Tuesday, February 12, 2013

Kenapa BN Kena Menang Majoriti 2/3 Pada PRU Ke 13 Ini...? Ini Jawapannya Dari Tun Dr Mahathir

Pilihanraya Umum ke 13 [PRU 13] kali ini tersangsat-sangat penting untuk BN menang 2/3 majoriti... JOM kita dengar sendiri pesanan pesanan yang sangat baik dari Tun Dr Mahathir.

11 comments:

Anonymous said...

Anwar dan Pak Lah tak terlibat Projek IC'
6:08PM Feb 12 2013
Seorang individu yang mengaku bertindak sebagai dalang Projek IC sekitar lewat 80-an dan awal 90-an berkata Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar dan mantan perdana menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi tidak pernah terlibat dalam operasi itu.

Mat Swadi Awi yang merupakan pengurus Bank Pertanian Malaysia di cawangan Kota Kinabalu pada tahun 1980-an, menceritakan peranannya dalam projek itu bersama bekas presiden Usno, Allahyarham Tun Datu Mustapha Datu Harun dalam temuramahnya dengan Harakahdaily.

Mat Swadi yang mengakui dirinya 'Gurkha setia' Abdullah menjelaskan peranannya dalam operasi itu dan menegaskan bahawa mantan perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad terlibat dalam operasi itu.

Beliau turut mengaku menjadi dalang di sebalik kemasukan Umno ke Sabah di samping menghapuskan Usno dari negeri itu.

"Anwar tidak pernah terlibat langsung dalam Projek IC ini sebab semua orang Umno tahu bahawa Anwar bukannya 'sekutu' dengan allahyarham Megat Junid (Megat Ayob) dan juga dengan Pak (Tan Sri Aziz Shamsuddin).

"Malah Allahyarham Tun Mustapa dulu pun ada terguris hati dengan Anwar, jadi macam mana Anwar nak terlibat dalam Projek IC ini. Saya tak salahkan Anwar meminta RCI memanggil Tun Abdullah ke RCI. Itu mungkin jawapan beliau secara spontan atau mungkin beliau sengaja menjolok Tun Abdullah untuk menghentam balik Mahathir.

"Tun Abdullah tidak memerlukan projek macam ini untuk menaikkan nama baik beliau. Semua orang tahu bahawa Tun Abdullah tak pernah buat yang bukan-bukan, beliau keturunan keluarga ulama besar," katanya.

Mat Swadi yang tidak pernah dipanggil untuk memberi keterangan dalam suruhanjaya menyiasat pemberian kewarganegaraan (RCI) di Sabah berkata penglibatan awalnya pada tahun 1980-an adalah bagi membantu Usno dan Mustapha kembali mendapatkan kuasa daripada PBS, dan beliau merupakan kenalan terdekat Mustapha sewaktu usaha tersebut dijalankan.

Tambahnya, lebih 20,000 pengundi baru didaftar dan diagih-agihkan di kawasan yang menjadi tumpuan Usno, dan beliau juga mendakwa pernah bertemu Megat Junid di kediaman Mustapha di Petaling Jaya.

"Saya juga berurusan dengan tentera dan polis, bekerja erat dengan mereka dan turut diperkenalkan kepada Setiausaha Suruhanjaya Pilihan Raya (pada masa itu), (Tan Sri) Abdul Rashid Abdul Rahman," katanya.

Projek IC diteruskan di Semenanjung

Menurut Mat Swadi, Mahathir mahu memastikan PBS tumbang di Sabah selepas mereka mengancam mahu membawa negeri itu keluar dari Persekutuan, dan beliau menyokong Usno untuk melaksanakan tugasan itu.

Bagaimana pun, semua usaha berkenaan sia-sia apabila Mahathir membawa Umno masuk ke Sabah dan melantik timbalan Mustapha dalam Usno, Tan Sri Sakaran Dandai sebagai ketua perhubungan negeri.

Beliau turut mendakwa bahawa projek itu diteruskan di semenanjung dengan memberi kad pengenalan biri kepada orang Indonesai di Johor yang ditugaskan untuk memastikan kemenangan Umno BN.

Dakwanya, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) akan mengesan orang Indonesia yang diberikan kewarganegaraan tetapi tidak mengundi Umno-BN dan menarik balik kewarganegaraan mereka.

Anonymous said...

Cerita panjang lebar!!

Walau bagaimana pon UMNO/ BN tetap yang TERBAIK!!!

Anonymous said...

Kau punye crite pnjang lebar mcm cerpen ler..fakta xd bukti xd..ntah sape mat swadi awi ni tukang kebun bank kot hahaha aku cek nama kt bnk prtanian xd name org ni.

Anonymous said...

Ada harapan mahathir menghuni penjara Sungai Buluh bila PR memerintah. jahat sungguh mahathir ni. rumah kata pergi, kubur kata mari , tapi masih cakap menipu. patutlah orang tua yang tak sedar diri ni sekarang banyak susah hati bila PR memerintah, rupanya takut perbuatan terkutuk beliau akan terdedah. Cai-cai UMNO , mana maruah kamu ?

Anonymous said...

Ya ke?? Tak cayalah crite ko ni.

Anonymous said...

aku sokong negara ni bagi i.c lebih banyak kepada saudara muslim dari bangsa moro, selatan thai, bangladesh, pakistan,kembodia,indonesia..

ini dari perspektif bahawa cina dah kurang ajar kat negara ni..

Anonymous said...

anuar betul tk dak maruah tu sebab umno buang dia...

Anonymous said...

yerrr tp ahlisunnah jer tau..

Anonymous said...

kalau BN menang nanti keadaan harian akan berjalan macam biasa[macam sekarang ni juga]MOVE FOWARD.kalau PR menang nanti HURUHARA DULU[negara dari kuasa besar campur tangan].berlaku kematian sudah tentu berapa ramai yang mati dan bila huruhara ni akan berakhir belum tau.apabila huruhara ini berakhir maka PRU akan diadakan semula bagi menentukan PARTI apa yang akan menang untuk MEMERINTAH negara ini.inilah yang berlaku dinegara BOSNIA[sebuah negara islam dibenua eropah]dan dinegara2 arab.ini semua adalah disebabkan olih POLITIK.

Anonymous said...

Patut Australia kasi IC free jugak.. Merasa aku pakai kereta Mini Cooper murah2.. Sini semua nya mahal.. Jet pejuang pun negara lain beli murah, negara ni beli mahal..

Anonymous said...

HIDUP UMNO!! pegi jahanam dengan rakyat!!