...kita sune yang bayo..klu pakatan menang kene pulang balik dan get ready masuk jel...

Anonymous said...

kepada penyokong ameno..x payahlah nak ye ye sangat..ameno x pertahan melayu pun..anak beranak je yang kaya..ameno x pertahan agama pun..kita sokong pakatan..baru kita leh nampak pekong peminpin kesayangan korang..pakatan dah janji...sape yang cekik duit kerajaan di kasi humban dalam jel...mahathir pun dah goyang..klu x salah nape takut...najib..phuii..

Anonymous said...

Cc: Peminat Pembangkang...x perlu 2/3 untuk jadi kenyataan..parlimen skrang ader 222..dibahagi kepada 2 adalah 111..ckup sekadar pmbngkang memenangi 113,bnde ni boleh berlaku..artikel 2 perlembagaan boleh dguna pkai untuk singapore masuk dngan Malaysia..korang ni buta ker aper? jgn taksob nk jatuhkn umno,keturunan merana..korang ni la yg akan digelar pengkhianat bangsa sndiri..ader perasan ker x perasan kenapa lim kit siang snggup meninggalkn zon selesa dia? skrang nk bertanding dekat area sempadan singapore? kawasan majoriti pngundi kaum cina..anwar tu klau jd pm pn 1 penggal jer..rahsia a smpai z ader dekat karpal..

Anonymous said...

cer try turun sidang dun negeri pr...dgr depa bahas..sidang dun klntan psl bg geran tanah pn terjawab..tgk berita kt tv, pakai trima bulat2 sja...

Anonymous said...

Tu la korang...takot sgt nasib org melayu tekorban.....tp korang lupa ....melayu klu da terlalu selesa dgn ape yg dye ade dye akan lupa untuk bejalan dilandasan....bn x mungkin jatuh jika keselesaan yang melayu ada dikongsi bersama rakyat melayu...sbb aku pcaya klu ko yg melayu sgt ni kaya ko x mgkin nk ajak kawan2 ko kaya mcm ko sbb sikap org melayu yg nyata adalah ingin menunjuk2 klu da kaya,...bkn kita (melayu) xnk besatu...tp rakyat tertekan dgn tekanan hidup yg semakin meningkt...kerajaan yg ada seolah2 x rasa besalah dgn penderitaan rakyat...contohnya..incometax yg aku byr cukup utk bg brim utk3 org....1800...siape punye duit?????duit aku!!!dan duit korang sume!!!pls la...aku x buta...gj minimum 900..saman aes 1/3 dari gji..bkn zalim ke tu!!BN turning us into ROBOT...jgn telan mentah2 ape yg ko dpt....BN...pls change!!!PEMBANGUNAN YX X SEIRING DGN PENDAPATAN NEGARA YG HNYA BGNTUG PD RKYAT IS NOT SUITABLE FORM..krjaan skrg ibarat ade duit seribu tp belanje 2000..mn nk cukup....gj aku cukup besar untk kwaga aku...tp aku rasa terpanggil untuk memikirkn kawan,sedara, yg bergaji kecik....fikirlah melayu...tindakn rkyt undi pembangkang pn bkn sebab nk sgt undi..tp just nk sedarkn kerajaan....buktinya ada pd pru12 dlu....BN today my vote not belong to u.....pls change!!!i beg!!!

Anonymous said...

KO PK BALIK...KO INGT AKU MELAYU NAK SGT JATUH KN UMNO....????UMNO YG X SEDAR DIRI....MENEKAN RAKYAT....KO DDK KG KE PE...X PKI HIGHWAY??X PKI MINYAK???X BYR CUKAI????APE YG RAKYAT NAK HANYALAH KURANG CUKAI,TURUN MINYAK,TURUN TOL,DA CUKUP UNTUK BN MENANG SELESA...BTOL CKP BRO ATAS NI KERAJAAN KLU X MAMPU X YH BUAT PEMBANGUNAN BAGAI...X MAMPU BUAT CARA X MAMPU....KRAJAAN BN BERNIAGA DGN RAKYAT SENDIRI...DPT UNTUNG BUAT POJEK DPT DUIT TEPI...DYE KAYA SBB TU LA DYE NK BUAT BNYK PEMBANGUNAN SBB DPT KOMISYEN..BGUNAN TU SUME CINA PUNYE....PASTU CINA DA KAYA KO SAKIT ATI!!!!PK LA SIKIT!!!!

Anonymous said...

Salam...cuma mengingatkan..kalau komen jangan hingga melupai takdir allah....wallahuallam

Anonymous said...

Semua tu ada betulnya....tapi harus diingat yang menderhaka baik dari kalangan UMNO atau pun pembangkang tu sape......MELAYU kita....ingat tu sudah...kita sesama kita masih nak botokak tak tentu arah.....sama la kita majukan agama,bangsa,dan nrgara wooi!

Din said...

Setakat nie yg cedera dan bergaduh sebab PRU 13...semuanya MELAYU....kat tempat tak de lagi...tapi aku tgk ari -ari apek tua ngan mak nya balik tengah malam dengar ceramah bawak balik hamper ngan angpau.....

Anonymous said...

Nko melayu musim ke?

Anonymous said...

Beza kamu UMNO dengan kami PAS
Kamu berjuang untuk Melayu tapi kami untuk Islam
Kamu sanjung apa yg UMNO pikir baik tapi kami sanjung apa yg Islam kata baik
pemimpin kamu ikut Islam logik, tapi kami iku Islam Daulah
pemimpin kamu tumpu dunyawi, tapi kami tumpu ukhrawi
Kamu bangga UMNO bina mesjid, tapi kami bangga jemaah Solat di mesji
Kamu buat kerja amal mesti berupah tapi kami sumbang tenaga sebagai sedekah
Kamu bangga keterampilan bergaya tapi kami bangga keterampilan hemah dgn ilmu di dada
kamu meraikan majlis dengan karokae dan tarian tapi kami raikan dgn doa dan makan
kamu kempen pakai duit kerajaan tapi kami kutip dari yang ehsan


Anonymous said...

Saya setuju dgn kenyataan owner blog ni. Kita sebagai org melayu regardless apa pon pemahaman politik kita mesti pertahankan Malaysia. Percayalah, jika pakatan pembangkang yang menang untuk PRU14 akan dtg, Anwar hanya akan memerintah untuk at least 2 tahun sahaja (mengikut DAP)kemudian org2 DAP akan menggulingkan beliau dari putrajaya. (Saya pernah dengar recording suara dari bekas setiausaha DAP rasanya iaitu org melayu sendri yang bongkarkan rahsia agenda DAP ni tapi xingt kat mana sy dengar recording suara tu)

Bagaimana DAP nak jatuhkan ANwar? senang! mereka akan gunakan isu2 yang pernah melanda Anwar seperti Liwat dan sebagainya.... Selepas itu, Guan Eng akan menawan Putrajaya dan bermulala detik PENGHAPUSAN ORG MELAYU....

Sedarlah wahai MELAYU. Walau PR memerintah selepas ini, adakah anda YAKIN yang DAP akan duduk diam tanpa menawan PUTRAJAYA? adakah anda tahu agenda sebenar DAP? ye memang kita xtahu apakah sebenar2 benarnya agenda pihak DAP keatas org melayu ni, tapi kita sebagai org melayu perlu lebih bijak dan bersiap siaga dengan segala kemungkinan.

Comment saya ni bukan meyokong mana2 parti politik atau nak menjatuhkan mana2 parti politik, tapi saya sgt kesian pada org melayu skrg ni yang sanggup bermati matian memperjuangkan hak yang entah hapa2!

Betul, kerajaan skrg ni bnyk keruhnya.. Tapi apakah anda masih tidak lagi bersyukur yang kita masih lagi hidup dalam keadaan aman damai tanpa peperangan seperti yang berlaku di negara ISLAM LAIN? tak mustahil MALAYSIA juga akan menerima nasib yang sama seperti SYRIA, MESIR n etc...

Kita bukan nak bersekongkol dengan pemimpin yang melakukan kesalahan, tapi kuasa kita sebagai rakyat banyak yang terbatas. Kita memang mempunyai kuasa untuk memilih siapa pemimpin yang kita mahukan, tapi adakah anda pasti bakal pemimpin yang baru bakal memberi perubahan yang drastik?

Apa lagi yang org melayu mahukan? bagi saya, keamanan tanpa pengaruh kuasa luar adalah keutamaan sy. Cuba kita lihat, bagaimana amerika mengucar kacirkan MESIR? apa yang anda fikir dpd situ?

Jika anda fikirkan kerajaan skrg ni mengambil hasil rakyat dengan mengenakan cukai yg tinggi dan kenaikan harga brg, adakah anda rasa diri anda juga xperlu dipersalahkan? Ingt, kita xboleh selalunya bergantung pada pemberian kerajaan nak ini percuma nak itu percuma.. Setiap negara mempunyai cara pentadbiran yang tersendiri mengikut arus ekonomi semasa. Lihat seperti Greece yang bankrupt disebabkan kelemahan dlm pemberian susbsidi yang melampau. Ckupla Amerika mengenakan inflasi pd negara kita pada tahun 1998. Jgn la sekali lagi ia berlaku pd MALAYSIA.

Fikirkan masa depan anak2 cucu cicit kita di masa akan dtg. Pertahankan hak org melayu dahulu sebelum sibuk parti politik apa yg perlu memonopili pentadbiran MALAYSIA. Dah bnyk kita diperbodohkan tak kira ole sesiapa hanya semata2 aliran politik yang tiada kesefahaman.

Walaupon anda boleh kata "alah majoroti rakyat malaysia adalah MELAYU, cina xkan dapat mentadbir MALAYSIA punya.." itu adalah pemikiran paling jelik dan bodoh dan disebabkan itulah kebanyakan org melayu selalu dibodohkan disebabkan pendidikan ASAS yang kurang... banyakkan la mengkaji struktur dan pentadbiran dan pro & cons dari negara lain. Jika anda bijak, anda boleh memikirkan apa sbnya pihak2 yang xberpuas hati inginkan dan bagaimana ASAS berlakunya peperangan..! SALAM